Caloriearm gerecht: Gevulde courgettes

Caloriearm gerecht: Gevulde courgettes

Vandaag een lekker recept met een lage energetische waarde (weinig calorieen): Gevulde courgettes. Dit recept is bedoeld als hoofdmaaltijd voor 2 personen.

Benodigdheden:

  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels geraspte wortel
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels rozijnen, geweld en uitgelekt
  • 50 gram champignons
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • (eventueel zout)
  • 1 eetleepel olijfolie (Mediterrane)
  • 100 g mager rundergehakt

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden C.

Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schep het grootste gedeelte van het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak dan de vulling voor de courgette: roer in een kom vruchtvlees, wortel, lente-uitjes, rozijnen, champignons, kerriepoeder, peterselie, ei en zout door elkaar.

Bereiding:

Verhit 1 eetlepel oliefolie in een koekenpan en bak het gehakt snel rul en gaar. Roer het gehakt door de courgettevulling. Vul de courgettes met die mengsel en leg de vier helften tegen elkaar aan in een vuurvaste schaal, die met een beetje olie is ingesmeerd. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Dak de courgettes ongeveerd 20 minuten in de oven.

Serveersuggestie:

Eet bij dit gerecht (zilvervlies-)rijst en/of een groene salade.

  • Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. de oventijd)
  • Voedingswaarde per persoon: eiwit 21 gram, vet 17 gram, koolhydraten 26 gram, kcal 341 (kJ 1432)

Tips voor variatie:

  • Vervang het rundergehakt door kipgehakt
  • Vervang deze gehaktsoorten door een vegetarische variant of door maiskorrels.

Eet smakelijk!

Toegevoegd op: 14-04-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.