Afvallen met behulp van een massage

Afvallen met behulp van een massage

Masseren is al jaren ontzettend populair, omdat er allerlei gezonheidsbevordende aspecten aan worden toegevoegd. Iedere massagevorm heeft zo zijn eigenschappen en mogelijkheden, zo kan het voor je ontspanning zijn of bepaalde blessures verminderen. Maar iets wat veel mensen niet weten is dat het ook een bijdrage kan leveren aan afslanken.

Afslankmassage

Een populaire methode om een slanker lichaam te krijgen is de afslankmassage. Bij deze manier van afslanken gaat het niet om het verlies van kilo’s, maar je zult wel merken dat je centimeters verliest. Deze massagevorm zorgt ervoor dat je letterlijk strakker in je vel komt te zitten. De massagetechniek die gebruikt wordt is extreem intens, je huid, bindweefsel, vetcellen, lymfesysteem en bloedvaten worden gestimuleerd. Hierdoor zal je bloedcirculatie op den duur verbeteren. Uiteindelijk merk je dat de toevoer van zuurstof en bouwstoffen optimaliseert, je je afvalstoffen beter kwijt raakt en minder snel last hebt van vochtophopingen.

Voordelen van een massage na een training

Je trainingsresultaten kunnen door een ‘normale’ massage al verbeteren. Je spieren herstellen gemakkelijker en zullen efficiënter groeien. Uiteindelijk verhoog je je ruststofwisseling en ga je na verloop van tijd meer calorieën verbranden. Zelfs als je helemaal niks doet! Door een massage zullen je sportprestaties verbeteren, omdat je flexibiliteit en bewegingsvrijheid groter worden.
Spierpijn en spierblessures zijn verleden tijd! Met een goede massage kun je dit namelijk voorkomen. In de toekomst komt dit ook weer ten goede aan de kwaliteit en kwantiteit van je trainingen. Als je regelmatig traint hopen zich na verloop van tijd afvalstoffen en dergelijke op in je spierweefsels. Door je te laten masseren worden deze ongewenste stoffen sneller via je bloedbaan naar je blaas afgevoerd.

Verlagen van stresshormoon

Stress is vervelend, probeer dit dan ook te voorkomen. Met een massage kan dit prima. Het is de ideale methode om het niveau van het ‘stresshormoon’ cortisol te verlagen. Emotionele eetbuiten zijn dan vaak verleden tijd en je zult merken dat je een betere spijsvertering krijgt!

Heb jij je wel eens laten masseren om je spieren los te maken of om af te slanken? Deel je ervaringen met de andere bezoekers!
Toegevoegd op: 01-03-2014 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.