Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Na gisteren het artikel over aardappelen op deze site gelezen te hebben, is het de hoogste tijd voor een lekker en gezond aardappel gerecht. Dit gerecht is geschikt als hoofdmaaltijd voor 6 personen.

Benodigdheden

  • 2 kleine uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 40 g boter
  • 400 g prei, gewassen en fijngesneden
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 liter groente bouillon
  • 3 dl volle melk (vervang evt. door halfvolle)
  • 50 g rucola
  • 2 dl crème fraiche (vervang evt. door een slank-variant)
  • 50 g geschaafde oude boerenkaas

Bereidingswijze

Bak de ui en de knoflook ca. 6 minuten in de boter op zacht vuur. Voeg de prei toe en bak die 5 minuten mee. Roer dan de aardappelen erdoor en voeg de bouillon toe. Kook het mengsel 15-20 minuten, tot de aardappelen gaar zijn. Pureer dan de soep, voeg de melk toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Pureer de rucola met de crème fraiche. Serveer de soep met een schepje rucola-room en de geschaafde kaas.

Ca. 310 kcal p.p.

Eet smakelijk!

Het artikel van gisteren: Aardappelen, gezond en lekker

Toegevoegd op: 09-05-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.