Autogene training

Autogene training

Autogene training betekent zelf oefenen. Het is een ontspanningsmethode die het mogelijk moet maken om organen te beïnvloeden. Door zich goed te concentreren en bepaalde oefeningen vaak te herhalen, leert u hierbij om zichzelf onder hypnose te brengen. U kunt de methode gebruiken om zich terug te trekken uit situaties die spanning geven.

U kunt autogene training gebruiken in het dagelijks leven. Het doel is rust en ontspanning. Ook organen die reageren op de spanning in uw lichaam kunnen ervan profiteren. Het is mogelijk met autogene training klachten aan te pakken die een gewone arts vaak niet kan thuisbrengen, zoals buikpijn en hoofdpijn.

Doelgroepen

Iedereen met:

  • psychosomatische klachten zoals bijv. hoofdpijn, nek en schouderklachten, benauwdheid, maag en buikklachten, slapeloosheid, enz. die een ingrijpende gebeurtenis moet verwerken (geboorte, overlijden, ziekte, ontslag etc.).
  • die innerlijke rust wil vinden, altijd ontspannen wil zijn, situaties wil aankunnen. die spanning heeft door stress thuis en/of op het werk.
  • die zich een andere levenshouding wil aanwennen, kortom aan zichzelf wil werken.
Toegevoegd op: 03-05-2007 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.