Calorieën in maaltijden beperken

Calorieën in maaltijden beperken

Bij het bereiden van maaltijden kun je de hoeveelheid calorieën beperken door kleine veranderingen in de recepten of in je kookgewoontes aan te brengen.

Een paar tips:

  • Beperk in gerechten de hoeveelheid kaas en noten
  • Kies voor magere vleessorten.
  • Neem liever geen gepaneerd vlees of gepaneerde vis; dat alleen al scheelt tot wel 100 kilocalorieën per warme maaltijd!
  • Maak bij stamppotten de aardappelen aan met magere melk of bouillon, in plaats van met boter of margarine.
Toegevoegd op: 12-04-2007 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.