Biologische groente bijna nooit bespoten

Biologische groente bijna nooit bespoten

Liefhebbers van biologische groenten hoeven zich waarschijnlijk geen zorgen te maken of hun producten toch zijn bespoten. Biologische groente en fruit die in Nederland over verkocht worden, bevatten vrijwel nooit resten van pesticiden. Dat blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De NVWA liet weten de afgelopen jaren steeds minder misstanden aan te treffen tijdens de controles. ''De laatste tweeëneenhalf jaar bevatte bijna 99 procent van de monsters geen ontoelaatbare hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen'', liet de autoriteit weten. Van biologisch groente en fruit van buiten de EU werd 97 % goedgekeurd.

Het is volgens een woordvoerder van de NVWA niet geheel duidelijk waarom het aantal misstanden afneemt, maar de positieve trend zou zich niet alleen beperkten tot biologische producten. ''Wij zien dat ook terug in het niet-biologische groente en fruit'', benadrukt de woordvoerder.

Bron: nu.nl

Toegevoegd op: 03-03-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.