Voedingsdagboek lastig bij te houden? Zet je maaltijden eens op de foto!

Voedingsdagboek lastig bij te houden? Zet je maaltijden eens op de foto!

Ben je aan het afvallen maar heb je moeite om je aan je dieet te houden? Onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin-Madison hebben een oplossing bedacht. Zet alle maaltijden die je op een dag eet eens op de foto! Uit het onderzoek blijkt dat mensen die dit doen zich veel beter aan hun dieet houden.

Doordat alle maaltijden op de foto worden vastgelegd, voelen de afvallers zich eerder schuldig over de hoeveelheid en de kwaliteit van hun maaltijden. Verder beweren de onderzoekers dat het veel makkelijker is om het aantal calorieën in de gaten te houden. Het bijhouden van een voedingsdagboek was al langer een veel gebruikt middel om afvallers aan hun dieet te houden. Bij een voedngsdagboek is het de bedoeling dat na elke maaltijd wordt opgeschreven wat je allemaal gegeten hebt. Dit neemt echter veel tijd in beslag en volgens de onderzoekers werken foto's veel beter.

Eén van de deelnemers aan het onderzoek verklaart: "Ik waagde het niet om een grote zak M&M's op te eten, want die zou ik dan op de foto moeten zetten. Veel te confronterend." Professor Lydia Zepeda, die het onderzoek heeft geleid, legt uit de foto's dé manier zijn om mensen bewust te maken van hun eetgedrag. "En het is helemaal niet ingewikkeld om te doen. Gebruik gewoon het cameraatje van je mobiele telefoon."

Toegevoegd op: 06-09-2008 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.