Borstspieroefeningen

Borstspieroefeningen

Een brede borst geef je een mooi gespierd uiterlijk. De borstspier (pectoralis major) trainen is hiervoor noodzakelijk. In dit artikel bespreken we een aantal klassieke borstspieroefeningen zoals de "Bench Press", "Dumbel Fly", "Push Up" en de "Chest Dips".

Mijn training bestaat uit de volgende oefeningen:

Dumbbell Press

Deze oefening traint de dikte van je borst. Het is een variatie op de wel-bekende Bench Press. In plaats van een barbell gebruik je hierbij 2 dumbells. Het voordeel van dumbells is dat je ze dieper kunt laten zakken, omdat je geen stang hebt die in de weg zit. Dus met de Dumbell Press kun je een groter gedeelte van je borst trainen dan met de Bench Press.

Ga op een bankje liggen met een dumbell in elke hand (zoals in het plaatje hieronder) en breng het gewicht omhoog tot boven je borst. Je armen moeten nu volledig gestrekt zijn. Haal het gewicht weer naar beneden en herhaal dit. Adem in als je het gewicht omlaag brengt en adem uit als je het gewicht omhoog brengt.

Final position dumbbell pressStarting position dumbbell press

 

De incline dumbell press werkt op dezelfde manier, alleen je gaat onder een hoek liggen (kleiner dan 45°). Zo leg je de nadruk op de onderkant van de borst.

Begin met een set van 12 herhalingen, daarna 10 herhalingen met een zwaarder gewicht. Daarna doe je 2 van deze sets incline. Met deze oefening train je ook de triceps en de schouders.

Dumbbell Fly's

Deze oefening traint de breedte van je borst. Ga op een bankje liggen met een dumbell in elke hand, zoals op het plaatje hieronder. Je ellebogen moeten naar de zijkant wijzen. Breng het gewicht omlaag naast je lichaam. De hoek waaronder je ellebogen staan mag niet veranderen. Breng het gewicht nu terug omhoog alsof je iemand omhelst.

Dumbbell Fly Starting PositionDumbbell Fly Final Position

Deze oefening heeft ook een incline variant. Train zowel de incline variant als de normale variant 2x 12 keer. Adem in als je het gewicht omlaag brengt, adem uit als je het gewicht omhoog brengt. Deze oefening traint ook de voorkant van je schouders.

Chest Dips

Chest Dip

Hoewel de dip een tricepsoefening is, kun je ook je borstspier (onderkant) ermee trainen. Voor deze oefening heb je een dip machine nodig. Deze is in de meeste fitnesscentra te vinden. Ga op de dip machine hangen met je ellebogen in een hoek van iets kleiner dan 90 graden. Kom omhoog tot je armen volledig gestrekt zijn en doe dezelfde beweging terug. Doe 3 sets tot je niet meer kunt. Maak een langzame en gecontroleerde beweging.

In veel sportscholen is ook de weighted triceps dip aanwezig, met deze machine kun je gewicht toevoegen waardoor de oefening moeilijker wordt.

Push Up

Deze klassieker is een perfecte oefening om je training mee te eindigen. Voor instructies zie ons artikel over de push up.

Doe 3 sets tot je niet meer kunt. Start met de close hands push up, doe daarna een push up met je handen verder uit elkaar en bij de laatste nog verder uit elkaar.

Kun je geen push ups meer doen na je training? Geen probleem, dat betekent dat je goed je best gedaan hebt tijdens het eerste deel van je training.

Supersets

Als je het maximum uit je spieren wilt krijgen, kun je supersets doen. Doe bijvoorbeeld na je dumbell fly's een paar dumbell presses tot je niet meer kunt. Of na je dips een paar close hands push ups.

English Can't read Dutch? View this article at our English website: A Chest workout.

Toegevoegd op: 25-12-2007 | Categorie: Fitness | Printversie

Reacties op dit artikel

i wanna be strong schreef:

hoeveel kg moet je minstens gebruiken,(ben nog ma beginner beginner)

# 24/03/2008

fit schreef:

k denk 5 kilo ofzo of meer

# 03/04/2008

matth schreef:

na hoeveel weken krijg je resultaat als je echt veeel traint?

# 04/04/2008

Jeroen Kuijper schreef:

Een gewicht waarmee je 10 tot 15 keer de oefening kunt doen. Maakt niet uit hoe zwaar dat is. Je gaat vanzelf naar een hoger gewicht. Je moet niet veel trainen. Eerst de spier volledig laten herstellen. Twee keer per week maximaal, met genoeg tussenpauze. Je kunt niet zeggen "ik krijg nu resultaat". Train lang genoeg en je zult vanzelf dat je borst groeit.

# 12/04/2008

boefje schreef:

ik ga nooit naar de sportschool, weet je wat pas goed is? 200 keer opdrukken (8x25) dan heb je spierpijn in je borstpieren en zul je zien (als je het om de dag doet) dat je spieren heel snel groeien

# 06/05/2008

Martijn schreef:

Weet je heel zeker dat dat 200 keer opdrukken echt goed werkt? Hoe lang duurt het ongeveer voordat je resultaat hebt? En welke delen van de borstspieren train je vooral?(boven/onder) Want als het echt goed werkt begin ik dr meteen mee :P

# 07/05/2008

dianabol schreef:

opdrukken is opwarm oefening !!! ga met gewichten trainen als je vent wil worden !!

# 08/05/2008

Ibo schreef:

Het maximum dat je kan...

# 30/05/2008

matthias222 schreef:

hoe komt het dat als ik de oefeningen doe , ik niets voel in mijn borskast?? ik denk wel dat ik de oefening goed uitvoer

# 30/05/2008

blablabla schreef:

waarom voel ik niets in mijn borst als ik oefen met gewichten

# 03/06/2008

spiertje schreef:

moeten de gewichten waar je je borst mee traint even zwaar zijn als de gewichten die je gebruikt voor je biceps te trainen?

# 04/06/2008

musle schreef:

je borstspieren kunnen wel wat hebben ik ben met 40 kg begonnen (3x10)

# 05/06/2008

musle schreef:

2x per week mietjes :) 2 dagen wel 1 dag rust is goed om mee te beginnen zeker als je nog jong bent rond de 20. later kun je ook zeggen om de dag andere spiergroepen trainen

# 05/06/2008

bear schreef:

ik ben het helemaal met musle eens maar vergeet niet ook genoeg voor je conditie te doen er gezond uitzien betekend niet automatisch dat je gezond bent één goede tip probeer 2x per week te spinnen naast het trainen

# 05/06/2008

musle schreef:

bodypump wis ook heel goed voor het uithoudingsvermogen van je spieren en voor je conditie en het is ook wel leuk (al die dames om je heen ;)

# 05/06/2008

lachen schreef:

Hilarisch, pubers onder elkaar die spiertjes kweken, komaan jongens, resultaten!

# 08/06/2008

bladie schreef:

Om je spieren te laten wennen kun je als beginner het beste een gewicht gebruiken waarmee je 15 herhalingen technisch goed kunt uitvoeren. Naarmate je pezen er aan wennen kun je het gewicht opschroeven zodat je nog 8 herhalingen kunt uitvoeren. Bovenstaande is bedoeld voor spiergroei. Indien je spierconditie wilt trainen kun je beter meer herhalingen doen. Wanneer je voor spiergroei traint en je meerdere oefeningen voor een spiergroep doet, kun je beter niet meer dan2x per week de spiergroep belasten. Aangezien je dmv training je spieren beschadigd hebben ze rust en eiwitten nodig om sterker te komen.

# 08/06/2008

Peer schreef:

matthias222, klopt dat je niks voelt bij je borstspieren, heb ik ook maar na verloop van tijd begin je het toch wel te zien dus zal zo wel horen :D

# 08/06/2008

Peer nog 'n keer schreef:

"lachen schreef: Hilarisch, pubers onder elkaar die spiertjes kweken, komaan jongens, resultaten!" Ja, Hilarisch, iemand die zich volwassen vind en dik is, goedzo jij komt 'r wel.

# 08/06/2008

poesiepoes schreef:

na hoeveel weken krijg je resultaat als je om de 2 dagen train ?? of om de dag maar dat is niet goed zkr ?

# 09/06/2008

bodylife schreef:

als ik de dumbell fly,dumbell press en push ups doe dan voel ik niets in mijn borstkas?? en moet je de zelfde gewichten nemen die je neemt voor je biceps te trainen?

# 09/06/2008

sa schreef:

hoe kan je het beste de bovenkant van je borst trainen??

# 18/06/2008

........ schreef:

waarom voel ik niets in m'n borstkast als ik de oefening doe??? en als ik de dumbell fly's doe dan doen mijn ellebogen en shouder pijn hoe komt dat ?

# 18/06/2008

Peter schreef:

Wat een onzin staat er allemaal op deze website. Echt werkelijk geen niveau. Laat me raden: iedereen is 16 of jonger?

# 02/07/2008

jan schreef:

dit is een geweldig site ik heb echt heel veel resultaat

# 08/07/2008

R4D schreef:

Voor alle tjappies die niks voelen, volgens mij moet je het gewoon heel rustig doen. Ik doe het lekker rustig en ik voel mn spieren gewoon...

# 25/07/2008

moi schreef:

ik snap niet hoe je van die oefeningen borst spieren krijgt ik voel niets als ik ze doe , waarom , is dat zo , ik voel meer dat ik mijn armen train , dan mijn borstkast, hoe komt dit graag antwoorden :)

# 03/08/2008

matthias schreef:

wat bedoel men met vb. 3 sets 12 herhalingen

# 03/08/2008

felix van brug schreef:

ik ben 14 jaar en train met 12.5kg voor me biceps per arm is dat te weinig of te veel?

# 07/08/2008

Harry schreef:

Hallo Moi, misschien zijn je triceps de zwakke schakel en moeten eerst de triceps sterker worden of doe eerst een isolatieoefening voor de borstspieren en daarna de compound oefeningen. wat ook een reden kan zijn voer je de oefeningen wel langzaam en gecontroleerd uit en hou je wel spanning op de spieren? en doe de oefeningen ook niet te vaak.

# 15/08/2008

Vermijlen schreef:

Ik train nu al bijna 3 maand op volume . Mijn spieren worden meer en meer zichtbaar ma ik heb vet nodig Hoe meer ik eet er komt geen vet bij. Wat zou ik zoal moete eten ?

# 25/08/2008

eten schreef:

veel koolhydrate en vlees zo min mogelijk groente maar je moet wel genoeg binne krijge en dan iets minder trainen

# 30/08/2008

hahahaha schreef:

rot op pussies

# 09/09/2008

jan schreef:

hoeveel keer perdag opdrukken voor dat je effeckt ziet????

# 22/09/2008

henkiespenkie schreef:

whaha eindelijk resultaat

# 26/09/2008

jezus schreef:

is er iemand die hier naar een sportschool is geweest om info te vragen van een instructeur?!?!? volgens mij niet.... begin hier eerst maar is mee, daar zijn ze voor!

# 17/11/2008

nobody schreef:

indien je niets voelt in u spieren , dan is een teken dat je het niet juist doet. Je moet proberen elke keer dat je met gewichten traint dat je het opbouwt en ook juist uitvoert

# 06/12/2008

johny schreef:

ik ben 15 jaar oud is het wel goed als ik nu al train? kan er misschien later een probleem ontstaan?

# 16/12/2008

752589 schreef:

johny, Ik ben ook slechts15 jaar oud, en ik kan u zeggen dat da weinig uitmaakt, als ge nie overdrijft met het trainen, kan het geen kwaad. Men zegt ook wel eens dat het de groei afremt, maar ik denk niet dat je op je 15 nog veel zult groeien dus ga er maar voor :-)

# 27/12/2008

Pascal schreef:

ik train mijn borst 2 keer per week. thuis of in de sportschool. ik duw: 12x 60 10x70 8x80 6x90 4x104.5 kg altijd langzaam beginnen dit is pyramide taining wat ik beschrijf. je hebt ook hardcore training , dat is elk setje even reps. met het zelfde gewicht. bijvoorbeeld 5 setjes van 8 reps. keer 90kg laterzzz

# 13/01/2009

niek schreef:

20x20, 15x50, 12x60, 10x65, 8x70 is dat een goede training of doe ik het verkeerd?

# 19/01/2009

wes schreef:

hoe train ik mijn boven borstspieren?

# 26/01/2009

lorenzo schreef:

Schuine bank of met losse halters op een schuinbankje

# 27/01/2009

henk schreef:

reactie op 752589: het maakt idd niet zo veel uit als je op je 15e traint zolang je het maar niet te veel wordt. Het kan namelijk wel groeien maar je spieren kunnen dan verkeerd of niet mooi vormen wanneer je ouder wordt.

# 27/01/2009

fitnessinstructor schreef:

Builders; voor massatoename op natuurlijke wijze moet je keihard trainen. Het ultieme gespierde uiterlijk vereist een aantal jaar trainen. Trainen van massa; zorg dat je aanhechtingen sterk genoeg zijn voordat je zwaar gaat trainen, 3 maanden basis trainen 3x12 herhalingen. Gevorderd massa programma= 4 a 5 oefeningen(press en FLY oa.) met weinig HH; * 6 sets van 6 HH met zo zwaar mogelijk gewicht. * 10 / 8 / 6 / 6 herhalingen (= 2x verzwaren van gewicht) werkt ook goed SUCCES!

# 01/02/2009

ruben schreef:

ik train nu al 2 weken alke dag 5 minuten en dat werk hartstikke goed!! je moet gewoon bench press doen en daarna met dat ding ook staan en dan op en neer eerst deed ik altijd 13 x 80 kilo ozo dan kon ik niet verder, dat 8is slecht, dan gaan je spieren slecht vormen, je moet gewoon elke dag eventjes trainen, niet te lang dus en niet te kort(je moet wel snel trainen;))

# 03/02/2009

mark schreef:

hallo ik ben 15 jaar en ik train nu al en ben 1.71m ik hoor vaak van mensen dat je er niet meer van groeit en dat het niet voor je lichaam is ik wil tips van jullie hebben want ik vind me een beetje kort als het waar is dat je er niet meer van groeit stop ermee?

# 08/02/2009

rick schreef:

ik ben 15 met hoeveel kilo raden jullie mij aan om mee te beginnen

# 09/02/2009

@ rick schreef:

begin gewoon met 7 met lichte gewichten groeien je spieren ook snel, ik zit nu op 12,5 en ben 18 maar dan doe ik wel 3 setjes van 18

# 16/02/2009

ruben schreef:

ja iddd. ik doe biceps met 15 kilo, en borst met 30

# 21/02/2009

mark schreef:

hallo ik ben 15 jaar en ik train nu al en ben 1.71m ik hoor vaak van mensen dat je er niet meer van groeit en dat het niet voor je lichaam is ik wil tips van jullie hebben want ik vind me een beetje kort als het waar is dat je er niet meer van groeit stop ermee?

# 06/03/2009

@mark schreef:

eej je moet gwoon niet te hard trainen, niet zoveel per week en je moet gewoon afwachten, je groeit vanzelf, sommige mensen beginnen pas op hun 16e met hun groeispurt, duss

# 15/03/2009

reno schreef:

listen, eet gewoon superveel (zeker vlees) en al derest waar veel proteinen inzitten. alsge kunt, maak dan proteineshakes. train je dan kapot =)

# 21/03/2009

iemand schreef:

Creatine kun je ook innemen omdat dit een belangrijke stof uit vlees is. Wel af en toe 4 weken geen creatine om je lichaam productie op te laten pakken :-)

# 10/07/2009

iemand schreef:

Gewicht bepalen voor de beginners. 1. Pak een halterstang of dumbell(s) met een laag gewicht. Bijv. voor bankdrukken 6kg + halter = 12,5kg 2. Doe 1 set van 15x en noteer je ervaring. 3. Rust een dag (max 3x per week trainen. 4. Afhankelijk van je vorige ervaring (te licht is 2kg erbij, net aan 1kg erbij). Indien je vorige keer minder dan 15x lukte het gewicht terug brengen tot je het wel kan. Niet te snel te zwaar en neem rust. Geen rust is geen vooruitgang+blessures. Je lichaam zal in het begin moeten wennen. Alle oefeningen gecontroleerd en rustig doen, dus geen zwiepers enz. Goede techniek is goede vooruitgang. Suc6 allemaal

# 10/07/2009

marc schreef:

ik ben 13 en train aleen jaar lang behoorlijk veel en zwaar en heb al gespierde armen en brede borstkas.zomers loop ik vaak met allen en hempje en zie ik veel mensen naar mij kijken.ben ik zo apart of zo

# 17/07/2009

kevin schreef:

hallo ik wil graag weten wat ik het beste kan doen om me borstspieren te trainen zonder er bij gewichten te hoefen gebruiken

# 28/07/2009

iemand schreef:

opdrukken

# 31/07/2009

ben schreef:

hoe oud moet je zijn om al die trainingen te doen?

# 09/08/2009

sjaak schreef:

opdrukken en optrekken gewoon goed eten en voldoende rust want tijdens rust momenten groeien de spieren en hard trainen uiteraard

# 22/09/2009

jeffrey schreef:

ik ben 21 en ik doe al deze oefeningen al met 23 kg elks dus wat kan ik nog doen om men borst meer af te lijnen wnt ik heb grote borstspier maar heel bol ni afgelijnt

# 29/09/2009

=] schreef:

opdrukken met je armen ver uit elkaar na 100 keer ben je zoet

# 13/10/2009

Grapjassen schreef:

3 verschillende borstoefeningen doen van 3 sets van 8 herhalingen met dumbells. Probeer het gewicht aan te passen zodat je de laatste herhalingen met moeite doet.

# 25/10/2009

harm schreef:

15kg of hoger

# 30/10/2009

grapjas schreef:

Tuurlijk Almelo, je spieren laten scheuren is hartstikke goed voor je. Ik weet niet of weet wat een gescheurde spier inhoudt maar dan kan je echt niet meer lekker training.

# 28/11/2009

hoi schreef:

kun je ook resultaat zien als je nog maar 13 bent ???

# 03/12/2009

- schreef:

Het kan wel kloppen als je de oefeningen niet goed voelt in je borstspieren. De dumbbell press is eigenlijk meer voor de triceps, de dumbbell flies zijn wel goed voor de borsten.

# 04/12/2009

MASSIVE schreef:

Beste "grapjas", wat Almelo bedoelt, is dat wanneer je traint, er kleine scheurtjes in het spierweefsel onstaan. Tijdens de rust ontwikkelt zich in deze scheurtjes nieuw spierweefsel, waardoor de spier uitzet oftewel bgint te groeien.

# 27/01/2010

lalalalala schreef:

die oefeningen zouden resultaat moeten geven in 6 weken gaat dat lukken ?

# 21/02/2010

goede jongen schreef:

ik ben nu bezig met trainen ik me gespierd maken maar ik heb nog steeds geen rezultaten voor 3 manden. wrm is dat? en wat moet ik doen?

# 24/02/2010

de sjaak! schreef:

hey, ik ben 12 en ik train al best veel ik heb gwn zelf een schema same gesteld en ik heb redelijk resultaat maar aan sommige berichten te lezen zoals: je groeit niet meer. ik ben 1.72 (groot voor me leeftijd) en mijn spieren ontwikkelen redelijk alleen....ik wil wel blijven groeien =P (wie mijn schema wil weten doe maar een reactie)

# 26/03/2010

jasjas schreef:

dus het heeft gewoon geen zin als je dagelijks traint? want ik ben al een week of 5 bezig elke dag, en het enige verschil is dat ik sinds dan zowat iedere dag misselijk ben

# 28/04/2010

bk-tor schreef:

welk shema sjaak;p

# 23/05/2010

genoeg tijd zo niet ben je te laat begonnen schreef:

2 keer per dag smorgens en savonds werkt perfect voor mij als het te licht is neem em zwaarder wat ik hier continu lees is te snel iets wille bereiken gewoon hard er in en de technieke RUSTIG uitvoeren maar niet overtraine kome je spieren eerder tot rust om te groeien en ken je vaker door wat ete betreft ik eet me dagelijkse korst groente en vlees en aardappels en zeker 1 stuk fruit per dag en dat vul ik aan met genoeg eitwitte koolhydraten en vet en heb de lichte bouw (Ectomorf)

# 25/05/2010

calamora schreef:

als je 17 jaar of jonger bent kan het heel gevaarlijk zijn voor je spieren om zwaar te gaan trainen, je spieren zijn nog niet volgroeid duskan je makkelijker blessures oplopen, ik raad aan als je rond de 18 zit dan te gaan beginnen met echt trainen, daarvoor moet je het rustig aan doen en niet te veel druk op je spieren zetten

# 02/06/2010

nico schreef:

Ik zou wel opdrukken, maar of dat veel helpt weet ik nie. Ik doe halters van 25 kilo en ben 15 jaar. Is dat goed of niet.

# 06/06/2010

plop schreef:

ik ben 13 en zou graag weten hoe ge borstspieren traint zonder echt materiaal te hoeven hebben ofzoiets

# 14/06/2010

Pang schreef:

Opdrukken is een goede oefening voor je Biceps, triceps (armspieren) en Borstspieren. Als je niks voelt in je borstspieren als je aan het opdrukken bent hoef je je geen zorgen te maken. Je armspieren raken veel sneller ''uitgeput'' dan je borstspieren. Dus dat is de reden dat je ze amper voelt.

# 19/06/2010

willem schreef:

10 jaar geleden voor het laatst de sportschool bezocht. Nu sinds 1 jaar doe ik elke dag bijna uitsluitend opdrukken. Probeer tussen de 100 a 300x per dag te halen. De definitie die ik nooit kreeg via trainen in de sportschool is er nu wel zoals nooit tevoren. Nimmer zo strak en spierdefinitie nu na een jaar opdrukken

# 20/06/2010

tim schreef:

is het normaal als ik borstspier oefeningen doe en dan vooral bij de Dumbbell Fly's , het gevoel heb dat mijn borstspier aan de binnen kant knapt ik heb hier al een maand of 2 last van verder geen pijn iemand enig idee?

# 22/06/2010

Pipo schreef:

Kan t kloppen dat je ene borstspier grote is dan je andere?

# 28/06/2010

konteneuker schreef:

waarom doen jullie Zo lelijk tegen mij

# 14/07/2010

selma schreef:

ik heb grote en dike borsten maar ik wil juist dat ze dunner worden welke oefening kan ik dan beter doen? groetjes

# 05/08/2010

selma schreef:

krijg ik ANTWOORD?

# 09/08/2010

Hmm schreef:

Eerst veel cardio en daarna kan je beginnen met borstoefeningen.

# 01/09/2010

riccardo schreef:

beste mensen ik ben 15 en fitnis al een half jaar ik geef je een tip en probeer het als je op drukt doe het tien keer wat dan eerst een minut en dan weer tien keer weer wagten twee minuten en dan weer tien keer en smorgens smidags en savons eerst doesen en dan pakje de spieren laten dan los en dan trek je je zelf op en dat met je benen naar binen en dat alemaal omde dag ik heb ervaring mijn vader is ook super gespiert en ik heb ook egt een spier massa voor iemant van veiften dus heb je vragen stel ze dan ik beantwoort ze gr riccardo

# 23/09/2010

belgiumarthur schreef:

Je moet je spieren niet alleen trainen met oefeningen maar je moet ook een echte (vecht)sport doen zodat je ze kunt leren gebruiken. De oefeningen moeten niet speciaal zijn met gewichten , je kan ook je eigen gewicht gebruiken. Ik doe 4uur per week thaibox , 3uur per week judo, en 20km fiets ik per dag en je ziet het resultaat altijd maar groeien. Elke avond pomp ik 50 keer , 50 situps...

# 12/11/2010

achiee schreef:

4 borst oefeningen wil je ze zien groeien? massa dus en beetje kracht doe elke oefening tussen de 3 en 4 sets. begin met 10 herhalingen pak daarna een gewicht waarby je max 8 herhalingen kunt doen in 2de set, daarna een gewicht pakken waarby je 6 herhalingen kunt dan en laatste set ook een gewicht waarby je 6 herhalingen kunt doen. Daarna volgende oefening weer 10,8,6,6 dus totaal 4 x 10, 8, 6, 6 !! voor massa (Groot)! voor kracht 4 x 6, 6, 6 ,6 , voor droog (strak) 16, 14 , 12 , 10

# 13/11/2010

Roy schreef:

Maak een schema voor jezelf. onderzoek google. droog trainen Lange reps. wil je massa zware korte reps bijv; 1x12 1x10 1x8 1x6, en dan zo zwaar mogenlijk dat je net aan kan. LET OP! wel eerst de oefening onder controle krijgen ivm. blesures en goed cardio en benen trainen om je testo spiegel te verhogen. suc6 (train like a beast, eat like a animal and sleep like a baby)

# 29/03/2013

camion schreef:

kun je da al zien na 26 dagen

# 05/12/2010

Leipe Mocro OUWE!!! schreef:

A Domme Dieren!,, Jullie hebben net leren plassen in een pot en willen semeh gewichtheffen!.. ga eerst leren je kont te vegen man!! a dombo's

# 02/01/2011

whatever schreef:

Wat ook goed is voor je bovenborstspieren, maar ook voor je schouderspieren is: handstand (haha) tegen een muur aan, dan opdrukken ongeveer 3x10 om de dag

# 12/01/2011

peter pan schreef:

voor de mensen die willen weten hoe het komt dat je je borstspieren niet voelt tijdens de training komt dat omdat je een te zwaar gewicht hebt wat je armen nog niet aankan. gebruik een lichter gewicht en doe meer herhalingen, je zult zien dat je je borstspieren voelt!

# 25/01/2011

Kastoeee schreef:

hoi, ben 14 jaar 1.83 m lang weeg 72 kilo. heb vrij harde en grote trieps en biceps en buikspieren heb ik al alleen borstspieren willen maar niet

# 08/02/2011

Bodybuilder-Teun schreef:

Beste Allen, Ik vroeg me af of men me kan helpen met voedingsschema? Ik kom maar niet aan, spieren vormen wel maar an zou je zwaarder worden, maar dat is dus niet zo.. KEI MAF DUS!! Ik eet het volgende: s'ochtends 2 boterhammen+thee/melk s'middags 4 a 6 boterhammen s'avonds avond eten, *verschilt per dag/week* groente/vlees/aardappels groente/kip/rijst pasta/sla Gebruik ook al een supplement waardoor ik moet aankomen, Performance 'Turbo Mass Gainer". (heb geen geheimen verband sups, aangezien men daar geheimzinnig over doet) *zit creatine in onder andere, vormt je lichaam maar houd ook vocht vast..moet gewicht geven volgens men...* Kijk uit naar advies,tips,opmerkingen Alvast bedankt

# 12/03/2011

the bear schreef:

ik ben bezig met het trainen van mijn buikspieren maar de onderste spieren blijven dun terwijl de bovenste spieren wel dikker worden. weet iemand hoe dat komt en wat ik er aan kan doen

# 27/03/2011

pomper schreef:

als je verneukte borsten krijgt he, wat kun je dan het beste doen?

# 31/03/2011

Ikke schreef:

ik ben 14. ik heb 2 gewichten van 1.5 kilo vind ik nogal weinig maar ik doe dan iets van 150-200 keer is dit ook goed? biceps zie ik trouwens duidelijk groeien

# 31/03/2011

Bodybuilder-Teun schreef:

Beste Pomper, Doe Dumbell Press maar dan met bankje wat je op 30 graden stelt, zo train je de bovenkant van je borsten. Succes!!

# 01/04/2011

Bodybuilder-Teun schreef:

Beste Ikke, Het heeft geen zin om alleen maar 1,5 kilo dumbels te gebruiken. Je spieren rekken wel maar blijven op die 1,5kilo hangen, als je grotere spieren wilt moet je ze keer op keer verder rekken. Dus zwaarder gewicht, ik raad je ook aan, ga naar een sportschool. Maar misschien dat je leeftijd een probleem is aangezien je nog in de groei zit. Succes!!

# 01/04/2011

Bodybuilder-Teun schreef:

Beste The Bear, Je moet je meer foccussen op je buikspieren, Pak bankje, stel hem eerst normaal in met het stuk waar je de benen tussen doe op 3. Dan stel je de rug van het bankje na de keer dat het gaat branden, lager, ga dan ook niet helemaal naar boven, maar doe klein stukje, je moet het verschil voelen in je buikspieren. Je moet het zelf ervaren, Bankje is wel beste manier om goeie buikspieren te krijgen, geloof me ;) Succes!!

# 01/04/2011

Bodybuilder-Teun schreef:

Ik probeer dagelijks/weekelijks deze forum/site te bekijken op vragen. Hoor het graag van u. Mvg, Bodybuilder-Teun "Het zit hem niet in het gewicht,maar in de oefening"

# 01/04/2011

mark schreef:

ik doe deze oefeningen nu 3 maanden ben 15 jaar en, en dan met 12 kilo heel diep en langzaam, ik bench 55

# 02/05/2011

Daswa schreef:

Opdrukken of gewichten het werkt beiden. Het maakt tevens niks uit of je snel resultaat behaalt. Waar je rekening mee moet houden is het herstel dat is het belangrijkst. Het herstel kun je bevorderen door eiwit shakes te drinken of na het sporten 2galzen melk te drinken. Bouw het rustig op het resultaat komt vanzelf.

# 02/05/2011

pietje schreef:

hoe moet je je kringspier trainen? help

# 05/05/2011

sam schreef:

ik ben 14 jaar en ik train sinds een paar dagen met gewichten, nu nog 7 kilo per gewicht en ik zie me biceps/triceps duidelijk groeien dus dat lukt wel, alleen me borst spieren zie,voel ik niet echt groeien... iemandhulp?

# 14/06/2011

Jwz070 schreef:

gewoon opdrukken jongen, 20 waneer je wakker word en 20 wanneerje gaat slapen, helpt bij mij

# 24/06/2011

Nick schreef:

Met opdrukken zal je niet veel spiermassa krijgen, misschien een beetje in het begin maar naderhand train je meer op uithoudingsvermogen. Ook al kun je er 1000 doen, spiermassa zul je er niet van krijgen. Je lichaam zal dan gewend raken aan hetzelfde gewicht waardoor je niks meer traint behalve je conditie, wat wel goed resultaat levert is steeds wat extra gewicht bij doen. En sowieso zal ik voor m'n 16/17e niet te veel krachttraining doen, hierdoor gaat je groeiproces alleen maar achteruit.

# 16/08/2011

gay schreef:

gay forum dit ga op dutchbodybuilding zoek een gym en maak een voedingsschema

# 23/05/2013

Harrie schreef:

Bij het opdrukken voor borstspieren is voor heel belangrijk dat je je handen zo ver mogelijk uit elkaar zet

# 07/10/2011

Pascal schreef:

Als je je borst spieren wilt trainen is opdrukken een perfecte oefening, het klopt dat als je dit een tijd niet meer doet het niet meer werkt dit noem je supercompensatie, wil je vervolgens meer vooruitgang boeken? Als je thuis dumbels hebt liggen stop ze in een rugzakje, bijvoorbeeld 10kilo ga dan nog opdrukken en doe steeds meer zo bouw je de spieren ook weer sneller. Succes!

# 07/11/2011

Herman schreef:

Goed artikel. Wil je echt voor grote borstspieren trainen, dan zou je dit artikel ook even moeten lezen: http://fit4lessamsterdam.wordpress.com/2013/02/25/in-4-weken-grotere-borstspieren-kweken/

# 25/02/2013

Herman schreef:

Goed artikel. Wil je echt voor grote borstspieren trainen, dan zou je dit artikel ook even moeten lezen: http://fit4lessamsterdam.wordpress.com/2013/02/25/in-4-weken-grotere-borstspieren-kweken/

# 25/02/2013

Tom schreef:

Wanneer ik borstspieren train span ik ook me nek aan waardoor ik een erg pijnlijke nek krijg. Iemand tips om dit tegen te gaan ?

# 09/06/2012

Nour schreef:

Hoe zorg ik er voor dat mijn borsten niet meer zo uitgezakt zijn maar stevig naar boven gaan??? Welke oefeningen?

# 12/07/2012

Geert schreef:

Lees hierboven, simpele.

# 30/07/2012

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.