Kiemgroente-recepten: Bonensoep

Kiemgroente-recepten: Bonensoep

Kiemgroenten zijn ook heerlijk in een soep. Een voorbeeld van een lekkere kiemgroenten-soep voor bij de lunch is deze bonensoep. Natuurlijk kun je het ook als voorafje bij het hoofdgerecht nemen. De hoeveelheden in dit recept zijn geschikt voldoende voor twee personen.

Benodigdheden

  • 1 kop bruine bonen (1 nacht geweekt)
  • 25 gram taugé
  • 25 gram aduki-spruiten
  • 1 kleine winterwortel, zeer fijn gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • paar blaadjes selderij
  • 25 gram sojameel
  • 1 bosje lavas of een halve theelepel zeezout
  • 1 theelepel miso
  • 2 eetlepels olie
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Breng de bruine bonen aan de kook in hun weekwater. Voeg de fijngesneden uit en wortel toe en laat dit geheel ongeveer 30 minuten koken op laag vuur. Los de miso op in een deel van het koude water en voeg hieraan het meel en de olie toe. Dit mengsel toevoegen aan de bonen. Goed roeren, ter voorkoming van klonteren! Laat dit nog tien minuten sudderen.

Hak intussen alle kiemgroentes fijn en voeg die aan de bonensoep toe. Zet het vuur uit en laat de soep nog een minuut of vijf zo staan alvorens ze te serveren.

Toegevoegd op: 17-05-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.