Een glas alcohol per dag goed voor de gezondheid

Een glas alcohol per dag goed voor de gezondheid

Mensen die 1 glas alcohol per dag drinken hebben een 20% lagere sterftekans dan mensen die niet drinken. Op het gebied van hartinfarcten en hersenbloedingen hadden ze zelfs 30% tot 40% minder sterftekans dan niet-drinkers. Dit beweert Dr. Richard Doll van de Oxford University. In dit artikel wat dranken op een rij zodat je je keuze kunt maken...

Scotch

Wordt gemaakt van gerst en heeft een effect op verhoogd cholesterol (LDL) en bevordert de toename van goed cholesterol (HDL). Het gaat ook coagulatie (stolling) van het bloed tegen
(aan te raden voor mensen met neiging tot verminderde bloedcirculatie en als je lange vliegreizen moet maken), is ook in mate gunstig bij diabetes.

Bier

Bevat spoorelementen Silicon en Boron die nuttig zijn om de botten sterk te houden. Het bevat ook vitamine B6 wat weer een positief effect heeft op het voorkomen van hartinfarcten
door het verlagen van het aminozuur Homocysteine.

Bloody Mary

Wordt gemaakt van Wodka en tomatensap. Wodka is goed voor Irritable Bowel Syndrome (spastische darm syndroom) en helpt tegen infecties en uitslag. Tomatensap bevat lycopeen wat de kans verlaagt op prostaat-, borst- en longkanker. Dus goed voor zowel mannen als vrouwen.

Vermouth

Wordt gemaakt van juniper kersen en gin. Goed voor het ontgiften van lever en nieren. Gin en Vermouth hebben anti-inflammatoire effecten en verlagen ook de kans op reumatische arthritis.

Rode wijn

Dit is de topper van alle dranken, hiervan mag je zelfs twee glazen per dag om je kans op hart- en vaatziekten drastisch te verminderen. Hiervan getuigen meer dan 1000 wetenschappelijke onderzoeken. Ook kan het ingrediënt resveratrol in de druivenvelletjes de verspreiding van herpes stoppen. Verder zitten er bioflavonoïden in, die het immuunsysteem ondersteunen en anti-oxidanten die vroegtijdige aftakeling tegengaan.

Witte wijn

Bevat twee magische ingrediënten: Tyrosol en caffeic acid (ook in olijfolie), deze bestrijden ontstekingen waaronder reumatische arthritis. Verder bevat witte wijn ook anti-oxidanten.

Rum met vruchtensap

Wanneer je de bottenversterkende mineralen in rum combineert met vruchtensap heb je een goede combinatie.

Toegevoegd op: 15-04-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.