Branched-chain amino acids (BCAA)

Branched-chain amino acids (BCAA)

Om spieren op te bouwen moet er flink getraind worden. Tijdens de training ontstaan er kleine scheurtjes in het spierweefsel. De scheurtjes in het spierweefsel worden in de dagen na de training gerepareerd en sterker gemaakt, dit is de uiteindelijke spiergroei. BCAA’s gaan spierafbraak door intensieve training tegen.

Doordat de spiergroei pas ontstaat na eerst een en ander kapot te hebben gemaakt, kan spieropbouw heel lang duren. BCAA's doorbreken deze cirkel, omdat BCAA's precies die aminozuren leveren die de spier aan het begin van de training kapot maakt. Hierdoor hoeft de spier minder te herstellen, waardoor de spier meer tijd heeft om te groeien.

Vooral in de cutfase die sommige bodybuilders gebruiken, zijn BCAA's belangrijk. Bodybuilders proberen hun vetmassa te verminderen, maar hierdoor wordt ook spiermassa mee afgebroken. Door het gebruik van BCAA's kun je deze afbraak minimaliseren.

Inname

Neem een half uur voor de training BCAA's. De opnametijd van BCAA's is erg kort.

BCAA supplementen bestellen

Er zijn legio websites die BCAA supplementen verkopen. Een aanrader is PerfectBody.nl vanwege de snelle service.

Toegevoegd op: 23-11-2008 | Categorie: Fitness | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.