Aurareading

Aurareading

Ieder levend wezen heeft een energieveld om zich heen. Dit energieveld - ook wel lichtveld genoemd - heet een aura. De aura is nauw verweven met onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid en kan zelfs onze ontwikkeling, emoties en ons karakter weergeven. Hoewel we dus allemaal een aura hebben, is dit voor de meesten van ons nou niet bepaald iets waar we ons dagelijks mee bezighouden, of zelfs maar bewust van zijn.

Er zitten 7 hoofdcentra in de aura, die corresponderen met de 7 hoofdchakra's. Chakra's zijn energie-knooppunten op verschillende plaatsen in ons lichaam. Aan elke chakra zijn bepaalde lichaamsfunkties gekoppeld en ze staan ook in nauw verband met de daarbij horende emoties. Voorbeeld: het hartchakra bevindt zicht ter hoogte van het hart. Het hart staat voor vriendschap, liefde en vergevingsgezindheid. De 7 kleuren van de hoofdchakra's zijn ook terug te vinden in de aura. De aura zelf verandert continu van kleur, vorm en grootte. De kleuren kunnen afwisselen van heel licht tot heel intens. Het is allemaal een momentopname.

In principe kunnen we allemaal de aura voelen en/of zien, maar er zijn mensen bij wie dit gevoel meer ontwikkeld is en zij kunnen de aura "lezen". Ze zien kleuren en/of voelen de energie. Ook zijn er mensen die niet specifiek de kleuren zien, maar beelden.

Bij een aurareading concentreert de reader zich op de desbetreffende persoon en maakt zo "contact" met de aura. Hij of zij voelt de grootte, vorm en ziet de kleuren. Zoals reeds boven gemeld: het is een momentopname en de strekking van de reading hangt ook af van de interpretatie van de reader, maar meestal komt datgene wat voor de betrokkene belangrijk is op dat moment toch wel naar boven.

Je kunt een aurareading laten doen als je bijvoorbeeld emotioneel in de knoop zit; steeds tegen dezelfde nare situaties aanloopt of voor een belangrijke beslissing staat. Of je loopt al een tijd rond met een onbestemd gevoel. Kortom: deze methode kan je helpen om je blokkade te doorbreken, om duidelijkheid te krijgen over bepaalde dingen. Vaak zul je achteraf ontdekken dat het eigenlijk een bevestiging was van wat je zelf - diep van binnen - allang wist. Dat komt omdat we veel te weinig luisteren naar onze intuïtie; onze innerlijke stem.

Deze vaardigheden - energie voelen, aura's zien, werken met je intuïtie, kun je leren. Oefening baart kunst! Er zijn legio mogelijkheden om hierover kennis te vergaren, zoals boeken,cursussen, workshops etc.

Op para-beurzen is vaak de mogelijkheid om een aura-foto te laten maken. Dit wordt gedaan met de zgn. Kyrlian-techniek. Je ziet dan de kleuren in je aura, in de toestand van dat moment. Het is heel bijzonder om dat een keer te laten doen. Meestal krijg je er dan een reading met uitleg bij. Maar vergeet niet: ook dit is een momentopname.

Toegevoegd op: 04-06-2007 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.