Atkinsdieet werkt het best

Atkinsdieet werkt het best

Vrouwen die willen afvallen, hebben het beste resultaat bij het koolhydraatarme dieet van gewichtsgoeroe Robert Atkins. Dat blijkt uit de resultaten van een onlangs gepubliceerd onderzoek van de Universiteit van Stanford in Californië.

Onderzoekers vergeleken in een jaar tijd, vier diëten van ruim 300 vrouwen met overgewicht. Naast het Atkins-dieet waren dat het hormonale Zone-dieet, het vetarme Ornish-dieet en de eetvoorschriften van het zogenoemde LEARN.

Na een jaar waren vrouwen die het dieet van Atkins volgden gemiddeld 4,7 kilo kwijt, bijna het dubbele van de 2,6 kilo bij LEARN. Ornish en Zone deden het met respectievelijk 2,18 kilo en 1,61 kilo gewichtsafname nog slechter. Bij Atkins wordt koolhydraatrijk voedsel als pasta en brood gemeden, terwijl gewone hoeveelheden vet wel zijn toegestaan. In de medische wetenschap is de methode niet geheel onomstreden vanwege mogelijke bijeffecten. Volgens het Stanford-onderzoek is daar echter niets van gebleken. Ook veel Nederlanders volgen het Atkins-dieet, alhoewel het de laatste jaren in populariteit is gedaald. Het populairste dieet in Nederland is momenteel dat van Sonja Bakker, waarbij duidelijk de voorschriften voor maaltijden worden genoemd.

Toegevoegd op: 09-03-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.