Carob Fudge Brownie

Carob Fudge Brownie

De komende dagen weer eens wat recepten van dieet-goeroe Gillian McKeith. Deze keer een heerlijk alternatief voor de - vooral in Amerika populaire, maar ook hier in opmars zijnde - Brownies; een verrukkelijk snack voor de zoete trek.

Nodig dan wel meteen wat visite uit, want dit recept is voor 12 stukjes en het is echt niet de bedoeling om ze alle 12 zelf op te eten! Je kunt het spul wel max. 5 dagen in de koelkast bewaren.

Benodigdheden

 • 300 gram ontpitte dadels
 • 200 gram geweekte rozijnen
 • 4 (Engelse maat, groot dus) theelepels carbobe-poeder
 • 500 gram paranoten, let op: vooraf een nacht laten weken in koud water!
 • 100 gram lijnzaad
 • 100 gram zonnebloempitten
 • 125 gram gehakte walnoten
 • 125 gram hele walnoten
 • een handje sesamzaadjes

Bereidingswijze

 1. Doe de dadels, rozijnen, caborbe-poeder, paranoten en 500 ml water in een food processor en mix tot er een egale, gladde pasta ontstaat.
 2. Meng er dan de pitten, zaden en walnoten door.
 3. Verdeel het mengsel gelijkelijk over een bakblik of -schaal *) van 10 x 20 cm, let op: van te voren bekleden met plastic huishoudfolie!
 4. Bestrooi met sesamzaadjes en zet het geheel 1 uur in de vriezer.
 5. Snijd in 12 stukjes en serveer!

*) NB: ik gebruik gewoon een diepvriesdoos die aan deze maten voldoet.

Carob Fudge Brownie

En hieronder nog wat persoonlijke tips voor dit gerecht:

Gillian is het er vast niet mee eens en als je wilt afvallen is het natuurlijk geen goed idee, maar ik vind het NOG lekkerder om er een klein beetje Optimel Vanillevla (geen toegevoegd suiker, 0% vet) en/of een minitoefje plantaardige spuitslagroom aan toe te voegen.... heeeeeerlijk!

Toegevoegd op: 11-06-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

D-Licious schreef:

Ik heb dit recept vandaag gemaakt, het is inderdaad erg lekker en het lijkt me ook stukken beter dan een Mars of koek tussendoor. Het is alleen wel wat meer werk.

# 19/06/2007

Suzanne schreef:

wat is carbobe poeder? en waar kan ik dat vinden?

# 15/01/2009

mariël schreef:

Carob(e) is de eigenlijk Engelse naam voor de Johannesbroodboom (Ceratonia siliqua) een boom, behorende tot de peulvruchten. De peulen bevatten zaden en die zaden kunnen worden gebruikt als cacaovervanger. Het bevat geen theobromine en caffeine zoals cacao, en is te gebruiken door mensen met een cacao/chocolade-allergie Uit de zaden wordt ook een verdikkingsmiddel gewonnen. Waar je het kan krijgen, weet ik niet.....

# 11/02/2009

Carla schreef:

Carobepoeder kun je kopen bij de natuurwinkel.

# 01/07/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.