Blakend de feestdagen door! - deel 2

Blakend de feestdagen door! - deel 2

Vandaag het vervolg van "Blakend de feestdagen door". Om jezelf staande te houden te midden van dreigende verkoudheden of griepjes en/of oververmoeidheid in deze drukke tijden rond de feestdagen, is het ook een goed idee om de hele dag door veel gefilterd of mineraalwater te drinken; ook als je aan het shoppen bent. Er is vast wel ergens een toilet in de buurt...

Een bezoekje aan de sauna is ook aan te bevelen. Door het heftige transpireren ga je ontgiften. We schreven er al eerder over: neem eens een ijskoude douche... met name een bizarre ervaring! En heel goed voor je, als je verder goed gezond bent. Het gaat zo: laat het warme douchewater gedurende zo'n tien tellen langs je rugwervels stromen, zet de kraan dan op koud en laat 5 tellen stromen; dan weer 10 tellen warm. Herhaal dit ritueel drie keer en eindig dan met koud. Toegegeven, het is even doorbijten, maar hier krijg je echt een geweldige energiestoot van!

Voordat je naar een feestje en/of etentje gaat, is het belangrijk dat je je voorneemt om jezelf niet vol te stoppen met eten of vol te gieten met alcohol. Bedenk dat je voor je plezier gaat en dat een dergelijk gedrag je misschien op het moment zelf een goed gevoel geeft, maar al heel snel daarna - en zeker de volgende dag - beslist niet meer!

Wat heb je eraan om de volgende dag als een vaatdoek op de bank te hangen? Breng dus de volgende tips in de praktijk:

Drink van te voren een groot glas water. En kies je ter plekke toch voor alcoholhoudende dranken (uiteraard zeer met mate), mix die dan eens met koolzuurhoudend mineraalwater. Zo verdun je de alcohol en beperk je de schade. Zie ook onze artikelen over het gebruik van alcohol en de gevolgen.

Zorg dat je in de uren voor het etentje een paar lichte hapjes nuttigt, zodat je daar niet uitgehongerd meteen gaat schransen.

Als het etentje in de vorm van een lopend buffet is, houd jezelf dan in toom en overlaad je bord niet met van alles en nog wat. Zoek met veel zorg enkele dingen uit die je graag lust en neem daar een beetje van, geen bord vol. Neem van elk product of gerechtje dat je op je bord schept niet meer dan de hoeveelheid van 2-3 happen. En ga daar intens van genieten, langzaam etend en heel goed kauwend. Zo kan het ook, en zit je de volgende dag niet met dat opgeblazen gevoel...

Toegevoegd op: 04-12-2008 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.