Aardappelsalade met zongedroogde tomaten

Aardappelsalade met zongedroogde tomaten

Zomer. Vakantie. Tuin, Balkon, Appartement, Camping... je kunt natuurlijk uit eten gaan, maar ja... elke dag, dat loopt wat erg in de papieren. Daarom vanaf vandaag een serie met een aantal heerlijke, snelle en gezonde maaltijdsalades. Geen uren in een warme keuken en toch een lekkere frisse hap. En de onderdelen van de salades die wèl gekookt moeten worden, kun je eventueel 's morgens vroeg al klaarmaken, zodat je 's middags of 's avonds niet hoeft te koken.

Benodigdheden voor vier personen

  • 500 gram aardappelen, in plakjes of blokjes
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 kippenbouillontablet
  • gemengde sla, ca. 200 gram
  • 200 gram feta
  • 75 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 3 eetlepels dijon mosterd
  • 100 gram pijnboompitten
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.

Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen. Was de sla en laat die uitlekken. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten grof. Verkruimel de feta. Doe de pijnboompitten in de droge koekenpan en roosterze - al omschuddend - goudbruin. Klop nu een dressing van de mosterd, de olie, beide azijnsoorten en wat peper en zout. Schep dan de sla, aardappeltjes, tomaten en dressing door elkaar. Verdeel de feta en de pijnboompitten erover. Serveer er (liefst meergranen) stokbrood bij.

Bevat per portie ca. 345 kCal (1442 kJ).

Vervolgen op dit recept:

Toegevoegd op: 18-07-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.