Hoeveel calorieën moet je innemen als je wilt afvallen?

Hoeveel calorieën moet je innemen als je wilt afvallen?

Iets wat veel mensen die willen afvallen zich afvragen: "Hoeveel calorieën mag ik dagelijks binnen krijgen als ik wil afvallen?". Een direct antwoord op deze vraag is er niet, omdat het van verschillende dingen afhankelijk is. De een kan met 1500 kcal per dag afvallen, de ander met veel meer of minder. In dit artikel bespreken we hoe je voor jezelf kunt bepalen hoeveel calorieën je per dag binnen mag krijgen.

Waarom is het nuttig om bij te houden hoeveel calorieën ik inneem?

Je lichaam heeft dagelijks een bepaalde energiebehoefte. Deze energie haal je uit voedsel. De eenheid waarin energie uitgedrukt wordt is Joule, maar in de voedingsindustrie wordt een nog verouderde eenheid gebruikt: de calorie.

Wanneer je teveel calorieën binnen krijgt, wordt dit omgezet in lichaamsvet, als reserve brandstof. Daarom is het belangrijk om op te letten hoeveel calorieën je binnen krijgt. Op bijna alle voedingsmiddelen staat hoeveel calorieën het product bevat. Verder kun je natuurlijk onze calorietabel raadplegen. Maar hoeveel calorieën heb je nu eigenlijk per dag nodig? Daarvoor moet je je BMR bepalen:

Bereken je BMR

Je BMR (Basal Metabolic Rate) is de hoeveelheid energie (dus calorieen) die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ongeveer 60% van deze energie wordt gebruikt voor basis lichaamsfuncties zoals bijvoorbeeld ademen. Andere factoren die je BMR bepalen zijn: je lengte, je gewicht, je geslacht en je leeftijd. Je kunt je BMR berekenen met de volgende formule:

Voor vrouwen: aantal kilocalorieën per dag = 655 + (9,6 x je gewicht in kilogram) + (1,8 x je lengte in centimeter) - (4.7 x leeftijd in jaren)

Voor mannen: aantal kilocalorieën per dag = 66 + (13,8 x je gewicht in kilogram) + (5 x je lengte in centimeter) - (6.8 x leeftijd in jaren)

Let wel op dat deze formule alleen voor volwassenen geldt!

Bereken je activiteit

Naast je dagelijkse lichaamsfuncties, moet je hier ook je activiteit (hoeveel je beweegt) bij optellen.

  • Als je vrijwel alleen maar stil zit: verhoog dan je BMR met 20%
  • Als je af en toe beweegt, verhoog dan je BMR met 30%
  • Wanneer je bijna elke dag sport, mag je 30% bij je BMR optellen.
  • Als je heel erg actief bent (je sport jaren lang, elke dag), mag je 50% bij je BMR optellen.
  • Ben je atleet of sporter van beroep? Tel dan 60% bij je BMR op.

Wanneer je dit hebt berekend, weet je het aantal calorieën dat je gebruikt om op normaal gewicht te blijven. Als je wilt afvallen, moet je dit aantal verlagen. Je kunt dit doen door in de formule je streefgewicht (nieuwe gewicht) in te vullen, in plaats van je huidige gewicht.

Toegevoegd op: 31-05-2007 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

samanta schreef:

Hoi, Deze geld alleen voor volwassenen maar ik ben 13 en ik heb overgewicht!! Wat is de formule voor kinderen ? xxx samanta p.s mijn ouders weten hiervan dat ik aan het lijnen ben ;)

# 24/06/2007

Marga schreef:

Als meisje van 13 jaar mag je er ongeveer vanuit gaan dat je energiebehoefte ongeveer 8500 kJ per dag is (2000 kcal).

# 25/06/2007

Kirsten schreef:

Ik ben 14 (bijna 15) en ik ben aan het lijnen. Hoeveel calorieën mag ik ongeveer eten??

# 25/06/2007

Marga schreef:

Ook voor jou geldt ongeveer 8500 kJ per dag. Dus 2000 kcal. Overigens kun je calorieen niet "eten", maar levert het eten wat je inneemt een bepaalde hoeveelheid energie. De eenheid daarvoor is de calorie.

# 25/06/2007

Bo schreef:

Ik had een vraag. Ben 15 jaar. Ik ben een tijdje (2 maanden) geleden begonnen met lijnen, alleen begin ik steeds minder te eten (zit nu rond de 7 á 800 Kcal per dag) omdat ik anders denk dat als ik meer ga eten, ik weer aankom. Hoe kan ik ervoor zorgen het aantal calorieën wat ik nodig heb weer op te bouwen, en op een manier waarop ik niet aankom? Ik ben in iets van 3 maanden bijna 10 kilo afgevallen. Ik las dat als je zo weinig eet dat alleen maar spierweefsel is, maar je ziet het wel dat ik ben afgevallen, hoe zit dat? Hoop dat ik antwoord krijg. Vriendelijke groeten Bo

# 27/06/2007

Bo schreef:

En weet niet of het belangrijk is om te weten, weeg nu 55,6 kg en ben 1.70 m lang.

# 27/06/2007

Marga schreef:

Ben je een jongen of een meisje? Je verbrandt natuurlijk ook altijd vet mee. Je moet nu meer gaan eten, want je calorie-inname is echt veel te laag. Ik zou per week 250 kcal meer eten en ernaast krachttraing gaan doen. Met die extra energie kun je prima spieren opbouwen (neem wel voldoende eiwit) en kun je in de toekomst weer rustig 2500 (man) / 2100 (vrouw) kcal per dag aan. Zorg dat je gezonde voeding neemt (weinig vet, suiker) en dan komt het helemaal goed!

# 27/06/2007

Bo schreef:

Oke, hartstikke bedankt. Ben een meisje, ik ga nu weer op kickboksen, dus hoop dat het inderdaad weer goed zal komen. Ik heb op internet namelijk informatie gezocht, en bij veel 'artikelen' stond dat als je zo weinig eet, je lichaam op 'reservestand' (of zo) gaat staan, en dat als je dan opeens meer gaat eten, je lichaam het sneller op zal slaan als vet. Is het zo dat mijn metabolisme nog maar heel langzaam loopt? En gaat deze weer beter lopen als ik langzaam aan meer ga eten, of zal deze nu voor altijd langzaam blijven lopen? Alvast bedankt. Bo

# 28/06/2007

Marga schreef:

Je lichaam went vanzelf weer aan een hogere calorie inname. Het aantal wat je nu binnenkrijgt is echt gevaarlijk! Ik denk dat kickboxen niet genoeg is. Je moet echt naar een fitnesscentrum 3x per week, in het begin voornamelijk met gewichten trainen. Daarna steeds meer cardio erbij!

# 28/06/2007

Bo schreef:

Oke, ik krijg volgende week gelukkig mijn abonnement weer. Bedankt voor de informatie.

# 28/06/2007

Wendy schreef:

Ik wil graag op een gewicht blijven, maar dat lukt niet.. dan ga ik wat minder eten omadt k dus wil afvallen. dan ben ik wat afgevallen wil ik zo blijven probeer ik weer normaal te eten. k bouw hetook op, maar ik kom dan weer aan. hoe moet ik dit nou doen?

# 30/06/2007

Wendy schreef:

Ohwja, en hoe kan ik nou weten hoeveel ik mag eten??

# 30/06/2007

Marga schreef:

Minder eten helpt op lange termijn niet! Je moet minder calorierijke producten innemen en daarnaast spieren op te bouwen en cardiotraining. Je kunt op de achterkant van voedingsmiddelen kijken hoeveel calorieen er in een product zitten. Je moet uitgaan van 2100 kcal / 8800 kJ per dag.

# 01/07/2007

Kaylee schreef:

Heey , ik ben een meisje van 13 jaar , 1.68 en weeg nu 54 kilo . dit vind ik echt veeel te zwaar ! mijn vriendinnen wegen ongeveer 50 kilo , en ik wil lichter zijn dan dat , ongeveer 45 kilo . ik eet alleen 's avonds , dan moet het wel omdat mijn ouders erbij zijn . maar als ze er niet bij zijn eet ik niet , dat wil dus zeggen overdag eet ik niets en als ze er niet zijn 's avonds ook niets . ik snoep niet , maar mijn vriendinnen maken zich zorgen . ze willen dat ik ga eten in de pauze's op school alleen dat kan ik niet , ik heb totaal geen trek , en wil het gewoon niet . ik heb al een idee als ik het eten zie in een pauze dat ik mijn vinger in mijn keel wil steken zodra ik de kans krijg . ik heb 2 x in de week 70 minuten gym , en fiets ongeveer een uur , dat 5 dagen in de week . ik wil écht afvallen wie kan me helpen ? x

# 01/07/2007

Kate schreef:

Ik ben 18, sport 5 keer in de week ander half uur, ik ben 1,72 en weeg 52 kilo. Hoeveel calorieen mag ik op een dag? En wanneer kom je precies aan? Want aan de 2000 kilocalorieen op een dag kom ik niet. Maar kom je alleen aan, als je som meer dan 2000 calorieen binnenkrijgt? Of alleen als je iedere dag gedurende een lange tijd meer dan 2000 calorieen binnen krijgt? Want ik eer gewoon 6 sneeen brood en eet bijna nooit snoep.Maar als ik heb gesportm krijg ik daarna altijd erge honger en ga ik crackers eten met choco pasta of boterhammen met appelstroop, soms nog om 11 uur. Kom je hiervan aan? ALs je dit lange tijd doet? Of maakt dit niks uit zolang je maar regelmatig sport. Ik sport overigens op hoog niveau.

# 01/07/2007

Kate schreef:

Ps, Ik ben een meisje voor het geval dit belangrijk is. Maar aangezien mijn naam is dit wel logisch. Ik hoop dat ik snel antwoord krijg. Groetjes

# 01/07/2007

Marga schreef:

Spoedantwoord dan maar. Je komt in principe aan als je 1 keer boven de 2000 kcal (of hoeveel je ook mag) eet. Alleen dit is zo weinig, dat je dat niet merkt. Alleen als je op lange termijn teveel eet, ga je dat wel merken. Eten nadat je gesport hebt is erg verstandig, omdat je zo je spieren met bouwstoffen voedt. Alleen om 11 uur 's avonds is dat minder verstandig. Ik zou dus voor je avondeten sporten (dat is de beste tijd, omdat je er na veel eten binnenkrijgt, en je lichaam het om die tijd nog kan verwerken). Ik denk dat je iets meer dan het gemiddelde aan calorieen mag hebben (2300 kcal).

# 02/07/2007

Marga schreef:

Nog even als reactie op Kaylee: Ik vind het meer een vorm van aandacht vragen. Je weet zelf vast ook wel dat 54 kg helemaal niet te zwaar is en dat je compleet onverantwoord bezig bent. Wanneer je te weinig eet, gaat dit negatief werken. Val af door te sporten, niet door te weinig te eten!

# 02/07/2007

mcd schreef:

ik ben eem jongen van 13 en ik heb te veel vet ik wil six pack ik ben 54 kilo hoeveel calorieen mag ik verbranden en hoeveel moet ik hebben

# 02/07/2007

Kate schreef:

Alweer een vraagje, hoeveel tussendoortjes mag je ongeveer op een dag? OP internet staat zoveel, dat ik niet weet wat waar is en wat niet. En ik wil weten wat mijn vet percentage is, maar die berekeningen kloppen bij mij niet. Nogmaals.. Ik ben 18. 52 kilo, lengte 1.72 en taille, 68cm. Groetjes

# 02/07/2007

Marga schreef:

Antwoord op mcd: Als je nu veel te dik bent, moet je niet meteen verwachten dat je en sixpack kunt krijgen. Ik zou beginnen met buikspieroefeningen in een snel tempo doen. Daarnaast fietsen en hardlopen om je vet kwijt te raken. Als dit voor het grootste deel weg is, kun je zware buikspieroefeningen gaan doen. Ik denk dat je ongeveer 2100 kcal moet binnenkrijgen per dag. Weinig vetten, veel eiwitten en langzame koolhydraten. Probeer niet meer te snoepen en vette dingen te eten.

# 02/07/2007

Marga schreef:

Antwoord op Kate: Als je je vetpercentage precies wilt weten, moet je een vetmeter aanschaffen. Met jouw gegevens bereken ik je vetpercentage op 24%. Het aantal tussendoortjes wat je per dag mag innemen is natuurlijk nooit te bepalen. Alle tussendoortjes hebben een verschillende voedingswaarde. Daarbij speelt ook tijdstip vooral een rol. Ik eet zelf tussen de luch en het diner altijd 2 stuks fruit en yoghurt of kwark. 's avonds om 8 uur nog een stukje pure chocola. En daarna niets meer. Als je wilt dat ik je persoonlijk help met naar je voedingsschema te kijken, moet je mij even mailen via de contactknop hieronder.

# 02/07/2007

Danique schreef:

Ik ben 17 jaar, ik sport 4 of 5 keer in de week, ben 1.71 meter en weeg 65 kilo Ik zou graag willen afvallen, maat het lukt maar niet. Ik eet als ik het ongeveer bereken bijna nooit meer dan 2000 calorieen , en zoals ik al zei sport ik meestal 4x per week wat kan ik nog meer doen om af te vallen? Groetjes

# 05/07/2007

Marga schreef:

Wat zijn de tijdstippen waarop je eet? Eet je verspreid over de dag? Aan wat voor soort van sport doe je? Drink je genoeg water? Heb je tussendoortjes meegerekend?

# 05/07/2007

Danique schreef:

Ik een 's morgens, in de middag een tussendoortje, en avondeten. Soms 's avonds nog een boterham of een tosti. Ik Fitness 4 of 5x per weer waarvan 2x cardio en 2x spieroefeningen. Ik drink meestal siroop en soms water. tussendoortjes heb ik meegerekend

# 05/07/2007

Marga schreef:

Mijn advies dan: geen siroop meer.. dat is een hoop overbodige suikers. Vervang het door water. Fitness je voor een maaltijd? Zoals je het hier vertelt lijkt het of je gezond leeft. Meestal komen mensen die te dik zijn met deze verhalen, totdat ik ga kijken wat ze echt eten.

# 06/07/2007

Renske schreef:

Ik heb een vraagje. Ik ben 7 kg kwijtgeraakt op een niet zo gezonde manier, namelijk door maar 800 kcal per dag te nemen. Als ik nu meer ga eten, kom ik dus aan omdat ik spierweefsel heb verbrand i.p.v vet. Jammer dat ik zulke dingen altijd achteraf gezien bedenk. Hoeveel moet ik trainen/bewegen om die spieren weer een beetje te herstellen ? Ik fiets elke dag 35 minuten maar da's natuurlijk niet voldoende...

# 07/07/2007

Marga schreef:

Fietsen is een vorm van cardiotraining waarmee je dus geen spieren opbouwt. Ik zou 3 keer per week krachttraining doen en per week 250 kcal meer gaan innemen tot je weer rond 1800/2000 zit. Die 35 min fietsen moet je gewoon ook blijven doen natuurlijk.

# 08/07/2007

shanie schreef:

ik ben een meisje van 13 en weeg 62.1kg ik ben 1.65m. ik vind me zelf dik maar kan niet zo goed afvallen ben al eens een paar kg afgevallen maar ben trg verdikt kan jij me een paar tips geven om af te vallen. ik zou graag onder de 60kg blijven.ik weet ook niet zo goed wat ik wel en niet mag eten.vetten en suikers weet ik dat ik niet veel mag eten maar wat dan wel.geef me eens wat tips pleas.wil graag wat afvallen. al vast bedankt. x

# 09/07/2007

Loes schreef:

Hoi, ik ben een meisje van 17 jaar weeg 65 kilo en ben 1.71 meter. Ik zou graag ongeveer 5 kilo eraf willen. Hoeveel calorieen mag in dan ongeveer binnenkrijgen per dag? Ik sport 3x in de week (fitness). =

# 10/07/2007

Marga schreef:

Beste shanie, Ik weet niet wat je nu zoal eet.. maar probeer niet te snoepen (geen chips/chocola). Na 9 uur 's avonds niet meer te eten. Probeer ook ernaast te gaan sporten. Voorbeeld van een goed dagschema qua eten: - Ontbijt: 2 boterhammen met 30+ kaas of jam zonder toegevoegde suikers. - Lunch: 3/4 boterhammen met bijv vis / 30+ kaas en iets van fruit erbij. - 15u: iets van zuiven (mager) bijv optimel yoghurt/kwart - avondmaaltijd: iets van pasta met groenten en eventueel iets van mager vlees / vis - nog 's avonds eventueel een tussendoortje voor 9 uur. Bijv pure chocola.

# 10/07/2007

Marga schreef:

Beste Loes, Ik denk tussen de 2000 en 2100 kcal. Verder is natuurlijk ook het soort voeding belangrijk. Geen suikers, weinig vet. Ook voor jou geldt.. na 9 uur niets meer. Probeer ook het schema van mijn bovenstaande reactie aan te houden.

# 10/07/2007

arie schreef:

hey ik doe nu 4 keer per week aan fitness dit wil zeggen 50 min per keer cardio en dan ongeveer 40 min kracht nu weet ik dat je op de weegschaal niet veel zult zien omdat je dus ook spieren opbouwd maar hoe kun je nu eigenlijk zien of je wel vooruit gaat want ik las ook op internet dat je zelfs een grotere omvang kan krijgen maar dat het wel allemaal er beter uitziet je lichaam. Maar ik zou dus niet weten hoe kan ik dit nu dan zien?

# 10/07/2007

shanie schreef:

dank u voor het advies zal er op letten.ik ben nu ook al aan het opletten wat ik eet en ik geen snoep of chips meer(ook al is het moeilijk) en ook 's avonds eet ik maar 1bord meer of iets minder of meer.ik let al veel meer op mijn voeding.en sport nu ook ik loop elke dag. dank u voor de hulp x

# 13/07/2007

Marga schreef:

Beste arie, je kunt dat zien door dat onder andere je gezicht dunner wordt. Veder wordt je buikomvang minder en je ziet gewoon dat je lichaam strakker wordt.

# 16/07/2007

an schreef:

Ik heb een vraag. Ik weet echt niet hoeveel calorieen ik moet per dag eten en ik ben heel bang dat ik te veel calorieen inkrijg ,kunnen jullie me zeggen hoeveel calorien ik mag per dag eten?

# 17/07/2007

Merle schreef:

Hoi, ik ben 18, sport 4 keer in de week, hardlopen, maar heb een probleem. Overdag eet ik nooit zo veel, altans ik haal de 2000 calorieen niet. Maar savonds/snachts krijg ik meestal honger, en dan ga ik boterhammen eten of rijstewafels of beschuitjes/crackers. Sommige mensen zeggen dat je hierdoor aankomt, maar de volgende dag begint je lichaam toch weer met verbranden? Ik ben 1.72 en een halve cm lang, en weeg 54kg. en wil minder wegen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

# 19/07/2007

Edwina schreef:

Hallo Ik heb een vraag. Indien je wilt afvallen is minder calorieen inemen en dagelijks 30 minuten cardiotraining voldoende of moet je echt krachttraining erbij doen? Alvast bedankt.

# 22/07/2007

Emre schreef:

Naar mijn berekening mag ik maar 1072 Kcal per dag hebben.. Ik ben 19, 129 cm en 69 kilo.. en heb 30% erbij geteld.. Kan het kloppen dat ik maar 1072 mag eten?? :S

# 23/07/2007

Liesbeth schreef:

Hoi, Ik ben meisje van 23, en ik weeg 78 kg nu ben ik al een lange tijd bezig om te lijnen en ik sport ook 2 keer in de week. Alleen afvallen lukt mij niet zo er gaat soms 2 kg van af maar als ik even niet oplet zit dit er ook zo weer aan. Misschien nog tips voor mij?? Alvast bedankt

# 24/07/2007

marieke schreef:

hallo ik ben een meisje van 16 ik ben 1,75 m lang en weeg ook 75kilo ik wil graag in de zomer afvallen dus ik eet in de ochtend 3 pakjes cracker waarin vier stuks in zitten per pak met kaas erop, een appel ,in de middag niet echt iets alleen beetje salade, en in de avond een heel pak yoghurt met 2 pakjes cracker, verder drink ik wel water maar ik wil 65 wegen is dit genoeg om aftevallen? ik wil graag antwoord want ben pas begonnen met lijnen ben bang dat ik het fout doe en trouwens ik sport bijna nooit ik zit alleen hele dag bijna voor de tv. wat kan ik doen>?

# 26/07/2007

stef schreef:

hallow ik ben een jongen van 17jaar, ben 1.84 en weeg 90kile veels te veel, maar komt door medicijne dat terwegen, hoeveel calorieen mag ik eten om aftevallen!?, ik sport zelden omdat ik veel werk doe timmerwerk..

# 27/07/2007

tamara schreef:

hallo, ik ben een meisje van 18 ik weeg 58 mijn lengte is 1.65. ik ben in 6 maanden van 73 kilo naar 58 gegaan. ik heb tijdens deze 6 maanden een tijdje intensief gesport en de meeste tijd ook niet, ik heb dieten gevolgd. de laatste tijd weet ik niet meer welke dieet of wat voor soort eetpatroon ik moet volgen om nog 4 kilo af te vallen. HELP MIJ AUB

# 28/07/2007

Sel schreef:

Hallo, Ik ben een meisje van 18 ben 162 en weeg 60..ik ben al aan het lijnen, bereken van alles de caloriën en dergelijke maar weet eigenlijk niet precies hoeveel caloriën ik eigenlijk mag..Kan je in 3 weken rond de 9 kilo kwijt?

# 29/07/2007

hanne schreef:

hallo, mijn naam is hanne, ben 168 en 60 kilo,19 jaar, ik wil graag 53-54 kilo wegen, ik heb berekend dat ik 1900 cal. per dag nodig heb. maar ik wil dus een paar kilo kwijt, aan hoeveel cal. is het dan verstandig om me aan te houden? ik eet wel per dag 2 stuks fruit en veel groente. gr hanne ps graag zou ik willen dat mijn borsten kleiner worden, zal dit gebeuren als ik 6 tot 7 kilo afval? heeft u nog goede oefeningen hiervoor? dankju

# 30/07/2007

bloem schreef:

hallo ik ben echt desperate heb meerdere dieten achter de rug maar kan geen resultaat zien. ik ben 26jr en 1.60m lang en ik weeg 78. veel veels te zwaar. wat moet ik doen om af te slanken wat en hoe laat moet ik eten?

# 01/08/2007

caroline schreef:

hey ik ben een meisje van 13 bijna 14 en ik zou graag willen weten hoeveel calorien ik per dag mak eten ik weeg 45.3 en ben 1m47 groot xx alvast bedankt

# 01/08/2007

Pier schreef:

Ik ben een jongen van 14 jaar en iedereen vindt mij veel te dik. Dat vindt zelf niet, ik weeg maar 89 kilo ben wel erg groot voor mijn leeftijd...(1,82), ben ik nu te dik of niet???

# 02/08/2007

jolanda schreef:

hi, ik ben 16 jaar en ik heb overgewicht ik ben 1,69 m en weeg 80 kilo, ik wil heel graag afvallen, ik ben op ongv 1300 calorieen per dag en beweeg minimaal 30 min per dag , maar dat is inspannend als joggen verder natuurlijk het gewone fietsen tussendoor en lopen want ik heb verder best een actief leven , maar ik vroeg me af of ik zo op de goede weg ben?

# 03/08/2007

marcella schreef:

hoeveel tussendoortjes mag je per dag

# 03/08/2007

Patricia schreef:

ik ben 25 jaar oud en ik weeg 75 kg bij een lengte van 1.78. Ik ben reeds 21 kg afgevallen. Ik zou graag 65 kg willen wegen, Ik sport ongeveer 5keer pweek varierend van een half uur tot een uur. Hoeveel calorieeen mag ik per dag hebben zodat ik gewicht blijf verliezen

# 06/08/2007

elle schreef:

hey, ik ben een meisje van 17 over een halfjaar 18 jaar oud. ik weeg 79 kilo en ben 1.80 lang. als eerste is mijn vraag is dit teveel? wat is het gemiddelde gewicht van een jonge vrouw als ik? verder probeer ik af te vallen en ben al 5 kilo kwijt geraakt. helaas heb ik de slechte gewoonte om 's avonds laat te gaan snoepen terwijl ik overdag erg wenig eet. mijn eetpatroon is als volgt: rond een uur of 2 een boterham en dan rond een uur of 8 a 9 iets van avond eten. en dan 's avonds snoep ik nog wel wat moet ik eerlijk zeggen. hoe kan ik deze slechte gewoonte op een goede manier naast me neerleggen? Ik hoop dat er snel gereageerd word. dankjewel

# 07/08/2007

Rosandra schreef:

Hoii Ik ben Rolicha ben 18 jaar en ik weeg 106 kilo. Ik wil zo graag afvallen echt heel graag. Alleen ik eet veel ste veel ik ga 5 keer per week naar de sprotschool om af te vallen ik doe bijna elke dag spinning en dan bobypump en bodycombat(vechtsporten maar het wil er maar neit af Logish omdat ik te veel junkfood eet. Bij mij een dag geen junkfood een dag neit geleefd zo lijkt het maar dan daarna heb ik zon spijt en dan zeg ik tegen me zelf morgen niet meer maar dan is het fubbel zo veel en ik kom aallen maar bij..? Heb je misschien een tip (het liefst wil ik een personel trainer ahahahaha dan weet ik echt dat het gaat lukken. Maar heb je misschien echt een tip voor mij..? Groetjes Rosandra

# 07/08/2007

sanne schreef:

ik ben 13 en ben 1.78 lang en weeg ong 73kg is dat heel erg en heb ik dan overgewicht wat moet ik doen

# 08/08/2007

Dennis schreef:

Hallo, Ik ben 20 jaar oud,, en sport 3 a 4x in de week.. Voornamelijk voetbal.. Daarnaast doe ik nog dagelijks sit-ups/push-ups etc.. Met mijn gewicht is volgens mij niets mis. 74 kilo. Enig nadeel is dat mijn vetmassa groter is dan mijn spiermassa.. Raar genoeg.. Wie weet wat ik hier aan kan doen? alvast bedankt Dennis

# 11/08/2007

ani schreef:

hoi, ik wil graag afvallen, maar het lukt niet zo goed. Vooral in het avond zit ik steeds te snacken. Hoe kan je dat het beste voorkomen?

# 12/08/2007

Marga schreef:

Beste Sanne, je BMI is ongeveer 23. Dit betekent dat je overgewicht hebt, maar niet veel. Ben je al aan het sporten en let je op je etensstijl? Hier op de site kun je genoeg tips vinden wat je moet doen.

# 14/08/2007

Marga schreef:

Beste Ani, je moet de snacks gewoon niet in huis halen! Je hebt een probleem wat geheel je eigen fout is, probeer elke keer dat je snacks pakt na te denken hoe dik je er van wordt.

# 14/08/2007

Marga schreef:

Beste Dennis, doe je ook aan krachttraining? Als je dagelijks situps en pushups doet, helpt dat niet veel omdat je lichaam hier aan gewend raakt. Je kunt situps en pushups niet verzwaren met gewichten, dus het wordt een soort routine voor je lichaam. Probeer eens met gewichten te gaan trainen.

# 14/08/2007

Marga schreef:

Beste Rosandra, ook jouw probleem is mentaal. Je moet het junkfood gewoon niet meer in huis halen. Als je het lang niet eet, vind je het vanzelf niet meer lekker om junkfood te eten. Ik ben er zelf ook ooit op deze manier mee gestopt en zou er niet aan moeten denken om nog junkfood te eten.

# 14/08/2007

Faye schreef:

Oh ja ik train zes keer per week op mijn crosstrainer. Heb nu wel een betere conditie.

# 14/08/2007

dilaraaah schreef:

ik eet bijna niks meer ben 6 kilo kwijt in een week ben aan het lijnene en niemand weet ervan .....weeg nou 53 en ben 1,58 ben 15 jaar ik wil 45 wegen:D

# 14/08/2007

meisje schreef:

hoi ik ben 11 (over 3 mand wordt ik 12) ik ben 1.60 en ben 59 kl ik probeer nix te eten en veel bewegen maar in plaats van aftevallen kom ik juis bij terwijl ik niks eet en veel beweeg het is heeel raar hoe kan dat en ik iwl dat iemand mij help en me uitlegt dit kan niet zo veder gaaan en ik heb uit berekend en er stond dat ik over over gewicht heb snik snik snik help me plaes

# 15/08/2007

Marga schreef:

Beste "meisje".. lees het artikel over JoJo effect even op deze site. Niks eten werkt negatief bij afvallen.

# 15/08/2007

Marga schreef:

Beste Faye, in principe zou je daarmee moeten afvallen. Sport je op een lege maag? En reken je al je tussendoortjes mee als je je dagelijkse "calorieen" mee telt? En op welke tijden eet je zo al? Probeer ook eens andere cardio oefeningen ter variatie.

# 15/08/2007

Faye schreef:

Hoi Marga Ja ik tel echt alles mee ook de tussendoortjes. Ik sport 3 dagen op een lege maag en 3 dagen in de namiddag voor avond eten. Eettijden: Ontbijt 8.00 uur, tussendoortje 11.00, lunch 13.00 uur, tussendoortje 16.00 uur en warm eten 19.00 uur. Doordat ik een 1 jarige zoontje heb en een echtgenoot met een zeer drukke baan train ik thuis op de crosstrainer. Wat ik ter afwisseling wel eens doe is Windsor pilates en core rhytms (dansen) Ben ik misschien meer met conditie bezig? Ik train best wel intensief. Groet jes.

# 16/08/2007

annalies schreef:

Hoi Marga, Ik ben annalies, sinds een halfjaartje moeder van een 3e dochter. Ik wil binnenkort weer gaan sporten, zodra mijn dochter een half jaartje is, omdat ik dan stop met borstvoeding geven. ik weeg nu 87 kg en ben 179 lang. Ik heb een echt zwangerschapsbuikje en wil van de zadeltassen op mijn heupjes af. NU heb ik gelezen dat het vet op mijn buik en heupen er g moeilijk eraf te trainen zijn. Ik zou heel graag 70 kg willen wegen. Mijn vraag is hoe kan ik dat het beste aanpakken. Ik ben nu 25 jaar. Hoeveel moet ikbinnen krijgen. Nu eet iknamleijk nog best wel veel, 2700 calorieen per dag, maar goed geef ook volledige borstvoeding. Mijn buik heeft striemen,dus die zal denk ik nooit meer mooi strak worden. Nou ik hoop op snel antwoord, groetjes annalies

# 20/08/2007

Mark schreef:

Hallo, Ik ben een jongen van 15 jaar en ik ben 1.65 meter lang. Ik weeg 60 kg en ik wil heeel graag wat vet rond mn middel kwijt. verder ziet mn bovenlichaam er vrij normaal uit alleen als je naar benedend gaat dan zie je heel veel vet. Hoe krijg ik dit weg? Ik doe nu elke dag zo'n 20 minuten aan een croostrainer en doe daarbij ook nog 10 minuten aan krachttraining (buik) . Ik zit er erg mee dwars met mn buik. Ik wil namelijk oook een wasbordje hebben dus hoe raak ik die vet kwijt? Groetjes

# 21/08/2007

anna schreef:

hoeveel val je ongeveer af van een week niet eten? ik hoor rond de 5 of 6 kilo?

# 21/08/2007

BO schreef:

Hoi. Ik heb hier al eerder een keer een vraag gesteld. Ik at namelijk lange tijd maar rond de 700 a 800 Kcal per dag. En heb dit op advies van jou weer rustig aan opgebouwd. Ik zit nu ongeveer gemiddeld op de 1600 a 1700Kcal per dag. Denk dat dit wel genoeg is voor mij, want sport niet extreem veel. 2x per week. Alleen heb nu een probleem. Ik ben sinds dat ik begon met afvallen niet meer ongesteld geweest. En ik eet nu al bijna 2 maanden weer normaal. Zal het dan nu niet is moeten komen dat ik weer ongesteld wordt? Of heeft mijn lichaam nog gewoon even nodig? Maak me er wel zorgen over, dus hoop antwoord te krijgen. p.s. ben niet aan de pil of iets dergelijks, en ben ook niet zwanger. Alvast bedankt. Groetjes Bo

# 22/08/2007

Romy schreef:

heey ik ben 1.69 m en weeg 64 kilo ik heb een beetje vet op m'n heupen m'n buik en m'n boven benen zijn te dik wat kan ik het beste doen om iets aftevallen en rond de 58 kilo te wegen alvast dankjewel

# 23/08/2007

- schreef:

waarom WAAROM heb ik nog GEEN antwoord???? grrrrr

# 27/08/2007

lies schreef:

Beste Marga, Ik heb een vraagje.. IK heb pcos en voor mij is afvallen niet zo makkelijk met die hormonen. Heb jij misschien iets meer tips voor mij. Ik sport wel 2 keer in de week en hou wel redelijk mijn eet patroon in de gaten. Al vast bedankt

# 28/08/2007

mooiboy schreef:

ik ben 12.5 jaar oud en ben ong 165 cm lang. ik zou graag willen weten wat mun vetpercentage is

# 01/09/2007

Crisy schreef:

Hoi ik heb een vraagje.. is het verstandig voo rhet sporten je avond eten te eten of moet je na het sporten je avondmaal nutiggen? danku! gr crisy

# 06/09/2007

Geheimpie schreef:

Hallo, Als je echt wilt afvallen moet je wel blijven eten. Je spieren moeten ook blijven werken hun verbranden tenslotte het vet. Het is verstandig als je wilt afvallen 1400 calorieen per dag te eten. Vooral je brood eten en genoeg afwisselen dan kom je er echt wel. Ga je minder eten dan maak je echt je lichaam kapot ga maar eens kijken op internet etc... gun je lichaam de tijd!!.

# 11/09/2007

Steffie schreef:

Hallo, Ik wil ook graag afvallen Maar ik heb een tijdje terug veel te weinig gegeten dus is mijn lichaam op pauzestand gaan staan en ben daardoor veel te dik geworden een soort van jojo effect maar kan je me nou helpen ik weet niet zo goed wat ik nou moet doen want als ik uit school kom bijv. krijg ik ongelooflijke vreetbuien bijna elke dag eet ik teveel en ik kan er maar niet mee stoppen ik doe elke avond buikspieroefeningen en ben van plan om morgen te beginnen met 3x in de week te gaan hardlopen voor de sportschool heb ik geen geld kan jij mij vertellen wat ik het beste kan gaan eten en misschien nog andere bewegingen? ik ben 16 jaar en 1,69 m lang en weeg ongeveer 67 kg maar dat is eigenlijk elke dag verschillend kan per dag wel 2 kg verschillen kan je me helpen om meer energie en weer lekker in m'n vel te zitten. wat moet ik doen? heb er alles voor over Groetjes MY

# 17/09/2007

barbarina schreef:

Ik ben een vrouw van 37, ben 1,70 m lamng en weeg 68 kilo. Ik zou graag iets willen afvallen tot 62 kilo. Door nieuwe medicijnen ben ik meer gaan eten en dus ook aangekomen. Sinds ongeveer 6 weken probeer ik meer op mijn eten te letten, alleen dat heeft bijna geen resultaat. Hoeveel mag ik eten? Ik ga niet echt sporten maar heb een intensief beroep waar ik veel sta en loop. Ook thuis zit ik weinig stil als alleenopvoedende moeder van 3 kinderen. Graag een advies!!!

# 19/09/2007

li schreef:

He barbarina, Sommige worden dikker door medcijnen.. ik weet niet of dit het geval is bij jouw. Wat je kan doen is; s'ochtends 2 boterhammen tussendoor: koekje (evergreen etc.) Lunch; 2 boterhammen Tussendoor: fruit eventueel koekje Diner; je avond eten

# 20/09/2007

Ju schreef:

ik heb nu een bmi van 20,5 (1.80 jongen en 67 kg) maar ik heb nog steeds vrij veel vet op me buik en als ik meer afval en onder de 20 kom word ik weer te mager volgens de bmi dus snap ik het neit meer :S

# 20/09/2007

hi li schreef:

ja ik denk dat ik dikker geworden ben door medicijnen, het staat ook als mogelijke bijwerking vermeld. Wat ik nu eet is * 's ochtends 2 crackers, yoghurt en veel fruit * tussendoor plakje ontbijtkoek * lunch 4 volkoren boterhammen met totaal 2 plakken 10 + kaas * tussendoor fruit of ontbijtkoek * 's avonds met de pot mee (let wel op weinig vet en de hoeveelheid) Daarmee blijf ik goed op gewicht, maar ben ik 5 weken maar 1 kilo kwijtgeraakt. Zo verlies je je motivatie!

# 20/09/2007

ik schreef:

klop het dat je door buikspieroefeningen vooral vet op je buik kwijtraakt en door armspieroefeningen vet aan je armen? en hoe raak ik dan mijn dikke bovenbenen kwijt?

# 20/09/2007

onbekend schreef:

ik ben 14 ben 1.63 lang en weeg 60 is dat slecht hoeveel moet ik affallen was eerst nog dikker was 70 ben 60 geworden is dat goed of moet ik nog meer afvallen

# 25/09/2007

Liesje schreef:

hallo, ik ben een meisje van 18 en weeg 57 kg. mn lengt is maar 1.61. ik wil ongeveer 3 kilo kwijt, maar ik weet niet hoe. Ik eet van alles ook al is het 24 uur. het is gwn lekker. ik zit niet echt met mn gewicht maar ik zou graag wat strakkr buik willen. hoe krijg ik dat voor elkaar??

# 03/10/2007

Loes schreef:

Hoi, ik ben bijna 23 jaar (vrouw). Ik ben de afgelopen 2 maanden 3 kilo aangekomen. Ik weeg nu 69 en wil het liefst naar de 65. Ik ben 171 cm lang. Nu heb ik uitgerekend dat ik minimaal 1520 k.cal per dag binnen moet hebben. Ik heb een eetprogramma voor mezelf opgesteld. Ik eet per dag (ontbijt en middageten) 5 bruine boterhammer (435k.cal), voor het avondeten reken ik 450 k.cal (vis, groente en aardappels elke dag) en voor tussendoor reken ik 258 (fruit,wortels,cherrytomaatjes en 2 komkommers). Het totaal aantal k.cal is 1143. Is dit te weinig? Wil ook 3x in de week 45 min hardlopen. Is het een goed streven om de maanden okt,nov en dec af te vallen zodat ik op 1 januari 65 weeg? Ik hoop dat iemand me advies kan geven!

# 30/09/2007

Nora schreef:

Ik ben 1m73, 22 jr en weeg 69 kg. Mijn buikomtrek is 85cm. Wil graag 60 kg wegen s onhaalbaar

# 01/10/2007

shika schreef:

hoi , ik ben 26 jaar. 1.70m lang en weeg 76 kg. ik wil gaan afvallen en dat probeer ik ook te doen maar het lukt me niet echt. is er mischien iemand die hetzelfde probleem heeft en samen wil proberen? mijn mail adres is

# 01/10/2007

Lola schreef:

Hey... ik ben 18jr oud en weeg 75 kg.. ik ben niet echt dik maar wil er graag wat kilo's vanaf. Ik sport al 2 jaar 5 x in de week (kickboksen/mix van vechtsporten) wat is het beste eetpatroon om wat kilo's kwijt te raken?

# 02/10/2007

Mariska. schreef:

Op mijn 15e woog ik 56 kilo. Ik at overdag niets (afgezien van een liga oid). Ik kreeg verkering en groeide naar de 60 kg toen ik 18 was. Daarna langzaam naar 64 en 68 kg. Op 68 kg heb ik het stabiel kunnen houden tot ik 20 was. Toen ben ik gaan samenwonen en begonnen met sporten (3x per week). Ik ben afgevallen tot ik 62 kilo woog. Na brekeningen ben ik er achter dat 65 kg een mooi gewicht is voor mij. Ik ben 165cm lang en weeg nu 84kg. Na het afvallen ben ik namelijk begonnen met flink te eten. Hoe kom ik nu van 85kg terug naar 65 kg? Er is 4 jaar terug namelijk 20 kilo bijgekomen binnen een half jaar. En het komt er veel makkelijker aan dan dat het eraf gaat. Ik snap niet goed wat ik op een dag moet eten. Ik begrijp het hele concept van 2000kcal wel, maar daarmee lijk ik alleen maar aan te komen. En 68kg kon ik volhouden op grond van normaal eten en niet sporten. Bewegen gaat moeilijk (zere knieen). Naar de sportschool ga ik absoluut niet! Ik vind dat je oefeningen ook thuis kunt doen en wandelen oid ook. Normaal eet ik overdag 1 bolletje met beleg (filet americain, vruchtenhagel), 3 liga's en avondeten (200g groenten, klein beetje aardappels en stukje vlees of vis). Dan krijg ik 's avonds honger :(

# 08/10/2007

Inge schreef:

Hallo, ik ben Inge en 16 jaar oud. Ik ben ook al maanden bezig met de gedachte dat ik wil afvallen. Maar toen ik de pil begon te slikken ben ik alleen maar aangekomen. Aan het einde van de zomervakantie ben ik weer begonnen met afvallen, omdat ik echt dikker was geworden. Dat gewicht is er nu bijna weer allemaal af. Ik heb van alles gelezen over het BM maar ik vraag me af of ik het afvallen nu wel goed aangepakt heb? Ik pak heel af en toe wat lekkers, maar meestal probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Ik eet wel minder als eerst, maar nooit te weinig denk ik. Ik vraag me af of als ik eindelijk op mijn streefgewicht ben, ik dan niet daarna veel meer aankom? Of is dat niet zo als je gezond en goed eet? Ik sport niet zo heel vaak, ik probeer 1 keer in de week hard te lopen. Verder fiets ik wel elke maandag t/m vrijdag naar school en terug. Dat is zo' n 25 km per dag. Is dit genoeg beweging? En als je opeens stopt met sporten, kom je dan sneller aan omdat het lichaam dat niet gewend is? Ik wil best vaker gaan hardlopen, maar ik ben straks ook klaar met de HAVO, en weet natuurlijk niet hoe druk het wordt als ik een HBO opleiding doe. Ik hoop dat iemand mij advies kan geven!

# 10/10/2007

Inge schreef:

Ik weeg trouwens nu zo' n 56 kilo en kom van de 63 af.

# 10/10/2007

liessiebeestje schreef:

Hoi mariska, een normaal eetpatroon is: - ontbijt (echt niet overslaan): 1-2 boterhammen of joghurt met musli - tussendoor: plak ontbijtkoek of liga evergreen - lunch: 2-3 boterhammen met mager beleg - tussendoor: plak ontbijtkoek of liga evergreen - diner Daarmee krijg je genoeg binnen. Vergeet niet voldoende te drinken, vooral water! Succes!

# 11/10/2007

Jennifer schreef:

Ik ben jennifer en vind mezelf te dik. Ik heb ongeveer een jaar onarexia gehad en ben veel afgevallen, ik vond dat het slecht me ging en ging weer normaal eten om weer op kracht te komen. Ik ging mezelf ook niet meer wegen, zodat ik niet terug kan vallen op mijn oue gewoonte. Maar na een tijdje zag ik dat ik weet te dik was. Ik was dagelijks depressief en barsste vaak in tranen uit. Ik denk laatste tijd alleen maar aan afvallen. Ik ben 1.57 meter en weeg nu 52 kilo. Ik wil graag weten hoe ik op een gezonde manier kan afvallen en hoeveel calorien ik per dag nodig heb. Ik ben trouwens 17 jaar. PS: vroeger at ik alleen 1 appel en een paar wortels per dag verder dronk ik alleen veel water.

# 19/10/2007

Chloé schreef:

Oké, ligt het aan mij of ben ik in verhouding met de andere meisjes van 13-14 moddervet ? ik ben ca. 1m68 en weeg momenteel 64. ik ben nog maar een drie-tal weken aan het "lijnen" en ben ca. 2 kg afgevallen. Is een streefgewicht van 58 haalbaar en verantwoordt ? Groetjes

# 22/10/2007

bettie schreef:

IIk wil snel wat kilo's kwijt, wie heeft er goede tips

# 23/10/2007

bettie schreef:

wat kan je op een dag allemaal eten, zonder dat je aankomt, ook de tussendoortje, Ik voel me heel dik.

# 23/10/2007

hilda schreef:

hi, ik ben hilda, 17 jr en ik doe aan Sonja bakker. Maar ik ben net begonnen, dit is mijn tweede week pas. Maar naast Sonja bakker, fitness ik ook 2 x per week. Altijd als ik heb gefitnessed heb ik het gevoel dat ik weer het aantal calorieen kan eten die ik verbrand heb. En dat doe ik dan ook. Verstoor ik hierbij mijn Sonja bakkeren? Hoop dat ik beantwoord word! x

# 24/10/2007

hilda schreef:

beste bettie, als vrouw kan je per dag 2000 kcal eten. Dan kom je niet aan, maar val je ook niet af. Op google kan je ook naar een calorietabel-site gaan. Daar staan alle calorieen op, ook van tussedoortjes.

# 27/10/2007

Jousra schreef:

Hoeveel mag ik wegen als ik 1.68 ben weeg 63 is dat te veel?

# 30/10/2007

Hilda schreef:

Beste Jousra, Je bent 63 kg en je hebt een lengte van 1.68 cm. En om te kijken hoe je er met je gewicht voor staat, moet je het volgende berekenen: Het kwadraat van je lengte, dus dat is dan 2.82. Vervolgens moet je je gewicht delen. Dus 63 / 2.82 = 22.34. En als je tussen de 20 tot 25 BMI waarde hebt, heb je een goed gezond gewicht. Dus jij hebt dat!

# 30/10/2007

dennis schreef:

je moet ervan uitgaan 20kcal per kg spiermassa dus vetvrije massa dat heb je minimaal nodig om je spieren in stand te houden

# 04/11/2007

muurbloem schreef:

ik wil even reageren op alles wat hier boven staat. Er staan een hele hoop jonge meiden die zeuren over hun gewicht. Terwijl ze gewoon dun genoeg zijn... is wel een beetje overdreven

# 05/11/2007

Michael schreef:

Voor alle mensen die aan crashdieten willen doen: DOE HET NIET. Ik was zeer eigenwijs en wou het toch doen. In 1 maand viel ik 9 kilo af. Daarna hervatte ik mijn gewoonlijke schema ene al snel kwam ik in een week ruim 2 kilo aan met maar 2000 k.calorien. Nu probeer ik ten eerste mijn metabolisme te verhogen d.m.v. kachel omlaag,6 keer per dag eten(weinig calorien in tussendoortjes), 5 keer per week sporten, groene thee helpt ook en per dag 1600 kc eten

# 06/11/2007

christl schreef:

Zouden alle meisjes die zo onvoorstelbaar veel aandacht vragen gewoon naar school willen gaan en om 18.30 Sesamstraat gaan kijken. Waar hou je je mee bezig de hele dag!! Wat nou te dik met 56 kilo en 1.76. Je kunt je achter een grasspriet verstoppen!! Hou je bezig met andere dingen, presteer op school en maak wat van je leven en laat het afvallen over aan mensen die dat echt nodig hebben. Wel eens over nagedacht dat je niet afvalt omdat je al op je goede gewicht zit of juist te dun bent. Denk logisch na en zeur niet zo met van die voor de hand liggende vragen te stellen. Wat een vervuiling op deze pagina krijg je daarvan zeg!

# 15/11/2007

muurbloem schreef:

Precies Christi dat viel mij hier dus ook al op!!!!

# 16/11/2007

sam schreef:

eej marga, een kort vraagja. Hoe raak ik het ver rond mijn dijen en heupen kwijt? Ik ben totaal niet dik, maar het vet wat ik heb, zit daar. Vrouwen hebben nu eenmaal en dikkere onderhuidse vetlaag, maar als k afval dan zie je dat eerder in men egzicht en zoen op mijn buik daar daar. Hoe kom ik daar avn af, zodat ik een strakkere taile krijg. dank je.. Dit wil ik echt graag weten, omdat dat het enige plekje is wat ik nou juist weg wil hebben.

# 18/11/2007

lau schreef:

ik heb een vraagje.ben tijdens mijn zwangerschap 20kg aangekomen. het is nu een jaar na de bevalling en nog is niet alles eraf. vooral aan de binnekant van mijn bovenbenen. ik eet heel gezond doe drie keer per week krachttraining en 5x op de crosstrainer.ook wandel ik nog elke dag. heb je een tip voor mij?

# 19/11/2007

bas schreef:

Ik ben een jongen van 13 en wil graag afvallen hoeveel kj verbruikt een jongen van mijn leeftijd per dag? bedankt

# 26/11/2007

Sara schreef:

Hallo Ik ben 1m55 groot en weeg 43.5 kg . Ik zou graag weten of dit te veel is ? En hoe zou ik dan kunnen afvallen ?, Graag antwoord

# 29/11/2007

Anonymus schreef:

Hallo Ik ben een jongen van 11 jaar Ik ben 1.55 Weeg 55 kilo Ik wil graag afvallen maar dat lukt niet iemand die me kan helpen want ik weet niet precies wat ik moet doen. P.S Wat voor soort krachttraining is belangerijk

# 06/12/2007

Aonymus schreef:

Wordt er ook andtwoord gegeven

# 07/12/2007

Tine schreef:

hoeveel kcal heb je nodig zodat je "metabolisme" toch blijft 'werken'? ik weet niet dat het belangrijk is maar ik ben een meisje en 1m78 groot. ik weet dat als je weinig eet je niet persé afvalt omdat je lichaam kcal nodig heeft om te kunnen verbranden.. Hoeveel is dat nu juist?

# 11/12/2007

Nora schreef:

Mag ik 60 kilo wegen voor 1m74? Wat is een gezond gewicht voor mij? Graag antwoord a.u.b. Dank bij voorbaat

# 17/12/2007

milou schreef:

hoi ik ben 13 jaar ben ongeveer 1,75m lang en weeg rond de 72 als ik op saits kijk zeggen ze dat dat normaal is maar ik voel me heel dik.vooral mijn buik vind ik dik.Wat zou ik ongeveer afmoeten vallen en hoe veel per dag dan?

# 03/01/2008

rick schreef:

hey ik ben 15 een jonge en ik week 99 kilo. veel te zwaar natuurlijk ik ben ook niet lang. ik zit op fitness en voetbal maar het schiet niet op. wat zou ik per dag moeten eten?

# 05/01/2008

Jessica schreef:

hoeveel kilo mag ik perweek afvallen en als ik alleen water drink en gezonder eet hoeveel kilo is dat ongeveer permaand dat ik afval ?

# 06/01/2008

Tara schreef:

Ik ben een meisje van bijna 14, ik ben 1,60 en weeg 55 kilo, het is een gezond gewicht, alleen zie ik er gewoon heel dik uit. Vooral net onder mijn navel zit heel veel vet rondom, ik heb hele sterke buikspieren maar daar zit een dun laagje vet overheen, waardoor ik heel dik lijk. Ik doe al veel oefeningen om vet te verbranden, en om mijn buikspieren te trainen, maar het helpt niet echt. Ik let er ook op om niet te veel te snacken. En ik fiets heen en terug elke dag 18 km naar school. Wat kan ik nog meer doen voor een mooie, strakke buik?

# 12/02/2013

Sharonn schreef:

Heey ik ben Sharon 14 jaar :) Ik vind dat ik te veel weeg :( . Ik fitnis met 2 vriendinnen . Ze zijn slanker dan mij en ik vind dat niet zo fijn ! Ik val af zegt me moeder maar ik zie geen verschil . Hoe zit dat ? En als je gezond eet enzo en je zit op gewicht en je gaat weer choclade enzo eten . Kom je dan het dubbelen aan ? Groetjess . Sharonn

# 24/01/2008

Melanie schreef:

Heey ik ben melanie.ik ben 13 jaar oud ik weegt 61k en ik ben 1,54 m lang.ik heb vaak geprobeert om te afvallen maar dat lukt nooit.Zelf mijn zus van 16 is 60 k. Ik wil 10 kilo afvallen hoe moet ik dat nou doen???

# 29/01/2008

mariska schreef:

ik probeer ook aftevallen en dat lukt aardig ik schrijf op hoeveel calorie ik binnen krijg en op de hometraniner fietdss ik dan het dubbelen want je weet niet van alles hoeveel calorien in zitten dit is erg handig tip doe in het weekend meer want dat fiets je niet naar school of je werk

# 03/02/2008

Anoniem schreef:

Aonymus: Je hebt wat overgewicht. Jij mag met jouw lengte tussen de 35 en 48 kilo wegen (BMI) Ga bewegen. Doe een sport, voetballen ofzo waarbij je veel moet rennen en bewegen. Krachttraining is belangrijk als je wilt afvallen. Spieren verbruiken veel calorieen. Hoe meer spier je hebt hoe meer je kunt verbranden. Een stukje krachttraining is dus ook belangrijk. Het soort is niet zo belangrijk. Gewoon all round krachttraining om wat meer spieren te krijgen. Maar voornamelijk gewoon cardiotraining dwz, sporten waarbij je beweegt en je hartslag ophoog gaat. Rennen, voetballen, hard fietsen, arobics, etc.

# 05/02/2008

anoniem schreef:

Diëten houd in dat we tijdens onze afval periode oftewel onze dieetperiode te weinig calorieën binnen krijgen. Ons lichaam is gewend om grootte hoeveelheden calorieën binnen te krijgen. En ineens word dit sterk verminderd. Het ontbijt word overgeslagen en we eten niet meer geregeld. We zijn ons lichaam aan het uithongeren. Met als gevolg ondervoeding. Het lichaam krijgt dus te weinig calorieën binnen, met het resultaat dat je lichaam als reactie het verbrandingstempo terug schroeft . Het lichaam denkt dat er een periode van schaarste aan zit te komen en gaat heel zuinig aan doen. Dit alles om het te kort te proberen te compenseren. De stofwisseling van je lichaam zal drastisch verlaagd worden.Je lichaam denk dus dat er een periode van schaarste is. Naast het verlagen van de stofwisseling zal het lichaam tevens je spiermassa gaan aanspreken om extra energie te verkrijgen. Dit is een automatisme van ons lichaam de spiermassa is in een periode van hongersnood totaal onbelangrijk voor je lichaam om te overleven en zal dus al s eerste woren aangesproken om het ontstane tekort aan calorieën op te vangen. Als de crash dieet periode achter de rug is en we keren weer terug naar ons normale eetpatroon staat ons lichaam nog steeds ingeschakeld op dit overlevingspatroon van verlaagde stofwisseling. Het menselijk lichaam is een fenomenaal ding. Het lichaam zal vanaf nu zuinig aan gaan doen en beginnen met het versneld opslaan van calorieën (lees vetten) Het vetpercentage zal vanaf nu toenemen want ons lichaam legt een voorraad voor het geval dat er weer een periode van schaarste aanbreekt.Door ons crash dieet is onze spiermassa ook afgenomen. en om vetten te verbranden heb onder andere je spiermassa nodig. En je raad het al je spiermassa is afgenomen dus het verbranden van calorieën door die spieren zal ook afnemen. Het gevolg is dat je zeer snel weer op je oude gewicht bent aangekomen plus dat je een hoger percentage vet hebt, Minder spiermassa en voor langere tijd een verlaagde stofwisseling. Je hebt dus eigenlijk het tegenovergestelde bereikt van wat je wilde bereiken. Wil je gezond afvallen dan moet je jezelf ervan bewust zijn dat het enige wat je wilt bereiken is het verbranden van vet. En niet het verbranden je spieren. Je zult dus een evenwicht moeten vinden van voldoende calorieën om je stofwisseling op een normaal tempo te houden. Dus wat veel mensen doen, het richten op de weegschaal is niet de juiste manier van afvallen. Let op je vetverlies en probeer dat zo efficient mogelijk te houden. Dat is de juiste manier en de gezondste van afvallen. Geduld en uithoudingsvermogen en de weegschaal zal vanzelf gaan doen wat je zo graag wilt bereiken. Dus meer bewegen (sporten) en iets minder eten.

# 05/02/2008

jiska schreef:

maar ik vind deze berekening een beetje raar, volgens mij is dat veelste laag! Dan zou ik elke dag echt goed moeten opletten wat ik eet want ongeveer 1500 calorien vind ik vrij weinig voor iemand van mijn leeftijd en lengte.

# 06/02/2008

Danielle schreef:

Jiska, tegen wie heb je het? Over welke berekeningen heb je het ? En ik heb geen idee hoe oud je bent , hoe lang en hoe zwaar, maar ik ben 30 , 1.64, sport 3 x per week en weet 1300-1400 Kcal. (dat is natuurlijk wat minder dan normaal omdat ik nog wat wil afvallen)

# 07/02/2008

Sara schreef:

Ik heb een vraag(ik ben 13jaar oud) , ik ben 1.52m groot en ik weeg 43kilo is dit te veel of niet ? Ik zou graag een beetje afvallen en zeker aan mijn billen . Hebt u tips voor mij ?

# 17/02/2008

mar schreef:

khallo ik ben 17jr wordt in jan 18jr k heb een groot probleem k was 2jr terug 75kg nu ben k 55kg k ben fout afgevallen k menstruweer niet meer al een jaar denk ik en k eet geen rijst en snoep ook niet en drink alleen water en nu train k al ongeveer 8of 9maanden doe aan aerobic 3keer in een week op maandag en woensdag doe k 90min en op de donderdag 60min. toch ben k bang voor het eten men zegt moet 10kg bij komen zodat me lichaam weer normaal wordt.k ben in 2mnd 20kg afgevallen.me lengte is1.70 en me vetpercentae is nu op die moment 17%.k wil niet bij komen ma moet voor me gezondheid en rij veel problemen ben zwak en zo. k weet niet wat k moe doen . kweet niet hoe k mt eten .hoeveel kcal mag k na binnen en wat me bang maak isdat me stofwisselig laag is dus als k weer normaal ga eten ga k weer d wrden of niet k wil uitleg en k ben egt streng voor me zelf en me diet was e strak mag k aub hulp en antwoord aub aub

# 00/00/0000

cindy schreef:

Ik ben 19 jaar oud en ben momenteel bezig met afvallen. Ik ben 1.66 meten lang en weeg nu 69 kilo. (ik ben in 2 weken 4 kilo afgevallen) 's ochtends eet ik meestal of 1 droog broodje of 1 bakje kelloggs special k met magere melk. 's avonds eet ik gewoon normaal avond eten. Als ik tussen door echt honger krijg eet ik een stuk fruit. Ik fitness meestal 2 keer in de week. Eet ik nu te weinig? Want ik heb eigenlijk helemaal geen honger tussendoor, maar ik ben bang dat ik op deze manier weer te snel aankom.

# 24/02/2008

Jasemin schreef:

heee ik ben een meisje van 16 en vraag me af of die formule ook voor mij geld. want heb overgewicht & of iemand van jullie nog goede tips heeft voor mij.

# 25/02/2008

jeroen schreef:

ik ben een jongen van 20 jaar 1.94 lang en 111 ben 19 kilo afgevallen in half jaar tijd door snoep te laten staan s avonds niet te eten na het avond eten en in thee enz enz geen suikers te doen. maar nu vraag ik me af wat ideale gewicht is voor iemand van mij lengte want kilo's vliege eraf :p

# 27/02/2008

jessie schreef:

ik zit met een vraag ik ben op dit moment al een half jaar aan het trainen maar ben pas 6 kilo kwijt, ik weet dat ik niet altijd streng op een dieet ben maar ik ben hier hard mee bezig om dit toch te doen. maar zins 1 jaar is mijn levens stijl heel erg veranderd ben meer dan 1 jaar gestopt met roken sport zins een half jaar als het kan 4 a 5 x per week. ook het eten is wel zeker veranderd ik eet veel gezonder en ik laat veel dingen staan ben van wit naar volkoren gegaan noem maar op. ik ben wel wat cm verloren maar ik had toch na een half jaar meer verwacht. hoe kan ik nog meer cm verliezen dan 2cm per maand? hoe kan ik er voor zorgen dat ik savond geen snoep pak? ik heb savonds het probleem dat ik zonder dat ik het weet al een snoepje of iets anders heb gegeten voor ik tegen me zelf kan zeggen dit is fout. mijn moeder vertelde mij dat als je trek krijgt je 10 seconde lang tegen je zelf iets positiefs moet zeggen wat belangrijker en lekkerder aanvoeld dan waar je trek in hem en dat je dit dan elke keer moet herhalen als je aan iets lekkers denkt, alleen dit helpt bij mij niet want dan ben ik eigenlijk de hele avond aan het na denken over iets wat ik niet mag hebben. hebben jullie nog meer tips wat je kan doen tegen emotie eten? ik hoop snel reacties te krijgen van mensen die mij willen helpen bij de harde strijd tegen het overgewicht`!

# 01/03/2008

Michelle schreef:

hee ik ben 14 en ik heb even uitgerekent hoeveel calorieën ik eet per dag maar dan kom ik op veel minder uit terwijl ik best veel eet ik wil niet perse afvallen ofzo maar moet je dan perse 2000 kcal om af te vallen??

# 03/03/2008

Cleo schreef:

Hee, ik ben een meisje van 14, eet opzich niet zo heel veel per dag, en ben ook niet moddervet ofzo, weeg nu rond de 50 kilo, ben 1.64, fiets elke dag naar school, is 8 km, sport nog 4 in de week, en doe elke avond buikspieroefeningen, en sta soms op de crosstrainer. maar ik vind mn taile niet mooi en mezelf te breed, ik heb geen vetrollen op mn buik, absoluut, maar wel bij mn taile en heupen, en bovenbenen, hoe kan ik dat weggrijgen. ik mag pas in de zomervakantie naar de sportschool omdat ik dan een dansles moet laten vallen, mag niet 5 dingen doen, want dan wordt het te druk met school, doe nl gymnasium. heeft iemand nog tips? vind mn figuur op dit moment niet zo mooi alvast bedankt (K)

# 05/03/2008

emeralda schreef:

hoevell moet je wegen als je 14 jaar oud bent

# 05/03/2008

Deckx Sebastiaan schreef:

hallo, Sorry voor het storen, maar ik heb een kleine vraag :) ik ben onlangs in de ban geraakt van gezond eten en sporten en ben ongeveerd 10 kilo in een half jaar afgevallen (ik ben 1.72m 19jaar, en weeg nu nog 55 kg). Ik sport 5-7 dagen per week: 3x 1u45min fitness waarvan 30 min 14km/u lopen en de rest krachttraining 3x 1 uur fietsen 20km/u 2x 5km lopen tegen 13 km/u mijn voedingsschema is als volgt: smorgens (7u): 2 donkerbruine boterhammen, 1 met camembert en 1 met geitenkaas en light confituur of platte kaas en light confituur 1 wortel 2 tassen magere melk met 5gr canderel chocopoeder smiddags (12u): warme maaltijd met ongeveer 100 gr groenten, 150 gr rijst/aardappelen/pasta, 50gr vlees 1 tas magere melk met 5gr canderel chocopoeder tussendoor: 2 wortelen avondmaal: 2 donkerbruine boterhammen, 1 met camembert, 1 met geitenkaas en confituur tussendoor kan het zijn dat ik nog 1 of 2 stukjes kaas en nog een wortel eet. is dit een schema waarmee ik ga bijkomen? groetjes, Sebastiaan

# 06/03/2008

Syou schreef:

hey, ik ga op fitness, maar ik weet eigenlijk niet hoeveel ik per week dan moet gaan trainen met apparaten, want ik wil wel graag blijven groeien. Dus ik wil graag trainen, maar dan ook wel goed blijven groeien, hoeveel keer per week kan ik dan als beste trainen?

# 07/03/2008

Jordi schreef:

Ik ben: 12 jaar 1,52 meter 44,3 KG Hoeveel calorieen mag ik per dag maximaal hebben.

# 17/03/2008

Snoop schreef:

Ik ben 64 kg en meet 168 cm Weeg ik te veel?

# 22/03/2008

dimitrie schreef:

hallo ik ben een jongen van 16 en doe nu anderhalf jaar aan krachttraining zoon 5 dagen in de week en ben ook actief met mountinbiken weeg nu 82 kilo en heb een vet percentage van 16% maar nu word het zomer en wil ik graag naar de 10% toe zonder te veel spiermassa te verliezen zit nu veel hoger in me eiwitten en lager in me kholydraden maar hoeveel caloriën moet ik op een dag eten?

# 27/03/2008

C. schreef:

Haai, Ik heb een vraagje? of naja een paar.. Ik ben een meisje van 17 en ik weeg de ene keer 57 en de andere keer 58 en ik ben 1.79m lang. Nou is mijn vraag hoeveel calorieen mag ik en weeg ik goed? Ik hoop dat iemand mij kan helpen!! C.

# 08/04/2008

Laura schreef:

heeei, ik ben een meisje. 13 jaar, rond de 63 kilo & 1.70 m.. ik ben aan 't afvallen, mijn streefgewicht is 55. Ik volg nu het sonja bakker dieet, maar ik had vandaag met een calorie checker gekeken of ik te veel had gegeten (want ik had zo een gevoel dat ik teveel had gegeten) en het bleek dat ik ongever 1200 calorieen ophad, is dat dan te weinig? want ik weet nou niet precies hoeveel ik mag eten. :S ik zou het hééél fijn vinden als ik antwoord kreeg, want ik zit er echt mee:S x Laura

# 11/04/2008

lauraa again ! xD schreef:

ik heb een tip voor jullie,, zoek bij google caloriechecker , en dan de bovenste site aanklikken.. Heel Handig !

# 11/04/2008

mar schreef:

halllo, waar s mijn bericht dan zie het niet

# 00/00/0000

lynn schreef:

ik ben een meisje van 14 maar hoeveel calorieen mag ik dan per dag hebben? ik wil graag antwoord

# 17/04/2008

sandra schreef:

Als je af en toe beweegt, verhoog dan je BMR met 30% Wanneer je bijna elke dag sport, mag je 30% bij je BMR optellen. dus of je nu elke dag sport of af en toe beweegt dat is hetzelfde???

# 18/04/2008

Suus schreef:

hallo Marga, Ik ben 14 jaar en ong 1.63 lang. Ik weeg ong. 60, ik vind mezelf te dik en wil afvallen. Wat is voor mij een mooi gewicht? Mag ik alsjeblieft antwoord? Groetjes Suus

# 22/04/2008

anon schreef:

hey ik ben een jongen die bijna 15 is en ik zou graag snel willen afvalle omdat het echt nodig is. ik wil dat ook snel gebeurt en ik doe regelmatig aan activiteiten mee en ik weeg nu 59 ik wil graag tegen juni een stuk of 7 kilo afvallen kun jij mij daarmee helpen hoeveel calorien per dag mag ik op hebben. MVG anon

# 11/05/2013

maja schreef:

hoi ik ben 13 jaar en 1.65m lang. ik weeg 56 of 55 kg . is dat te veel?? want ik vind mezelf te dik en mijn vriendinen zeggen dat ik mager ben... Mag ik a.u.b. antwoord..

# 03/05/2008

Angela schreef:

Hoi Marga, Ik heb een gezond gewicht in verhouding met mijn lengte. Ben 1.72 m en weeg 64 kilo. Dit was aan het begin van het jaar 60. Hier voel ik mij lekkerder bij. Graag zou ik dan ook 4 kilo willen afvallen. Het liefst natuurlijk voor de zomervakantie, zodat ik naar mijn gevoel wat zelfverzekerder in de bikini rond paradeer. Ik heb berekent dat ik met gemiddeld 2x sporten in de week zo'n 1750 calorieën mag. Wat adviseer jij mij qua inname aan callorieën per dag als ik graag 4 kilo in 8 weken wil verliezen. Als dit überhaupt in 8 weken haalbaar en gezond afvallen is natuurlijk. Verder zou ik als het mag graag dan mijn voedingspatroon willen laten zien, zodat ik weet dat ik het goed doe. En tot slot mijn laatste vraagje over afvallen, als ik afval val ik bovenlichaam af. Ik heb al niet zulke grote borsten, dus wat ik heb wil ik liever houden en mijn billen daar in tegen zij wel wat steviger daar mag van mij wel wat af. Hoe kan ik het afvallen qua sport denk ik dan het beste aanpakken dat mijn onderlichaam wat strakker wordt en mijn bovenlichaam een een beetje behouden blijft. Alvast bedankt! Groetjes Angela

# 12/05/2008

dafne schreef:

hooi! ik ben een meisje van 17 jaar. en ben 1.81 en weeg 72 kilo ongv! ik sta bij een modelle burau in geschreven, maar ze zeggen dat ik te dik ben geworden en wil wil graag afvallen maar het lukt me maar niet! hebben jullie nog tips groetjes

# 14/05/2008

Bagot schreef:

mooiboy schreef: ik ben 12.5 jaar oud en ben ong 165 cm lang. ik zou graag willen weten wat mun vetpercentage is Nu is mijn vraag,, Wie is deze mooiboy? Ik wil 'm graag ontmoeten:$ Dikke ekkeloww

# 19/05/2008

anthony68 schreef:

Tabel energieverbruik In de tabel is het calorie verbruik bij verschillende sporten af te lezen ten opzichten van het fietsen. Aangegeven is het verbruik per uur per kilo lichaamsgewicht. In de laatste kolom is het verbruik berekend voor een persoon van 60 kg / per uur. Activiteit Verbruik/uur Verbruik iemand van 60kg/uur Slapen 0,93 kcal 56 kcal Zitten 1,04 kcal 62 kcal Staan 1,20 kcal 72 kcal Wandelen (3km/u) 2,50 kcal 150 kcal Wandelen (6km/u) 5,00 kcal 300 kcal Zwemmen (rustig) 4,00 kcal 240 kcal Zwemmen (20 min/km) 11,00 kcal 660 kcal Fietsen (20km/u) 8,00 kcal 480 kcal Fietsen (25km/u) 10,00 kcal 600 kcal Fietsen (30km/u) 13,00 kcal 780 kcal Fietsen (35km/u) 17,00 kcal 1020 kcal Fitness (normaal) 4,00 kcal 240 kcal Fitness (zwaar) 9,00 kcal 540 kcal feit;Ten tweede moet men weten dat om 1 kilo lichaamsvet te verbranden, men minimaal 7000 !! Kcal meer moet verbranden dan men binnen krijgt. 7000 Kcal, dat zijn er nog al wat!! conclusie; Cal verbruik anthony68; slapen 8x0,93x107 =796,8 zitten 15x1.04x107=1669.2 --------------------------- subtotaal 2466 wandelen1x2,5x107 =267,5 fietsen1x8x107 =856 --------------------------- totaal 3589.5 binnen 1500 verbruik 2466 verschil -699 verbrand 1kg 699/7000=0,138kg = 138 gram maar dit kom je ook dagelijks aan met wandelen en fietsen 699-1123,5=424,5 verbrand1kg 424,5/7000= 0,061kg 107-80=27 kilo afvallen 27/0,061= 422,62 dagen fietsen uur en wandelen 1 uur tijd= 1jaar en 1,5 maand op orgine geicht met dit tempo op 80 kilo!!! met fitness fitness1x4x107=4x107=428 0,061+428/7000=0,122kg= 122gram 27/0,122= 221,3 dagen tijd; 6 maanden op 80 kilo!!!

# 26/05/2008

Aan Sas schreef:

Als je op een dag helemaal niks zou doen en alleen op de bank zitten, zou je ongeveer 1506 kcal moeten eten om niet af te vallen en niet aan te komen. Op dagen dat je sport mag je ongeveer 2108 kcal eten om niet aan te komen en niet af te vallen. Als je vet wilt verbranden, moet je hier rond de 300 tot maximaal 500 kcal onder gaan zitten. Verder moet je opletten dat je voornamelijk goede voedingsstoffen binnen krijgt, dus complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Het beste is om zo min mogelijk tot geen koek, chips, chocola, snoepjes, patat, pizza en dat soort dingen eten.

# 09/10/2012

Nora schreef:

Heey Marga Ik ben een meisje van 16 jaar en weeg 70 kilo dit vind ik veel te zwaar.mijn lengte is 1.65 .Ik ben nu begonnen met wandelen ik wandel ongeveer 2 uur per dag maar ik vraag me af of dat kan helpen met afvallen. Ik eet nu ook veel minder ik hoop zxo snel mogelijk af te vallen . kun je me vertellen of ik het wel goed doe of niet ? alvast heel erg bedankt, nora

# 02/06/2008

jannek schreef:

wie weet als je 500 kalorien afval hoeveel kilo dat is

# 02/06/2008

Miss M. schreef:

niet veel. 1 kg.. is ongeveer 2500 calorieen. Als jullie eens gezonde zouden eten.. en geduld zouden hebben, zou dat ook een wat zijn =] Wat je nu hebt.. is kindervet. Als je regelmatig en gezond eet.. en beetje beweegt.. dan val je vanzelf af. Het kost alleen tijd. Als je het snel en ongezond wil doen... kun je voor kiezen, maar de kans dat jij je maag verpest..[merk je pas met leeftijd].. is groot. Dus.. kijk wat belangrijker is voor je.. minder kg.. of je gezondheid. groeten.

# 03/06/2008

vreemde formule schreef:

655 + (9,6 x 73) + (1,8 x 178) - (4.7 x 23) komt bij mij uit op 10539,9kcal per dag, dat zou betekenen dat ik in korte tijd niet meer van mijn bed zou kunnen zo dik ga ik worden!

# 05/06/2008

Bieke schreef:

Even als reactie op "vreemde formule". Ik weet niet hoe jij je berekening hebt gemaakt maar met de cijfers die jij vermeld kom ik uit op 1568,1 Kcal per dag. 655 + 700,8 (9,6 x 73) + 320,4 (1,8 x 178) - 108,1 (4,7 x 23) = 1568,1. Ik denk dat je ergens in je vermenigvuldigingen een komma vergeten bent :-). groetjes, Bieke

# 15/06/2008

Katja schreef:

Marga wie ben je ? Je bent gek als je wil afvallen je moet gezond eten - veel groente en fruit water drinken i.p.v. sap, kola en je mag niet meer dan 1200 kcal per dag als je echt wil afvallen dus waarvan heb je die informatie en hoe durf je aan mensen te geven?????

# 19/06/2008

Stephany schreef:

Hallo ik ben 14 jaar, 1.70 lang en ik weeg 59 kilo.. heb ik overgewicht?

# 25/06/2008

janneke schreef:

miss m is dit een antoord voor mij bedoeld of heb je het over het algemeen sorry als ik het verkeerd begrepen heb maar ik stel een geone vraag groeten Janneke

# 26/06/2008

Noraa schreef:

Hoeveel moet een 17 jarige wegen ?

# 12/01/2013

A. schreef:

Hi , Ik ben 12 jaar en ben 1.59 en weeg 45kg, ik wil wat afvallen, tot ik 40kg weeg. Hoe kan ik dat doen ? xxxxx

# 19/01/2013

Janneke schreef:

Hallo allemaal IK probeer er achter te komen, hoeveel 500 cal. is als je afvalt. Ik heb gelezen dat je in een Total Sauna 500 cal. afvalt in een half uur, dus vandaar mijn vraag, hoeveel is dat aan gewicht, een ons een pondje weet ik veel. Ben zo benieuwd. groeten Jannek

# 29/06/2008

Bieke schreef:

Hoi Janneke, Om 1kg af te vallen moet je zo een 7000kcal verbranden. Dus als jij 500kcal verbrand in een Total Sauna op een half uurtje dan betekend dit dat jij 1/14de van één kg zou afgevallen zijn. 500kcal is 1/14de deel van 7000kcal en 7000kcal staat gelijk aan 1kg dus om 500kcal in gewicht om te zetten moet je dus die 1kg oftewel 1000gram door 14 delen = 71,43 gram. Dus met andere woorden, als je enkel maar door middel van die Total sauna wenst af te slanken dan betekend dit dat je per kg dat je wil afvallen zo een 7 uur hieraan moet besteden. Ik weet niet hoeveel kg je wenst te verliezen of hoeveel overgewicht je werkelijk hebt of hoe oud je bent maar als je echt veel kilootjes kwijt moet zal je er met sauna alleen niet komen vrees ik... Hopend je hiermee geholpen te hebben sluit ik, groetjes, Bieke

# 30/06/2008

margot schreef:

mijn ouders verbieden mij om snoep te eten omdat ze zeggen dat ik te dik ben. Ik ben een meisje van 14.5jaar en ik weeg 52.5 kg. Is dit te veel en hoe moet ik gewicht verliezen?

# 01/07/2008

Shana schreef:

ik ben een meisje. 15 jaar.165 cm groot en ik weeg 55 kilo. Op zich is dit niet veel maar ik heb dikke benen en een dikke buik. Hoeveel calorieen moet ik dagelijks ete om af te valle ?

# 07/07/2008

Peach schreef:

hoi, Ik ben een "meisje" van 18 en ben nu aan het lijnen. Ik heb uitgerekend dat ik op een dag tussen de 850 en de 1050 calorieen binnen krijg. Is dit genoeg? of teveel?

# 11/07/2008

Kelly schreef:

Hoi, Ik heb deze berekening ook gemaakt voor mijn gewicht en voor mijn streefgewicht, echter eet ik nu al 9jaren) minder caloriën dan toegestaan (volgens de formule) maar kom wel aan...hoe kan dat?

# 14/07/2008

Jojo schreef:

hoi, ik ben jojo siends ik op de hogere school zit eet ik meer ik probeer aftevallen maar dn eet ik juist meer. me moeder zegt je bent veelste dik en me vader zegt dat ook dan voel ik me zo rot van binnen :'( ik wil gewoon een mooi slank meisje zijn. ik ben 13 jaar en ik weet niet schrikken in de ochtend 49.5 kilo en in de avond 51.3 asjeblieft geef me hulp ik voel me zo rot. :'( ik bn nu aan de lijn oftewel aan het afslanken maar 't lukt niet ik kan niet van die overheerlijke koekjes afblijven of nootjes. :( groeten jojo

# 14/07/2008

zuleyha schreef:

halloe ik ben 12 ik word bijna 13 ik ben over gewicht hoe moet ik dat weg doen mijn ouders weten dat ik aan de lijn ben

# 25/07/2008

Milou schreef:

hallo, Ik ben 14 en ik ben in een half jaar 14 kilo kwijtgeraakt op een verkeerde manier. Ik woog toen 48. Maar ik werd er depressief van en ik had weinig contact met anderen omdat ik alleen maar met callorieen bezig was. Ik at er op een gegeven moment 250 per dag. VEEL TE WEINIG nu achteraf gezien. Maar ik ben toen weer gewoon gaat eten en ik ben in 1,5 maand 5,7 kilo aangekomen. Weeg nu 53,7. Ik weet dat dit niet te veel is maar het valt niet mooi. Bij mijn vriendinnen die zwaarden zijn (maar wel maatja XS...:O) valt het anders. ik heb zegmaar dunne kuiten en armen en een dikke buik met zwembandjes. Ik wil niet meer aankomen!!!!. Het liefst zou ik laangzaam aan weer naar de 52 willen end at behouden. Maar ik ben ook zo bang voor de winter, Sinterklaas, kerst, mijn halvwe familie is jarig in december. Ik ben zo bang dat ik weer net zo dik word als vroeger :(. HELP ME. groetjes Milou.

# 25/07/2008

Milou schreef:

oja, ik ben 1.73

# 26/07/2008

Joyce schreef:

Jojo, Ik weet je lengte niet, maar ik geloof niet dat je teveel weegt hoor! Jou ouders zijn niet goed bij hun hoofd om hun eigen kind zo'n rotgevoel aan te praten. Het is bovendien erg ongezond om te lijnen als je nog maar 13 bent. Probeer anders gewoon echt echt echt van de koekjes af te blijven, dan zie je heel snel resultaat, en beweeg wat meer.. maar ik geloof niet dat je echt te dik bent hoor.. Sonja Bakker heeft anders ook een boek speciaal voor tieners, en praat met je ouders of andere familieleden over hoe rot je je voelt. Sterkte!

# 31/07/2008

martin schreef:

hallo marge;) ik ben 160 en weeg 71kg en dat betekent dus dat ik heeel veel overgewicht heb eeum als ik nu per dag 6 uur ga rennen(vak.2maanden lang)en ik eet rond de 1800 kcal per dag hoeveel zal ik dan afvallen na die 2 maanden alvast bedankt.

# 03/08/2008

Maya schreef:

Zijn er bepaald soort groenten die goed zijn om af te vallen? Het liefst ongekookt. Alvast bedankt

# 12/08/2008

Jootje schreef:

Hallo! Ik ben een meisje van 22 en ben 1.76 meter lang en weeg 72 kg. Mijn vraag is of dit te zwaar is. Ik lees overal dat meisjes van mijn lente tussen de 60 en 65 kg wegen! Ben al 10 kg afgevallen en maar het stopt nu en er gaat niets meer vanaf! Wat kan ik daaraan doen? Harterlijk dank alvast voor jullie reacties!

# 20/08/2008

tiffany schreef:

hallo ik ben een meisje van 17 jaar ik ben nen 1.68m en ik weeg 68kg maar ik wil graag nog een paar kilotjes kwijt hoeveel kcal mag ik eten perdag grtz

# 20/08/2008

Niels schreef:

Hoi, Ik ben een jongen van 20 jaar en toen ik besefte dat ik gevaarlijk veel begon te wegen ben ik begonnen met lijnen. Ik woog 106 kilo en ben gespreid over een jaar tijd gezakt naar 86 kilo. ik weet dat het geen groot verschil is maar ik vroeg me af of ik echt vet aan het verbranden ben of ook alleem maar water en spierweefsel. ik fiets 5 dagen per week 1 uur en voor de rest wandel ik 60 minuten per dag. Ik heb ook mijn eten aangepast (2/4 groenten en 1/4 aardappel en de rest een stuk vlees..niet altijd mager..of een stuk vis) aslook neem ik niet meer dan 4 aardappelen op mijn bord, dus ik schep geen groot bord vol. kan het dan dat ik toch op een gezonde manier afval? of ben ik ik slecht bezig? ik durf namelijk niet naar een gym ofzo omdat ik last heb van loshangend vel...maar spier vermindering voel ik niet echt groetjes niels

# 02/09/2008

jeetje schreef:

ik ben 49 jaar ,heb een lengte van 1.66 mtr en ben nu 61 kg.ik ben nu 6 weken op een dieet(geen brood)in plaats daarvan crackers van 25 Cal.per stuk en mager beleg.Daarnaast magere zuivelprodukten en rauwkost.Is dit een gezonde keuze??

# 00/00/0000

anita schreef:

Hallo, Ik ben een meisje van 15 jaar en ik weeg 54 kg ongeveer. Is dat veel voor mijn leeftijd? Ik fiets namelijk elke dag een uur naar mijn school toe , maar ik eet ook veel te slecht. Ik zou hier graag hulp bij willen hebben. Groetjes , Anita

# 19/09/2008

Lindy schreef:

Hallo, ik ben een meisje van 15 jaar en ik ben ook te dik geweest kben al een tijd aan het lijnen met succes maar soms zitten er dagen tussen dat ik gewoon ff moe wordt vn dat lijnen en dat ik gewoon eens een dagje lekker veel snoep dit gebeurd niet al te vaak maar de vraag is : is het erg als je een keer op een dag flink boven de 2000 kalorieeen zit ?? Groetjes Lindy

# 22/09/2008

Anoniem schreef:

Ik ben 13, over een maandje 14. En ik weeg nu rond de 59 kilo. Als ik uit ga van de BMI voor kinderen heb ik een gezond gewicht. Maar ik vind het toch nog een beetje te veel? Wat moet ik doen volgens jullie?

# 28/09/2008

sebas schreef:

Ik ben een jongen van 11 jaar en weeg 48 kilo en ben 1.48 m lang. Is dit een goed gewicht of moet ik ook opletten wat ik eet?

# 30/09/2008

karlijn schreef:

ik ben een meisje van 12 jaar, niet dik gewoon normaal maar ik woog me laatst en ik weeg 50 kg!!!! is dit normaal?

# 30/09/2008

Christy schreef:

Ben een meid van 25, ik ben 1,77 lang en ik wege 70kg. Ik heb veel last van de jojo effect omdat ik gewoon niet weet hoeveel calorieen ik in mag nemen als ik 62kg wilt houden. 62kg heb ik wel bereikt, aleen ik kon dan heel snel weer aan... Volgens dit moet ik dan maar 1548.17 inemen? Klopt dat? Ze zeggen dat vrouwen van mijn leeftijd 1900-2000 calorieen per dag nodig hebben. Hoe kan dit kloppen? Ow ja, en ik fitness wel 4 keer per week en ben jaren lang aan de actief kant dus heb 30% bijgeteld.

# 20/10/2008

hicham schreef:

hallo ik ben hicham en ik ben 11 jaar maar ik wil graag afvallen want ik ben veelste dik ik weeg 48 kilo en ik wil ongeveer 40 kilo zijn

# 20/10/2008

amy schreef:

Voor vrouwen: aantal kilocalorieën per dag = 655 + (9,6 x je gewicht in kilogram) + (1,8 x je lengte in centimeter) - (4.7 x leeftijd in jaren) Op het moment mag ik: 1464 cal per dag Ik eet: S’ochtens 1 ontbijtkoek = 50 cal 1 flesje/pakje sju/appelsap = +/- 150 cal ‘S middags 2 x bruine boterham = 85 cal Per snee met kaas = rond 50/65 cal Per snee met Filet american = 25 cal Kop thee zonder melk en suiker = 0 cal ’S avonds 1 aardappel = 85 cal per 100 gr 1 stuk vlees: kip filet, slavink,gehakt = +/- 200 cal 2 vollen scheppen groenten = +/- 30 cal Pakje appelsap = 100 cal sla alle soorten = 7 cal Kop koffie zonder iets = 0 cal --------------- 862 cal per dag

# 24/10/2008

amy schreef:

en 2x die bruine boterham is dus samen 170 cal foutje! en het beleg is dus berekent zonder brood he! oja moet er wel bij zeggen, ben hhier nu ongeveer 2,5 week mee bezig maar ben nogniet echt veel afgevallen, snap het ook niet magoeed! suc6

# 24/10/2008

amy schreef:

dus uitkomst is 947 cal :)

# 24/10/2008

Kusjex schreef:

Hallo, ik ben 12 jaar en vind dat ik te dik ben. Sinds kort sla ontbijt en lunch wel eens over, en zo denk ik dat ik afval. Helpt dit ? REACTIE GRAAG xx G.

# 26/10/2008

marieke schreef:

hoe kan het bij vrouwen nou 655 zijn en bij mannen 66????

# 31/10/2008

cvp schreef:

ik ben een paar weken geleden aangereden en heb nu een gekneusde heup, heb 3 weken thuis op de bank gelegen en sinds kort werk ik weer 3 uurtjes per dag. normaal gesproken sport ik 3x in de week intensief maar dit gaat nu nog niet. wat kan ik er aan doen om te voorkomen dat ik aan ga komen???

# 01/11/2008

TJ schreef:

Lengte : Rond 1,70-75 Meter Gewicht: Rond 50+ KG Kcal Per dag 1100-1500 Ik vind me te dun .. M'n armen + Middel, rest is oké. Ik wil graag wat dikker worden heb iemand tips voor me? Om gezond aan te komen? Ik ben niet z'on super goede eter en heb ook niet echt een passie voor eten.

# 07/11/2008

TJ schreef:

* Ik bedoel Dikkere onder- bovenarmen + middel !

# 07/11/2008

hinna schreef:

hey ik ben een meisjvan 17 en weeg 65 kilo en ik ben 1 m 55 hoeveel moet wegen eigenlijk op normaal te zijn en hoeveel colrieen moet eten per dag ma ik ga morge beginne met dieet en myn dieet is weg blijven van melk brood suiker en rijst en suikerdranken snoep en snack s

# 14/11/2008

kelly schreef:

ik ben een meisje van 2o jaar, ik ben 1.65m en ik weeg 115 kilo. ik weet dat dit veel en veel te zwaar is. maar ik ben nu op een punt gekomen dat ik het echt niet meer wil. Waar moet ik beginnen, wat kan ik het beste doen. hoeveel moet ik afvallen wie kan mij helpen?

# 17/11/2008

Henk schreef:

Kelly. Kijk eens wat je per dag aan calorien binnen krijgt. Probeer dit langzaam te verminderen richting de 1250-1500 kc. Probeer hiernaast elke dag een stuk te wandelen, het liefst 30 min per dag. Op deze manier zal je zeker afvallen, als je hiernaast ook nog fitnest zal het sneller gaan.

# 27/11/2008

jennifer schreef:

Ik ben een meisje van 19 jaar ben 164 en weeg 67 kilo. Ik zou heel graag een paar kilo's kwijt willen. Wat kun je het beste eten als ontbijt en middag eten en qua tussen doortjes om af te vallen? En is het zo dat als je eenmaal goed bezig bent en een keer iets calorierijks eet je dan 2x sneller aankomt (Jojo? ) Wie kan mij helpen? en wat kun je het best eten?

# 30/11/2008

levy schreef:

hoi ik ben 1.85 en ik weeg 75 kilo en ik verbrand als ik naar de fitnnis ga 1000 calorien is dat genoeg en daar bij doe ik ook buikspieren oefening borst been alles een beetje 6x per week ?

# 04/12/2008

sisi schreef:

ik ben 11 en weeg 74 hoe moet ik nou 20 kilo affallen met 1 maand ??

# 16/12/2008

ibtissam schreef:

ik ben 1.69 en ik weeg 84,5 hahahahah en ik vind het geen probleem ik voel me zo sterker?

# 02/01/2009

Mara schreef:

Hallo, ik ben een meisje ben 15 bijna 16. ik ben 1.70 lang en weeg 70 kg. en ik vind dat teveel. ik had eerst een mooi figuur gewoon dunne armen en buik en benen enzo. maar toen kwam ik in de topsport terecht en ging ik veel meer trainen en zijn mijn benen best dik geworden en mijn armen ook. en ik zit daar best wel mee ik weet dat niet dik ben maar door mijn benen vind ik dat zo lijken. bij de fitnis centrum hebben ze mij gezegt dat het alleen nog maar dikker word en dat het er niet af gaat omdat het geen vet is. en dat heeft mij niet echt goed gedaan om dat te horen. hoe kan ik mijn armen en benen tock dunner krijgen. ?? xxx

# 05/01/2009

Anna schreef:

ik vind het echt zwaar zorgwekkend hoeveel jonge meiden die echt veeeeel te weinig eten hier berichtjes achterlaten. Meiden het probleem zit niet in jullie eten, maar in jullie zelf vertrouwen. afvallen is niet de enige manier om je beter over jezelf te voelen! kijk eens elk dag in de spiegel en zeg tegen jezelf (hardop) dat je mooi bent en dat je blij bent met jezelf. Geloof in jezelf :)

# 12/01/2009

Kaitlin schreef:

Hallo, ik ben een meisje en ik ben 18 jaar oud. Momenteel weeg ik ongeveer 84 kilo en ik ben 1.76 lang. Nu weet ik dat dit teveel is en daarom ben ik ook aan het afvallen. Ik sport gemiddeld zo'n 3 uur in de week. Hoeveel calorien mag ik per dag binnen krijgen? En is het waar dat wanneer ik elke dag minder dan 1400 calorien binnen krijgt, dat dit ervoor zorgt dat ik juist NIET afval? Alvast bedankt, groetjess Kaitlin

# 19/01/2009

ike schreef:

ja geloof in jezelf maar ook gewoon gezonder gaan eten, en sporten.... niet alleen maar minder eten, is niet goed

# 22/01/2009

emo schreef:

ik ben swaar overwicht voor een kind van 16 ik weeg bijna 150 kilo hoe moet ik avallen snijden helpt niet

# 22/01/2009

Dorien x schreef:

ik bn een meisje van 14 en ik moet afvallen voor mjin sport "judo" maar ik weet niet goed hoeveel calorien ik mag binnen werken !

# 23/01/2009

besje schreef:

Ik gebruik sinds een week obesimed en ben al drie kilo afgevallen. Eet gewoon drie maaltijden, totaal circa 1500 cal. Is dit gezond genoeg?

# 29/01/2009

iris schreef:

ik ben 13jaar, 1.74m en weeg 56 dit is een goed gewicht maar toch wil ik 50kg wegen. hoeveel caloriën moet ik per dag eten, als ik 6kg wil afvallen binne 2tot4weken? ik wil dit graag weten! x

# 04/02/2009

roos schreef:

ik ben 12 jaar en erg lang 1.70 ik weeg 51 maar mijn moeder zegt dat ik meer weeg omdat ik zo lang ben want ik ben helemaal niet dik.

# 07/02/2009

mohammed schreef:

ik ben 13 jaar en ik ben 1.58 cm. en ik weeg 58 is dat goed en hoe kan ik afvalle

# 22/02/2009

seyla schreef:

ik ben 13 jaar en ik ben 1.65 en weeg 57 kg ben ik te zwaar? Ik wil graag afvallen alleen komt er niks vanaf. ik drink heel veel water en het vervelende is is dat ik alleen vet heb op mijn buik

# 22/02/2009

Heleen schreef:

ik ben 14 bijna 15 ik sport 3x in de week bij een fitnes centrum bij mij in de buurt, ook let ik erg op men cal. ! en eet ik veel gezonde tussen doortjes ( appels, gedroogde abrikozen etc. ) nu heb ik 2 vragen ! 1. is het wel goed voor je als je af en toe eens een patatje neemt? want als je dat niet doet dan went je lichaam niet aan vet, en later als je bent afgevallen en je eet weer een patatje dat dat dan een jojo kan vormen? zo ie zo eet ik men patat altijd met ketchup of cury want dat is gezonder ! 2. ik fitnes altijd na het avond eten, dan eet ik om 6 uur en om 7 uur ga ik samen met me vriedin fitnessen , is dat wel goed ;O ? xxx

# 08/03/2009

Lotte schreef:

Hoi, Op de sportschool heb ik zo'n scan gedaan en daaruit kwam dat ik per dag 1800 nog wat calorieen zou verbranden als ik stil op een bed zou liggen zegmaar.. Kan ik dit vergelijken met BMR? (in dit geval zou mijn BMR zo hoog kunnen liggen omdat mijn spierpercentage 125% was) In dat geval zou ik per dag volgens de bovenstaande som bijna 2400 calorieen mogen eten om op gewicht te blijven... Ps: ik ben bijna 16

# 10/03/2009

Lotte schreef:

Oh vergeten: Kan dat zo zijn? dat ik 2400 calorieen zou innemen of is dit een fout?

# 10/03/2009

Anne schreef:

Hoi, ik ben een meisje van 17 jaar ik ben 1.75 meter en ik weeg 60k ik zou dit graag minder willen zien maar ik heb een probleem en dat is dat ik best vaak last heb van eetbuien hoe kan ik deze voorkomen en een gezond eetpatroon hebben? Wat is eigenlijk een gezond eetppatroon voor een 17-jarige? ik hoop dat ik geholpen kan worden!?

# 03/01/2013

dilana schreef:

ik ben 12 jaar en ik wil afvallen hoeveel calorieen mag ik eten

# 12/03/2009

amber schreef:

beau± blijf van die site dat is 1 tip 2 kijk goed naar je eigen dan zla je zien dat je neit te dik ben. jou bmi is 17,5 dat betekend dat je te licht ben.... BMI minder dan 18,5 U heeft ondergewicht. Het is belangrijk dat u gewichtstoename realiseert. kijk nooit meer op die site is het enige tip wat ik je echt wil mee geven

# 17/03/2009

f.tm schreef:

hooii,, ik ben een meisjj van 17 jaar, lengte 1,70,, en ben 74 kilo,, ik zou graag 5 of 6 kilo kwijt willen raken,, ik ben nu aan het lijnen maar het lukt mij niet zo goed. duszz heeft er iemand nog tipsz..??

# 22/03/2009

anoniem schreef:

HELP ME!! IK BEN 12 JAAR 1.68 METER LANG EN WEEG 70 KILO!!! HELP ME!!!

# 14/04/2009

patrice schreef:

ben vrouw van 34, heb kantoorbaan in vrije tijd sport ik niet, maar wandel wel elke dag minstens een half uur met m'n honden ik voel me gezond en zit lekker in m'n vel, maar .... je voelt hem al aankomen, ik ben tamelijk grof gebouwd en ben 180 cm lang,en vrij sterk en ik weeg nu 85 kg. ik heb uitgerekend dat ik dus ongeveer 2000 Kcal per dag mag hebben. maar als ik wil afvallen, hoeveel moet ik dan per dag minder nemen, en in welk tempo gaat dit, stel ik doe 1500 kcal per dag, waar kan ik dan op rekenen, mijn streefgewicht is 75 kg .

# 16/04/2009

Gil schreef:

hallo, ik ben een jongen van 15 jaar en weeg 60,8 kilo en ik heb geen overgewicht maar ben gewoon niet dun. ik zou graag willen afslanken wnat heb veel vet op mijn borskas buik en heupen ik heb mezelf een voedingschema opgezet net 1200 kcal want ik had gelezen dt je dt precies nodig had is dit juist? en zo ik met dit schema afvallen?? 7:30 yogort en banaan 10:00 liga 12:00 appel, bruinbrood en tomaat 15:00 appel banaan vers geperste sinasapeel's 18:00 iets wat mijn moeder kookt onder de 372 kcal aan sport: voetbal verbrand 420 kcal 2x per week fietsen 60 min 5x per week 240 kcal fietsen op hometrainer 5x 360 kcal krachtrainingb 30 min 180 kcal en nog eens 30 min krachttrening 180 kcal per dag verbrand kcal gemiddeld 780 kcal binnen krijg gemiddeld 1200 kcal gaat dit werken??

# 19/04/2009

Evianne schreef:

hallo, ik ben een meisje van 13 jaar, ik weeg 53 kilo en ben 1.67 m lang.... ik snoep best veel en daar wil ik echt vanaf maar wat kan ik in plaats van snoep ofzo pakken wat niet teveel werk is(zoals soep ofzo) ?

# 20/04/2009

ally schreef:

heey =] ik ben een meisje van 15 en ben 1m62 en weeg 57 kilo. en ik wil in 2 weken zo'n 5 kilo afvallen en ik doe dus zo'n 500 sit ups per dag (sinds 2 weken) en eet per dag al alleen 1 boterham en avondeten . maar ik ben maar 2 kilo ofzo afgevallen =/ hoe kan ik ervoor zorgen dat ik meer afval?

# 28/04/2009

elly schreef:

hee ik ben een meisje van 12 jaar iedereen zegt dat ik wel dun bent maar dat vind ik zelf niet ik wil graag afvallen zonder dat mn ouders merken dat ik aan het lijnen ben. hoe moet ik dat nou doen?

# 09/05/2009

romy schreef:

hee, ik ben een meisje van 13 jaar. ik ben 1m70 en weeg 55. ik wil 50 wegen. ik zit op volleybal en sport 4x per week. maar ik weet niet goed hoe ik 5 kilo moet afvallen. hoe moet ik dat doen?

# 09/05/2009

Sanne schreef:

Afvallen, op gewicht blijven, of aankomen heeft te maken met de hoeveelheid energie (calorieën) die je op een dag binnen krijgt. Om 1 kilo kwijt te raken moet je daarvoor 7000 calorieën verbranden!!! Als je wilt afvallen en een blijvend resultaat wilt hebben is het aan te raden niet meer dan 1 kilo per week aan gewicht te verliezen. Doe je dit wel dan betekent dit dat je te weinig calorieën binnen krijgt, je lichaam zal dit registreren en kan overgaan tot een fase waarbij het lichaam alle energie zal opslaan omdat je het lichaam als het ware berooft van de energie die het nodig heeft om the functioneren. Dit gaat dus effect hebben op je stofwisseling wat als gevolg het bekende jo-jo effect kan geven. Marga heeft dit ook heel duidelijk aangegeven. Men denkt vaak dat je niets moet eten om af te vallen maar dit is zeker niet waar. 1 keer per dag eten is dus ook zeker niet de oplossing. Het is beter om 6 keer per dag te kleine porties te eten, zodat je stofwisseling op gang blijft. Het gaat er natuurlijk wel om wat je eet. Elke dag een chocolade reep of broodje shoarma is natuurlijk heel wat anders dan een kom magere kwark met muesli. Een reep chocolade en een broodje shoarma bevatten veel vetten, suikers en calorieën, magere kwark met muesli bevatten weinig vetten en suikers en minder calorieën (er vaanuitgaande dat je geen liter kwark en een halve kilo muesli eet :). Daarnaast bevat het veel eiwitten die voor spierbouw zorgen. Zoek dus naar gezondere opties. Wat betreft je BMI kun je op het internet prima wijzers en rekenmachines vinden waarbij je dit kunt berekenen. Als je dan echt serieus bent over afvallen wees dan verstandig en denk niet dat je 5 kilo in een week kwijt kunt raken. Daarnaast wil ik iedereen die nog geen 20 is er graag aan herinneren dat je lichaam in de puberteit enorm verandert. Het is dan ook niet aan te bevelen voor jongeren onder de 16 jaar om met zware gewichten aan krachttraining te doen omdat je botten dan nog niet volgroeid zijn. Wil je echt afvallen vraag dan ook je ouders om hulp, als ze je denkt dat ze je niet serieus nemen kun je ook altijd naar je arts gaan. Veel mensen zoeken informatie op internet, en daar staan zeker veel goede adviezen, maar ook heel veel dingen die niet goed of verkeerd worden vermeld. Geloof dus bijvoorbeeld a.u.b. niet dat je zonder een negatief effect op je lichaam te hebben 5 kilo vet in een week kwijt kunt raken! Afvallen kost tijd, je kunt dit het beste doen met professionele begeleiding. Vraag hiernaar bijvoorbeeld aan je arts of op de sportschool. Daarnaast aan alle dames dit op dit forum reageren die ze zich te zwaar vinden terwijl ze eigenlijk wel weten dat ze helemaal niet te dik zijn of misschien zelfs erg licht zijn voor hun lengte: er zijn mensen die echt last hebben van overgewicht en serieus advies vragen aan mensen zoals Marga, die hier dan ook hun tijd in steken, verspil die tijd a.u.b. niet door berichten die alleen om onnodige aandacht vragen. Aan alle jongeren die serieus willen afvallen: afvallen kost tijd en lukt alleen met een uitgebalanceerd dieet en beweging (sport). Vraag om advies als je er zelf niet uitkomt en vraag om steun van je familie en vrienden. Heel veel succes gewenst.

# 15/05/2009

Moeder van Julian schreef:

Ik ben 159 en weeg 61 kilo. Ik neem tot mij 1600 kcal per dag maar val niet echt af. 1 kilo per maand... Hoe kan dit? en hoe kan ik het versnellen?

# 17/05/2009

xx. schreef:

hoi , ik ben een meisje van 14 . ik ben 1m 74 en 53 kg, is dat niet te veel ? ;S

# 19/05/2009

Sanne schreef:

Moeder van Julian: dat kan best kloppen dat je niet zoveel afvalt. Gebruik de hierbovende fomule om je BMR uit te rekenen. Om 1 kilo aan gewicht te verliezen moet je 7000 calorien meer verbranden, dit is dus best veel. Als je BMR op 1800 calorien zit en je zo per dag maar 1300 innemen aan energie en je uitstoot niet veranderen dan bespaar je per dag 500 calorien, dit is per week 3500 calorien en dat is 0,5 kilo. Wat een goed begin is. xx als je gelezen hebt wat hierboven genoemd hebt en je BMI berekend hebt dan weet je wel degelijk dat je aan de magere kant bent met je BMI van 17,5!! Lees voordat je vraagt!

# 20/05/2009

moeder van julian schreef:

Beste Sanne, bedankt voor de uitleg. Ik hou het nu op 1300 kcal per dag en nu maar hopen dat ik de zwangerschaps kilo's kwijt raak. Voor de bevalling woog ik 52 en nu 61.

# 21/05/2009

Piet schreef:

He Ik had even een vraagje Hoeveel Kilo Joule mag een jongen En hoeveel is dat bij een meisje

# 25/05/2009

laziza schreef:

ik ben 12 jaar en weeg 72 kilogram mijn lengte is 155 en wil afvallen ik wil graag een schema om te kijken wat ik die dagen (maanden) moet eten

# 27/05/2009

laziza schreef:

asjeblift help me ik schaam me dood als ik me zelf in de spiegel zie help me

# 27/05/2009

Sanne schreef:

Laziza, Afvallen is niet gemakkelijk en zeker voor iemand van jouw leeftijd die in de groei van haar leven zit is het belangrijk dat je hier goed onder begeleid wordt. Vraag je ouders of je naar een dietiste kunt gaan. Ik begrjp dat je je hiervoor schaamt maar alleen er uit komen is heel moeilijk daarvoor heb je steun van je ouders nodig. Als je niet denkt dat ze je sereus nemen kun je hen ook een brief schrijven waarin je het uitlegt hoe je je voelt. De huisarts zou je kunnen doorverwijzen naar een goede dietiste die je kan helpen met het samenstellen van een goed dieet. Het is belangrijk dat je dit samen met je ouders doet ook omdat zij de boodschappen en het eten voor je koken. Succes ermee.

# 29/05/2009

joris schreef:

Ik wil graag afvallen, niet dat ik overdreven veel weeg ofzo (67kg voor een jongen van 16 en 1.80 meter is toch niet heel veel?). Maar ik doe nu elke avond oefeningen namelijk 100/120 sit-ups, 20 push-ups en nog 3 minuten een soort van opdrukken alleen dan ipv op te drukken op mijn armen liggen zodat mijn armen mijn hele gewicht dragen. Zit dit een beetje zoden aan de dijk of moet ik mee gaan doen? Verder voetbal ik een keer per week. Alvast bedankt

# 01/06/2009

marjolein schreef:

ik heb echt last van vreetbuien elke dag en dan kan ik mezelf niet in de hand houden heel vervelend. ik ben nu 1.80 15 jaar en ik weeg 65 kilo judo 3 keer in de week 1 uur maar wat zijn verantwoorden tussendoortjes om te eten ?

# 11/06/2009

Lotte schreef:

Hallo, ik ben 1,70 lang en ik weeg 70 kilo, dat vind ik dus echt te veel en ik weel heel graag afvallen ! maar ik weet alleen niet zo goed hoe, en hoeveel calorien ik dan per dag moet eten wie wil me helpen ??

# 20/06/2009

Lotte schreef:

Ik weet nu hoeveel ik per dag mag eten dat zijn 1577 calorien, dan blijf ik op het zelfde gewicht, ik heb hierboven ergens gelezen dat je 7000 calorien moet verbranden voordat je een kilo verliest, dus als ik dan per dag i.p.v 1577 calorien maar 1000 calorien eet zal ik per week 0,6 kilo afvallen. is dat verandwoordelijk of is dat heel slecht ? Groetjees

# 20/06/2009

wim schreef:

hallo, ik ben 1,89 lang en weeg 100 kilo dat vind ik teveel ben 18jaar ik werk de hele dag intensief ik loop op de bouw ik wil graag onder de 90 kilo uitkomen heb je misschien extra tips.

# 21/06/2009

dennis schreef:

1 oplossing pro ana ;p

# 27/06/2009

wim schreef:

pro ana ? wat is dat

# 28/06/2009

dennis schreef:

lool das voor anarexia zijn gewoon geen schit meer eten opnormaal sporten en veel water drinken maar ik doe dat niet tot ik nog maar 28 weeg ofzo maar tot ik 40 weeg ik ben nu 51kilo en 1.67m als je het niet zo hebt op pro ana dan ga je gewoon 3 weken ALLEEN maar fruit en groenten eten en 2 liter water per dag drinken dan kun je iets van 10 kilo afvallen

# 28/06/2009

dennis schreef:

veel mensen zeggen dat als je weer normaal gaat eten dat je dan weer heel veel bijkomt nja pech voor die mensen ik heb dat niet ;D ik blijf dan gewoon op gewicht zelfs als ik niet echt veel sport nu sport ik zo een 2uurtjes en een kwatier per dag maar ik ben van plan om binnenkort nog smorgens hard te lopen :) ik val nu langzaam af maar een halve kilo per dan :-(

# 28/06/2009

dennis schreef:

per dag******* XD lol

# 28/06/2009

dennis schreef:

oja als je geen zin hebt in pro ana of een alleen fruit en groente dieet ga dan sonja bakkeren XD mijn moeder doet dat lol helpt wel ;-)

# 28/06/2009

dennis schreef:

bah daarboven is al een dennis =.='' naam pikker hij praat over calorieen shit XD oja ik ben btw een meisje daarom weet ik ook veel over pro anna en gedoe lol

# 28/06/2009

alys schreef:

ik ga lekker 15 kilo in 3 weken0f4 afvallen ;3

# 29/06/2009

alys schreef:

ik weeg dan 38 en ben 1.62m

# 30/06/2009

anoniem schreef:

ik ben veel te dik vind ik zelf. ik weeg 44 en ben 1.65 meter 13 jaar en een meisje. mijn vriendinnen zeggen dat ik dun ben, maar dat is helemaal niet waar!

# 01/07/2009

nadia schreef:

eey anoniem ik wou dat ik zo als jou was eh ;p maar dan moet ik nog 10 kilo afvallen xd ben al 6 afgevallen in 2 weken maar das al 8 weken geleden en nu wil ik nog meer afvallen xD

# 02/07/2009

Chantal schreef:

Ik snap het allemaal niet meer met dat afvallen en die calorieeen kan iemand het mij vene uitleggen? ik ben 18 jaar en weeg 75 kg en ben 174 cm ik doe sinds kort aan Zumba een workout waarbij ze zeggen dat je 1000 calorieeen per uur verbrand. maar 1000 cal is 1 kcal. dus doe ik nou al di emoeite om een kauwgompje die ik eet er amper vanaf te branden? per kauwgompje stond op de verpakking is 3 kcal. hoekan dit nou? kan ik net zo goed stoppen met sporten?

# 07/07/2009

Yoanna schreef:

Hallo Ik ben 21 jaar oud en wil graag een paar kilotjes afvallen Ik weeg nu 57kilo en ben 166cm lang ik wil graag 4 kilo afvallen in ogeveer 1 maand wat kan ik het beste eten op een dag?

# 10/07/2009

Iris schreef:

Hey! Ik ben 12 jaar, ben 1.60 m lang, en weeg 50 kilo. Veel te zwaar vind ik dus, maar ik wil graag 5 kilo afvallen. Wat kan ik dan het beste doen. Heeft iemand tips?

# 10/07/2009

r. schreef:

hallo ik ben nu heel erg aan het afvallen maar het wil maar niet lukken ik eet niet zo veel maar wat ik eet is gezond ik ondbijt goed maar het gaat heel langzaam ik zwem min. 3 keer in de week maar het gaat er maar niet of ik ben een beetje aan het schommelen ik ben nu 12 en 1.62 m lang en weeg 96 kg help r.

# 22/07/2009

JayJay schreef:

Hoi, ik ben 24jaar weeg 90kg en ben 1,75m lang en ben een man. Ik sport 3x inde week 1,5uur (krachttraining) Daarnaast ben ik weer begonnen met joggen 2x in de week. Mijn streef gewicht is 80kg dus volgens je formule mag ik 1320,215 calorieen op een dag hebben. Vind ik aan de lage kant of heb ik dat mis? Aangezien ik standaard voor mannen 2500cal en voor vrouwen 2000cal in me hoofd heb.? Alvast bedankt.!

# 12/07/2009

jorden schreef:

iris ik ben ook 12 en ben ook 1,60 en weeg wel wat meer 60 kilo maar val heel veel af 3 kilo per week ik weet niet hoelaat jij uit bed komt maar ik mestaal rond 11 uur dan nee ik een beker yoghut en s'avond gewoon warm en tussen door aardbeien of watermeloen

# 23/07/2009

janie schreef:

Hallo, Ik ben 19 jaar en 1,65 m en ik weeg 72 kilo, ben ik echt veel te dik? Ik ben nog maar net begonnen met afvallen. Althans een poging tot, maar voornamelijk omdat ik een flink en breed en stevig werd genoemd. Ook al zie ik het zelf niet. Ik weet dat ik niet dun ben maar ik dacht zelf dat ik een normaal postuur had. Wat kan ik het beste doen?

# 16/07/2009

yolanda schreef:

hoi ik ben yolanda en ik vind dat ik teveel vet op mijn buik en heupen heb ik ben 14 hoeveel caloriën mag ik hebben om af te kunnen vallen?

# 16/07/2009

tess schreef:

hoi ik ben tess ik ben 12 jaar en weeg 33 kilo ik wil graag weten wat mijn minimale caloriebehoefte per dag is ik sport niet . en ook zonder groei etc erbij geteld

# 17/07/2009

danielle schreef:

Hoi, ik ben 18 jaar. Ik ben 1 m 60 en ik weeg 58 kilo. ik heb mijn bmi uitgerekend en die bmi is gewoon gezond. Maar ik zou echt graag 55 kilo willen wegen. Hoeveel caloriën mag ik per dag eten? en welke sport is het beste als je het vet op je heupen wilt verminderen? Alvast bedankt

# 18/07/2009

jorden schreef:

tess als ik jou was zal ik maar niet op je gewicht leten en snel wat calorieen eten

# 23/07/2009

jorden schreef:

r. als ik jou was zou ik naar een dokter gaan dat is egt niet gezond en nog iets wrm doe je niet je egte naam en ik denk dat ik je ken jeffery is dat je voornaam???

# 23/07/2009

ana schreef:

hoeveel denk je dat ik zou af kunnen vallen als ik 35 uur per week sport 6weken lang ben nu bezig met week 1 het lukt nogal goed mijn weegschaal is kapot pfff :-( dus ik zou het aan mijn kleren binnenkort moeten merken

# 30/07/2009

sophie schreef:

hoi, ik ben een meisje van 13 jaar en ben 1.50 en ik weeg 48 kilo is dat te veel voor mijn leeftijd en lengte en ik ben van plan om af te vallen hoeveel caloriën mag ik max. hebben per dag?

# 01/08/2009

sophie schreef:

en ik begin een dieetdagboek. werkt dat? het is nogal moeilijk zeggen sommigen?

# 01/08/2009

nigahiga@youtube schreef:

nee dat klopt niet 1000cal is 1kcal maar met zumba verbrand je 1000kcal niet 1000cal anders zou het niet bestaan als het maar 1kcal zou verbranden en dan zouden ook niemand het doen dus met zumba kun je 500-1000kilocalorieën verbranden

# 05/08/2009

Silvia schreef:

Hey, ik ben een vrouw van 19 jaar van 168 lang en woog 68 KG, nu 64 (ik heb nog steeds maat 34/36 dus ik vind het heel bizar dat ik zo zwaar ben/was maar heb wel oedeem in mijn organen zitten) ik woog vroeger altijd iets te weinig en aangezien mijn taille bizar smal was en ik me een beetje een freakshow voelde besloot ik om aan te komen, ik kom dus echt met geen mogelijkheid aan in mijn taille maar heb nu en nog steeds een hele smalle taille maar ook nog eens grote borsten en brede heupen en dikke billen (in verhouding met de rest van mijn lichaam) mijn taille is nu 59 cm, wel een aantal cm bij maar niet noemenswaardig genoeg als de rest groter wordt dus die bijna 20 kg gewichtstoename is vrijwel voor niks geweest (nouja 20 kg was niet de bedoeling maar ik merkte het niet echt omdat ik mijn kleding gwn nog paste en alleen mr 1 maat groter werd van broeken) nu wil ik het liefst dan maar gewoon weer heel dun zijn en sinds die 4 kg die eraf zijn is er 2 cm van mijn taille afgegaan maar ik wil daar absoluut niet afvallen, dus hoe kan ik het beste aan de bovenkant en onderkant afvallen?

# 08/08/2009

Sanne schreef:

Hallo, Ik ben een meisje van 15 jaar, ik eet ongeveer 700 kcal per dag en in 2.5 weken ben ik maar 3.1 kilo afgevallen:( Hoe kan dit? Ik weet nu 69.6 kilo en ik ben begonnen met een gewicht van 72.7

# 09/08/2009

melanie schreef:

hallo!ik heb even een vraagje ik ben 23 jaar en 168 lang en weeg nu 55 kilo is dit een goed gewicht?hoeveel kalorien moet ik binnen krijgen om ongeveer twee kilo kwijt te raken?ik eet gezond en doe 3 keer in de week aan sporten. Liefs melanie

# 13/08/2009

sophie schreef:

maar zou ik nu nog afvallen of ben ik goed zo? 3 kilo of is dat te veel om aftevallen ik weeg nu 48 kilo en ik ben 150 cm

# 14/08/2009

rosa schreef:

ik ben 12 jaar oud en weeg 76 kilo dat is echt veel!!dus mijn vraag is hoeveel moet een meisje wegen als je 12 jaar oud bent en 1.58 m lang bent a.u.b geef snel anwoord

# 15/08/2009

Anouk schreef:

Hoooiii ik ben een meisje XD 17 jaar, en ik eet niet goed, Mijn vraag is wat zou ik per dag aan volkoren(mag namelijk alleen dingen die langzaam verteren =( ) Eten ? Ik Sport 2 keer per week intensief ik fiets iedere dag een half uur en loop een uur, :O en ik ben 1,60 lang en weeg 45 kilo.

# 16/08/2009

samantha schreef:

ik ben dik en lelijk en mooi tegelijk rarara hoe kan dat want ik ben een neoshoorn hahahahaha

# 18/08/2009

Hugo schreef:

Ik ben een man van 49 jaar oud, 1.83m en 82 kg. Ik fitness 2x per week (3/4 uur spinning en 20 min krachttraining) en fiets 2x per week 1 uur (racefiets). Mijn benen zien er prima uit, maar heb zo al vele mannen vetophoping rond mijn middel. Wat adviseer je mij om te veranderen in mijn sportpatroon?

# 23/08/2009

hakob schreef:

ik ben 17 en weeg 110 kilo ik wil afvallen maar het lukt me niet, als ik probeer af te vallen kan ik het maar een week maximum volhouden. Ik heb een goede raad nodig van u om af te vallen.

# 24/08/2009

Sandra03 schreef:

Ik ben 15 jaar 71 kilo en 1.67 ongeveer. Heb ongeveer 4/5 kilo afgevallen in een week, ze zegge dat de eerste 5 kilo er snel afgaat maar daarna gaat het langzaam. Het probleem is dat ik niet zie dat ik 5 kilo ben afgevallen. Ik hou het niet meer vol :S

# 25/08/2009

ria 64 jaar schreef:

ik ben 1.68 lang en weeg 72 kilo. Ik kan de berekening niet maken, Hoeveel calorieen mag ik eten om nog 4 kilo af te vallen

# 30/08/2009

rick schreef:

hoi ik ben 14 jaar oud 28 nov word ik 15 ik weeg 50 en dan weer 51 heel raar binnen 1 dag hoeveel broodjes slankie smeerkaas mag ik eten want ik doe rugby ik train en eet 2 broodjes met smeer slankie kaas en ik drink 2 of drie cola ligt weeten julie hoe ik meer af fal

# 11/09/2009

rick schreef:

en ik ben een jongen

# 11/09/2009

Lou schreef:

Hoi! Ik ben nu al 1 maand aan het dieten. Ik ben nu al 4,1 kilo kwijt. Ik ben 172 cm lang en weeg nu 61,9 kilo. Ik fiets iedere doordeweekse dag halfuur/drie kwartier heen naar school en terug weer (16 km) Verder sport ik donderdag (karate) een uur en zaterdag (ook weer karate) 2 uur. Verder eet ik s'ochtends een appel met kaneel en een tomaat met een kop groene thee met honing. S'middags eet ik een manderijn en een appel. S' avonds eet ik altijd wat mijn vader klaarmaakt maar dan wel zo min mogelijk want hij kookt erg vet. Weet iemand of ik niet teveel eet? En of ik wel genoeg beweeg? En of ik niet te dik ben? Alvast bedankt voor de moeite! xx Lou

# 18/09/2009

Lou schreef:

PS: ik ben een meisje van 16 jaar.

# 18/09/2009

martijn schreef:

hoi rick ik zou je willen adviseren om niet meer af te willen vallen je bent een jongen en een jongen van jou leeftijd zit in de groei ik zou je adviseren om gezond te eten vooral veel groenten omdat daar veel mineralen en vezels in zitten en ook goed wat kalorien omdat je spieren nog moeten groeien. nou ik kan je zeggen dat als je een gezonde kerel wilt worden je nog ongeveer 20 kg aankomt ikzelf weeg er wat meer ik wil ongeveer 80 kg wegen. en ik ben 20.

# 24/09/2009

martijn schreef:

kalorien schrijf je met een c en het moet trouwens koolhydraten zijn dat zijn brandstoffen en eiwitten daar groeien je spieren van ik heb het in de haast opgeschreven en je krijgt er geen spijt van als je mijn advies opvolgd.

# 24/09/2009

Lisa schreef:

Ik ben 11 jaar 1.67 lang en weeg 43 kg. Ik vnd m zl te dik hoemoet ik afvallen ?

# 26/09/2009

an schreef:

hallo ik ben 16 en ik weeg62kilo ik heb nog nooit zoveel gewogen dus wil ik zo snel mogelijk vermageren en nu wat ik doe is alles wat ik eet optellen in kcal en ga nu elke 5dagen fitnessen en zumba is da dan juist wat ik doe en zou ik kunnen vermageren enik zou snelmogelijk antwoordt willen dankux

# 30/09/2009

S. schreef:

Ik ben 1.65 en weeg 56 kg ik ben 15 jaar en een meisje,, Ik vind dat ik wat mag afvallen onggeveer 4 of 5 kg.. ma veel mensen denken dat ik overdrijf, ma dat doe ik tog niet?? Wat kan ik doen om mn doel te berijken?

# 10/10/2009

idioot schreef:

erg leuk

# 15/10/2009

Aranka schreef:

ik ben 14 en ik ben 177 cm lang en 65 kilo, is dat een overgewicht? Ik zit al 7 jaar op voetbal, dus ik denk dat ik wel veel spiermassa heb.

# 19/10/2009

Anoniem schreef:

Hallo Ik ben een meisje van precies 14 jaar. Begin 13 jaar ongeveer, vond ik mezelf te dik(wat helemaal niet zo was) ik was 1.63 en 45 kilo ongeveer. Toen ben ik dus gaan afvallen wat heel stom is geweest.. op gegeven moment was ik 39 kilo ofzo en toen zei mijn moeder dat ik echt moest stoppen, gelijk had ze! dat heb ik gededaan,, en ben als een gek gaan eten. wat ook weer niet het slimste was.! wel groeide ik in die periode veel. 2a3 cm! nu ben ik 1.65/1.66 ongeveer.! ik loop 3 keer per week hard, battle 1 keer per week, en spin 1 keer per week, plus nog een uurtje cardio. ook rijd ik paard elke dag op hoog niveau Ik sport dus best wel veel.. Maar toch kan ik geen goed voedingsbalans vinden. De ene keer eet ik niets, En de andere keer heel veel. Ik heb dus ook steeds het jojo effect. Hoe kom ik hier vanaf? en hoe krijg ik voldoende groeistoffen/ect, binnen? ik wil gewoon weer normaal kunnen eten zonder veel aan te komen, maar wel te groeien! Groeten Mij. .

# 19/10/2009

Anoniem schreef:

P.s zou u voor mij een goed voedingspatroon kunnen voorstellen?? Zelf heb ik daar dus heel erge moeite mee! Van het meisje van hierbovenxD

# 19/10/2009

Sanne schreef:

Klopt het dat in de puberteit je taille smaller wordt?

# 22/10/2012

Sarah. schreef:

Hallo, ik heb eens een vraagje.. Als je 1m70 bent.. Wat is dan het ideale gewicht dat je mag wegen? Want ik weeg op dit moment 67.5kg.. Alvast bedankt!

# 23/10/2012

Aan Annemie schreef:

Als 2445 kcal je bmr is, moet je hier maximaal 500 kcal onder gaan zitten met eten. Wat je eet moet natuurlijk gezond zijn: complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Eet altijd volkorenproductien, dus geen witbrood, witte pasta en witte rijst, maar volkorenbrood, volkoren pasta en zilvervliesrijst. Wat kun je beter niet eten: koek, snoep, chips, alles uit de vetbak, chocolade, pizza, en ga zo maar door. Op deze site kun je precies berekenen hoeveel calorieen je binnen krijgt: eetmeter.voedingscentrum.nl

# 09/10/2012

zozo schreef:

Halo ik ben 36 jaar oud en mijn lengte is 1.61 en ik weeg 89 kilo ik snap niet hoe je het uit rekent wit iemand mijn bmi uitrekennen ? ik zal het heel fijn vinden :) (Ik heb wel 3 kinderen en daarom weeg ik zo zwaar ,in de weekend ga ik wel joggen ) en hoeveel calorien moet ik dan eten? help me dames :)

# 01/11/2009

lina schreef:

Hallo, ik probeer af te vallen maar het lukt niet, 's ochtens eet ik een kiwi 10u een mandarijntje en 'smiddags een boterham en dan 3u een ander stuk fruit en 'savonds een gemiddelde portie eten, hoe komt het dat ik niet afval??

# 12/12/2012

lina schreef:

Halloo, ik ben 14jaar en ik zou graag willen afvallen maar het lukt niet... Ik doe zo mijn best maar er gaat maar niks af, weten jullie enkel tips? ik eet 'smorgens een boterham en 'smiddags een boterham en 'savonds een gewone portie eten. en tussen door fruit. Hoe komt het dat ik niet afval??

# 12/12/2012

xxx schreef:

Hallo, Ik ben een meisje van 16. Ik weeg 57 kilo en ben 1.73 meter lang. Ik voel me nog niet echt lekker in mijn vel, en ik vroeg me af hoeveel ik minimaal moet wegen in mijn geval. alvast bedankt

# 13/11/2009

mer schreef:

hallo ik ben een meisje van 17 jaar en ik weeg ongeveer 65 kilo en ben 1.74. ik wil graag onder de 60 wegen en dus lijnen. hoe kan ik dat het beste aanpakken? alvast bedankt

# 29/11/2009

Anoniem schreef:

Hoi, Ik ben een jongen van 15 met extreem overgewicht:( Ik weeg 92 KG en ben 1.69 M,ik ben 3 weken geleden begonnen met fitness maar na 3 weken tijd zie ik geen verschil en ik doe het 4 x per week, zelf wil ik ook een dieet starten alleen ik weet niet hoeveel Kcal ik max. mag (met dieet) Kunnen jullie me helpen? En het raarste iedereen denkt dat ik maar rond 70 a 80 KG weeg omdat het niet echt te zien is. Ik hoop dat ik een bericht terug krijg. Alvast bedankt.

# 08/12/2009

Sanne schreef:

Hoi, ik ben een meisje van 14 en ik wil graag een beetje afvallen. Ik ben niet heel zwaar maar ik heb te dikke benen en een te dikke buik(vind ik). Ik weeg 59 kilo en ik ben 1.64. Ik zit op wedstrijdzwemmen en ik zwem 3 keer in de week een uur. Als ik niet zwem dan word ik dikker(na de vakantie ben ik altijd dikker:() Hoeveel caloriën mag ik per dag binnenkrijgen? Alvast heel erg bedankt!!!

# 10/12/2009

Maartje schreef:

Meiden en jongens, als je lichaam nog niet volgroeit is, moet je niet lijnen of dieten! Gewoon gezond eten en lekker bewegen! Mocht je nog steeds niet tevreden zijn met jezelf dan met behulp van een dietist er iets aan doen (4 gesprekken met verwijzing van huisarts zitten in je basispakket)! Liefs

# 14/12/2009

henk schreef:

ik ben 16 en een jongen en ik wil wat vet weg hebben rond mijn middel. hoeveel mag ik eten?

# 15/12/2009

Frodo schreef:

Ik begrijp niet zo goed hoe die BMR kan kloppen. Als ik de som bereken dan kom ik uit op 1851.6 cal. = 66 + 1048.8 + 900 - 163.2 // waarom wordt er dan beweert dat een gemiddelde man 2500 cal. per dag mag gebruiken? Zelfs als ik er 30% bij optel kom ik daar nog niet op?

# 17/12/2009

jazon schreef:

hey ik ben 14 jaar en ik ben bezig met six pack ik ben een jonge ik ben 1.88m en ik weeg 63kg ik train heel veel maar het lukt maar niet hoeveel moet ik nog afvallen denk je?

# 17/12/2009

Naamloos schreef:

ik ben een man en weeg 90kg en ik ben 1.80 groot heb ik overgewicht ja of nee graag eeen correcte rechtie

# 22/12/2009

Loes schreef:

Hey ik ben 17, 166 cm groot en 56 kilo/ ik zou graag 5 kilo afvallen, liefst zonder te sporten, ik zit aan 1200 per dag eet regelmatige tijdstippe en val toch niet veel of amper af?

# 23/12/2009

Jana schreef:

hey , ik ben een meisje van 14 jaar en ik weeg 65 kilo en ik ben 1m69 groot . Ik ben de afgelopen 6 maanden al 12 kilo afgevallen maar ik voel me nog altijd dik . Volgens mijn bmi ben ik perfect maar ik zou toch nog graag 5 kilo eraf willen , maar hoe ? Hoeveel cal. mag ik ongeveer per dag ?

# 24/12/2009

Anoniempje-girl schreef:

Haay ik ben een meisje en ben 1,72 ik weeg nu 50 kilo en ik heb in 3 maanden 10 kilo kwijt geraakt ik ben 14 jaar bijna 15,.. Ik voel me echt grandioos te dik. Daarom wil ik afvallen myn streef is 45 en daarna 40 Ik ken der niks aan doen ik heb elke dag een stemmetje in mijn hoofd meid je bent te dik val af eet niet spuug het uit, tot nu toe doe ik wat ze zegt omdat iedereen mij te dik noemt.. Volgens ons mam en pap heb ik Anorexia en volgens de rest ook die mij ziet en de familie ook enzo... Maar ik wil zo niet afvallen ik wil op een gezonde manier afvallen ons mam wilt mij in een kliniek plaatsen totdat ik normaal kan eten,.. MAar dat durf ik niet ik weeg nu 45 dus mijn streef woord nu 40 en daarna 35 help me help me help me ik ben veel ste dik

# 27/12/2009

anoniempje schreef:

Ik ben 13 jaar oud en 1.47m klein. Hoeveel calorieën moet ik dan per dag hebben? Ik hoef niet af te vallen ik wil gewoon op gewicht blijven maar niet zwaarder worden.

# 06/01/2010

sum schreef:

hoi ik ben 22 ben 7 maanden geleden getrouw en ben binne 7 maanden bijna 10 kilo bij gekomen sommige zeggen dat het door de pil komt maar wil graag afvallen ben 3 dagen geleden begonnen met dieet wat ik doe is 2 sneetjes meergranen brood met een plakje kaas er in ende middag een ons je groentesnoep daar in zit (wortel rodebiet en selderij in) en avond eten gekkokte groente broccoli bloemkool spruitjes wortels enz. na 6 uur probeer ik niks te eten en als ik toch trek krijg neem ik een appel of peer maar na 8 uur eet ik niks en tussen door drink ik water mijn vraag is ben ik op de goede pad ik ben nu 68 kilo wil langzaam maar goed afvalle niet dat ik snel afval en binne paarmaanden weer aan kom wat kunt u me nog meer adviseren groetjes

# 06/01/2010

sum schreef:

ow en mijn lengte is 1.60

# 06/01/2010

San schreef:

Hallo, Ik ben een meisje van 16, ik weeg 64 kg en ik ben 172 cm. Ik kon vroeger( tot ongeveer 2 jaar geleden ) alles eten wat ik wilde. Dat is helaas verleden tijd en heb nu behoorlijk wat vet op mijn buik. Ik doe nu een paar dagen aan de lijn en ik hou bij hoeveel calorieen ik binnenkrijg. Alleen weet ik niet hoeveel calorieen ik moet binnenkrijgen om af te vallen. Vandaag heb ik 1380 calorieen ''gegeten'', is dat te veel of te weinig om af te vallen?

# 06/01/2010

es schreef:

Hallo, ik heb een probleempje ik kan niet echt afvallen als ik het probeer val ik af aan me armen en die waren al zo dun maar op mijn buik bovenbenen heeft het geen evect hoe komt dit?

# 07/01/2010

Renée schreef:

Aan alle (jonge) meisjes met een (te) laag BMI: Waarom reageren jullie op dit forum? Jullie weten best dat jullie niet af moeten vallen, al denken jullie dat afvallen de enige manier is om je goed te kunnen voelen. Bedenk dat als mensen zeggen, jeetje wat ben je eng dun dit geen compliment is maar een bevestiging is van je probleem. Ik zeg dit niet zomaar, ik weeg nu 45 kilo maar denk er nog iedere dag aan dat ik beter zou zijn als ik weer minder zou wegen. Wees alsjeblieft tevreden met jezelf want al de ellende die een eetstoornis met zich meebrengt is het niet waard, hoe eerder je dat inziet hoe meer kans op genezing je hebt.

# 08/01/2010

Stefanie schreef:

Ik geef Renée volledig gelijk, ik zelf woog een jaar geleden maar 38kg wat natuurlijk veel te laag was, mijn bmi zat toen rond de 14 wat helemaal niet gezond is. Mijn lichaam kreeg niet meer genoeg voedingsstoffen en is toen eigenlijk zichzelf beginnen kapotmaken. Vandaag weeg ik 47kg, wat al veel gezonder is maar zelf voel ik me nog altijd dik. Ik weet nu hoe ongezond dit is en raad niemand dit aan. Ik moet nu een paar keer per jaar naar het ziekenhuis om gewogen te worden en heb nog altijd therapie. Echt waar, dit raad je niemand aan. Nu ben ik verplicht om 1100 kcal per dag te eten meer kan ik nog niet aan maar volgens de dokters ga ik de goede weg op. Het streefdoel waar ik samen met mijn dokters naar werk is om tegen 2011 50kg te wegen. Momenteel ben ik 1m 69cm maar volgens onderzoek zoek ik nu eigenlijk 1m 78cm moeten zijn maar door het te weinig eten ben ik gestopt met groeien. Hopelijk leren jullie hier uit en als jullie afvallen, dat jullie dit goed onder controle hebben. Groet, Stefanie

# 10/01/2010

Elisabeth schreef:

Een paar maanden geleden is diabetes type 1 ontdekt, toen woog ik maar 40 kg maar nu, nu ik een speciaal dieet heb en insuline spuit ben ik terug bijgekomen maar het probleem is, ik weeg nu 67kg maar ben maar 1m66 en ben 14 jaar

# 10/01/2010

Lieke schreef:

Eigenlijk is het allemaal doodeenvoudig, als je wil afvallen moet er meer uit dan erin en als je wilt aankomen andersom.

# 10/01/2010

moi schreef:

serieus jullie hongeren jezelf nog uit

# 12/01/2010

twlight schreef:

ik ben 18 en 1,64 weeg 63 kilo is dat teveel..

# 14/01/2010

B<3 schreef:

Hi ik ben 13, 1.65 en weeg 65 kg. Ik wil heel graag 15 kg afvallen weet iemand een goede manier het liefst niet langer als een week. Thanx<3333

# 15/01/2010

Roos schreef:

Uhm ja, Hoeveelmag ik eten perdag? ik ben 12.en 1.60 Ik ben 40kg. Maaralsik naarmijn buik kijkziet het er super dik uit. Hoeveel mag ik eten? xx.

# 16/01/2010

Emma schreef:

hey, ik ben 14 jaar weeg47 kilo en ben 167. ik voel me egt heeel heeel erg dik. ben ik dat?? als ik zp naar me vriendinnen kijk zijn zij zo ontzettend dun vergeleken met mij......... xxxx

# 17/01/2010

Anke schreef:

Hee, Ik ben anke en ik ben een meisje van 15 jaar. Ik ben 1.66 en weeg 58 kilo. Met mijn bmi zit het goed maar ik voel me niet fijn in mijn lijf nu dus wil ik graag afvallen. Ik eet 's ochtends 2 volkoren crackers met filet americain en 's middags ook. 'S avonds eet ik gewoon mee met het gewonen eten. Ik sport 5 uur in de week, maar toch val ik heel langzaam af. Is het slim om de ene dag meer dan de andere dag te eten? En hoe kan ik sneller afvallen? groetjes

# 22/01/2010

xxx schreef:

hey, ik wil heeel graag 20 kilo afvallen maar als ik thuis kom van school vraagt m’n moeder of ik wat wil eten en dan kan ik geen nee zeggen.. weet iemand hoe ik hiervan af kom?? xxxx

# 20/01/2010

lina23 schreef:

hoi scheef. ik heb precies het zelfde. en het ergste is , dat ik het daarna weer de uit spuug. hoi. ik had een vraagje. ben een 23 jaar oud, en weeg 50 kilo. vind me zelf dik en heb een dikke buik. als ik met vriendin ga eten, of thuis. dan moet ik het dan als ik alleen ben weer der uit spuggen. heb het een vriendin vertelt maar die lachde me uit. en nu is het zo dat ik alles uitspuug wat ik eet. weet niet wat ik moet doen. om het niet te doen. maar wil er wel van af. ben al 5 kilo kwijt. en me zelf nog dik?? bedankt alvast

# 23/01/2010

isi... schreef:

hoi ik ben 13 jaar oud en ben 1.50 ong.. ik weeg 58 ik vind me tekort en te dik wat kan ik eraan doen ? ik weet het ik moet dieet volgen maar ik heb niet zow veel tijd

# 23/01/2010

isabelletje schreef:

hoi, ik ben een meisje van 12 bijna 13 en zit in de eerste. ik ben 1. 70 ong en weeg 52 kilo. ik vind mezelf echt te dik. ik eet daarom alleen mijn onbijt, middag en avond eten. en soms wat fruit tussen door. ik ben daardoor al veel slanker geworden. alleen heb ik een probleem een meisje uit mijn klas is er achter gekomen en nu dwingt ze mij snoep enzo te eten, maar dat wil ik niet. wat moet ik doen?

# 25/01/2010

marie schreef:

ik ben 11 jaar en ik heb overgewicht ik heb al heel veel geprobeert maar het lukt me maar niet om af te vallen hebben jullie nog tips?

# 31/01/2010

anoniem schreef:

ik ben 15 164 en 83 kilo dat is veel maar je zou niet denken dat ik zoveel weeg als je me ziet.. ik wil snel 15 kilo afvallen in 12 dagen warom 12dagen? lang verhaal Hoe flik ik het???

# 31/01/2010

Florine schreef:

Ik ben bijna 15, 1.75 meter en ik weeg 56 kilo. Ik wil graag 10 kilo afvallen in 2,5 week! Kan iemand me daar mee helpen? Isabelletje ze kan je niet dwingen te eten en als je in de pauze gewoon je lunch heel langzaam opeet kan ze je geen snoep meer opdringen. Succes.

# 01/02/2010

Anne schreef:

Hallo, Een aantal maanden geleden begon ik overgewicht te krijgen. Ik heb mijn schema drastisch omgegooit en een gezondere levensstijl ontwikkeld. Ik ben veel afgevallen en heb nu een redelijk stabiel gewicht. Het enige probleem is dat mijn calorieinname te laag is! Even snel wat ik eet op een dag; 's ochtends een schaaltje cornflakes in yoghurt met een kiwi wat ongeveer uitkomt op 200 kcal. 's middags 2 boterhammen met sandwichspread, smeerkaas of jam. 's avonds minstens 2 ons groente en 2 ons aardappel/rijst/pasta, een vleesvervanger en een stuk fruit. Verder eet ik 3 tussendoortjes per dag die altijd zo rond de 70 kcal zijn: bijvoorbeeld fruit, cupasoup, yoghurt, rijstwafels of cracottes. Ik drink voornamelijk water, koffie, thee en light dranken. Dit klinkt als een gezond schema en ik leef er prima op, is het in dit geval schadelijk dat er zo weinig calorieen in zitten? Anne

# 02/02/2010

iemand schreef:

Hey, ik heb een vraagje. Ik ben 16 jaar, 1.76, 65 kilo fiets 5 dagen in de week 7 km heen en terug en tennis een x per week. Opzich best goeie combinatie. Mijn vetpercentage zit goed. Alleen als ik naar mn buik kijk vind ik echt dat mn buik niet mooi strak is. Ook heb ik vaak honger en eet ik veel tussen doortjes. Hoe kan ik dit verhelpen. Alvast bedankt

# 24/11/2012

zora schreef:

Ik ben zwanger van mijn derde kindje en ik vraag mij af " hoe ik het gezondst eet"? Van mijn dochters kwam ik telkens 24 en 17 kilo aan. Ik meet 1m74 en weeg normaal 64 kg. Na de bevalling was ik de kilo's wel weer kwijt na 1 jaar doordat ik borstvoeding gaf; Toch wil ik graag gezond eten. Ik heb wel grote honger = geen eten tussendoor = appelflauwte. Ik eet nu s'morgens 6 bruine boterhammen verdeeld over de ochtend. S'middags 300 gr koude pasta met groenten en 1 yoghurt in de namiddag en verse fruitsalade. S'avonds eet ik een warme maaltijd. Geef je me enkele gezonde tips dank u

# 05/02/2010

anke schreef:

ik ben 18 en weeg 66 kilo ik wil 10 kilo kwijt

# 06/02/2010

chantal schreef:

Ik ben 1.65m en weeg nu 68 kg, mijn streefgewicht is 60kg. Ik ben 1.5 jaar tijd 15kg afgevallen. Mijn streefgewicht destijds was 65kg. Nu mijn streefgewicht er bijna is, kan ik een nieuw streefgewicht veroorloven: 60kg. Ik eet gezond, snoep niet, kleine porties en fiets elke dag 15 minuten, vanaf deze week wandel ik ook een uur per dag en ga regelmatig naar de sportschool voor cardio. Nu ik in de laatste etappe zit van mijn lange afvalrace, lijkt het wel alsof ik die laatste kilo's er maar niet af krijg. Hebben jullie nog tips voor mij hoe ik die laatste kilo's er langzaam en verantwoord af krijg? (ik heb geen zin in littekens e.d.)

# 08/02/2010

chantal schreef:

aan xxx: gewoon met je moeder over hebben dat je graag wilt afvallen en geen tussendoortjes meer wilt hebben. Dat je moeilijk nee kunt zeggen en vraag haar hulp hierbij aan Florine: 1 zoveel gewicht kun je niet kwijtraken in zo'n korte periode 2 als ik jou was, zou ik eerder wat gewicht erop krijgen. Als je echt zo lang bent en zo weinig weegt ben je al ongezond licht! aan Isabelletje: Ook jij weegt al te weinig! Gelukkig eet je wel 3 maal per dag en fruit, maar eet je wel voldoende tijdens deze 3 maaltijden?

# 08/02/2010

mia schreef:

ik ben een meisje van 11 en ik wil heel graag afvallen ik heb 12 kilo overgewicht hoe kan ik dit snel en handig aanpakken???

# 09/02/2010

Selena schreef:

Hee! WIE ECHT WIL AFVALLEN: EET SÓCHTENS BROOD ZONDER BELEG, IS ECHT LEKKERDER DAN JE DENKT! OP SCHOOL OF THUIS OF WAR DAN OOK: wATER EN BROOD ZONDER BELEG! DAT VALT EGT GIGANTISCH MEE! FRUIT IS OOK BELANGRIJK! SPORTEN OOK! IK BEN ER 10 KILO DOOR AFGEVALLEN BEN NU ZELFS TE LICHT! BROOD ZONDER BELEG DOET WONDEREN! XXXXXXXX

# 11/02/2010

lisa schreef:

ik ben en meisje van 14jaar weeg 52kilo en ben 1.66cm. groot hoeveel kilo calorien mag ik per dag eten ?

# 14/02/2010

Selena schreef:

Ongeveeer 2000 calorieen per dag Lisa! Het is wel belangrijk dat je ook sport, want je moet ook vverbranden. Je bent redelijk licht hoor Lisa! Ik weeg 54 bij 1.60m, en ik ben net zo oud als jij!

# 15/02/2010

Imra schreef:

Hallo, ik ben 21 jaar en ben afgelopen jaar ongeveer 10 kilo afgevallen. Ik ben nu 73 kilo en 1.68 lang. Mijn streefgewicht is 65, dus ik moet nog even door. Echter wil dit niet lukken jammergenoeg. Mijn gewicht begint weer te schommelen en vind het heel lastig om niet te snoepen. Ik kom aan mijn dagelijkse beweging (2x 15 min lopen en 2x 10 min fietsen). Daarnaast train ik elke week voor badminton. Wat raad u mij aan? ?Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik verder afval? Alvast bedankt voor uw antwoord!

# 30/03/2013

Ivana schreef:

ik ben een meisje,ben bijna 14 en ik weeg 60/61 kg en ben 1m 71.Ik erger me heel erg aan'm'n buikje, dikke bovenbenen, en vet op m'n dijen. Ik weet niet of het normaal is voor iemand die 13 is al een buikje te hebben. Ik wil heel graag wat afvallen 5kg ofzo? Ik voetbal 2x in de week en heb 2x per week gym op school. Ik ben al begonnen per dag ongeveer 2 glazen per dag te drinken, en doe nu veel minder suiker in m'n thee. Ik wil graag voor het bikini seizoen een mooi strak buikje hebben. en dat vet van m'n dijen af te halen. heeft er iemand misschien tips?

# 20/02/2010

Chantal schreef:

hallo, mijn vriend weegt nu 61 kg en is 1,99 m lang het is echt veel te licht... hoe kan hij snel aankomen? hij eet gezond en vrij veel, en een warme maaltjd met verse groenten en goed vlees soms 2 stukken... als hij gegeten heeft is hij na een uur alweer haast leeg en hongerig, dus eten doet hij vrij veel. wij zaten zelf te denken aan calorie pillen om aan te komen. maar is dat wel goed voor zijn lichaam? en welke raden jullie aan?

# 22/02/2010

Kayleigh schreef:

Hoi ik ben 14 en 1.76 lang maar weeg 69 kilo en wil dus afvallen ben veel te zwaar. wie kan er tips geven ? groetjes kayleigh

# 23/02/2010

es schreef:

ik wil afvallen maar heb een snoep en coholade probleem:$

# 24/02/2010

anoniem schreef:

Ik ben 20 weeg 70 kg en ben 1.80 lang. Ik ben op zich wel tevreden met mijn lichaam, maar heb toch wel buik en been vet waar ik niet zo tevreden mee ben. Ik probeer wel te trainen en te letten op wat ik eet. Mijn vraag is eigenlijk wat mag ik qua calorien hebben over de hele dag?

# 25/02/2010

mary schreef:

Hoi, Ik ben bijna 18 jaar, 1.73 meter en 69 kilo! ik wil heel graag afvallen, maar het lukt me echt niet.. Ik probeer wel op mijn eten te letten, maar ik werk nu in een verzorgingstehuis waar ik de hele dag wel in beweging ben. Je loopt er de hele dag door en veel traplopen etc. 's morgens eet ik 3 boterhammen en melk, tussendoor een plakje ontbijtkoek. tussen de middag 2 boterhammen en een appel/sinaasappel + melk/water, tussendoor weer een koekje.. 's avonds neem ik niet altijd wat, maar soms heb ik van die buien waarin ik gewoon veel eet.. Het lukt het met niet om gewicht kwijt te raken. Als ik minder eet, zou ik een hele dag werken niet vol kunnen houden. Kun je me wat tips geven?

# 26/02/2010

sascha schreef:

Boo zou ik je msn ofzo is mogen? ik zou graag eens met je praten!

# 26/02/2010

K. schreef:

Hallo, ik ben een meisje van 13 jaar en weeg ongeveer 35 kg. Ik heb dus ondergewicht, en ik ben ook heel dun.. Ik probeer ook echt meer te eten/drinken en dan bedoel ik vooral zuivelproducten, ik ontbijt 1 á 2 broodjes, op school eet ik 2 á 3 broodjes en thuis eet ik gewoon een volle bord als avondeten, verder eet ik nog tussendoortjes als koekjes, fruit enz. Ik ben ook best wel klein... Ik hoop dat ik wat tips kan krijgen hoe ik wat voller en langer kan worden.. Groetjes K.

# 05/03/2010

selin schreef:

nou ik ga nu op fitnes en het helpt ik zit er 3 jaar op ik ben 25 kilo afgevallen

# 06/03/2010

Jisca schreef:

Ik ben een meisje van 15 jaar en weeg ongeveer 80 kilo en ben 168 cm. Ik heb dus overgewicht, maar ben al 4 maanden aan het lijnen. Mijn probleem is dat het allemaal niet erg snel gaat, ik ben pas 5 kg kwijt. Ik eet gezond en niet te veel en fiets elke dag. Ook doe ik iedere dag zo'n 100 sit-ups, voor mijn buikspieren. Hoeveel sit-ups moet ik per dag doen en hoe lang moet ik ermee doorgaan voor resultaat? Ook kan ik wel wat tips gebruiken om het afvallen te versnellen. Alvast bedankt!

# 06/03/2010

lien schreef:

hooi. ik heb een vraagje.. wat zijn gezonden tussendoortjes ofzo. want ik eet normaal allen die tussendoortjes zijn mij probleem. ik kan niet op een sport omdat ik het erg druk heb en ik zit wel op een muziek instrument. ik ben 15 jaar en weeg 57 kilo en ben 170 lang. ik vind dit veel te veel. wat is een normaal gewicht op mij leeftijd en lengte en hoeveel calorien moet/mag ik eten?? alvast bedanktxx

# 09/03/2010

Anoniem schreef:

Ik ben 15 jaar oud en ik weeg ongeveer 60. Ik wil graag 56 wegen. Ik ben trouwens 1.70 Hoe veel calorieën moet ik dan per dag innemen? Alvast bedankt!

# 15/03/2010

anoniem schreef:

ik ben 14 jaar en ik ben 1.72 en ik weeg 93 kilo maar ik probeer aftevallen door bijvoorbeeld minder te snoepen maar het lukt me maar niet ik krijg hele tijd trek in snoep . Hebben jullie misschien advies voor me ?

# 17/03/2010

Naomi schreef:

Ik ben een meisje en 13 jaar en ongeveer 1,53 lang hoeveel mag ik dan wegen

# 17/03/2010

Mary schreef:

Hi marga, Ik ben 26 jaar oud en wil binnen 4 maanden 5 kilo afvallen, voornamelijk mijn buik en benen..ik eet normaal en sport 2x pw. maar ik zie nog steeds geen verandering..ligt het aan mijn leeftijd? ik zweet ook heel weinig als ik sport..dat vind ik ook heel vreemd. w8 graag op jou reactie. gr.

# 18/03/2010

Tatjana schreef:

Anoniem: Als je 15 jaar bent moet je toch zeker minstens 2000 calorieen per dag opnemen. Als je wilt afvallen doe je dit niet door minder calorieen op te nemen, maar door meer te sporten. Succes! anoniem: gewoon doorzetten en echt niet meer snoepen, als je trek hebt in snoep neem dan liever een stuk fruit of wat yoghurt. Drink veel water, het is gezond en het remt je eetlust, zodat je niet zoveel trek meer hebt in snoep. Succes! Naomi: Voor jouw lengte is een gewicht tussen de 42kg en de 57kg gezond, ben je lichter dan 42kg dan is je gewicht te laag en kan je best wat bijkomen, ben je zwaarder dan 57kg, dan kan je best veel sporten en gezonder eten om af te vallen. Succes!

# 18/03/2010

kimmie schreef:

kan ik ook afvallen door spier oefeningen te doen of kom ik juist aan ?

# 18/03/2010

Mieke schreef:

Hallo, Ik ben een meisje van 16 jaar, 1.66 en ik weeg 58 kg. Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd wat nou mijn goede aantal kcal zou zijn. Ik vind mezelf namelijk niet dik maar wil wel graag dit gewicht behouden. Ik doe verder ook niet echt aan sport, ik dans 1 uur in de week. Voor de rest doe ik,natuurlijk intensief mee met gymlessen op school. Ik vroeg me dus een beetje af of ik redelijk gezond leef? Ik vind het trouwens wel erg moeilijk om na 9e niets meer te eten. Groetjes!

# 21/03/2010

Anna schreef:

Hoi, ik ben een meisje van 15 jaar. 169 cm lang en weeg 65 kg. Ik doe mee aan de 40 dagen tijd en eet 40 dagen lang geen tussendoortjes. Ik doe het ook om af te vallen, maar zoveel val ik eigenlijk helemaal niet af. Ik heb heel erg een peer-figuur. Mijn buik is best dun, maar mijn bovenbenen en kuiten zijn echt heel dik, hoe kan je juist dat gedeelte laten afvallen? Ik zit op hockey en dat doe ik 3x per week. ( 2x een training en 1x een hockeywedstrijd van anderhalf uur) voor de rest fiets ik elke dag 12 km. Is dit genoeg beweging? en moet ik ook 2000 carolieen eten?

# 24/03/2010

Jana schreef:

Hee, ik probeer af tevallen ik eet nu s 'ochtends 4 bruine boterhammen met beleg, s 'middags 2 bruine boterhammen, en tussendoor , nog 4 tussendoortjes zoals : fruit, brood, yogurt, groente. en s 'avonds gewoon m'n avond eten. Ik heb nu helemaal geen behoefte in vet eten, of chips, of dikmakende dingen, ik eet gewoon op de juiste tijden. En ik sport ongeveer 4á5 x per week, en ook probeeer ik buikspieroefeningen te doen, en touwtje te springen. Ik hoop dat ik voor juni al 5/10 kg ben afgevallen. (op een gezonde manier) ohja, ik ben 14 jaar, weeg 63 kg en ben ongeveer 1.70/1.71 m lang.

# 28/03/2010

Linsey schreef:

Heee, ik heb net uitgerekend hoeveel caloriën ik binnen mag krijgen maar dat klopt volgens mij niet helemaal ik kom uit op 1686 caloriën, hoe komt dat? Ik ben een meisje van 15 jaar weeg 53 en ben 1.73m lang, verder sport ik niet veel behalve bij gym (2 uurtjes in de week) en ik rijd 1 keer in de week paard. dus waar ik zou ik dan op meoten uitkomen? liefs linsey

# 29/03/2010

Mieke schreef:

Linsey, die formule is voor volwassene;), een 15 jarige is niet volwassen:).

# 31/03/2010

Sabrien schreef:

Hooi ik ben een meisje van 12 ik ben vanmorge op de weegschaal gestaan ik was egt geschokt ik was 61,5 kilo!!!!! en zelf ben ik iets van 1.60m veel te zwaar ik wil zo graag 4kilo of zelfs meer afvallen. ik schaam me echt heel erg ik doe 2 keer per weel fitness 3 kwartier (ik mag niet meer omdat het kidness is ofzo en meer dan 2x per week mag het niet) en ik doe ook op school 1 uur gym per week en ik ga lopend&fietsend naar school ik woon best dichtbij iets van 10 min loop afstand ik ben echt niet tevreden ik wil een beetje leuk uitzien deze zomer! Kunt u me tips geven? liefs zo snel mogelijk alvast bedankt!xx p.s mezelf uithongeren is waarschijnlijk niet goed al doe ik dat wel maar ja ik ben echt wanhopig!

# 01/04/2010

sabrien schreef:

net zoals shanie trouwens PLEASE HELP ME ik weet niet wat ik moet ik zou bijna een vinger in me keel stoppen zo wanhopig:(

# 01/04/2010

Danielle schreef:

Hee , ik ben een meisje van 14 jaar oud 1.64 meter, en weeg 58, ik vind dat veel te zwaar, mijn heupen zijn ook veel te dik. Ik fiets 5x in de week 20 km , en 3x in de week dans ik een half uurtje. Omdat ik nergens kan vinden hoeveel ik moet eten op een dag wil ik het hier even vragen, iedereen eet bij mij op school, maar 2 boterhammen en een koek en zijn avondeten. ik eet soms wel 3 of 4 boterhammen en een koek op een dag. Is dit te veel ? En hoeveel kg zou mijn normale gewicht zijn ? Groetjes

# 02/04/2010

Danielle schreef:

ohja, ik zat op internet te lezen, dat je door de pil ook veel dikker kan worden, ik ben nu 5,5 maand aan de pil. Omdat ik last had van onregelmatig ongesteld zijn enzo. Maar zou dat er ook mee te maken kunnen hebben dat ik weinig afval terwijl ik best veel beweeg, en niet zo veel snoep koek en chips meer eet ? x groetjes.

# 02/04/2010

caitlin schreef:

ik ben 14 jaar oud en ben niet groot, ik ben 1.59. Ik weeg nu 52 kg, maar ik sport erg intensief en veel. (6 keer in de week, af en toe 5). Ik let aardig op mijn eten, ik eet best gezond, alleen opeens ben ik van 49 kg naar 52 gegaan. Ik eet niet heel veel, maar hoe kan ik er voor zorgen dat ik weer op mijn oude gewicht kom? Groeten

# 04/04/2010

Mandy schreef:

Hallo, Ik ben een meisje van 20 en ben 1.68 lang. Hoeveel mag ik dan wegen? Groetjes

# 07/04/2010

Jasmin schreef:

Ik ben nu 16 en ik weeg 60 kilo en ik ben 1.65 en ik wil graag 50 kilo wegen hoelang zou ik daar over doen

# 07/04/2010

sophie schreef:

hallo, ik ben een meisje van 15 jaar ik weeg 53 kilo (woog een half jaar geleden 47 kilo)en ben 1.71 lang. ik sport 2 keer per week 1.5 uur en fiets iedere dag een half uur. ik eet iedere dag ongeveer 1000 kcal, ik wil meer eten, maar als ik meer eet kom ik aan en dat wil ik niet. hoe kan ik meer gaan eten zonder aan te komen, maar juist om af te vallen? Groetjes

# 09/04/2010

a girl schreef:

Hallo, ik ben een meisje van 13jaar, ik zou heel graag wat vermageren. Kunt u mij zeggen hoeveel calorieën ik dan per dag maximum mag eten? Alvast bedankt :)

# 09/04/2010

sandra schreef:

ik ben 11 en weeg 68 en ik ben 1,63. ik zou graag afvallen ik eet een beetje minder en rijd met mijn fiets bijna elke dag 1 of 2 km en er gaat niets af

# 11/04/2010

he. schreef:

Ook al weeg je 11 je bent dan best wel groot voor je leeftijd je moet niet minder eten maar meer letten op wat je eet. bv geen pizzas meer ofzoiets. en 1,2 km is wel wat maar als je het er voorover heb probeer is 5 of 7 km te fietse elke dag

# 11/04/2010

Fred du Bois schreef:

Bedankt voor deze info-site. 'k Ben nu in 3 jaar tijd zo'n 42 kilogram afgevallen, heel geleidelijk en zonder één moment van hongerlijden. Van 132 kg. toen naar 95 kg. nú. Groeten van Fred, 's-Hertogenbosch. P.S.: 'k ben een man van 45 jaar ( nú ) en ben 1.90 m. lang.

# 13/04/2010

Fred du Bois schreef:

Correctie: 95 kg. moet zijn ' 90 kg. '. 'k Was ff vergeten te melden, dat ik 2250 Kcal ongeveer nodig heb om op gewicht te blijven, maar ik gebruikte er maar 18oo Kcal van (en nu nog steeds, en nog steeds val ik af). 'k Stop als ik 80 kg. weeg. Groeten van Fred. :-)

# 13/04/2010

Simone schreef:

Wat knap zeg Fred!! Ik zou willen dat ik dat kon, maar ik heb zoveel stress waardoor ik eet.

# 15/04/2010

Fred du Bois schreef:

Hoi Simone: dat klopt, dat je gaat eten v.d. stress. Dat was ook de oorzaak dat ikzelf zo zwaar ben geworden ooit. Maar nu nooit mer: 'k Heb de 'focus' verlegd van eten naar hobbies. Groet van Fred. :-)

# 16/04/2010

Fred du Bois schreef:

'k Ben er een paar daagies tussenuit. Gewoon ff lekker bijkomen, thuis met een goed boek. Totnà 25april allemaal. Hartelijke slankgroet van Fred :-) ( Vandaag: 94.2 kg.)

# 17/04/2010

JEssica schreef:

klopt het dat in bruine boterhammen 150 kj zit? zo nee hoeveel dan? alvast bedankt

# 20/04/2010

simona schreef:

ik ben 13 jaar en weeg 68 kilo. ik kan maar niet afvallen, ik weet echt niet wat ik moet doen. kunnen jullie me helpen? groetjes

# 23/04/2010

simona schreef:

ik wil graag ook weten hoeveel calorieën je mag eten per dag? m.v.g

# 23/04/2010

anoniem schreef:

hallo ik ben heel dik ik ben namelyk 1.50 en weeg 46/47 kilo hoeveel KCAL moet ik perdag hebbe?

# 24/04/2010

Wendy schreef:

Ik ben een meisje van 19 en mijn lengte is 1.68 en ik weeg 55kg.. ik vind mezelf niet dik maar ik let heel erg op met wat ik eet wand als het aan mij licht gaat er nog een kilo ofso van af.. maar dan vinden ze me weer te dun dus ik eet gezond sochtends 2beschuitjes met jam.. en smidags 2 plakjes brood en een appel x vitamine tablet.. en savonds als ik trek heb nog een sinasappel en tussen doortje soms een koekje! is dit goed wat ik doe?

# 27/04/2010

Fred du Bois schreef:

Je gaat perféct zo, Wendy. Niets meer aan veranderen, áls je maar niet minder eet aan Kcal dan 2000 Kcal, dan blijf je ook zo mooi. :-) Groet van Fred du Bois.

# 27/04/2010

Fred du Bois schreef:

Dat is dus wel aan Kcal dan 2000 Kcal per dag, uiteraard. Groet van Fred du Bois :-)

# 27/04/2010

Fred du Bois schreef:

correctie: in het vorige bericht moet ' 2000 Kal per dag ' zijn... ' 2000 Kcal per dag'. Groet van Fred. :-)

# 27/04/2010

Lizy schreef:

Hallo, ik ben 18 jaar, 61 kg en 174 centimeter lang. Ik heb uitgerekend dat ik 1966 calorieën binnen moet krijgen om goed te functioneren. Ik beweeg niet zo veel maar ben wel net begonnen aan hardlopen om mijn conditie een beetje op peil te houden. Nu is mijn vraag hoeveel calorieën moet ik verbranden per dag om één of twee kilotjes af te vallen en daarna op gewicht te blijven?

# 28/04/2010

Fred du Bois, voortaan FRED genaamd schreef:

Lizy, doe als Wendy en je zit goed. Verder : bekijk de voedingscentrum site en je weet alles ten voeten uit !!! groet van FRED.

# 30/04/2010

Fred schreef:

Het ga jullie allen goed, ookWendy & Lizy, ga zo door !!! Groet van Fred.

# 30/04/2010

Shelley schreef:

Heey!! Heb een vraagje!!! Ben 16 jaar, 1,65 m lang en weeg nu 50 kg. Ben in totaal zo"n 10 kg afgevallen!! Sinds ik ben afgevallen ben ik zo" n 2 maanden niet meer ongesteld geweest!!! Nu is mijn vraag moet ik me zorgen gaan maken of moet mijn lichaam gewoon meer vet nodig!! En is dus de enige oplossing om weer ongesteld te worden aan te komen???

# 30/04/2010

Shelly schreef:

Jasmin!! Ik heb er zon halfjaar over gedaan!!! Je moet niet te snel af gaan vallen anders ga je jojoen

# 01/05/2010

Fred schreef:

Ja Shelley, je zit op het juiste spoor met je gedachten.

# 01/05/2010

Erik schreef:

Ik sport 3 keer per week anderhalf uur, eet tien broodjes per dag, weeg 71 kilo, ben 1,67 meter lang. Nou vroeg ik me af hoeveel calorieen ik per dag binnen moet hebben, en of 10 bruine broodjes wel genoeg is?

# 01/05/2010

Erik schreef:

Ik zou ook graag willen weten hoeveel gram eiwitten ik moet innemen. Ik zou graag verder willen aankomen in spiermassa, niet vet?

# 01/05/2010

janka schreef:

Heej , ikprobeer af te vallen ik vind me nog steeds te dik ik ben 1 m 63 lang en weeg 46 kg , ik weet niet hoeveel calorieen ik mag eten per dag , ik vind 1000 kcal echt heel veel .. Hoeveel zou ik er maximum mogen eten?

# 01/05/2010

Fred schreef:

Ben zo'n 2 weken in ' trainingskamp ' ( voetbal WK 2010 ). Daarna ben ik weer terug. Doeiii allemaal !!! :-)

# 02/05/2010

Fred schreef:

Tot nà 16 mei aanstaande dan maar weer. Doeiiiiii... :-)))))

# 02/05/2010

shelley schreef:

alleen 50 kg is tog een goed gewicht!! ik wil niet aankomen, want woog ik nou 40 kg, dan zou ik wel aan willen komen. Alleen 50 kg is gewoon een goed gewicht! weet u misschien een andere oplossing?!?

# 03/05/2010

Megan schreef:

Hoi ik ben een meisje van 12, ik weeg 58 kilo en ben 1.65 meter lang ben ik te dik. Dat vind ik namelijk zelf wel. En zo ja hoeveel kcal moet ik binnen krijgen om af te vallen?

# 03/05/2010

Madelief schreef:

Ik ben 13 jaar , ben 1.55, en ik weeg 53 kilo . Is dit teveel voor mij leeftijd? ik wil rond de 42-45 wegen maar ik kan echt niet afvallen... het is zo moeilijk en me moeder zegt dt ik het juist nodig heb al dat eten en genoeg calorieen per dag! wat moet ik nou??? help me plzzz

# 09/05/2010

Melanie schreef:

heej ik ben 11 en 1.44 en ik doe zumba maar ht helpt maar 100 gram perdag en ik doe het elke dag een uur

# 09/05/2010

Claudia ( vrouw) schreef:

Hoi, ik ben 175 en heb me gisteren nog gewogen weeg nu 77,7 kilo.. ik ben best wel breed voor een vrouw, en heb veel spiermassa. Ik heb nu een kleintje van 14 maanden en ik blijf een beetje een hangbuikje houden, terwijl ik bijna om de de dag een uur sport. drink 2 liter water per dag maar t helpt niet! wat kan ik nog meer doen??

# 11/05/2010

anoniem schreef:

ik ben 1meter 52 en ben 13 jaar ik weeg 52 kg dat is zo dik vinden jullie dat ook ? hoe graak ik er van af

# 11/05/2010

Anoniempje schreef:

Ik weet nie maar die optelling om uit te rekenen hoeveel calorieen je mag hebben klopt helemaaal niet. ik mag dus 958'699.896 hebben;)

# 11/05/2010

romy schreef:

Hallo, Ik heb een vraag. I ben 62kg en 171 lang. Ik wil graag afvallen.. Tips?

# 12/05/2010

romy schreef:

Hallo, Ik heb een vraag. Ik ben 62kg en 171 lang. Ik wil graag afvallen.. Tips?

# 12/05/2010

Annemarie schreef:

Hallo ik ben een meisje van 14 jaar ben nu sinds 3 week aan het afvallen in de vakantie zijn wij een week op vakantie geweest naar italie daar ben ik weer aangekomen ik ben nu weer bezig! Ik ben nu 1,6 kilo afgevallen in nog geen 4 dagen is dat nog wel goed? Ik eet 3 maaltijden per dag gewoon en verder een banaan en een biscuitje. Ik ben nu op stage bij een kinderdagverblijf daar loop ik ook meer dan anders!

# 13/05/2010

Eva schreef:

Hallo ik ben een meisje van 13 jaar ik ben sins 2 weken aan het afvallen ik eet 1000 kcal per dag maar toch val ik niet af vroeger als ik 2 weken bezig was lukte dat wel toen was ik ongeveer 11 bijna 12 en toen weegte ik zoon 40 kilo 1.56 lang nu ben ik 1.72 en 59 kilo ik de groei ben ik wel dunner geworden maar aan me benen is dat niet echt te zien. zou iemand mij kunnen helpen? Vriendelijke groet Eva

# 15/05/2010

Anouk schreef:

ik ben een meisje van 17 jaar en weeg 80 kilo. ik heb een lengte van 1,67 ongeveer en ik wil afvallen! wat kan ik het beste doen?

# 15/05/2010

Eva schreef:

voor jou heb ik wel een tip Anouk. Je moet goed op je eet patroon letten eet niet meer kcal dan je per dag mag. mischien wat sporten en eet alleen gezond eten dus tussen door fruit etc. veel succes bij mij hielp dit altijd.

# 15/05/2010

anoniem schreef:

ik ben een meisje van 14 en weeg 56 kg en ben 1.55 meter lang. het ik een goed gewicht, want ik vind mezelf veel te dik...

# 17/05/2010

Murat schreef:

Hallo, ik ben een jonge van 20 jaar en weeg 89kg en ben 1.82 meter lang. ik vind da ik te dik ben en ik ben begonne aan fitness maar het lukt niet kben nog altijd dik. Waar doe ik fout ??? (kheb ook syntha 6 gekocht om afteslanken) is het een goed product?? Dank u voor antwoord .... :)

# 17/05/2010

Anna schreef:

Hai, Ik ben een meisje van 14 ik ben 1.66 meter en 57 kilo. Ik vind mezelf echt veel te dik ik wil 10 kilo minder wegen! Wat kan ik het beste doen?

# 17/05/2010

Esther schreef:

Ik vind eigenlijk dat je volgens die berekening nog behoorlijk wat calorieen mag hebben! Zelfs als ik de som verander in mijn streefgewicht! Denk dat ik er nauwelijks aan al die colorieen toe kom!

# 18/05/2010

sophie schreef:

ik weeg 52 kilo ik vind het te zwaar en zit op judo dus ik mag niet zoveelwegen graag antwoord

# 20/05/2010

Flo. schreef:

ik ben een meisje van 13 en ik krijg ong. 900 kcal per dag binnen maar ik heb wel overgewicht en ik kom er niet van af moet ik nu nog minder gaan eten? als ik meer eet kom ik alleen maar aan

# 25/05/2010

Loesje schreef:

dag meiden (en jongens) allereerst leef ik heel erg mee, ik ben ook aan het lijnen, maar dat is wegens gezondheidsklachten. Ik ben 15 jaar en weeg 67 kilo, al hoewel je dat niet ziet! maar k heb nu gezondheidsklachten en moet 7 kilo afvallen en gezonder gaan leven. ik wil jullie meegeven: je mag 3 kilo onder je lengte wegen. stel, je bent 1 meter 70 dan mag je tot 67 wegen zonder problemen vind je jezelf tog een beetje aan de maat --> sla het ontbijt niet over en ga niet minder/stoppen met eten. als je dat doet houd je het niet vol. ik deed dat vroeger ook altijd! vervang het door gezonde dingen! dan is het veel makkelijker vol te houden!!! anders krijg je trek en ga je snoepen en dat wil natuurlijk niemand! NA VERLOOP VAN tijd heb je vanzelf geen behoefte meer aan suikers e.d. de eerste dagen is het het moeilijkst aangezien je dan nog een hoop suikers in je lijf hebt die eruit moeten. daarna zal je zien dat het steeds makkelijker gaat suc6 allemaal!

# 26/05/2010

Meid schreef:

Hallo, ik ben een meisje van 17 jaar. Ik ben 165 en weeg 57 kilo. Ik vind dit veelste veel! hierdoor ben ik streng gaan dieeten (ik eet ongeveer 500 calorieen per dag) daarnaast jog ik elke dag een half uur. Ben ik nu heel verkeerd bezig? Ik eet ook echt allen maar groente/fruit/salade & crackers. Groetjess!

# 28/05/2010

maud schreef:

Meid, je bent zeker niet te zwaar streng dieeten hoeft daarom echt niet elke dag joggen is heel gezond maar je moet er eigenlijk wel op letten dat je iets meer calorieen binnen krijgt je mag best een keer iets ongezonds eten, succes !

# 28/05/2010

maury schreef:

hallo mensen. ik ben 14 jaar 1.80 lang en weeg 69 ik vind dit te dik en ik wil 4 kilo afvallen ik eet niet veel maar val niet af ik eet 4 broodjes met beleg( bijv. appelstroop 3x en een hagelslag) en ik heb dan nog avond eten gewoon groente en aardappelen en soms vlees en ik sport regelmatig wat moet ik doen iik ben te dik groeten Maury ps. top zijn jullie vet cool

# 28/05/2010

maury schreef:

ow dat is waar ik vergeet soms in het weeken doe ik wel eens 2 handjes chips vriendelijke groeten maury uit brabant

# 28/05/2010

maury schreef:

en ik wil graag in 6 weken het afvallen

# 29/05/2010

Flo. schreef:

ik wil in 5 weken heel erg graag nog wat afvallen want ik heb echt ovrgewicht en al mijn vriendinnen willen dan gaan zwemmen en ik bedenk altijd een smoes zodat ik niet mee hoef ik probeer wel te dieeten maar aan het einde van de week verpest ik het altijd weer terwijl ik wel zo graag wil! heeft iemand misschien nog een tip voor me?

# 30/05/2010

anoniem schreef:

ben 15 en ben aan het afvallen.. eet ongeveer 500 kcal perdag. over hoelang ben ik dan ongeveer 10 kilo afgevallen. fiets elke dag 25 kilometer en weeg 55? iemand

# 30/05/2010

anoniem schreef:

ojaa... en ik ben 1.76

# 30/05/2010

Soewares schreef:

hey ik ben een jongen van 18 ik ben 190 lang en weeg 90. Wat is de snelste manier om af te vallen en hoeveel calorieeen moet ik binnen krijgen om gewicht te verliezen?

# 01/06/2010

Jantje Beton schreef:

Hoi Soewares, Ik ben ook 18 jaar en had sinds vorige week een gewicht van 88 kilo. Ik ben 186 groot en ben in een week 6 kilo afgevallen (de eerste week is het vooral vocht, vandaar dat het zo snel gaat). Je kan er vanuit gaan dat 7000 kcal 1 kilo vet is. Je moet er dus voor zorgen dat je 500-1000 kcal per dag overhoud. Zodoende kan je ervoor zorgen dat je gewicht daalt. Om dit verschil te krijgen heb je twee mogelijkheden (die je alletwee moet gebruiken). Allereerst zal je moeten inleveren op je eetgewoonte. Probeer 6-7x per dag te eten en stop met frisdranken en snoep. 2x per dag fruit en bij het avondeten zo veel mogelijk groenten. Het volgende dieet kan je helpen: 8 uur: 2 boterhammen, 10 uur: stuk fruit, 13.00 2 boterhammen en rouwkost, 15:00 stuk fruit, 16:30 opkikkertje (ongebonden soep) 18:30 avondeten en 's avonds nog een stuk fruit of 0% vet yoghurt. Als je hiernaast ook nog cardiotraining volgt (zoek op google als je niet weet wat dat is) en krachttraining en deze zomer loop je er nog strak bij. Met jouw gewicht zou ik proberen maximaal 10 kilo af te vallen. succes

# 02/06/2010

james schreef:

ik ben een jongen van 13 speel rugby hoeveel calorien vebrand ik in een wedstsrijdt en hoevel moet ik daarna eten om afte vallen ?????

# 03/06/2010

Marloes schreef:

Hoii, Laatst mochten wij op school ons vetpercentage meten. Wij zijn allemaal 16/17-jaar. En nou kwam het percentage van mijn iets dikkere vriendin uit op 25. toen ik de mijne mat, was deze ook 25. Echter ben ik veel dunner dan haar. Ik ben dan wel ongeveer 16 centimeter kleiner. Kan dit kloppen? Of gaf de meter een verkeerd antwoord?

# 13/06/2010

iris schreef:

Marloes: het kan wel kloppen het ligt ook aan de bouw jou'n vriendin is waarschijnlijk wat breder gebouwd dan jou en omdat je ook wat kleiner bent kan je vetpercentage dan om hoog gaan ook al weeg je misschien niet te veel

# 15/06/2010

jisca schreef:

Ik ben net 16 jaar, 1.80 lang en weeg nu 66 kg. Dat is misschien niet te veel maar ik wil graag onderde 65 wegen, en als het kan nog minder richting de 60. Ik sport best veel: ik doe 12.5 uur per week aan zwemmen. Ik heb dan ook best veel spieren enzo.. Hoe kan ik nou berekenen hoeveel vet ik te veel heb? Want op het internet kun je alleen dingen vinden voor 'normale' mensen zegmaar.. Ik probeer nu om minder calorieen te eten, maximaal 1500 op een dag en het liefst minder. Is dit voor mij goed om af te vallen?

# 16/06/2010

jisca schreef:

Ik ben 16 jaar, 1.80 lang en weeg 66 kg. Ik zwem 12.5 uur in de week en ik heb dan ook best veel spieren enzo, maar hoe kan ik weten of ik te veel vet heb of niet? Want bmi meters enzo zijn volgens mij voor mensen gemaakt die niet zoveel spieren hebben. Ik wil heel graag afvallen, ben al een tijdje bezig, begonnen op 68 kg en ik wil onder de 65 komen, het liefst 60. Ik probeer nu om maximaal 1500 calorieen op een dag te eten, is dit goed voor mij om af te vallen?

# 16/06/2010

jisca schreef:

oh sorry 2 keer gepost maar ik zag hem niet staan :$ lekker slim haha

# 16/06/2010

Miss Fatty schreef:

Hai allemaal. Ik heb een vraagje ik ben een meisje van 1.65 meter en ik weeg 55.5 kilo. Ben ik nu te zwaar iedereen in mijn omgeving zegt van niet maar toch ben ik erg ontevreden over mijn lichaam...

# 17/06/2010

nina schreef:

hoi ik ben een meisje van 13 jaar ik ben 1.66 en ik ben 68 kilo ! :$ ik schaam me er heel erg voor ik heb ook heel veel vet ik probeer steeds weer aftevallen maar na 1 week mislukt het altijd weel en ik weet niet waarom ik wil het zo graag wil iemand me please helpen? of weet iemand een dieet waar je veel van afvalt dat ik ook kan doen?

# 22/06/2010

Vivian schreef:

hoi wilt iemand op deze vraag een antwoord geven want ik heb een groot probleem ik heb denk ik overgewicht ik ben 11 jaar oud ik ben 1 meter 40 en ben een meisje en ik weeg 44 heb ik overgewicht? en wanneer heb ik overgewicht als ik hoeveel weeg? en hoeveel moet ik wegen of moet ik gaan afvallen? wilt iemand hierop antwoorden want ik moet binnenkort naar de GGD en weet niet wat ik dan moet dan ben bang dat ik overgewicht heb HELP MIJ! nergens vind ik echt op internet hoeveel ik moet wegen!!!! Groetjes, Vivian

# 23/06/2010

Kimiko schreef:

Als ik al die reacties zo hoor denk ik dat ik toch vrij blij ben met mijn gewicht enzo Ik ben 19 jaar, weeg 60 kilo en ik ben 1,65 m Ik wil eigenlijk niet zozeer afvallen enzo, maar meer een mooier buikje krijgen, is er ergens een site waar je goeie buikspieroefeningen kan zien of worden uitgelegd. en ik rennen of fietsen ook iets wat je buikje helpt :D grtjes Kimiko

# 25/06/2010

Iris schreef:

Ik ben in een half jaar tijd ongeveer 30 kg (ik woog 120 kg, nu weeg ik rond de 88 kg, 26 jaar, 1m65) kwijtgeraart door simpelweg gezondere keuzes te maken qua voeding, snoep te laten staan en kleinere porties te eten én meer te bewegen (hoofdzakelijk fietsen). Als ik het bovenstaande lees, zou ik eigenlijk ook krachttraining moeten doen? Er is zichtbaar veel vet weg en ik heb nou niet het idee dat mijn spiermassa is afgenomen.

# 09/07/2010

anouk schreef:

ik ben 13 en heb overgewicht k weeg 75 en 1,65 lang hoe moet ik op een gezonde manier afvallen

# 17/07/2010

Mina schreef:

Als je jaren te weinig hebt gegeten, hoe laat je je lichaam dan weer wennen aan een gezond aantal calorieën? Oftewel: hoe haal je je stoffisseling uit de spaarstand?

# 20/07/2010

Linde schreef:

Hee, ik ben 17, 1m72 en weeg 70 kilo. Wat vinden jullie van dit gewicht, te zwaar of niet? Hoeveel zouden jullie willen afvallen met deze lengte en dit gewicht?

# 20/07/2010

Nick schreef:

Hoi, ik ben een jongen van 13 jaar, 1,59m en ik weeg 55 kilo, ook ik probeer minstens 5 kilo eraf te krijgen, echt dik ben ik niet maar ik probeer het overtollige in mijn onderbuik weg te halen, nog tips?

# 20/07/2010

Kay schreef:

Ik sport dagelijks mininaal ongeveer 1-2 uur sinds enkele weken om af te vallen (buikje) en om meer kracht te krijgen. Ik weeg nu 67 kg, ik ben 1.67m en ik ben een man. Hoeveel Joule mag ik innemen?

# 25/07/2010

Davey schreef:

Hallo ik Davey ik ben 13 pas geworden en weeg 73 en heb een lengte van 1.71. Hoe veel moet ik wegen dan? Ik maak me zorgen.

# 26/07/2010

shelsea schreef:

Hallo, ik ben een meisje van 21 jaar , 1m69 en weeg 67 kg. ikzelf zou nog 10 kg lichter willen wegen, maar ik kom al van de 82kg (heb een half jaar ziek geweest en ben zo tot de 59 kg gekomen.. en nu weeg ik terug een 67 kg) dus nu is het enorm moeilijk voor die extra kg er terug af te krijgen. hoe kan je de verleiding van de chocola enzo laten links liggen?

# 30/07/2010

renate schreef:

is deze site nog wel bruikbaar?????????de laatste reactie/antwoord die er geschreven is is 14 07 2009???????????

# 31/07/2010

Lizzy schreef:

ik vind dit echt absurd. Er zijn hier Kinderen van 12, 13 die willen afvallen, en Marga gaat hun ook nog eens advies geven. Ja zo creër je inderdaad annorexia. Kinderen die in de groei zijn en een normaal gewicht hebben horen niet af te vallen klaar! Alleen bij (extreem) overgewicht zouden hun ouders kunnen overwegen naar een dietiste te stappen, waarna ze na een uitgebreid consult een advies krijgen.Dit gaat echt te ver! Denk eens na Marga! De jongens en meisjes van een hogere leeftijd zouden moeten weten dat er betrouwbare sites bestaan, in plaats van dit achterlijk gedoe! Marga, ik snap dit écht niet van je.....

# 05/08/2010

bibi schreef:

ik bn 13 en 1,75 lang en weeg 111 kilo help wat moet ik doen

# 06/08/2010

josefien schreef:

ik ben een meisje van 13 weeg 52 kilo en ben 1.64 lang ik vind mezelf veel te dik is dit ook zo Gr josefien

# 09/08/2010

isabeella schreef:

ik wil graag aan de lijn doen maar ik word zo snel dik door cola maar ik wil gewoon wat lichter worden ik ben 1.67 en weeg 62 kilo en ik vind het maar niks kunt u me helpen

# 11/08/2010

Natalie schreef:

Ik ben 18, weeg 65 kilo en ben maar 1m55. Ik heb mijn calorieren berekend via een andere website, maar met dezelfde methode, en ik mag maar 1768 per dag hebben. Als ik wil afvallen, moet ik nog minder nemen. ik las ergens op een andere sit dat je er zo'n 500 kcal per dag moet minder eten om af te vallen, komt dus op 1200 per dag. Is dit wel goed, Ik hou absoluut niet van sporten, dus ik ga zeker niet 3x in de week naar de fitness. Ik rij wel af en toe met de fiets, maar als het school is, is dit meer.

# 12/08/2010

Evie schreef:

Ik ben 14 jaar, weeg 40 kilo en ik ben 1.48 m. Ik heb een groeiachterstand van 2 jaar. Ik wil graag afvallen, ik weet niet of ik echt te dik ben, maar ik zie er dikkig uit. Ik heb een beetje een onderkin en ik voel me niet fijn bij mijn lichaam, zou je mij misschien willen helpen met een schema ofzo, zodat ik me aan een plan kan houden en zo wat kan afvallen, ik heb het al vaker geprobeert maar ik de ndat ik een goed plan nodig heb ofzo. Op internet kan ik verder iks vinden. Alvast bedankt!

# 13/08/2010

Vanessa schreef:

Hallo Allemaal, Toen ik 16 was woog ik 56 kilo met 169, en ik voelde me ook te dik. Eigenlijk de grootste onzin. Nu tien jaar later weeg ik 10 kg meer en ik zit beter in mijn vel en ik eet gezonder. Probeer je niet gek te laten maken door wat je op tv ziet, zelf modellen met eetproblemen houden hun buik in als ze op de foto gaan. Je kan er beter voor zorgen dat je een gezonde eetgewoonte hebt. Als je nu al gaat lijnen heb je kans dat je er de rest van je leven aanvast zit. En dat mollige wat sommige meiden hebben gat er met de tijd vanzelf af hoor. succes meiden (en jongens)

# 19/08/2010

Anoniem schreef:

hallo ik ben 13 jaar en ben 1.65 en weeg 55 kilo .. Ben ik te dik of niet?

# 22/08/2010

anouk schreef:

hooi ik ben een meisje van 12 en weeg 53 kilo ik wil graag 48 kilo wegen omdat dat mijn ideale gewicht is maar hoe moet ik 5 kilo afvallen in korte tijd en het dan ook blijvend is?

# 24/08/2010

pietje puc schreef:

hallo ik ben piet en weeg veel te veel ik ben 12 ik ben 1mtr71 en weeg 70 kg ik wil graag afvallen want dit is echt te gek ik hoop dart jullie me kunnen helpen alvas bedankt

# 24/08/2010

Lorenzo schreef:

Ik maak me zorgen veel jongeren vinden zichzelf te dik. Laat me je wat zeggen iemand die in totaal 80 kg weegt en die 15% lichaams vet heeft die overleeft veel langer zonder eten dan iemand met 3% lichaams vet. Wat veel mensen vergeten is dat mensen die dik (170KG) in 3 maanden wel 15/30kg kunnen afvallen door alleen minder te eten en 30 minuten per dag fit trainingen te doen dus laag intensiteit trainingen. Dit wil zeggen dat hoe zwaarder je bent je met niets te doen en minder te eten veel meer afvalt dus voor de mannne\jongens train elke dag minimaal 45 minutenzonder rust dus een training van 1:30uur land 45 minuten rust en 45 minuten pauze. Eiwitten zorgen voor spier groei maar gebruik niet te veel dit kan rotten in je maag een bodybuilder mag tussen de 250-300 gram eiwitten. Een sportief iemand rond de 100-200 gram, vergeet niet dat als je weinig caloriën binnen krijgt dat je spieren sneller moe worden OOK JE HART let hier op.

# 25/08/2010

Natalie schreef:

Vanessa: eigenlijk heb je gelijk. en veel mensen hier zijn echt niet te dik. hun gewicht ligt lager dan hun lengte (bij mij is dit niet geval, ik ben klein en weeg iets te veel). Het zijn gewoon magere meisjes die klagen over een klein randje als ze gaan zitten (terwijl ik die heb als ik recht sta ook). Ik wil ook niet veel afvallen, gewoon die kilo's dat er het laatste jaar bij zijn gekomen, weer kwijtgeraken. ik snoepte gewoon teveel.

# 26/08/2010

Miss schreef:

Hallo, ik het uitgerekend dat ik zo'n 2000 calorien per dag moet eten. dit haal ik nooit, ik kom op 1400 als ik ontbijt, lunch en diner eet. ik wil graag 2000 per dag eten, en dan meer gaan sporten zodat ik af kan vallen. mijn stofwisseling is nu zo laag, dat als ik veel sport mijn vet percentage stijgt. heeft iemand tips over wat ik kan eten waardoor ik op die 2000 kom te zitten? ik ben vegetariër.

# 26/08/2010

kate schreef:

Hoi allemaal!! ik had een vraagje. Ik ben 1.75m en weeg 55 kilo. ik ben 15jaar. ik ben een beetje aan het afvallen. Nu zie je eigenlijk alleen verschil in mijn buik waardoor ik er nu heel raar uit zie. mijn benen zijn namelijk heel dik maar mijn buik is best dun en mijn taille zijn smal.. enig idee hoe ik mijn benen dunner krijg?

# 29/08/2010

Lisa schreef:

Hallo, ik ben net aan het revalideren van een slopende pffeifer ziekte. Maar ik merk in de 12 maanden dat ik de ziekte had en niet mocht sporten steeds dikker werd. Ik was hiervoor een redelijke sporter tenminste tot hoever mijn astma dat toe laatte. 1 keer per week 2 uurtjes gym 2 keer per week zwemmen. 2 keer per week karate en verder elke dag 10-15 minuutjes Wii-fitten. Alleen dat heb ik dus helemaal af moeten bouwen. Ik ben nu 14/15 ,1.71 en weeg bijna 70 kilo. In sommige gevallen hoeft dat niet erg te zijn maar ik heb al een aardig uitpuilend buikje en zwembandje. Ik vind dit vreselijk. Heeft iemand tips over hoe ik het opnieuw beginnen met sporten aan zou kunnen pakken en het buikje weg kan krijgen maar niet aan een anorexia dieet hoef te beginnen. Gewoon normaal gezond eten ofz. Alvast bedankt

# 01/09/2010

Dominik schreef:

Ik ben een man van 26 jaar,heb overgewicht ik weeg nu 85 kg en ben 1.69m groot. Wat moet ik doen om af te vallen.Zou grag terug rond de 65 kg wegen.

# 05/09/2010

Brooke schreef:

Hallo, ik ben een meisje van 12 jaar ik ben 1.57 lang en ik weeg 58 kilo eerst woog ik 60 daarna ben ik 6 kilo afgevallen door calorieen te tellen en bijna niet te eten ik voelde me toen niet goed want ik dacht alleen maar aan eten en niet eten en ik raakte in paniek wanneer ik te veel gegeten had en dan stak ik mijn vinger in mijn keel en als ik aangekomen ws ging ik huilen... Toen wou ik dat niet meer en ik stak mijn vinger niet meer in mijn keel(het lukte tog nooit goed) en ik ging weer normaal eten zoals ik ervoor ook at, maar bij mijn verjaardag stak ik weer mijn vinger in mijn keel en ik was ook aangekomen 4 kilo dus en al het gevoel van toen komt weer terug en ik tel weer calorieen! ik heb dit nog nooit aan iemand verteld wat moet ik doen??

# 12/09/2010

Brooke schreef:

Srry ik ben 1.67 lang, niet 1.57...

# 12/09/2010

Romie schreef:

hoihoi, ik ben 1,70 cam en weeg 65 kilogram. Zelf vind ik dat ik wel een buikje heb, dus er mag iets af. (Mijn moeder me eens hoor, dus geen anorexia etc) Ik doe nu sportacademie, dus sport elke dag minstens 3 uur, en daarbij fiets ik heel veel. ik ben 15 jaar oud. Ik heb wel neiging tot een eetstoornis, maar mijn beste vriendin en vriend weten van mijn moeite met eten af en houden me in de gaten. Hoeveel caloriën mag ik per dag innemen om niet aan te komen? X

# 12/09/2010

Romie schreef:

hoihoi, ik ben 1,70 cam en weeg 65 kilogram. Zelf vind ik dat ik wel een buikje heb, dus er mag iets af. (Mijn moeder me eens hoor, dus geen anorexia etc) Ik doe nu sportacademie, dus sport elke dag minstens 3 uur, en daarbij fiets ik heel veel. ik ben 15 jaar oud. Ik heb wel neiging tot een eetstoornis, maar mijn beste vriendin en vriend weten van mijn moeite met eten af en houden me in de gaten. Ik heb een tijdje op het randje van een eetstournis gehangen. Ik ben een tijdje aan de lax geweest en pogingen gedaan tot kotsen, maar nu wil ik een goeie nieuwe start maken. Ik wil gewoon geen anorexia of boulimia of klinieken! Maar nu ben ik al een tijdje goed bezig. Ik weet alleen niet hoeveel ik precies mag binnen krijgen, dus hierbij mijn vraag: Hoeveel caloriën mag ik per dag innemen om niet aan te komen? X

# 12/09/2010

Romie schreef:

oeps ik heb het 2x gestuurd.. sorry! X

# 12/09/2010

anoniem schreef:

Hallo ik ben een 11 jarig meisje en ik heb last van overgewicht.ik wil afvallen maar mijn ouders weten van niks en ik voel altijd ongemakkelijk over me lichaam.Hoe kan ik gezondd afvallen??

# 15/09/2010

Anoniem schreef:

Hallo! Ik ben een meisje van 13, ik ben 1,65m en weeg 52 kg...Is dat te veel?

# 19/09/2010

anke schreef:

hey, ik ben een meisje van 15 en ben 1,75m. maar ik weeg wel 65 kg!!! ik vind dit veel te veel, ik heb al vanalles geprobeerd, maar afvallen lukt niet =s weet iemand hoe het wel lukt?

# 21/09/2010

antwoord voor anke van mij schreef:

Hey! Je moet je lengte in centimeters (dus 175 cm in jou geval) nemen en min 110 doen dat is dus 65kg! Dat wil zeggen dat je het perfecte gewicht hebt. Het geldt wel alleen voor meisjes en vrouwen die hun maandstonden al hebben, dat heb ik eens ergens gelezen...

# 22/09/2010

Katrien schreef:

Hallo ik ben Katrien ik ben een meisje van 13 en ik ben 1m66. Ik weeg 53 kilo is dat te veel? Als mijn vriendinnen willen gaan zwemmen wil ik eigenlijk nooit mee omdat ik bang ben dat ik te dik ben,... En soms sta ik voor de spiegel en dan lijk ik opeens dunner. Mijn ouders zeggen dat ik mij daar niet mee moet bezig houden. Ik moet gewoon zien dat ik gezond blijf eten. En trouwens volgens mij denkt elke puber negatief over zijn/haar zelfbeeld dusjaa ik weet gewoon niet goed wat ik moet vinden van mijn lichaam :(

# 22/09/2010

jim schreef:

Hallo Ik ben jim ik ben 16 jaar 1m68 en weeg 64 kilo ik train ongeveer 5 x per week bij een sportschool ik wil graag weten hoeveel koolhydraten,vet en kcal ik per dag zou moeten binnenkrijgen.van eiwit weet ik het al dat is lichaamsgewicht x2

# 26/09/2010

jim schreef:

Ik wil graag nog meer spiermassa opbouwen

# 26/09/2010

george schreef:

Serieuze mannen!! ik wil graag nog meer spiermassa opbouwen. Wat moet ik hier voor doen? Ik wil bodybuilder worden maar mijn mama zegt dat ik nog te jong ben omdat ik 11 jaar ben. Maar mijn neef is 9 jaar en hij doet al aan bodybuilding

# 27/09/2010

Dominique schreef:

Ik ben ook 13 en ik wil ook afvallen , maar ik weet niet hoe wie kan me helpen/?

# 10/10/2010

onzeker meisje schreef:

ik ben bijna 13, over 4 dagen. Ik ben 1.66 meter en ik weeg 44 kilo. Is dit te veel? Ik zie bij mezelf heel veel vet. Hoe moet ik afvallen? en wat is gezond broodbeleg? Ik ben zo dik, ik wil niet aanstellerig doen, maar ik voel mezelf echt moddervet. WIE KAN MIJ HELPEN?

# 11/10/2010

onzeker meisje; schreef:

en dan bedoel ik tips om af te vallen ;$ want ik heb echt heel veel buikvet! ik haat mijn buik!

# 16/10/2010

Andrea schreef:

Hye ik heb geporbeert mijn aantal te berkenen en ik kom op 1819.48 uit :s dat is toch veel te hoog? Ik ben 18jaar en1.62m, weeg 56kg. En doe maar 2keer in de week sport ( Lo opschool telt toch ok ?:p) ah en ik ben een meisje voor mocht je het niet weten. Ik vind dat het getal dat ik uitkom echt te hoog is. Of is het wel juist wat ik uitkom? Alvast bedankt !

# 16/10/2010

Lisa schreef:

Hey allemaal, Ik ben een meisje van 17, ik ben 1.77m en ong. 78 kg. Ik wil heel graag gezond afvallen en weer 67 kg wegen. Heeft iemand tips voor mij?

# 24/10/2010

Lisette schreef:

Ik train 3 tot 4 uur per dag. M'n lengte is 1.83 en ik weeg 59 kilo. Is dat te zwaar?

# 26/10/2010

Lotte schreef:

Hey, ik wil heel erg graag advies van je dus even een vraagje; ik ben een meisje van 14 jaar en ben heel erg onzeker over mijn gewicht. Ik wil wat afvallen (3 kilo) zodat ik met kerst goed in mijn vel zit. Ik eet nu 1450 calorieën per dag ongeveer. Is dit onverantwoord of helpt dit juist niet? Alvast bedankt.

# 29/10/2010

anoniem schreef:

ik heb een klein probleempje, ik eet nu ongeveer 400 kcal per dag, ik bezoek dagelijk pro-ana site's en ik weet dat het slecht is, maar ik wil mager worden, ik voel me altijd vervelend op school ook, slechte cijfers. ik ben 14 en zoek iemand die mij kan helpen!

# 01/11/2010

Lisa schreef:

Hallo, ik ben net aan het revalideren van een slopende pffeifer ziekte. Maar ik merk in de 12 maanden dat ik de ziekte had en niet mocht sporten steeds dikker werd. Ik was hiervoor een redelijke sporter tenminste tot hoever mijn astma dat toe laatte. 1 keer per week 2 uurtjes gym 2 keer per week zwemmen. 2 keer per week karate en verder elke dag 10-15 minuutjes Wii-fitten. Alleen dat heb ik dus helemaal af moeten bouwen. Ik ben nu 14/15 ,1.71 en weeg bijna 70 kilo. In sommige gevallen hoeft dat niet erg te zijn maar ik heb al een aardig uitpuilend buikje en zwembandje. Ik vind dit vreselijk. Heeft iemand tips over hoe ik het opnieuw beginnen met sporten aan zou kunnen pakken en het buikje weg kan krijgen maar niet aan een anorexia dieet hoef te beginnen. Gewoon normaal gezond eten ofz. Alvast bedankt

# 02/11/2010

lisa schreef:

ik ben 13jaar en ben1.65 en bent 55 kilo is dat te dik me moeder zegt dat ik moet oppassen wat denken jullie???

# 04/11/2010

saab schreef:

hallo nou kijk ik heb vandaag best wel veel gegeten aleen mijn lunch en avondeten sla ik over hoe kan ik het beste gewoon eten en niet aankomen

# 06/11/2010

Linda schreef:

hoi ik ben een meisje van 12 jaar, ik ben 1 meter 59 en ik weeg 53 kilo. ik vind dat te zwaar. niet gevaarlijk maar ik vind het wel te zwaar. hoeveel calorien mag ik per dag en hoeveel moet ik ongeveer wegen? en hoe kan ik het beste afvallen ik weet wel dat je geen maaltijden moet overslaan maar... hope val je dan af!?!

# 17/11/2010

anita schreef:

Hallo, ik heb een vraag ik wil afvallen ik ben 1.80 en weeg 93. Ik ben al een paar maanden bezig met minder eten en 3 tot 4 x per week sporten. Ik val echter geen gram af erg frusterend. Kan het zijn dat ik te weinig eet? Graag tips

# 19/11/2010

sara schreef:

ik ben een meisje van 12 jaar en weet niet percies hoeveel calorieen dat ik moet eten op een dag kunnen jullie me zeggen hoeveel?? en ik ben 1 meter 55

# 24/11/2010

Lisa schreef:

Oké er word hier dus duidelijk meer advies gevraagd dan gegeven.

# 28/11/2010

larissa schreef:

hallo ik ben een meisje van 16 jaar ben 1.71 lang en ik weeg 70 ik wil afvallen maar als ik dat doe krijg ik vreetbuien en ik sport niet ik fiets 5x per week een half uur en hoeveel kcal mag ik in nemen.

# 21/03/2013

Annet schreef:

Jongens.. een tip, knoop het goed in je oren. JE probleem ligt niet bij je lichaamsgewicht.. maar bij jezelfbeeld. werk hieraan. Heb lol met vrienden, warmte van familie en houd alles bespreekbaar wat in je omgaat. Ga zeker niet calorien tellen. eet op gevoel

# 06/12/2010

Kat schreef:

Hallo allemaal. Ik ben een meisje van 24 jaar en heb altijd een slank figuur gehad. (1m59 en ik woog 50 kg). Sinds juni ben ik echter met een nieuwe soort medicatie begonnen om extreme faalangst tegen te gaan, en nu ben ik daar ondertussen 9 kilo van bijgekomen en ik voel me daar echt niet fijn bij. Ik ben ondertussen van die medicatie af, maar nu wil ik dus zo snel (maar wel verantwoord) mogelijk die kilo's weer kwijt. Hoe kan ik dat het best doen? Ik heb al geprobeerd minder te eten, maar dat loopt alleen averechts want dan krijg ik gewoon nog meer zin in snoep en vettige dingen als frietjes... Ik zou in 3 weken zo'n 6 kilo willen afvallen (= voor Kerstmis nog!) Hoe kan ik dat het beste doen?? Help!

# 07/12/2010

ninke schreef:

hi ik ben 169 groot en weeg 60 kilo hoe val ik snel 5 kilo af en gezond gr alvast bedankt

# 07/12/2010

david schreef:

meer verbruiken dan je binnen krijg :) Goed eten, geen suiker toevoegen of snacken. Goed ontbijten, veel gezonde tussendoortjes (appel, banaan, kwark (magere)), hoe later het wordt hoe minder koolydraden. Sporten, sporten, sporten.

# 12/12/2010

david schreef:

Veel water drinken, beetje (lichte) krachttraining i.c.m. voldoende eiwitten om spierverlies te voorkomen. Neem multi vit + vit d en kalk, zorg dat je geen honger krijgt, door vaak wat te eten (verhoogt de stofwisseling). Als je getraind heb (kan gewoon thuis 1/2 uurtje), neem dan extra eiwit, bijvoorbeeld een blikje tonijn (water) met wat ketchup. Voor het slapen gaan kan je ook wat kwark of iets anders eten met veel eiwitten en (bijna) geen koolydraten. Luister naar je lichaam en voel je goed en fit.

# 12/12/2010

david schreef:

Sommige adviezen, zijn gewoon ongezond, hoeveel cal. je per dag kan eten is afhankelijk van lengte, gewicht, spiermassa, leeftijd, verbruik, en nog het e.a.. Formule op deze site geeft wel een goede indicatie, alleen verbruiken spieren meer cal. dan vet, dus per persoon zal het een (beetje)verschillen. Begin met de basis, gezond eten i.c.m. genoeg beweging, 5 kg (vet) moet je verantwoord kunnen cutten (afvallen) in 3 a 4 weken tijd. Heb de reacties op deze site wat beter bekeken en schrok van de hoeveelheid kinderen, die zichzelf te dik vinden en vaak ook lelijk. Als je jong ben (nog niet volwassen), vraag de huisarts om advies bij het afvallen en haal de info niet van het internet, je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om zich te ontwikkelen, dus honger jezelf niet uit. Zag ook ergens staan dat je 1500 cal. per dag moet eten (????), als ik 1500 cal. per dag zou eten dan val ik flauw, heb er minimaal 3250 nodig en dan val ik +/- 1 KG per week af, want mijn onderhoud is bijna 4000 cal. (sport). Voor de meeste is 1500 te weinig, voor een paar zelfs teveel.

# 12/12/2010

Stephanie schreef:

Hoi! Ik ben 15 jaar, ik ben 177 cm en ik weeg rond de 70kg (m'n bmi is 22). Ik ben aan het afvallen, zou ik deze formule wel kunnen gebruiken? Ik ben zo ongeveer al uitgegroeit. Hoeveel calorieen krijg je binnen als je 's ochtends één boterham met honing, 's middags een boterham met pindakaas en avond eten eet (groente, vlees met vergelijkbare dingen als macaroni/aardappelen)?

# 16/12/2010

Anoniem schreef:

Misschien een heel stomme opmerking hoor. Maar waarom willen jullie allemaal in godsnaam afvallen? De meeste meiden (en jongens) die ik hier lees, hebben gewoon een gezond bmi. Waarom zou je het risico nemen een eetstoornis te krijgen als je al prachtig bent van jezelf? Volgens mij weet iedereen wel dat je als vrouw zo'n 2000 kcal en als man zo'n 2500 kcal binnen moet krijgen op een dag, en anders kan je daar wel achter komen door hier even te lezen. Als je daar al aan zit én je een gezond bmi hebt, waarom zou je hier dan posten? Sorry als dit bericht nergens op slaat.

# 18/12/2010

Anoniem schreef:

O, en Stephanie, je zit eerder rond de 1000 kcal nu, er vanuit gaand dat je een gemiddelde tot kleine portie avondeten neemt. Dit is veel te weinig. Een goed eetschema zou zijn: 's ochtends en 's middags 3 boterhammen met halvarine, 1 x kaas 1 x vleeswaren 1 x zoet, 3 keer een tussendoortje (kan variëren van een boterham + beleg tot evergreen tot twee crackers + beleg etc.), 's avonds 3 opscheplepels groente, 3 opscheplepels aardappel/pasta/rijst en 1 stuk vlees van ongeveer 100 gram en na het eten een schaaltje vla of iets. En twee stuks fruit op een dag. Verder is veel beweging natuurlijk ook belangrijk.

# 18/12/2010

david schreef:

helemaal met anoniem eens.... Goed en gezond eten i.c.m. voldoende beweging, daar gaat het om.

# 18/12/2010

anoniemus schreef:

heey ik ben 1.76 en week 55.5 ik voel me dik en eet zo'n 2000 calorieen per dag heeft iemand tips om af te vallen???

# 20/12/2010

sanne schreef:

kan iemand mij een goede tip geven öm goed en snel te kunnen afvallen voel me nıet zo lekker ın me vel by the way ben 19 jaar hoeveel kcal mag ik per dag hebben ?

# 24/12/2010

Yvonne (38) schreef:

Jeetje, volgens mij is dat een geintje.... 176 en 55 kilo wegen en dan nog willen afvallen. Je hebt pas een probleem als je in 4 maanden tijd 10 kilo aankomt vanwege stress, en daarna gaat stoppen met roken en daardoor nog eens 7 kilo aankomt..... mijn BMI IS 30..... Ik ben 172 en weeg 90 kilo.... en ben 38.... Hellup, wat kan ik het beste doen???

# 28/12/2010

Jeweetzelluf schreef:

Hallo ik ben 13,3 jaar oud ben 165cm en weeg 45 kg en bij mij zie je wel een sixpack maar ik wil nog 2 à 3 kilo afvalle maar ook spieren trainen

# 13/03/2013

maggie schreef:

mijn bmr is 2052.8 is dat niet veel als je wil afvallen? ben 62 jaar 156cm en weeg 86 kilo en doe weinig zit momenteel kan weinig anders

# 15/03/2013

Flr schreef:

Ik ben bijna 18 en wil zeker 5 tot 10 kg kwijt , hoe kom ik dit het snelste kwijt ?ik ben maar klein dus dan valt het meer op.

# 18/03/2013

samir schreef:

ik ben een jonge van 1.70 lang, en weeg 105 en me vet precentage is 30% spiermassa 74%, ik fitnis maandag woensdag vrijdag, 2uur lang 1uur kracht 1uur cardio , maar ik weet nou niet hoeveel calorie ik mag, ik wil maximaal 80 wege met un vet precentage van 10-11 help graag :P

# 20/03/2013

lotte o. schreef:

Heey, ik heet lotte 14 jaar en ik voel me veel te dik. Ik woog in het begin 60 kilo en ben wezen afvallen nu weeg ik 49 en mijn lengte is 172 cm maar ik vint me nog steets te dik mensen zeggen dat ik anorexia heb maar dat heb ik egt niet. maar ik ben tog te dik?

# 03/01/2011

Mira. schreef:

Hoooi. Ik ben 16 jaar oud, ongeveer 175 cm lang en weeg zo'n 53,2 kg. Iemand tips om te zorgen ( naast sport) dat je benen & heupen wat minder worden. Mijn gewicht vind ik wel prima en ik eet zo'n 1000 calorieën per dag.. verder sport ik 3x per week intensief (1,5 uur lang), hardloop ik 1 a 2 keer in de week. En heb ik op school twee keer 80 minuten sport. Toch word het maar niet minder.. Iemand tips?

# 04/01/2011

anoniem. schreef:

hallo, ik vind mezelf veel te zwaar. ik ben 1.68 en ik weeg ongeveer 46 kilo. op een dag eet ik 's ochtends; 2 boterhammen/ 's middags; een halve of een hele boterham/ 's avonds; een bord van wat we die dag eten/ tussendoor; een appel en een sinaasappel. iedereen zegt dat ik weinig eet, maar is dit ook zo ? weet iemand hoe ik af kan vallen?

# 05/01/2011

Missmiss schreef:

Hi, ik ben 21jr, 168cm, 63 kilo en eet per dag ong 15-1600 kcal. Is dit voldoende? Of moet ik hierbij gaan sporten? Alvast bedankt

# 05/01/2011

anoniem schreef:

ik heb een vraagje, zit er in geroosterd brood meer calorieen dan in normaal brood? ik denk zelf dat het niet uitmaakt, maar weet iemand het hier zeker?

# 11/01/2011

katie schreef:

hey, ikben een meisje van 15 en weeg al 80 kilo, liefst zou ik zo snel mogelijk afvallen, kunnen julie me helpen?

# 06/01/2011

Nick schreef:

Hallo, ik ben 13 jaar, heb gemiddeld 6-7 uur sporten per week, waarvan het meeste s' avonds Ik ben 1,61 en ik weeg 55 kilo, kan ik al 2500 kcal innemen of moet ik lager?

# 12/01/2011

Yara schreef:

Goedenmorgen, Ik ben bezig met een paar kilo's af te vallen, maar blijf hangen op een bepaald gewicht. Het lijkt wel of het lichamelijk niet lukt om hieraan voorbij te gaan. Ik ben een meid van 27, 1.59m, en weeg 68 kilo. Mijn streefgewicht is 62. ik sport 4 keer in de week zowel krachttraining als cardio, en 1 keer pilates. Ik eet 6 maaltijden op een dag, op vaste tijden. 07.30 (boterham kaas/brinta met magere melk/cracottes) - 10.00(rijstwafel/fruit..) - 12.30(cracottes kaas/ bruin brood met kaas of worst) - 15.00 (een optimel magere vruchtenyoghurt) en avondeten gewoon groenten/vis of mager vlees. Daarnaast drink ik 1,5 liter water per dag. Ik sport altijd VOOR het avondeten. Ben nu al 2 maanden bezig en ben pas 3 kilo afgevallen, en nu dus al een tijdje blijf ik hangen op de 67, terwijl ik voor mijn gevol verandwoord bezig ben. Ik kijk uit naar uw antwoord, zie hem heel graag tegemoed! Groeten, en alvast bedankt! Yara

# 13/01/2011

yara schreef:

Nou naar mijn mening moet je gewoon 6 kleine maaltijden naar binnen werken. de vetverbranding moet op gang blijven. En nee, IK heb geen eetsoornis. Ben gewoon verantwoord bezig, zo onvolwassen ben ik nu ook weer niet. Heb jij dat wel, heb je hulp nodig

# 14/01/2011

naamloos schreef:

k*t voor je dat je blijft hangen en je heb gelijk dat voor een snelle stofwisseling je regelmatig moet eten, vetklep begrijp het niet echt, maar ik zou niet luisteren naar adviesen van iemand, die zich vetklep noemt, hij/zij kan nog wat van je leren ! Je bent soieso goed bezig, kracht, cardio, voeding, dat moet de formule zijn. Ga gewoon door, bij mij duurde het ook een poosje, maar straks heb jij het figuur die je wilt.

# 15/01/2011

naamloos schreef:

Geven ze bij op de sportclub, ook spinning of atp, schijnt ook veel te helpen qwa kalorieverbruik. Kracht: Doe vooral compound oefeningen, (meerdere spieren) en zorg voor voldoende rust. Als je kracht doet om af te vallen, kan je het beste, grote spiergroepen trainen. Bijv.: warming up, quads, deadlifting, pulling down, bankdrukken, militery press, shrugs, side raise, calf raise, dumbeel curl, buik, cardio, cooling down en dan min. 1 dag rust (je moet je fit voelen en geen spierpijn hebben), klinkt misschien zwaar, maar ik ga ervan uit dat je nog niet zolang traint en dit schema is bedoelt om je totale lichaam sterker te maken en te laten wennen aan kracht. Kies het gewicht, waarbij je de oefeningen goed kan uitvoeren en niet zwaar (of je moet grote spieren willen krijgen) maar met veel herhalingen en min. 2 sets. Oefeningen kan je terugvinden op het internet, of anders kan je het vragen.

# 15/01/2011

Martine schreef:

Pardon, maar ik las hier ergens dat een BMI van 23 overgewicht is?! Dit is hartstikke gezond!! Pas een BMI van boven de 25 is overgewicht,, dus Marga.. waar haal je dit vandaan als ik vragen mag?

# 17/01/2011

My schreef:

mensen met een BMI van 20 of minder die willen afvallen hebben per definitie anorexia.. en dames; anorexia is echt iets om je voor te schamen, het is gewoon een lelijke ziekte.. dus zorg dat het niet zo ver komt en bereken eerst je BMI voordat je domme berichtjes post over dat je te dik bent..

# 17/01/2011

Debb schreef:

halloo ik ben 1,68 lang en ik woog 80 kilo k ben nu 5 klio kwijt dus 75 maar ik eet maar 250 kcal per dag en ik beweeg ook maar ik val maar niet af :( en meer eten werkt niet wand dan kom ik alleen maar aan

# 19/01/2011

steffie schreef:

hey ik ben een meisje van 16 en ik weeg 62 kilo en ik ben 1m68 groot ( mijn streefdoel is 55kg) , ik ben al onderhalve week bezig met af te valle maar ik weet niet of ik echt goed bezig ben ik ga 3 keer in de week fitnissen en daarnaast volleybal ik ook , ik eet als ontbijt 1 droge boterham om 10.05u een halve boterham s'middags een appel , 1 droge boterham en 1 mager potje yuchurt om 14.35u een halve boterham en s'avonds eet ik meestal om 17.00 u 1 bord soep en een warme maaltijd en dan om 20.00u een kiwi en daarnaast drink ik ook elke dag 1.5l water

# 19/01/2011

shima schreef:

ik ben 15 jaar en weeg 72 en ben 1,60 m en ik heb dus overgewicht maar ik weet egt niet hoe ik moet afvallen ik sport 3 uur perweek met fitnis net begonen maar hoeveel kcal zou ik moeten eten om af te kunnen vallen zouden jullie met a.u.b kunnen helpen want ik word egt gek. Alvastbedant voor jullie hulp xxxshima

# 19/01/2011

Annie schreef:

Hallo ik ben een meisje van 14jaar en ik weeg 48kilo en ik ben 1m 59. Ik wou weten hoeveel een kind van 14jaar met dit gestalte moet wegen en hoeveel kcal ik mag eten. Ik hoop dat ik een andtwoord krijg. XX Annie

# 22/01/2011

nick schreef:

hey ben 15jaar oud en ben 1.85M ben breed gebouwd 5jaar kickbox gedaan dus wel veel spier weefsel maar ook wel vet hoe kan ik er voor zorgen datt dat vet snel weg is ! groetjes nick

# 23/01/2011

Annika schreef:

Ik ben 1.76 meter lang en ik weeg 52 kilo. Is dit niet te weinig?

# 24/01/2011

Sofie schreef:

Hey, ik ben een meisje van 15, (in maart 16) en ben 1,67 m en weeg 66 kilo. Ik zou graag een beetje willen afvallen.(allesinds het vet wegwerken) Ik eet 'normaal' niet te veel vettig eten af en toe wel eens tussendoortjes. Ik sport 2 uur per week ( tennis). Dit vrij weinig maar ik ben wel bereid om buikspieroefeningen etc. te doen om een beetje te vermageren. Helaas weet ik niet precies wat wel of niet een effect gaat geven. Ik hoop dat u mij kunt helpen. groetjes!

# 25/01/2011

Peter schreef:

Hoi ik ben een jongen van 21. Ik ben 1,78 en weeg 79 kg. Dus volgens mij zit ik wat dat betreft goed, echter begin ik een (bier)buikje te krijgen, noem maar gerust buik want ik heb gewoon een flinke 'pens'. Enig idee hoe ik dit binnen enkele maanden weg kan werken? Met gezond eten alleen kom je er niet denk ik, wel?

# 27/01/2011

maroescha schreef:

Ik ben 1.75 en weeg 93 kilo, hoeveel kcal mag ik eten. Ik ben 38 jaar oud

# 28/01/2011

christina schreef:

Hoi,ik ben een meisje van 11 ik ben 1,38 en ben 42 kilo en ik wil graag afvallen maar hoe ?

# 29/01/2011

Davey schreef:

Hoeveel mag je wegen als je 12 bent (man) En ongeveer 1.55 M. Bent

# 03/02/2011

dondon schreef:

Hi, ik ben een meisje van 16 jaar oud en weegt 97 kilo's ! ik wil graag afvallen maar ik weet niet hoe :(.

# 08/02/2011

lisalora schreef:

Ik ben een meisje van 15 jaar. Ik weeg ongeveer 63 kilo. Ik woog eerst wel 66 kilo en ik ben 1.71 Ik ben nu aan de lijn. 's Ochtends eet ik een geroosterde boterham met halva jam en een kiwi. s Middags eet ik alleen een appel en heel af en toe een eierkoek. s Avonds eet ik groente of sla en mager vlees. Dus ik eet ongeveer 800 tot 900 kcal per dag. Is dit te weinig en is het slecht of heeft het gevolgen als ik zo doorga?

# 09/02/2011

Karin schreef:

ik ben een meisje van 16, ik weeg ongeveer 60 kilo en ben 1.77 meter. Ik vindt dat ik een beetje love handels heb, hoe kom ik daar het beste van af?

# 10/02/2011

gaatjeniksaan schreef:

ik wil 2 kilo afvallen in een dag weet iemand misschien hoe dat kan?

# 19/02/2011

hallooo schreef:

hallo ik ben 12 en ben ongeveer 1.59 en weeg ongeveen 46 a 47 hoeveel mag je ongeveer wegen als je 1.59 en 12 jaar bent??

# 21/02/2011

Tessa schreef:

Hoi, ik heb een vraagje, is het gezond om een dieet te volgen door geen rijst en ook geen brood te eten? Ik ben wel heel goed afgevallen, in plaats van brood neem ik yoghurt, inplaats van rijst eet ik 2 gestoomd aardappel.

# 26/02/2011

anoniem schreef:

ik ben 11 jaar en ben 1.53 en weeg 54 maar ik lijk niet zo! ben ik goed of niet? (denk zelf van niet)

# 02/03/2011

meisje van 02/03/2011 schreef:

ik ben er achter gekommen ! ik heb geen overgewicht o en 1 TIP ik lees dingen sommige zijn best lang maar wegen zo weinig let er ook op dat te mager ook ongezond is!} denk er eerst goed over na en blij bwn goed door eten wel gezond natuurlijk. ga google heb ook gedaan en ik mag max. 56 kilo wgen! en minsten 49 kan je nagaan ik vindt het ook veel en soms lijk je dik maar ben je het niet krijg geen eetstornis dit gaat niet 1... 2... 3... weg bijv. hallooo zij is te licht 1.59 ik best lang en ze weegt heel weinig hallooo niet teveel aankomen maar wel een klein beetje en gaat je niks aan in 1 dag 2 kilo afvallen is super slecht! niet doen! egt onzin denk na er knnnen erge dingen gebeuren wat je kan zien en wat je niet kan zien a.u.b. LEES DIT GOED EN DENK NA! DIT ZIJN GOEDE TIPS! dus a.u.b. denk niet negatief!

# 02/03/2011

anoniempjuh..... schreef:

OK, DENK IS NA! BLIJF GWN ETEN MAAR GA LEKKER VEEL BEWEGEN! ZOEK EEN SITE WAAR JE KAN KIJKEN HOEVEEL JE MAG WEGEN IK ZIE SOMS STAAN IK BEN 1,68 EN WEEG 53 KG! DAT IS VEEL VEEL VEEEEELL TE WEINIG! AANKOMEN! MEER EN DEEL MOET HIER NIET AFVALLEN MAAR AANKOMEN MAAR SOMMIGE MOETEN WEL AFVALLEN! MAAR GA IET MET MAGERE MELK EN BLA BLA BLA WERKEN. ALS JE DAT NIET LUST NIET DOEN! DRINK DAN WATER NORMALE MELK OF DINKEN ZONDER SUIKER! MAAR GA NIET ALLES VERANDEREN ALLEEN GOED SPORTNE EN OJA, GEROOSTERD BROOD IS MINDEN GEZIND DAN EEN BOTERHAM MET KAAS HAM OF ANDERE DINGEN EN TRACTATIES GEWOON AANEMEN!

# 03/03/2011

anoniepjuh.... schreef:

Bo! OMG! jij bent veel te licht je moet blijven eten! ga wat meer vet eten! later zullen er anders erge gevolgen van overhouden...

# 03/03/2011

hajat schreef:

ik ben 14 ik weeg 63 en ik ben 162 ik eet 500/700 per dag en ik wil afvallen is dat een goede manieer om af te vallen wilt uw mij a.u.b adviseren

# 05/03/2011

uhmanoniem. schreef:

hey mensen, ik ben 14 jaar 1.68 lang en weeg 48. mijn streef gewicht is 44/45. gezond of niet.

# 08/03/2011

Rosalin schreef:

Hoi ik ben 18 jaar, weeg 58,5 kg en ben 164cm lang. Ik wil graag 7 tot 8 kg afvallen. vind mijn buik en heupen te dik.. ook mijn bovenarmen/benen ben ik niet blij mee. Ik ben sinds deze week begonnen met op te letten wat ik eet. Sporten doe ik niet, heb een tijdje op fitness gezeten maar ging er nooit heen... Ik eet nu dagelijks: 's ochtends 2 crackers met iets van jam of appelstroop, lunch: 2 boterhammen met kipfilet of iets dergelijks. Avondeten: gewoon wat mijn moeder maakt haha, of pasta of aardappels met groentje, rijst met kip... verschilt erg. en dan 1x opscheppen niet meer.en 's avonds een stuk fruit. ik vind het wel erg moeilijk vol te houden, krijg smiddags altijd erg honger.. maar ik wil toch volhouden want ik vind mezelf niet mooi. ik wil wel gaan sporten maar ik kan mezelf er gewoon niet toe zetten. Ik kreeg vanmiddag erg honger en voor vanavond had mijn moeder shoarma gemaakt. dus ik heb vanavond dat wel gewoon meegegeten (ookal vind ik / is het slecht) ik heb 2 kleine broodjes shoarma gegeten met sla erin en een whiskeysaus. ook heb ik nog komkommersalada gemaakt van 1 komkommer, hiervan heb ik ongeveer de helft opgegeten (om het een beetje gezond te houden bij de shoarma) is dit nu erg..? voel me nu een beetje mislukt. dat ik de 2 broodjes shoarma heb gegeten. verder vandaag heb ik gewoon gegeten wat ik de hele week al doe, 2 crackers en 2 boterhammen. Ook drink ik 2 liter water op een dag, en verder 3 kopjes thee ongeveer. Hoe krijg ik snel de kilo's eraf?????

# 09/03/2011

hhoi schreef:

ik ben 13 en ben 1.60 en weeg 49 maar ben aan het lijnen en ja hoe kan jedat het snelst doen

# 10/03/2011

XX schreef:

Waarom ben je in godsnaam aan het lijnen? Je bent nog in de groei, dan moet je dat helemaal niet doen. Waarschijnlijk groei je nog wel een beetje, dus wordt je vanzelf slanker als je langer wordt!

# 17/03/2011

jessy schreef:

hallo ik heb een vraag. ik ben gestopt met roken. ik rook nu al 3 maanden niet meer. ik ben flink aangekomen omdat ik als vervanging van de sigaret ben gaan eten. ik doe 2 keer in de week nu fitnessen. cardio en krachttraining. maar ik wil dus afvallen. ben flink aangekomenop de volgende plaatsen. billen benen en buik daar moet iets van af. ik eet s'morgens om elf uur 1 boterham. 's'middags half 1 eet ik er 2 s'avonds warm en daarna nog een cracker met kaas. of biscuits yoghurt. maar ik val niet af wat doe ik verkeerd of wat moet ik doen. ik ben een vrouw van 25 en weeg 64kg en ben 1,68 lang van me arts moet ik afvallen maar het lukt niet. help me?

# 19/03/2011

Vincent schreef:

ik heb een buikomtrek van 65 en ben 10 jaar 139 cm en weeg 35 ik weet niet of dat goed is .

# 20/03/2011

Lotte schreef:

Hallo, ik ben 14 jaar, weeg 77kilo en ben 169cm lang. Ik heb overgewicht dat weet ik maar weet iemand wat een mooi gewicht is voor mijn leeftijd? Ik voel me heel onzeker en wil ook niet in bikini, ik zie erg tegen de zomer op! Help me!!

# 20/03/2011

Lisanne. schreef:

ik ben een meisje van 13 jaar. ben 1.71 lang en weeg maar liefst 80KG!!!!!! veeeeeeel te zwaar. kan iemand mij helpen met afvallen?

# 27/03/2011

gucci schreef:

ik ben een boomer (hondje) van 6 en een mannetje maar hoeveel mag ik ingodsnaams wegen???

# 28/03/2011

anoniem schreef:

ik ben een meisje van bijna 14 en ben 1.72 meter, en weeg ong. 68kg, ik ben ook niet heel dun, maar ik ben ook niet heel dik, hoe kan dit? ps. ik ben al uitgegroeid als dat er wat mee te maken heeft

# 30/03/2011

Elle schreef:

Ik ben een meisje van 14 en de enige reden waarom ik deze site bezoek is omdat er teveel mensen zijn van mijn leeftijd dat zeggen dat ze dik zijn, terwijl ze normaal zijn!! Ik wil even zeggen dat ik op het randje zit van ondergewicht en dat ik graag normaal wil zijn! Alsjeblieft, smeek niet om mager te zijn want het is alles behalve fijn!

# 04/04/2011

johan van prolt schreef:

ik ben een jongen van 13 ik ben 93 kilo en wil gaan afvallen maar wat moet je dan doen welke oefeningen en hoeveel minuten of per dag ofzo?

# 04/04/2011

Ilse schreef:

Hallo, ik ben 17 jaar en mijn lengte is 178 cm lang, mijn gewicht is 72 kilo en ik eet ontzettend veel. Op dit moment doe ik ook geen sport, wat erg gevaarlijk is en ben op dit moment voor kok aan het leren. Ik vroeg me dus af hoeveel kcal ik moet nemen om af te vallen. Alvast bedankt!

# 08/04/2013

rietje schreef:

Ik ben 62 jr en ik schrijf dit omdat mijn man moet en wil afvallen. Hij is 1.82 lang en zit tegen de 100 kg aan. Ik weet niet of dit een serieuse site is, maar mijn vraag is; om toch geen honger te lijden wat kan hij het beste doen, gewoon langzaamaan minder eten, en dat 3x per dag en verder ander eten/lekkers laten staan, wel koffie en thee zonder suiker en moet het dan goed komen, of moet hij toch een dieet of zoiets volgen?

# 11/04/2011

moeder schreef:

hallo Marga Ik ben een moeder van 2 kinderen die minstens 8 kilo kwijt moet! op advies van de sportschool ik eet smorgens een stukje brood tussen de middag een stukje brood en smiddags een tussen doortje savonds warm eten + vanille Yogurt savonds thee met 2 crackers rond een uur of 9 ga ik minstens een uur wandelen (elke dag) en sport 1 maal per week 1 uur of 2 uren is dit genoeg om af tevallen Ik drink geen cola alleen thee of water! graag reactie

# 14/04/2011

dikke schreef:

haLLoo ik weeg 69 en ben 1.68 ik ben veel te dik en dat zeggen al mijn vriendinenn ook.. :( ik wil graag afvallen. ik doe al een dieet van 600 kcl per dag (soms minder ) .ZE zeggen dat je er 4 of 5 kilo per week afvalt. Maar nee !. Ik ben aL een week bezig bijna en ik ben maar 1 kilo kwijt.. Hoe moet dit nuu? ik wiL graag in 5 weken 15 kilo afvallen. ik hoop dat het lukt :) heeft iemand nog tips ? En Ps. ik ben nog maar 14

# 15/04/2011

x schreef:

iedereen hier zet zijn eigen vraag/probleem erop maar niemand geeft antwoord.. ik denk niet dat het dus zo veel zin heeft :) gewoon verstandig eten probeer je calorie-inname te verminderen als je overgewicht hebt en probeer regelmatig te sporten. ik weet zelf ook hoe moeilijk het is maar uiteindelijk zal je het toc zelf moeten doen!

# 16/04/2011

unknown schreef:

Hallo, Ik week bijna 80 en ben 170 lang, eigenlijk kan je het niet zo goed zien, ik eet ook niet zo veel, maar ben begonnen met fitness en ben ong. 2 kilo afgevallen, maar het afvallen gaat heel erg langzaam en moeilijk, heeft iemand enig idee wat ik er aan kan doen ?

# 18/04/2011

pleunie schreef:

hallo ik ben een meisje van 14 jaar en ik weeg 68 kilo, niemand schat mij zo zwaar maar ik heb een brede lichaamsbouw. Ik vraag me zelf wel eens af; ben ik wel of niet TE zwaar?

# 18/04/2011

Nadine schreef:

Hallo Marga, ik heb even een vraagje. Ik heb net de berekening van mijn BMR gedaan.. deze was als volgt: 655+(9.6x56,4)+(1.8x163,5)-(6.8x19)=1361.54. Ik ben namelijk 19, 1,63 en een half en 56,4 kg. Ik wil graag terug naar mijn gewicht dat ik een 1,5 jaar geleden had... 52,5kg. Niet omdat ik te dik ben, maar omdat ik dan net even dat ene verdikkinkje op mijn onderbuik niet heb. Nu had ik de formule dus ook ingevoerd met het gewicht dat ik zou willen hebben 52,5kg: 655+(9.6x52,5)+(1.8x163,5)-(6.8x19)=1334,1. Dit scheelt dus niet gek veel aan calorieën en ik eet gezond. 2 crackers van wasa met kaas als ontbijt. 2 uur later 1 cracker met grillham, die is nl. ook mager. 2 uur later yoghurt of komkommer/tomaat of een stuk fruit, dan 's avonds alleen avond eten en verder niks. Verder drink ik zo'n 2L water per dag en 's avonds meestal melk. Maar is 1361,54 BMR niet laag?? Er staat dus dat ik dat nodig heb om op het gewicht te blijven wat ik nu heb en dat ik er 1334,1 BMR moet aanhouden om die 52,5 kg te behouden. Hoeveel calorieën moet ik dan aanhouden om eerst naar die 52,5kg te komen? En als ik die eenmaal bereikt heb, moet ik dan aan 1334,1 calorieën per dag houden? of moet dat meer zijn? Alvast bedankt!!

# 18/04/2011

Suzanne schreef:

Dag Marga, Ik had een vraagje. Op het moment probeer ik af te vallen . Ik ben 168 en 70 kilo. Ik sport 5x in de week een uur. Qua voeding eet ik sochtends 2 boterhammen met jam, smiddags magere yoghurt met een kiwi en een appel en s'avonds gewoon avondeten. Als tussendoortje smiddags neem ik vaak een stuk fruit. Ik drink de hele dag door water en thee. Is dit een goed eetpatroon? Alvast bedankt!

# 19/04/2011

Anoniem schreef:

Hallo, Ik ben een jongen van 17 jaar (over maandje 18) en ben véél te zwaar. Ik weeg 100 kilo en ben maar 170 - 175 lang. Ik vind wil graag afvallen maar weet niet goed hoe ik moet beginnen. Minder eten doe ik al een maandje of 2, maar zonder resultaat. Ik moet bewegen maar weet niet goed, hoeveel, hoevaak etc. Ik zou het niet erg vinden om een paar keer per week hard te lopen, ik weet echter niet hoe of wat. Wie kan mij helpen?

# 19/04/2011

louise schreef:

hallo anoniem. om te beginnen als je helemaal geen conditie hebt, zou je 3 x per week een half uur kunnen gaan (hard) lopen en dan iedere week 10 min. erbij. dit zou een goede start zijn. ik hoop dat je hier iets aan hebt! groetjes, louise

# 20/04/2011

meisje van bijna 14 schreef:

hoi, ik vind dat ik moet afvallen maar het lukt niet, ik sport wel. Het probleem is, ik krijg steeds eetbuien (vooral 's ochtends en als ik thuis ben). Heeft iemand tips?

# 21/04/2011

jan schreef:

hey ik ben een jongen van 17, weeg veel te zwaar 96.5 kg en ben 1.70m lang, doe nu aan karate maar val nog steeds niks af, ik eet op de goede momenten op de dag en eeet niet veel te veel

# 22/04/2011

harmen schreef:

ik ben 10 hoeveel mag ik wegen ik ben 1,50

# 23/04/2011

harmen vosssss schreef:

ik ben 1 meter 50 en ik ben 10 hoeveel mag ik eten

# 23/04/2011

H.V. schreef:

Ik ben een meisje van 13 jaar, ik ben 1 meter 68 en weeg 50 kilo. Ik vind mijzelf niet te zwaar ofzo. Maar al mijn vet komt mijn buik te zitten, nergens anders. Mijn armen en benen zijn ongelooflijk dun. Maar ik erger me toch wel aan mijn buik. Ik wil niet afvallen want nog dunner worden wil ik niet. Maar wat kan ik dan doen? Ik hoop dat u me kunt helpen.

# 25/04/2011

s.h. schreef:

hallo ik ben 13 en ik wil graag mijn buikje kwijt raken kan iemand mij snel helpen dat echt werkt en m´n leven weer goed maakt

# 02/05/2011

Sabrina schreef:

maar is dat ene wat je hebt uitgerekent dann hoeveel je maximaal calorieen moet innemen? x

# 03/05/2011

Pien schreef:

hallo , ik ben een meisje van 13 jaar ik weeg 58 kilo ik ben niet te dik maar ik wil graag nog wat slanker worden. Hoeveel calorieen mag je hebben als je wil afvallen ? En wat is goed om op een gewone dag van de week te eten ?

# 07/05/2011

Nina schreef:

Hey, ik ben een meisje van 15 en ben in 1 jaar tijd 10 kilo aangekomen. Ik wil dit er heel erg snel weer vanaf. Ik sport (hockey) 3x in de week en vaak hardloop ik ook nog eens 2x per week buiten het hockeyen om. Maar kan ik met hockey wel afvallen en moet ik dan daarvoor eten of erna? (17:30 tot 19:00 heb ik hockey) En is er een tip om snel vet te verbranden tijdens het sporten? Groetjes!

# 08/05/2011

Chantal schreef:

Ik ben bijna 35 jaar , 1.63 cm lang en weeg 57 kilo, nu wil ik wat afvallen in vet hoeveel calorieen mag ik dan binnen kijgen per dag??? Ik doe 3 keer per week krachttraining en zit bijna niet stil op een dag.

# 10/05/2011

Dawn schreef:

ik ben een meisje van 15 jaar maar ik eet te weinig calorieën voor wat ik moet eten maar ik ben niet heel dun ofsow ik ben 1.64 m en ik weeg 56 meter ook doe ik 3x in de week fitness maar ik val niet af en dat wil ik eigenlijk wel weet u misshien raad?

# 10/05/2011

dawn schreef:

eehh bij 56 meter bedoel ik natuurlijk 56 kilo....

# 10/05/2011

Hannah schreef:

Hoi, Ik ben een meisje van 13 ik ben 1,80 meter en weeg angeveer 73 kg. Ik ben niet dik zeggen mijn vriendinnen. Maar mijn moeder die veel invloed op me heeft zegt dat ik wel te dik ben . Nu heb ik dus de vraag ben ik te zwaar? Ondertussen ben ik 5 dagen 6 kg afgevallen

# 15/05/2011

Hannah antwoord voor meisje van bijna 14 schreef:

Heey meisje van bijna 14, Je moet drie keer per dag eten in de ochtend (dat is het belangrijkste van de dag dat je ontbijt) eet je gewoon een of twee boterhammen want als je niet ontbijt dan kan je je niet goed consentreren op school. Je moet lunchen want anders krijg je na school voor het avondeten enorme eetbuien (en ik kan dat weten) dus zorg dat je iets gezonds bij je hebt en iets lekkers (niet te groot maar gewoon een musliereep ofzo). En natuurlijk het avondeten is belangrijk het is belangrijk dat je zoveel mogelijk groente eet want dat is gezond. En dan als je daarna nog honger hebt neem je wat fruit zoals een banaan of kiwi of appel het ligt eraan wat je in huis hebt. en je kan naar de sportschool gaan en naar school fietsen. (Ik zelf ga naar de sportschool en ik fiets naar school en eet nu drie maaltijden per dag en in de vakantie ben ik 6 kg afgevallen) Ik hoop dat je er iets aan hebt meisje van bijna 14.

# 15/05/2011

anoniem schreef:

Hee, wij zijn 2 meisjes van 13, en wij moeten voor school (M&N) een gerecht maken (dinner) voor iemand van 13, met de goede hoeveelheid kcal die een meisje van 13 moet binnenkrijgen, en de goede hoeveelheid eiwitten die een meisje van 13 moet binnenkrijgen. Dus onze vraag; hoeveel kcal en hoeveel eiwitten moet er in een dinner zitten voor een meisje van 13? Groetjes ons

# 16/05/2011

anoniem schreef:

Hee, wij zijn weer die 2 meisjes van 13 van hierboven, maar we hebben het antwoord al (: groetjes ons!

# 16/05/2011

Marjolein schreef:

Hallo, ik ben een jongedame van 26 jaar. Ben net ziek geweest, heb iets aan mijn maag gehad.... Ben daardoor 10 kilo afgevallen... maar ik kan allen nog maar 3 crackers per dag eten anders zit ik vol.... =S iemand tips wat ik kan doen?? Dat gewicht mag er wel afblijven van mij, maar ECHT niet meer eraf!!!! Thanks alvast!!

# 17/05/2011

Anna; antwoord op meisje van bijna 14 schreef:

Hoi meisje van bijna 14, Ik heb zelf ook een keer erg af moeten vallen. Wat bij mij goed hielp was alle dingen die je at op te schrijven en te berekenen hoeveel calorieën je at. En dan aan het eind van de dag kijken wat je had kunnen laten enzo. Als ik honger had nam ik heel vaak een kauwgompje. In de meeste kaugompjes zitten maar 2 kcal ofzo. Maar het steelt de (lekkere) honger wel heel erg. Ik hoop dat dit je helpt. xx Anna

# 19/05/2011

Amber schreef:

beste marga ik ben een meisje van 16 jaar en 1.75 lang ik weeg nu 58 kilo. volgens mijn moeder eet ik best ongezond en ik vind ook dat ik een bol gezicht krijg, weet je misschien hoe ik wat af kan vallen naar 54 ofzo. zonder al te veel vet, ik sport 3x per week plus nog wat oefeningen in me kamer ong kwartier 4 avonden.

# 19/05/2011

Kim schreef:

Hallo ik ben Kim ik ben een meisje en ik ben 15 jaar en wordt dit jaar zestien. Ik ben ne meter zestig en weeg 53 kg is dit te veel want ik ben er redelijk onzeker over en als het te veel is wat is de snelste manier om aftevallen

# 24/05/2011

Es schreef:

Ik ben 21 jaar, 1.68 cm lang, 65 kilo op dit moment. Ik heb berrekend en ik kom zo rond de 1400 kcal uit als ik 58 kilo wil zijn. Is 1400 kcal niet heel weinig?

# 25/05/2011

Person schreef:

Ik ben 13 en ik weeg 55, is dat te licht?

# 31/05/2011

J schreef:

Hee Ik ben 13 en ik ben 1.74 lang en ik weeg ongeveer 55, is dat te eigenlijk te licht?

# 02/06/2011

Anoniem schreef:

Ik ben een meisje van 13 jaar en wil graag iets afvallen sinds kort eet ik ongeveer rond de 400 calorieën per dag, is dit goed?

# 05/06/2011

kim schreef:

hee ik ben 1.74 lang en ik weeg 56 kg is dat te veel?

# 09/06/2011

Anne schreef:

Ik ben 18 en weeg bijna 15 kilo te veel. Ik ben niet echt dik, heb brede schouders van mezelf en flinke billen. Maar ik wil graag wat vet weg bij mijn onderbuik en ''lovehandels'' en mijn onderrug. Weet iemand een goede sport of oefeningen die daar goed voor zijn? Ik wil het vet níét omgezet krijgen in spieren! alvast bedankt.

# 10/06/2011

Dikke :( schreef:

Heeeey ik ben 13 jaar en ben 1.66 en weeg 71 :( ik wil graag 15 kilo afvallen. Ik ben nu een crashdieet aan het doen dus 100 kcal per dag . Ik had het eerst ook gedaan maar toen kreeg ik ineens vreetbuien k at aleen koekjes snacks en zo 4000 kcal per dag :s. Ik was 52 kiLo !!! en ineens kwam ik meer dan 20 kilo aan :( ik heb egt spijt !!,, maar als ik weer dun word..hoe moet ik dan weer eten om niet aan te komen? :( x dikke meisje

# 10/06/2011

:D schreef:

Hee allemaal ik ben 14 jaar en ik ben ongeveer 1.76 lang en ik week ongeveer 55.3, is dat te licht? Ik zou heel graag een antwoord willen? Alvast bedankt! Xxx.

# 10/06/2011

can't wait to lose weight schreef:

hey, ik ben een meisje van 17 jaar, ik ben 1.80 lang en weeg ong. 63 kilo. toch zou ik graag og wat kilo's afvallen. Hoeveel kcal zou ik per dag maximaal moeten innemen? greetz

# 13/06/2011

:d schreef:

Ik ben een meisje van 15, en ik heb al 3.8kg verloren met een 1200 KCAL dieet! Zeker proberen als je af wilt vallen!!

# 13/06/2011

... schreef:

Je kunt ook gewoon je bmi bereken....

# 14/06/2011

answer :D schreef:

hee :D volgens je BMI ben je pas te licht als je 47 Kilo weegt, heb ik vandaag uitgerekend. Ik ben ook een meisje van 14 en 1,76m. Dus je hebt een mooi gewicht. Zolang je niet zwaarder wordt dan 69 Kilo is het goed. Aangezien je daar 14 kilo voor moet aankomen kan dat nog wel ff duren. Als ik jou was zou ik proberen je gewicht te houden. Ik zelf wil ook 55 gaan wegen, nu weeg ik 4-5 kilo te veel voor mezelf, 59,5. succes iedereen!

# 16/06/2011

BMI schreef:

oké iedereen wil hier weten hoe je je BMI moet bereken blijkbaar, 'ben ik te dik?' 'te licht?' BMI = gewicht : (lengte *lengte) op internet zijn genoeg schema's te vinden die dan vertellen of je te licht, te zwaar of goed bent.. xxx

# 16/06/2011

Bo schreef:

Ik heb een vraagje. Ik ben een meisje van 15 jaar, weeg 51.5 kilo en ben 1.59 groot. Ik kan snel afvallen maar ook snel terug bijkomen :(. (Ik was eens 6 kilo kwijt maar nu is dat er dus weer bij.) Mijn probleem is dat ik nu striemen aan mijn heupen heb gekregen. Is dit normaal? Hoe kan ik op gewicht blijven, zodat ik minder striemen krijg? Alvast bedankt!! Groetjes

# 17/06/2011

Kim schreef:

Ik heb oko een vraagje Ik ben 14 jaar en ik weeg ongeveer 54 kilo en ik ben 1.75 lang... ben ik te licht?

# 19/06/2011

Anoniem schreef:

Ik ben 14 en ik ben 65,8 kilo en ben 1, 74 m. lang. Nu is het niet dat ik echt overgewicht heb, maar ik wil er toch echt wat kilootjes af. Ik weet dat ik ongeveer 2000 K. moet eten (volgens jullie) maar wat raden jullie aan om per dag te eten qua letterlijk eten zeg maar want ik heb geen idee waar allemaal K. in zitten. Ik bedoel dus eigenlijk, moet ik bijvoorbeeld 2 broodjes, 2 appels, zoiets. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, alvast bedankt.

# 20/06/2011

Chloë schreef:

Ik ben een meisje van 13 , weeg 58 kg & ben 1m62. Ik zou graag naar 50 gaan . Momenteel krijg ik ongeveer 700 kcal binnen per dag , ik probeer zoveel mogelijk te sporten , maar het word nu vakantie & dan stoppen veel traningen . Wat moet ik doen om te vermageren ?

# 21/06/2011

patty schreef:

Chloë wil je er 8 kilo af? Waarom, 58 een hartstikke normaal en fijn gewicht hoor!

# 22/06/2011

Anoniem schreef:

Euhm Kim? Je bent idd wel een beetje erg licht volgens mij

# 22/06/2011

Sandra schreef:

Ik ben een vrouw van bijna 50 en lever mijn hele leven al een strijd tegen overgewicht, het is en paar jaar weer niet zo goed gegaan en ben weer 10 kg aangekomen. Ik zou heel graag willen weten of er ook via internet de mogelijkheid is om hulp te krijgen bij een eetstoornis/gewichtsproblemen. Over dieten hoef je me niets te vertellen, ben via weight watchers en dietisten al meerdere malen veeeleeeee kilo's afgevallen. Ik heb echt geestelijke support nodig !

# 22/06/2011

Flo schreef:

Hey, ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben erachter gekomen dat ik een EETSTOORNIS heb (ik had het dus niet door van mezelf) Ik dacht dat ik gewoon een beetje aan het vermageren was... Uiteindelijk kon ik aan niets anders meer denken en nu heb ik dit en ik geraak er maar niet van af... Mijn ouders weten het niet en ik wil het hen ook niet zeggen, want ik ben bang ze te kwetsen... Je denkt dat je jezelf onder controle hebt, maar dat is dus niet zo, dus alsjeblieft, denk twee keer na voor je met dit gedoe begint!

# 22/06/2011

Evie schreef:

Hoi, mijn mbi is goed, ik wil evengoed wat kilo's kwijt, zodat ik dalijk mooi slank ik mijn bikini pas! Ik eet 's ochtends een bakje kwark, 's middags 2 boterhammen en drink veel water. Avondeten is altijd gewoon in normale porties. Ik eet ook niet veel snoep ofzo, soms 's avonds voor de tv een koekje, maar niet overdreven veel! Wie kan mij helpen met afvallen? Alvast bedankt!

# 26/06/2011

Valérie schreef:

Hey allemaal, ik ben 13 ben 172cm, weeg 53 kilo en mensen zeggen dat ik weinig eet, maar toch heb ik een piep klein buikje, je ziet het niet echt, maar als ik zit dan zie ik toch wel 2 vetrolletjes ;P vooral omdat het nu zomer is enzo wil ik dat er toch wel even af hebben, maar ik eet al best weinig van mezelf dus weet niet goed hoe ik dit moet doen, ik eet 1 boterham 's ochtends, 's middags ook 1 boterham en 's avond iets van 3 kleine aardappelen, 1 opscheplepel groente, een stuk vlees en een bakje vla. als tussendoortje meestal een stuk fruit, snoep eet ik niet echt, in het weekend wel een bakje chips maar dat is het ook wel zo'n beetje. ik dacht misschien aan buikspier oefeningen, maar weet niet of dat wel goed/snel werkt, heb ook niet een heel goede conditie i.v.m. darmziekte colitis, dus kan niet heel vaak spieroefeningen doen.. Het gaat niet om een streng dieet ofzo, maar bijvoorbeeld 4 kilo afvallen. Iemand een idee hoe? bedankt alvast!

# 28/06/2011

Tessa schreef:

Hallo, ik ben 13 jaar weeg 65 kilo en ik ben 177 cm lang. Mijn vraag is: ben ik te zwaar? Zo ja, wat moet ik doen om af te vallen? Ik fiets zo ongeveer een uur per dag en (probeer) geen snoep te eten.

# 19/02/2013

Anoniem schreef:

Hooi, ik ben 14 en ik weeg ongeveer nu 70.6 kilo dat is nog net goed voor me bmi. maar ik wil ietsje minder wegen. dus ik ben een 10dagen dieet gaan volgen daarmee viel ik 5kilo af. dus nu ongeveer 65 kilo weeg ik. dat is een gezond gewicht. maar ik blijf opletten met wat ik eet en ik ben heel sportief en ik heb nu ook geen buikvet. dus als je wilt afcvallen op een kort termijn . bijvoorbeeld omdat de zomer er aankomt? dan ik een 10 dagen dieet een goed idee. en daaarna kan je op een lager termijn dieet en blijf goed sporten

# 02/07/2011

axelle schreef:

hallo ik ben 1m65 a 68 en ik weeg 53 is dat goed ?

# 04/07/2011

CharlotteX schreef:

ik ben een meisje van 12 jaar ik weeg 55,6 kilo en ik ben 1,65/1,70 hoeveel moet ik wegen en hoe kan ik gezond afvallen zonder dat me ouders daar achter komen ? ik sport 1 x in de week is dat voldoende ? want dat is gym !? ik eet maximaal 2 stukken fruit per dag ! is dat goed en meestal is dat banaan en appel of mandarijn Gr. Charlotte

# 04/07/2011

Jolien schreef:

Hallo, ik ben 15 jaar en weeg 54kg. Als ik mijn BMI bereken zit ik dus goed, maar als ik mezelf in de spiegel bekijk ziet het er niet zo goed uit :/ daarom zou ik graag onder de 50kg wegen. Ik heb al een paar keer proberen dieeten maar het lukt me niet ofwel gaat m'n gewicht niet naar beneden ofwel ben ik direct een paar kilo lichter maar zijn ze er de volgende week terug bij. Als ik aan mama vraag om naar een voedingsdeskundige te gaan raad ze het af omdat ze zegt dat ik nog te jong ben om af te vallen en zegt ze dat ik er goed uit zie. Ben ik echt je jong of wil ze mij 'beschermen'?

# 08/07/2011

Priscilla schreef:

Hoi, ik ben 20jaar, ik ben 1 meter 63 en ik weeg 63. Ik wil graag 5/6 kilo afvallen. Wat kan ik het beste doen?

# 11/07/2011

Koen schreef:

Hoi, ik ben een jongen van 14j en weeg egt veel te veel ;o Namenlijk 80kg en ik ben 1m62 groot, en ik wil er tegen kerst zeker 15kg af, hoe doe ik dit dan het best ? Grtjs

# 11/07/2011

lotte schreef:

hoi, ik ben een meisje van 13 ik ben 1.63 en weeg 58.5. het is een gezond gewicht maar ik ben echt niet tevreden over mijn buik en benen! kan iemand me helpen, ik wil er alles aan doen om af te slanken.

# 17/07/2011

Lise schreef:

Hoi , Ik ben een meisje van 13 jaar , ik ben 152 cm en weeg nu 38 kg. Heb ik ondergewicht of niet ? Vele meisjes uit mijn klas zeggen dat ik ondergewicht heb omdat je mijn ribben enz kan zien maar als ik dan kijk naar mijn buikvet weet ik het niet meer hoor! Heb je nog andere tips dan buikspieren doen om dit weg te werken ? Heb ik ondergewicht ? (ik sport 8 keer per week van ongeveer anderhalfuur) groetjes

# 17/07/2011

Lotte schreef:

^^ help me !!!!!

# 17/07/2011

red schreef:

hoi

# 17/07/2011

Marga schreef:

Hoi Lotte , je kan het beste afslanken door natuurlijk veel te sporten , buikspieren doen enz... Je moet er hard voor werken om af te vallen. Sport je veel per week ? Ik zou aanraden om elke dag zo'n 50 buikspieren te doen en je kan sporten zoals touwspringen of hoelahoepen ook doen, er zijn genoeg manieren om af te vallen. Wanneer je vooral je buikvet wil verliezen zou ik de buikspieren aanraden . Groetjes

# 17/07/2011

Marga schreef:

Hoi Koen , Als je snel wilt afvallen zal je heel veel buikspieroefeningen moeten doen , ook wat sporten en stoppen met snoepen of chocolade eten. Ik weet dat het moeilijk is om dit allemaal vol te houden , maar bij kerst zal je het resultaat zien , dan besef je dat dit allemaal doe moeite waard was! Succes!

# 17/07/2011

Marga schreef:

Hoi Jolien , Ik zou zoals je moeder zegt niet naar een voedingsdeskundige gaan... Je bent er niet te jong voor , maar je moeder wil gewoon het beste voor je! Je gewicht is volkomen normaal en dus heb je helemaal geen voedingsdeskundige nodig! Er zijn vele meisjes op jouw leeftijd die evenveel als jou wegen ! En dieten alleen is niet genoeg om af te vallen... Je moet ook sporten en buikspieroefeningen doen enz he! Ik denk dat je met dit alles wel zal afvallen. Succes!

# 17/07/2011

Marga schreef:

Hoi Charlotte, Je kan op google opzoeken naar je bmi , zo kom je te weten of je een normaal gewicht hebt. Je kan voor af te vallen nog een extra sport bovenop doen , dit moet niet speciaal in een groep , je kan ook gewoon touwtjespringen fzo.. Het hangt ervan af hoeveel eten je eet , daarop kan je je baseren op hoeveel je zou moeten sporten. 2 stukken fruit per dag is zeker goed ! Zolang je maar geen chocola eet ;) groetjes

# 17/07/2011

Lotte schreef:

hoi, ik heb het hele jaar geen sport gedaan maar dit jaar ga ik weer beginnen. ik heb het wel is tegen m'n moeder gezegd maar dan zegt ze doe niet zo gek je bent helemaal niet te dik. maar ik heb echt een serieus buikje en dikke benen. het is misschien wel mijn bouw maar ik ben er niet blij mee.... nog een vraagje... helpen buikspieroefeningen alleen voor een strakkere buik of ook voor de vetverbranding??? gr

# 18/07/2011

Lotte schreef:

^nog een vraagje:) hoeveel mag je wegen als je ong wegen voor een meisje van 13? 1.63 lang....

# 18/07/2011

Jolien schreef:

Hallo, Ik ben een meise van 14 jaar. Ik eet elke dag gewoon normaal, niet te veel niet te weinig... Ik ben ongeveer 1.75 lang, en ik weeg 55 kg. Ben ik te licht? Alvast bedankt!

# 20/07/2011

Nadinee schreef:

heyy kaylee misschien kunnen we contact houden. ik zit zo ongeveer in het zelfde schuitje. kunnen we elkaar steunen en tips geven enzo. xx

# 12/06/2013

Lotte schreef:

Ik ben eem 12 jarig(bijna 13) meisje en ga volgend jaar naar het moddelbaar ik moet dam 17 km fietse . Ik weeg nu ong. 50 kg. Hoe kan ik het beste afvallen want ik heb een dikke buik?. Hoeveel mag iemand van mijn leeftijd wegen?

# 03/06/2013

Sophia schreef:

Hi, ik begrijp de berekening niet helemaal...Ik weeg 64 kg, 1.69, en ben 30 eet nu 1600kcal per dag. Ik heb daarbij 30% lichaamsbeweging toegevoegd en kom bij elkaar op 3469,96 kj, klopt dat? Ik wil graag afvallen, ik wil graag iets onder de 60 kg wegen, maar ik blijf hangen op 64 kg. Neem ik dan nog te veel calorieen? Ik probeer wel te wandelen en te fietsen maar dat is niet perse dagelijks, op dit moment sport ik niet. (wil ik wel weer oppakken hoor!)

# 08/08/2011

charlotteX schreef:

beste marga bedankt voor je info maar weeg ik nu te zwaar of te weinig als ik in de spiegel kijk schaam ik me als ik ga zwemmen met me vriendinnen ook ik ben best lang voor me leeftijd en snoep best veel en ik ben van me sport af ik deed dansen weet u een sportschool in noord-holland die special voor kinderen is vanaf 12+ ofso en is het ook goed dat ik elke zondag 14,2 km fiets in het bos ? mvg CharlotteX.

# 14/08/2011

CharlotteX. schreef:

^^^^^^^ nog ff aanvullen want mij bmi = 18.6 is dat goed ?

# 14/08/2011

Geïrriteerde dieter schreef:

Aan iedereen die hier komt vragen of zij onder of boven hun gezond gewicht zitten.. JULLIE MOETEN JE DUIDELIJK NOG NIET MET DIETEN BEZIG HOUDEN!! Vanaf dat je een leeftijd hebt waarop je verstaat hoe je een BMI moet berekenen kan je zeggen of je te zwaar bent of niet. Als kind is het vooral belangrijk om goed (lees gezond en voldoende) te eten. Zij die nog geen 18j zijn en krachttraining willen doen: DOE DIT NIET!! Vanaf dat je met krachttraining start wordt de groei van je lichaam afgeremd. Tenzij je dus voor de rest van je leven 1m50 wil zijn, wacht je best tot je volgroeid bent voor je met gewichtheffen begint!! Ikzelf ben al jaren te dik (1m85 en 90 kg) en doordat IK VIND dat ik te dik ben op mijn buik ben ik spieroefeningen beginnen te doen. Ook gezond eten (gezonde tussendoortjes zoals een appel, geen frisdrank meer, ...) is noodzakelijk! Het gevolg is dat ik al 3 kg kwijt ben op 3 weken. P.S. Zwangerschapsstriemen of striemen in het algemeen komen voor doordat de huid te snel moet uitzetten of inkrimpen. 10 kg afvallen in 3 weken is niet alleen onrealistisch, het laat ook blijvende tekens na op de huid. Ik kan het weten, ik heb er zelf op mijn heupen en de binnenkant van mijn billen. Een gezonde BMI ligt tussen 20 en 25. Het ideale gewicht ligt ongeveer bij een BMI van 23. Groeten, Diëeter + 12 kg

# 14/08/2011

netty schreef:

Ik ben met eiwit dieet en wil graag weten hoeveel gram groenten en vlees je het beste kan eten in totaal.

# 17/08/2011

Paccard schreef:

Hallo Ik ben 40 , 1.78 en weeg 152kg ik ben in 4 weken tijd 15 kiloa kwijt, door het drinken van water,en minder calorien te eten. Helaas stokt het hier, en val niet meer af. Hoeveel calorien moet ik normaal binnenkrijg om op een normale manier af te vallen. Ik heb niet veel opties, ben herstellende van een hernia, heb hielspoor, Diabetisch, en een maagslijmvliesontsteking,

# 23/08/2011

Kimberly schreef:

Ik ben 17 jaar en ik wil mijn maag verkleinen,, ik eet namelijk te veel, hoe kan ik dit het best aanpakken? (ik wil dus dat mijn lichaam gaat wennen aan minder voedsel en dat ik niet heel de tijd honger heb) alvast bedankt!

# 25/08/2011

Benthe schreef:

Hallo ik ben 13 jaar (een meisje) en ik ben 1.66 lang maar wat is een normaal gewicht daarvoor?

# 01/09/2011

Dikkiedik schreef:

Hoeveel moet je ongeveer wegen met een lengte van 166cm, ik ben 14 jaar oud. Ik weeg nu 78:( ik ben veel te dik. Erg onzeker, mijn vader zei een keer: hou je zwangere buik in. Ik ben erg verdrietig over mijn gewicht. Ik wil netzo alls andere meisjes van 14 zijn. Ik heb nog nooit een vriendje gehad. Kan iemand mij helpen?

# 04/09/2011

Hoi schreef:

Dikiedik .. kijk je moet een 1500 kcal dieet doen en dan val je in 4 5 maanden kapot veel af en weeg je 20 kilo ofso minder !. ik zou dat doen en je komt ook nier meer aan later en het is gezond !. en je moet je niet verdrietig maken want stres maakt dikker !. Door je verdriet ga je steeds meer eten :) x Meisje

# 04/09/2011

mjm schreef:

Hoi, ik ben een meisje van 13 jaar. ik wil graag afvallen want ik weeg nu 52.2kg ik wil graag onder de 50 blijven, maar mijn vraag is wat is een gezonde manier om af te vallen. Ik bereken nu elke dag hoeveel calorieen ik eet en verbrand meestal is dit rond de 1000 cal. Is dit te weinig? alvast bedankt

# 06/09/2011

Iemand schreef:

Hoi Ik Ben 13 En Ben 1.56 Lang. Hoeveel Mag Ik Wegen !! Want Volgens Mij Heb Ik Overgewicht ;S

# 10/09/2011

;Laura. schreef:

hallo, ik ben een meisje van 14 (bijna 15) ik ben al op dieet omdat ik teveel overgewicht heb ik ben namelijk 77kg en dat is veel te veel. kunnen jullie mij helpen? wat moet ik precies eten, want ik denk dat ik dan minder moet eten. en ik ga ook zo spoedig mogelijk beginnen met sporten alvast bedankt!

# 11/09/2011

margaret schreef:

je kan op de site van harris benedict equation zien hoeveel cal je moet eten om af te vallen een andere site is de calorienchecker

# 12/09/2011

sarah schreef:

halloo ik weeg 65 kilo en ben ongv 1 meter 69 ik wil zoo graag 55 of minder wegen kan iemand mij helpen ik woog eerst 74 kilo ben in 2 maanden 10 kilo kwijt geraakt mr wil graag doorgaan ...

# 13/09/2011

Jane schreef:

Hallo, ik ben een meisje van 15 jaar oud. Ik ben 1.70m en weeg 59 kg. Ik wil graag een 6-tal kg vermageren, soms begin ik er wel aan maar elke keer lukt het niet effectief genoeg naar mij wil. Ik ga nu opnieuw een sport en groenten dieet volgen maar ik zou graag willen weten hoe lang het ongeveer duurt als je 6 kg wil afvallen. Ik sport 3 uur en 30 minuten per week (school en hobby) spijtig genoeg vallen deze sportuurjes achter elkaar. Is sport dan wel effectief? Want dan sport je 3 uur en dertig minuten achter elkaar en de rest van de week doe ik dan zo goed als niets , ik ga ook soms joggen?! Maar mijn belangrijkste vraag is dus eigenlijk hoelang het duurt om 6 kg af te vallen??? Alvast bedankt Jane

# 15/09/2011

sandra schreef:

hallo, ik ben 17 jaar en ik ben 62 kilo, maar ik wil heel graag een beetje afvallen! hoeveel calorieen moet ik maximaal binnenkrijgen om af te vallen? ik loop 3 à 4 keer per week hard (ongeveer een half uur per keer) ik hoop dat iemand mij kan helpen! alvast bedankt!

# 16/09/2011

sandra schreef:

ik wil trouwens ongeveer 55 kilo wegen (ben 1.80 m lang)

# 16/09/2011

shanna schreef:

hoi allemaal. ik ben een meisje en ben 14 jaar (bijna 15) ben 1.55 lang en weeg 65 kilo. ik wil graag afvallen maar weet niet wat ik dan mag eten. ik let al wel op met wat ik eet. neem al geen chips en snacks tussendoor.ik fiets elke dag ongeveer 3 kwartier naar school. hoop dat iemand kan helpen!!!! grtjes

# 18/09/2011

gijs schreef:

hoi ik ben n jongen van 16 ben 1.73 m lang en 52 kg zwaar, ik sport niet echt veel en fiets naar school maar het leukste is: ik eet veel meer kcal dan nodig maar ik word toch niet dik! bijvoorbeeld neem ik vaak een kapsalon als tussendoortje (1800kcal, jammie!) en eet verder normaal (en ik wil niet afvallen)! dat jullie zo zwaar zijn terwijl jullie minder eten en meer sporten, erg raar. volgensmij ronden jullie je energieinname een beetje te veel naar beneden af...

# 19/09/2011

ixv schreef:

hoi ik ben een meisje van 13 jaar en weeg 59 kilo en ben 1.65 is sport best veel namelijk 3x in de week 2 uur voetbal en 2x per week anderhalf uur fitniss en dan een uur cardio en een halfuur gewichten fiets per week zo'n 3 uur en ga iedere avond een half uurtje hartlopen en heb 4 uur ver week sport op school mijn vraag is dan nu zit ik op een beetje een normale bmi want van die sites snap ik niet zo veel omdat je het daar nergens kan berekenen met de hoeveel heit sport liefs

# 25/09/2011

Kim schreef:

Sorry, maar als je 13 jaar bent, 59 kilo weegt (met lengte 1.65) dan zit je gewoon op een prima gewicht. Doe niets anders dan dat je al doet!

# 26/09/2011

Linda schreef:

Ik vind het altijd grappig om te lezen. Dat er mensen zijn die gewoon een droom BMI hebben, en toch willen afvallen! Get real peepz! Ik ben door een te langzaam werkende schildklier meer dan 30 kilo aangekomen. Ik ben 1.70 en woog 114.8 kilo. Inmiddels is dit allemaal onder controle. Ik weeg nu 85.6 kilo en ben nu al kei trots op wat ik bereikt heb. Voor een gezond BMI zou ik 72.2 kilo mogen wegen. Mijn streef is ongeveer 75 kilo. Mensen zolang je goed in je vel zit, denk dan niet aan dat gewicht joh. Ik sport nu 3/4x in de week en eet gewoon lekker waar ik zin in heb. Die zak chips laat ik echt niet staan. Ga gewoon gezonder eten, meer groente en fruit en zolang je lekker in je vel zit! Gewoon doorgaan zoals je doet :D

# 05/02/2014

casper schreef:

ik ben 14 en 1.80,87kg hoeveel kg zou ik moeten nemen om te vermageren

# 26/09/2011

Caroline schreef:

Hallo, ik ben 18 jaar en week 69 kilo. Ik heb al verschillende dieten geprobeerd maar bij mij gaat het eigenlijk alleen maar van mijn buik en borsten af. mijn bovenbenen en knieen blijven fors, zeker in verhouding met de rest van mijn lichaam. Zal het werken als ik goed op mijn calorieën ging letten? en hoeveel mag ik er dan per dag? Groetjes Caroline

# 27/09/2011

Darah schreef:

Hallo, ik ben 13 jaar ik weeg 57kg en ben 1.67m. Toen ik begon met lijnen was ik 64kg. Ik weet dat er niet echt mensen zijn hier met dat soort ervaringen zoals ik maar ik zie goede adviezen hier dus vraag toch maar even. Vroeger at ik zon 2300 kcal op een dag, waardoor ik net een beetje te zwaar was. Maar ik begon dus maar eens met stoppen met snacken, waardoor ik op zon 1800 kcal kwam, maar daarna kwam ik langzaam nog maar op 800 waarna het zelfs nog zakte naar 600, of alleen avond eten soms, en zelfs een beetje bolimia. Maar toen ik dat punt bereikte ben ik wel gestopt en heb aangegeven aan mn moeder dat ik eigenlijk problemen heb met eten, en nu heb ik voorzichtig gebouwd naar een ongeveer 1000 kcal dieet met haar hulp. Maar heb haar niet verteld over bolimia. Maar opzich gaat het daar nu wel beter mee. Ik ga nu 2 a 3 keer per week naar de sportschool (kracht en cardio,) en thuis doe ik ook dagelijks oefeningen en ga ik hardlopen. Ik weet doordat ik op zo een laag dieet heb gezeten dat je dan een jojo effect krijg. Maar heb je mischien nog tips om dit op te bouwen en alles? Op dit moment hoef ik niet meer af te vallen ik wil alleen wat atletiser lichaam krijgen, als het vanuit een gezond dieet dan nog zakt maakt me dat niet uit. En ik had nog een vraagje, ik eet geen vlees en geen melkproducten, maar zou het dan verstandig zijn om wel vlees te gaan eten, of zou kunstmatig eiwit ofzo ook een optie zijn? Sorry voor het lange verhaal ;).

# 27/09/2011

Sarianne schreef:

Hallo,, Ik ben een meisje van 15 jaar. Ik ben 1,68cm en 78.5kg. Hoe kan ik een streefgewicht van 65 kilo bereiken? Fiets elke dag 50 minuten heen en terug naar school. 5 keer in de week. Soms skeeler ik 1 of 2 keer in de week 20 minuten. Ik eet gewoon normaal, 's ochtends een cracker met een appel en voor de middag een koekje (biscuitje) en 's middags 2 broodjes en voor het avond eten een kiwi ofzo en met het avond eten 2 of 3 aardappels met gewoon groente en een stukje vlees en 's avonds meestal niks, maar het is volgens mij beter om 6 keer te eten toch? Dus 's avonds eet ik soms ook wel eens een koekje (biscuitje) Groetjes Sarianne., alvast bedankt..

# 29/09/2011

sanne schreef:

hallo, ik ben te zwaar, ik ben 1.70 m en ik weeg 73 kilo ik weet dat het veel te zwaar is en ik wil heel graag lichter worden. hebben jullie enige tips?

# 29/09/2011

dikkie schreef:

hooi! ik ben19 jaar oud en weeg 92 kilo en ben 178 ik ben dus te zwaar maar hoeveel moet er af=

# 06/10/2011

amanda schreef:

hallo, kan iemand me helpen ben veels te zwaar ben 1.70 en weeg 112kg. wat moet ik doen om af tevallen en wat mag ik op een dag eten en hoeveel ??? help aub

# 14/10/2011

amanda schreef:

en ik ben 21 jaar

# 14/10/2011

zonnetje schreef:

mijn berekening gedaan. huidig gewicht 1960 kcal, bij nieuw gewicht 1835. Nu eet ik twee weken max 1800 kcal.. nog geen grammetje eraf.. 2 keer per week gaan sporten, fitnessapp intensief een uur.. Wanneer komt er schot in de zaak? de weegschaal had op zijn minst toch wel 100 grammetjes weg kunen geven? Wel spieropbouw en 2 cmvan mijn benen af.. ( aardig meetlint..).. Er moet toch ook iets wat veranderingn op de schaal komen?? Wat is redelijk?

# 14/10/2011

zonnetje schreef:

owja 36 jaar BMI 26,4. Vetopslag op benen, met name bovenbenen. Bovenlijf is perfect...wat mijn betreft dan..

# 14/10/2011

zonnetje schreef:

hey dikkie, Je mag maximaal 79 kg wegen voor een gezond gewicht. Jouw BMI is nu 29 te zwaar idd dat moet onder de 25 zijn. . je kunt het ook zelf berekenen. gewicht delen door lengte x lengte. dus... 92 :1.78 x 1.78= 92: 3.1684. Succes

# 14/10/2011

carina schreef:

ik ben 17.5j ik weeg 58kilo en ben 1m40 ik zo graag vermageren voor de trouw van men zus dus voor eind juni

# 17/10/2011

aoibhe schreef:

Ik heb de tabel berekend voor mijn huidige gewicht en mijn streefgewicht en ik kreeg er respectievelijk 2185.3 en 1910.74 uit. Echter klopt dit volgens mij echt niet, want dit zou betekenen dat als ik elke dag onder de 1910.74 zou zitten, ik op den duur af zou moeten vallen. Echter krijg ik dagelijks, als ik niet op dieet ben, zo'n 1800 calorieën binnen en dan val ik echt niet af! Als ik af wil vallen, moet ik toch echt zo rond de 1000 per dag zitten wil ik na ongeveer twee weken iets merken. Overigens ben ik vandaag gestart met een koolhydraatarm- en caloriearm dieet. Weet iemand wat voor supplementen ik daarbij moet slikken en of en hoe ik daarbij moet sporten om uiteindelijk op gewicht te blijven? Verder: ik ben een meisje van 18, ben 1.74 lang en weeg 85 kilo. Ik weeg te zwaar, maar vreemd genoeg ben ik helemaal niet zo dik. Mijn borstomtrek is 104, mijn tailleomtrek 76 en mijn heupomtrek is 103. Ik heb verder ook geen erge vetrollen of zo. Weet iemand waardoor ik dan toch zo zwaar kan wegen? Het zou fijn zijn als jullie hier antwoord op weten!

# 21/10/2011

The Alleja schreef:

hoi Marja hoop ik kan je een antwoord geven. Als ik heb afgevallen tot mijn streven gewicht wat is het vertandig om te doen.... Dezelfde aantal calorieen blijven eten of de colorieen die ik nodig heb per dag??? en als ik bijv. 2000 calorieen begin te eten kom ik weer snel aan? Gr.

# 31/10/2011

Sanne schreef:

Hej! Ik ben 15 jaar, weeg 50 kilo en ben 1.69m. Dit zou volgens de BMR-formule betekenen dat ik slechts 901 calorieën per dag mag eten. Dat doe ik momenteel ook maar is dit eigenlijk wel gezond? Mijn lichaam heeft kennelijk niet meer nodig maar ik hoor overal dat een vrouw dagelijks wel 2000 kcal zou moeten innemen. Hoe zit dit? Want als ik dit zou doen, zou ik tonnetjerond worden...Hopelijk weet iemand het antwoord wat ik het beste kan doen. Dank alvast!

# 01/11/2011

... schreef:

nooob

# 03/11/2011

Jody schreef:

ik ben 17 jaar, ik ben 1.72 m en ik weeg 75 kg. Ik ben 2 weken geleden begonnen met gezonder en wat minder eten. maar hoeveel calorien moet ik eten per dag?

# 06/11/2011

anoniem schreef:

Ik ben 12 jaar, 153 lang en weeg 63 kilo.Ben ik te zwaar?

# 07/11/2011

Inge schreef:

Hoi, ik ben 13 en word bijna 14. Hoeveel mag ik eigelijk wegen? En ik wil lijnen wat moet ik elke dag nu eten? X

# 08/11/2011

Anoniem schreef:

Ik ben 13 en weeg ongeveer 55 en bij 1.60 lang ongeveer. Ben ik te dik? En hoe val ik af. Ik heb vandaag al veel sites bekeken maar k weet niet wat ik moet doen.

# 08/11/2011

Louise schreef:

Hoi allemaal, Ik had me een hele tijd niet gewogen omdat ik toen ik het de laatste keer deed 67 kg woog met een lengte van 1.67m en ben 14 en toen dacht ik al: o nee, dat is veel te veel! Toen dacht ik laatst: het lijkt wel of ik dunner geworden ben! Ik ging wegen en wat denk je? 73 kg! Ik schrok me dood, want ben nu inmiddels 1.70 en 73 kg bij een leeftijd van 14 is natuurlijk veels te zwaar! Ik weet geen leuke sport om op te gaan en van mijn moeder mag ik niet afvallen omdat ik nog in de groei ben maar ik wil wel afvallen omdat ik het zat ben om dik te zijn. Fiets wel elke dag 2 uur. Dat is 12 km heen en 12 km terug. Ik wil graag afvallen alleen nog een probleem: ik weet niet wat ik te veel eet want ik eet gewoon 3 broodjes op een dag en 1 koekje en avondeten en dat is ook niet gek veel dus ik snap het niet. Please, geef me tips!! Xxx Louise

# 14/11/2011

marieke schreef:

Ik heb ent mijn BMR uitgerekend en kom op 1337,86. als ik vervolgens uitreken wat ik op een dag mag binnenkrijgen om op gewicht te blijven (+30%) kom ik uit op 1739,2 kcal... is dat niet wat weinig? ik weeg 53.6 en ben 27 jr.

# 10/10/2012

Daphne schreef:

Hallo, Ik ben 23 jaar en te zwaar. ik wil graag afvallen. elke keer ben ik goed op weg, maar zak ik toch weer terug. ik ben 5 kilo kwijt maar blijf schommelen. Er gaat niet meer af, dus mijn motivatie is ver te zoeken op dit moment. Over het algemeen eet ik niet zo veel. uit de bovenstaande rekensommen kwam bij mij dat ik met mijn huidige gewicht 1674,9 gebruik. op mijn gewenste gewicht zou dat 1552 zijn. Betekent dat dat je zult afvallen tot het gewenste gewicht als je je aan die 1552 houdt? Dat was me niet helemaal duidelijk. Ik ben 1.68 en weeg nu rond de 86 kilo (begon op 92) en wil terug naar rond de 73 ofzo. als het kan nog verder maar vrees al dat ik zelfs die 73 niet ga halen als het verder gaat als het nu gaat. Hoe veel calorieen kan ik binnenkrijgen om toch af te vallen? ik eet er zelf veel minder dan hierboven genoemd. kom meestal net aan de 1000 of net niet. Hoop dat iemand kan helpen!

# 17/11/2011

marleen schreef:

hallo, ik ben een meisje van 17 jaar en ben 1.75 en weeg 76 kg ik heb overgewicht en wil graag minstens 10kg afvallen, wat moet ik doen? ik fiets elke dag een uur en hockey 5 uur per week actief, verder eet ik vrij gezond bedankt! xx

# 20/11/2011

fEMKE schreef:

Hallo ik ben een meisje van 13 en ik heb een groot probleem. Ik kan echt geen ontbijt eten. Het is niet dat ik het niet lust het is meer dat ik het echt niet weg krijg. Wat ik ook probeer ik kan niet meer dan 2 happen eten. Het nadeel is dat ik veel tussen door ga eten en veel honger heb. Wat kan ik hier aan doen?

# 08/12/2011

Daphne schreef:

Hoi femke, ik heb dat ook. ik eet voor dat ik weg ga met veel moeite een beschuitje met hageslag. dan eet ik daarna in de eerste pauze die ik heb brood. dus wel buikvulling, maar gewoon wat later.

# 14/12/2011

Floor schreef:

hoi ik ben 12 jaar en ik weeg 42kg ben ik dan te dik en ik ben 1.56m ben ik dik of ben ik te licht?

# 17/12/2011

stephanie schreef:

hoi ik ben 12 jaar en ong. 1.59 m lang. ik weet niet precies hoe zwaar ik ben, maar ik denk ongeveer 47 kilo. is dat een gezond gewicht? ik vind mijn benen er namelijk heeeeeel dik utizien, dus ik ben bang dat ik te zwaar ben... ik ben een meisje, hopelijk krijg ik snel antwoord!

# 17/12/2011

Djarmo schreef:

Ik ben 11 en1.42 lang en heb 12 kilo overgewicht Hoe veel kan ik per dag eten

# 18/12/2011

Mara schreef:

veel krachttraining is goed, maar als je nog niet volgroeit bent moet je hier echt mee uitkijken!!! Anders krijg je later lichamelijke klachten, dus laat je goed voorlichten en met begeleiding voor de 16e of liefst je 18!!!! Maar het werkt wel, krachttraining en beetje cardio!

# 20/12/2011

Jasper schreef:

Hallo ik ben 1,70 lang en weeg 80 kilo. hoeveel moet ik nu gaan bewegen ? Ik wil graag 65 gaan wegen voor Mei 2012. Met vriendelijke groet, Jasper

# 24/12/2011

margot schreef:

hoi ik ben een meisje van 16 en ik doe aan modellen maar ben net wat te dik.. wat moet ik doen om zo gauw mogelijk er wat af te krijgen?

# 02/01/2012

joella schreef:

hee, ik ben een meisje, ik ben 1.65 ong lang, en ik weeg 65 kilo. ik ben 13 jaar. ik weet dat dit teveel is want ik heb mn bmi berekend, maar hoe val ik snel af? groetjes, joella

# 03/01/2012

Anoniem schreef:

Hallo, ik ben 40, 1.66 m en 94 kg. Veel te zwaar gebleven na alle zwangerschappen. Nu ben ik bezig met afvallen; normaal gezond eten, gezonde tussendoortjes, veel water drinken, niet snoepen en snaaien en vaker nee zeggen. Ik vul op de eetmeter van het voedingscentrum in wat ik per dag eet. Afgelopen 3 dagen waren dat 800 -1200-1200 calorieen. Waarbij die 800 komt omdat ik toen veel groente heb gegeten, soepje etc, maar wel 3 maaltijden. Veel gelet op caloriearme producten (salade met komkommer, tomaat etc), geen honger geleden, enkel geleden onder het feit dat ik de drang naar zoet moest onderdrukken :-). Nu ben ik benieuwd of dit voldoende calorieen zijn of dat mijn lichaam op deze manier toch in de spaarstand schiet. Sporten doe ik (nog) niet, maar met 4 kinderen ben ik eigenlijk altijd wel in de weer.

# 04/01/2012

ik schreef:

PROANA <33 5KILO PER WEEK!!

# 05/01/2012

Melanie schreef:

Ik ben nu een weekje bezig met calorien tellen en het bavalt me heel erg goed. Ik wist niet zo goed hoeveel calorien ik binnen mocht krijgen om af te vallen, ik hield 1500 aan en nu ik het hier bereken mag ik 1556 hebben, dus ik was goed bezig. Ik ben 2 dagen aan die 1500 gekomen en die andere dagen niet! Steeds lager, maar geen honger geleden.

# 06/01/2012

rubinette schreef:

ik ben 13 jaar, ik weeg 63 kilo en ik wil minimaal 5 kilo afvallen mar ik weet niet hoe ik probeer gezonder en minder te eten, maar dat hou ik meestal maar 2 dagen vol

# 06/01/2012

Chantal schreef:

Hallo! Even voorstellen : ik ben chantal, vrouw (19jaar) 1.70 lang en weeg 69 kilo. Dat is op het randje van normaal tot overgewicht, dus ik zou er graag zoon 5kilo vanaf willen hebben. Hoeveel calorien zou ik per dag moeten binnenkrijgen om af te vallen maar wel op een gezonde manier? Ik sport ongeveer een uur per dag.

# 06/01/2012

Mila schreef:

Hey, ik ben een meisje van 15 jaar, ik ben 1.74 meter en ik weeg 52 kilo, ik vind mezelf te dik dus ik ben net beginnen met lijnen en ik krijg maximaal 500 kcal binnen per dag, is dat gezond?

# 09/01/2012

Rebecca schreef:

Hallo, ik ben 17 jaar, 1.61 en weeg nu 50,5 kilo. Zelf vind ik het nu een beetje aan de lichte kant.. Ik eet nu elke dag een hele zak chips leeg en ontzettend veel koekjes en andere vette dingen, maar ik kom niet aan! In tegendeel, ik blijf afvallen! Ik heb wel gehoord dat het er zometeen dubbel aan komt, klopt dat?

# 11/01/2012

stanley schreef:

hallo, ik ben een jongen en ben 16 jaar oud. ik weeg 77 kilo. en mijn lengte is 180 cm. ik schat dat ik nu rond de 3300 calorien binnen krijg. hoeveel calorien moet ik binnen krijgen om ongeveer 1 kilo per week af te vallen? ik sport 3 a 4 keer per week.

# 13/01/2012

anne schreef:

HELP!!, ik ben een meisje van 13 ik ben 1.58 lang en weeg 74 kilo. Ik heb dus overgewicht. wat en hoeveel moet ik eten en hoelang moet ik sporten en wat moet ik dan doen. HELPP!!

# 22/01/2012

anoniem schreef:

hallo, ik ben een meisje van 14 jaar en weeg 71 kg, ik sport gewoon normaal , ik weeg zowiezo in de winter meer. ik ben ongeveer. 1.70. Ik eet best wel veel, smorgens maar 1 boterham, tussen de middag 3 boterhammen & savonds gewoon aardappelen groente en vlees. ik drink veel water. weeg ik teveel , of hoe kan ik het best afvallen ? ik ben al altijd redelijk stevig geweest

# 19/01/2012

AG schreef:

Hallo , ik ben 14 jaar oud en mijn lengte is 1,79 en weeg rond de 82kg ik ben niet echt dik (veel vet) maar weet je misschien wat goed is om te eten om wat sneller vet te verbranden ik sport aardig veel.

# 17/01/2012

Spanje schreef:

Jullie zijn zo jong en en denken al aan afvallen kijk jullie Hollanders zijn dom dat is al 1 noch een punt jullie Hollanders eten te veel kaas kom op als een grote bom op Nederland zal vallen dan word dit een grote smeerkaas bende

# 09/10/2012

tessa schreef:

hoi ik ben tessa en ben 12 jaar. Ik ben 1.63 en weeg 50Kilo is dat veel of niet?

# 29/01/2012

achal schreef:

hoi ik ben 28 jaar en weeg 58 kg, mijn lengte is 1,50 meter. Ben ik goed voor me leeftijd of niet

# 02/02/2012

anne schreef:

Hoi, ik heb sinds een vrije lange tijd ondergewicht (ana). ik let daardoor de hele tijd op wat ik eet en hoeveel calorieën dat bevat. ik wil dit graag stopzetten om langzaam weer wat gewicht aan te komen (ik ben nu 43, ik ben 16 jaar, 1.72m), maar ik weet niet hoe ik dat kan doen, heeft u een tip? ik kan geen snelle veranderingen aan, maar ik wil het wel graag zelf oplossen, omdat ik bang ben dat anderen me te snel te veel aan willen laten komen. alvast bedankt.

# 04/02/2012

koen schreef:

hoi ben 64 kilo heb veel te veel vet en lengte 1,60 p.s wat moet ik doen

# 15/02/2012

anoniem schreef:

Hoi ,ik ben 14 jaar ( bijna 15). Ik ben veels te zwaar ik weeg 80 kilo en ben 1.74 lang. Kan iemand me helpen ,please?? X

# 28/02/2012

antie schreef:

Hoi ik ben een meisje van 17 en weeg ong.72 kg ik ben 1,63 meter lang ik wil afvallen en dat probeer ik al een paar jaar maar het lukt me niet ik kom aan een val dus niet af wat moet ik doen. ik fiets 5 keer per week 2 uur en dans nog een keer in de week....! het liefts wil ik afvallen voor de zomer hoe moet ik het aanpakken? groetjes

# 28/02/2012

antie schreef:

ik heb ook meestal het gevoel dat ik trek heb terwijl ik dan wel gewoon heb gegeten!!

# 28/02/2012

Lins schreef:

hoi, ik ben een meisje van 18jaar, ik ben 1.57 m en weeg al 62. Ik zou graag op een gezonde manier 12 kilo afvallen. Ik zou het gewicht dan ook willen behouden. Wat is de beste manier hiervoor ?

# 28/02/2012

Petra schreef:

Beste Marga, Zie ik nu dat je tegen een meisje van 13 zegt dat ze overgewicht heeft?? Een BMI van 23 is prima! Over de 25 betekent overgewicht. Al deze jonge meiden hier die een perfect gewicht hebben en nu al obsessief bezig zijn met hun gewicht. Belachelijk gewoon. Doe even normaal zeg.

# 17/05/2013

Emma schreef:

Ik ben een meisje van 13 jaar en ik weeg 61 kilo en ik ben 1.65 ik wil 55 wegen of mindeR maar hoe kan k dat het beste doen ??

# 04/03/2012

nani96 schreef:

Hallo ik ben een meisje van 15 jaar oud en ben 1,64 en weeg ongeveer 59. Ik zou graag wat willen afvallen maar ik fiets elke dag al 2 uur. ga 3 keer in de week hardlopen en daarbij zit ik ook nog eens op hockey. ik eet geen tussendoortjes maar toch val ik niet af. iemand tips?

# 07/03/2012

Rick schreef:

hallo ik ben een jongen van 13 ik ben 1,83 en weeg 69. en ik vroeg me af hoe veel kalorieen zou moeten eten om af te vallen. en ik vraag me ook af of ik dan te dik ben.

# 12/03/2012

hoihoi jvdb schreef:

ik vind mezelf te dik of ben het ik ben 1.63/1.64./1.65 en weeg ongeveer 56/57 ben ik te dik?

# 21/03/2012

shirley schreef:

hojj ij ben een meisje van 13 en ik ben 1,57 en ik weeg 40/42 is dat te dik??want ik voel me erg dik vooral me boven benen. asjeblieft antwoord van iemand?

# 22/03/2012

betty schreef:

hoi hallo,ben 29 jr en 1.53m. ik weet zo ongeveer wat ik wel,wanneer en niet moet gaan eten (wat wel verdomd moeilijk kan zijn als je een zoete kauw ben) ik doe aan fitness bij de sportschool, krachttraning combinatie met cardio. (3/4xp.w)als ik streng ben voor mezelf raak ik de kilos wel kwijt en word ik smaller en strakker in m'n lijf . maar heb 1 probleem?? wat ik ook doe ik kom niet van m'n dikke kont en brede boomstam boven benen af.grrr.. ook al weeg ik 49 kilo is mn achterste nog ff dik als ik 10 kilo zwaarder zou zijn. Ik train veel op die moeilijke gebieden dus ook achterkantboven benen maar het word allemaal er niet echt smaller/strakker van.. wat moet ik doen om hier in resultaten te gaan zien?? heeft u misschien tips. alles valt af behalve waar ik het kwijt wil raken! Hoop op een antwoord van iemand hiero die hier wat mee kunt er raad mee heeft en een goede hulpzaam adviesje kan geven wat helpt waar ik wat aan hebt. Ben je dankbaar, vooral voor de moeite. mvg betty

# 24/03/2012

Nada schreef:

Hallo,ik ben Nada ik ben 13 jaar en ik ben 165 lang. ik weeg bijna 67 kilo en ik wil graag afvallen mijn vriendinnen zeggen je moet niet afvallen want je bent helemaal niet dik maar ik wil het zelf wel. en hoeveel moet ik wegen? ps alvast bedankt.

# 25/03/2012

Linda schreef:

Héhoi, ik ben bijna 14 jaar en ik ben 1.73 Ik weeg 77 (erg veel dus) en wil rond 15 kilo afvallen, welke dingen zijn het belangrijkst om op te letten tijdens het afvallen?

# 12/05/2013

Floortje schreef:

Hoi! ik ben bijna 17, ongeveer 1 meter 68 en weeg 54 kilo? Nu weet ik zelf ook wel dat dit niet 'dik' is. Maar toch voel ik me niet prettig bij m'n huidige lichaam. Vriendinnen vinden dat het nergens op slaat maar die zijn zelf of superdun of hebben overgewicht.. Afvallen wil niet lukken terwijl ik ongeveer 1300 calorien per dag eet en 4 keer per week sport. Is mijn lichaam gezond/ongezond en hoeveel calorien mag ik eigenlijk hebben?

# 02/04/2012

Sharda schreef:

Ik weeg nu op het moment 80 kg en ben 1.60 m lang. Sinds vorige week ben ik aan het lijnen en ben ik weer begonnen met sporten (3/4 keer in de week 1 uur fitness). Ook houd ik alles bij wat ik eet en zorg ik dat ik elke dag tussen de 1100 en de 1200 caloriën zit (geen snoep of lekkers ofzo). Nu hoorde ik van iemand dat je minstens aan de 1200 moet zitten omdat je anders niet je vet verliest maar weefsel ofzo. Is dat echt zo? of kan ik gewoon doorgaan op de manier dat ik bezig ben en verlies ik gewoon mijn vet? Alvast Bedankt!! (oh ja ik ben 19 jaar oud)

# 04/04/2012

Ann schreef:

Beste Marga, ik wilde even een opmerking plaatsen, BMI van 23 is geen overgewicht, zoals dat meisje schrijft : ik ben 1.78 en weeg 73 kg, dat kan geen overgewicht zijn!

# 13/04/2012

Ben schreef:

Hoi, ik ben een jongen van bijna 15 jaar en wil wat afvallen. hoeveel calorieen moet ik per dag nemen? ik loop 3 keer in de week hard.

# 24/09/2013

GAST schreef:

beste marga, ik weeg nu ongeveer 74 kilo en ben 14 jaar en een jongen ik zou graag 8 kilo willen vermageren om mijn vetpercentage te verlagen naar 12% ,hoe kan ik het kwijtgeraken?

# 16/04/2012

shauni schreef:

hey hey shauni hier ik heb even een vraagje ik ben 19 jaar ben bevallen op mijn 17 en ben zo 8 kilo bijgekomen het probleem is dat ik steeds honger heb dus ja ik probeer steeds te dieten maar elke keer loopt het mis ik eet bevoorbeeld een halve meloen op om 2 uur en om half 3 heb ik weer trek om te eten ik kan er helemaal niks aan doen maar zou graag toch tussen de 5 en de 10 kilo willen afvallen mijn gewicht nu is 65 kilo en ik ben 163 cm lang help plaese niemand begrijpt wat ik bedoel en kan er ook met niemand over praten groetjes shauni

# 18/04/2012

Anouk schreef:

Hallo! Ik ben 18 jaar en weeg 111 kg. Veeeeeel te veel en ik wil nu echt afvallen. Ik wil graag weten hoeveel kcal ik dan moet gaan eten per dag. Ik ben het gewoon helemaal zat. Qua sport.... uhm ik fiets elke dag naar school, dus in totaal 45 min per dag, wel in een hoog tempo. Ik ben 1,75 m lang. Zou u mij kunnen helpen. Ik wil graag mijn streefgewicht bereiken maar dat zal nog wel even duren, dus vandaar wil ik voor zolang terug naar 90 kg. Kunt u mij helpen?? Alvast Bedankt! Groetjes Anouk

# 21/04/2012

Noortje schreef:

Hoi ik ben 13 jaar een meisje , weeg 55 rn ben 1.68 ! Ik zit op hockey in C1 2 x per week train ik 1,5 uur n heb een wedstrijd van 1 uur ong. Ook dans ik 1 x per week en soms op zondag nog een wedstrijdje. Ik ben nu al twee dagen bezig en eet ong. Elke dag 1300 kcal . Val ik zo wat af ? Ik zou graag bij mijn benen af willen vallen ! Weet u oefeningen ? Groetjes noortje

# 24/04/2012

Noortje schreef:

owja mijn BMI is 19,5

# 24/04/2012

nellie schreef:

hello ! ik ben net 16 jaar en ik ben al een tijdje bezig met lijnen , eerst bij de diëtiste , maar daar viel ik op een gegeven moment niet meer af , dan ben ik naar weight watchers gegaan waar ik ook 2 a 3 kilo afviel maar ik ben nu al ongeveer 2 maand op hetzelfde gewicht .... ik kom van 69 kilo en ik ging naar 60 kilo , ik ben 1.63 m en ik wil graag 57 of 56 wegen , hoeveel calorieën zou ik dan mogen hebben ? groetjes nellie

# 26/04/2012

Els schreef:

hallo. ik ben 18 jaar, 170 cm lang en weeg 65 kilo. ik ben op dit moment aan het lijnen en krijg gemiddeld per dag zo n 1300 calorieën binnen. ik vroeg me af of dit te weinig is, waardoor ik zodra ik normaal eet weer aan kom of denkt u dat ik met deze calorieën inname op gewicht blijf? groetjes Els

# 03/05/2012

johan schreef:

1300 is teweinig je lichaam gaat dan in de spaar stand en slaat alles op haal 20% van je dagelijkse behoefte af dan kom je op ongeveer 1750 voor een vrouw

# 03/05/2012

nicky schreef:

ik ben nicky een meisje van 12 bijna 13 ik mag max 43kg wegen en ik weeg 46 VEEL TE VEEL+ ik ben maar 1.46 m lang ik heb al proberen af te vallen maar ik val geen gram af hoe komt da nu?

# 15/05/2012

Anna schreef:

Ik ben 14 jaar, ongeveer 1.67 en weeg 49 kg. Eerst woog ik 43 kg, en toen was ik opeens veel aangekomen doordat ik de pil ben gaan slikken. Ik fiets 5 dagen in de week 2 uur per dag, waardoor ik altijd best moe ben en geen zin meer heb om nog meer te gaan bewegen. Ik wil vooral mn buikje die gevormd is weer kwijtraken, maar niet door te zwaar sporten. Ik zit het meeste met dat ik me verveel, want dan ga ik veel eten. Weet iemand een goede en leuke activiteit wat me bezig houd, en waar ik toch nog een beetje bij beweeg?

# 17/05/2012

Anna schreef:

Noortje: het beste is om elke dag minstens 1 uur te bewegen. Ik ga vaak skeeleren, daar krijg je beenspieren van. En drink niet te veel frisdrank enzo, eigenlijk is het het beste om alleen water te drinken, en dan heel veel per dag. Ik weet niet echt veel beenspieroefeningen, maar je zou misschien bijv. op je hurken kunnen gaan zitten, dan zo hoog mogelijk springen, en dat dan heel vaak achter elkaar. Dat voel je ook wel in je boven benen.

# 17/05/2012

Aapje lotte schreef:

Hooihoii ik ben lotte Ik wil weeten hoeveel calorieen je per dag mag, En hoe je snel afvalt. Ik hoor graag op antwoord, Met vriendelijke groet lotte

# 26/08/2013

harielle schreef:

hoi ik ben een meisje van 16 jaar ik wil graag 70 kilo wegen want nu weeg ik 80 en ik ben al 21 kilo kwijtgeraakt maar ik deed at met een crashdieet nu doe ik dat niet meer zou jij mij kunnen helpen ik eet 1200 tot 1500 calorieën per dag maar ik wil eind deze maand wel 78 79 kilo wegen het liefst 75 :P maar ik hoor het wel

# 01/09/2013

Marije schreef:

Ik vind het best lastig hoe zoveel jonge meiden die al een laag gewicht hebben toch willen afvallen! Pas daar alstjeblieft mee op, eet gewoon gezond en ga niet steeds minder eten. Ik heb op deze manier anorexia gekregen. Je lichaam heeft eten nodig en je mag van eten genieten.

# 06/06/2012

Salim schreef:

Hallo, ik ben Salim. Ik ben 11, ik ben 1.50 en weeg 54 kilo. Ik vind mezelf veel te dik en ik zou graag af willen vallen, iemand tips voor mij? Beantwoord aub.

# 12/06/2012

@ Kaylee schreef:

Je lijkt wel anorexia te hebben :-o. 55 wegen en in de 60 lang zijn? Niks mis mee! Ik heb geen overgewicht,zie er prima uit. Ben 17 jaar, 160 cm lang en weeg 57 kg.

# 21/06/2012

Lena schreef:

Hey

# 22/06/2012

Martine schreef:

Die formule over het aantal kcal dat je lichaam nodig heeft op een dag ... daar komt bij mij 1485 afgerond uit. Dat is toch heel erg weinig? Ik dacht altijd dat je van ongeveer 2000 uit moet gaan. Als dit is wat ik binnen mag krijgen, eet ik waarschijnlijk veel te veel. Ik ben trouwens 19 jaar, 164cm lang en ik weeg 65 kilo.

# 04/07/2012

Joya schreef:

Ik ben een meisje van 16 jaar en weeg 69 kilo. Ik ben keeper bij hockey en bij ongeveer 164 groot. Volgens mijn BMI berekening zit ik net iets te hoog, maar nu wil ik graag afvallen. Ik vind mezelf iets te zwaar worden en zou graag weer terug willen naar hoe ik altijd was, rond de 63 kilo. Is het mogelijk om dit te halen doormiddel van sporten en minder calorieen dan normaal te eten? Ik sport 5x in de week met hockey en geef ook nog eens 2maal training. Ik beweeg veel en snoep amper. Nu heb ik vakantie en doe ik overdag 300 buikspieroefeningen en loop ik 2x een half uur hard.. Zijn er nog meer opties die openstaan voor een soort beweging? Sportschool is geen optie.. Groetjes.

# 08/07/2012

Joya schreef:

Ohja, en op dit moment krijg ik ongeveer rond de 700 à 800 calorien binnen op een dag.

# 08/07/2012

Marlies schreef:

Als je afvalt in de groei word je later dan kleiner

# 15/07/2012

Ymcmb schreef:

Hay ik ben een meisje van 13 jaar en ik weeg 47 kilo ik wil graag wat afvallen hoeveel calorieën moet ik dan eten en wat moet ik verder doen? Alvasf bedankt

# 22/07/2012

lizz schreef:

Hey ik heb nogal een buikje en ik ben 10 jaar bijna 11 en ik ben 1.55 en weeg 54 kilo ik wil graag men buikje kwijt. Ik eet niet meer dan 2100 of 2000. Ik computer vaak en kijk vaak tv. Ik eet wel vaak fruit en groente. Hoe moet ik gaan afvallen?

# 12/05/2013

nass schreef:

Hallo, ik ben een meisje van 15 jaar. Ik ben ongeveer 1.60 lang en weeg ongeveer 50 kilo. Ik wil graag 5 kilo afvallen, ik heb op de site van het voedingscentrum gekeken en als ik 5 kilo lichter weeg ben ik volgens hen nog steeds gezond. Alleen weet ik niet of dit de groei kan verstoren. Ook wil ik het doen omdat ik vind dat ik te veel snoep.

# 30/07/2012

jongen schreef:

Hallo, ik ben een jongen en ben 15 jaar. Ik weeg 84.1kg en ben 1.84m Ik eet al maanden lang rond de 1600/1700kcal per dag en doe minimaal 4x per week aan intensief kickboksen waar ik ook nog naartoe moet fietsen. de calorieën die ik binnenkrijg zijn meestal 4 boterhammen, avondeten, 2x per dag een eiwitten shake en verder nog een appel en sinaasappel. Ik ben al jaren bezig om vet kwijt te raken door ook krachttraining te doen maar wat ik ook doe t lukt niet, kan iemand me hiermee helpen?

# 31/07/2012

Nick schreef:

Dit snap ik niet: Als je af en toe beweegt, verhoog dan je BMR met 30% Wanneer je bijna elke dag sport, mag je 30% bij je BMR optellen. Moet in de 2e regel geen 40% staan?

# 31/07/2012

felicia schreef:

heey ik ben een meisje van 17 jaar ik weeg 87kg en ben 1.75 cm ik eet op zich gezond ik fiets elke dg loop elke dg aleen ik heb paar maanden terug me knie gebroken dus ik kon niet meer lopen en fietsen dus ik ben wel ongeveer 17 kilo aangekomen alleen nu lukt ht me niet om af te vallen ik eet s'ochtends 2 beschuits en s'midags 2 boterham en avond eten en tussen door 2 fruit hoeveel calorieen mag ik per dag helpen .plies kunt u me een advies geven groetjes

# 26/08/2012

Kimm schreef:

Hoi, Ik ben 22, ben 167 en weeg 82,3 ik weet dat ik overgewicht heb. Ik sport 5/6 keer in de week maar het resultaat is nog niet hoe ik het zou willen.. Hoeveel calorieën moet ik binnen krijgen om af te vallen?

# 04/09/2012

Annemie schreef:

ik heb mijn BMR uitgerekend volgens uw schema : 2445. Wat nu ?

# 04/09/2012

Bloodbone schreef:

Boksen is een goede conditie opbouwer en je gaat jezelf erg fit voelen

# 23/09/2012

bloodbone schreef:

p.s je gaat ook afvallen door boksen. mits je overgewicht zou hebben. en je krijgt er ook nog eens spieren van. ik zelf doe ook boksen, Muay thai en je ook zelf toch oefenen thuis in de tuin ofso..?

# 23/09/2012

Sas schreef:

Ik heb gisteren mijn vetpercentage laten meten en deze was 35,4% en moet minimaal 27,5% zijn volgens de tabel. Ik ben 38 jaar en 1,76 lang en weeg 75,5 kg. Ik kom er niet uit m.b.t. het uitrekenen van mijn benodigde caloriën per dag. Ik ben een gastouder van beroep 3 dagen per week, dus ik zit weinig en de dagen dat ik vrij ben, ben ik ook druk met het huishouden en de boodschappen etc. Kan u mij helpen om het aantal calorieën te berekenen die ik dagelijks nodig heb om goed te functioneren en met hoeveel minder calorieën ik moet doen dagelijks om af te vallen - ik sport (cardio.fitness) minimaal 2x per week een uurtje, maar liever 3x per week dat is wel mijn doel. Alvast bedankt! Groetjes, Sas.

# 25/09/2012

Sas schreef:

Ik ben een moder van 2 kinderen en ben 1.76 cm lang en weeg 75,5 kg. Gisteren mijn vetpercentage laten opmeten in de sportschool en was 35,4% en mocht 27,5% zijn. Mijn beroep is gastouder voor 3 dagen per week, ik zit bijna nooit alleen op de eetmomenten en de dagen dat ik vrij ben, ben ik druk met het huishouden, de boodschappen etc. Ik vraag me nu af hoeveel caloreën ik tot me mag nemen om vet te verbranden als ik 2 tot 3x per week 1 uurtje naar de sportschool ga om te cardio-en en te fitnessen? Als ik het uitreken kom ik te hoog uit onderhoud van ca. 1800 kcal per dag en dat is volgens best veel.........ik wil dus graag vet kwijt op mijn buik en duien en voeding is dan ook van essentieel belang......zou u mij kunnen helpen met uw advies? Alvast bedankt!

# 25/09/2012

Limbu schreef:

hallo, ik ben een 13 jarige jongen. ben 172 lang en 51 kilo zwaar, ik speel voetbal als sport en Thai boksen. nu vraag ik mij af hoe moet ik mijn vet presentage meten...? dank u ,

# 25/09/2012

Jesse schreef:

Hallo ik ben 20 jaar en bgen bezig aan het lijnen. Ik ben kort 1 meter 52 en bent 68 kl dus wel over gewicht denk ik. Kan ik aub weten hoeveel ik precies moet wegen. Zodat ik ook niet ver op dieet ga.

# 15/03/2014

ANNONIEMPJE schreef:

ik wil afvallen want ik hep dikke boven benen ik kan geen korte broekjes meer aan help heeft iemand een iedee al vast bedankt XOXOXOXO XXX

# 04/04/2014

jordy schreef:

hoi

# 15/04/2014

jordy schreef:

ggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggoed

# 15/04/2014

jordy schreef:

h

# 15/04/2014

karen schreef:

ik ben 17 jaar en weeg 49 kilo en ben 163cm lang. Ik zou graag naar 45kg gaan. Hoeveel kcal mag ik dan innemen per dag?

# 25/06/2014

Emma schreef:

Hee, ik ben emma en k ben 14 jaar, 1.65 lang en weeg 50, ik train 3 x per week en 1x wedstrijd, ik volkeybal, ik ben pas 1 week aan het lijnen en eet ongeveer 700 calorieen perdag, soms 800 en soms 300.. Hoelang kan ik dit vol houden.. Ik hoop op een reactiee! Bedankt! Ohja, en als k ongezond of veel heb gegeten, laat ik het er meestal persoonlijk uitkomen... :$

# 14/09/2014

yousef schreef:

Hallo, ik ben 28 jaar sport vanaf november elke dag, ik zie dat ik centimeters verlies maar op de weegschaal aankom. Weten jullie misschien hoe ik dit kan veranderen ik ben nu 114 kilo

# 18/09/2014

lucie schreef:

Yousef, dit komt omdat je spieren aan maakt. Je vet percentage neemt af en daarvoor in de plaats komen spieren. Het kan dus prima zijn dat je aankomt maar toch centimeters verliest omdat je vet zich omzet in spieren, niks slechts aan dus. Als je in een sportschool sport kun je daar vragen of ze je vet percentage op willen meten, als je dit dan regelmatig bij houdt kun je zien dat je vet percentage minder wordt en de spier opbouw toe neemt.

# 18/10/2014

Sanne schreef:

Hoi, ik ben 16 jaar, weeg 71 kilo en ben 1.73 lang. Ik wil graag 60 kilo wegen.. Maar ik mag niet sporten, dus wat moet in doen?

# 03/12/2014

Laura schreef:

mensen, voordat je hier gaat posten, bereken eerst eens je bmi, sommige van jullie willen afvallen terwijl jullie al een perfect, of een te laag gewicht hebben. ik heb ook zulk soort vriendinnen, die hebben allemaal een perfect gewicht en nog willen ze afvallen, en het lukt ze ook nog gemakkelijk. dan kom ik om de hoek kijken met mn 1,68m en 85 kilo... het lukt mij niet om af te vallen. ik heb vanalles geprobeerd en verval steeds weer in mijn oude patroon van te veel eten en snoepen enz. niet om nu lullig te doen tegen mensen die eenperfect gewicht hebben en af willen vallen hoor, maar dikkere mensen zoals ik vinden het moeilijk om te lezen dat jullie wel afvallen en het meestal ook lukt. als ik zou afvallen om op een goed gewicht te komen moet ik ong. 15 kilo afvallen, misschien wel meer. maar mij gaat het niet om het cijfertje wat er op de weegschaal staat, als ik me maar goed voel. zelf zou ik graag weer onder de 75 wegen, 10 kilo er af dus en vervolgens langzaam verder naar een gezonder gewicht. alleen sommige berichten die hier staan weerhouden mij er van om af te vallen! dan ben ik bang dat ik te ver door sla, net als sommigen van jullie. denk na voordat je hier iets op zet!

# 04/12/2014

Maarten schreef:

Hallo. Vraag. Ik ben een jongen van 32 ben nu 81 kg en 179 cm. Ik wil graag 69 kg wegen. Ik wil 3 kg per maand afvallen. Hoeveel kcal mag ik dan binnenkrijgen en hoeveel moet ik er verbranden. Ik ben opzoek naar het evenwicht. Heb namelijk geen idee. Groet.

# 03/01/2015

Jelle schreef:

Misschien kan iemand hier mij helpen. Ik heb 4 jaar terug een maagoperatie gehad en at wat minder en ben 60 kg kwijt. Nu kan ik redelijk normaal eten en doe dit al een jaar en weeg nu 78 kg. Ik wil hier nu nog zo'n 4-6 kg van af. Ik heb net 2x weken shakes gedaan (1x ochtend, 1x middag en normaal avondeten). De 1e week verloor ik 1,5 kg, de tweede week 0 kg. Dus nu ben ik mijn BMR gaan uitrekenen wat uitkwam op ongeveer 1900 kcal en onderhoud van ongeveer 2900 (aangezien ik 4x per week sport en ik 22 jaar ben en 1,82cm lang). Ik eet nu ongeveer 2000 - 2100 kcal per dag en kom deze week weer aan. Moet ik dit gewoon volhouden omdat mijn stofwisseling weer op gang moet komen door de 2 weken shaken hiervoor of moet ik iets anders doen? Wie o Wie kan mij helpen?

# 22/01/2015

Lisa schreef:

AUB IEDEREEN LEES DIT! Veel mensen denken dat ze goed bezig zijn als ze (bijna) niets eten. DIT IS TOTAAL VERKEERD & SUPER ONVERANTWOORD! Ja je zult gewicht verliezen, maar je zal geen vet verliezen maar SPIERMASSA! Ik ben het afgelopen jaar 25kg afgevallen op die manier en ik kan jullie zeggen dat dat de ergste periode was die ik ooit heb meegemaakt! Doe dat niet! Ik had enorme humeurschommelingen, ik moest elke dag huilen voor de domste dingen omdat ik zo prikkelbaar was, ik had extreme tekorten qua voedingstoffen (vitaminen,antioxidanten,..) ik was heel de tijd moe (ook al had ik 10uur geslapen), een trap opstappen was super vermoeiend, ik had een burn-put & ben bijna opgenomen in een kliniek voor mensen met ondergewicht...Ik ben bij een speciale dokter moeten gaan, bij een psycholoog,... En ik draag daar nu nog de gevolgen van, denk niet dat je op 1,2,3 terug alles hebt opgebouwd, dit is een proces van maanden. Mijn spieren waren gewoon allemaal weg en daar stond ik dan mager ja dat was ik, maar ik had extreem ondergewicht en echt waar het is het niet waard! (Als ik nu foto's terugzie van mezelf 5maand geleden gruwel ik dat ik er zo uitzag en het zo ver heb laten komen, Nu ben ik op een normaal gewicht en ik voel me beter dan ooit! Ik barst van de energie en ben super gelukkig. Mijn tips voor jullie: -sla nooit maaltijden over! Het vertraagt net je metabolisme (dat instaat voor je vetverbranding) en je voelt je enorm futloos. - eet realistische porties (hiermee bedoel ik: een middagmaal bestaat niet uit enkel een appel... Maar ook niet uit 30 boterhammen, je moet een evenwicht zoeken en elke persoon is hier verschillend in, maar overdrijf niet (eet niet teveel, maar ook niet te weinig) -eet voldoende groenten en fruit en PROTEÏNE (vlees,vis, eieren,..) proteïne= behoud + aanmaak van je spieren! Het hoeft niet altijd saai te zijn, zoek recepten bv op internet -beperk koolhydraten (aardappelen,pasta,brood,) maar schrap ze zeker niet uit je menu! Je hoeft gewoon niet bij elke maaltijd brood op aardappelen te eten. Let ook op de volkoren/ bruine varianten te eten (bruine pasta, volkorenrijst, linzen, quinoa,.. Deze zijn veel gezonder dan de geraffineerde "witte") -sport! Cardio & krachttraining (kijk eens op YouTube, je vind er allerlei filmpjes dat je gewoon moet volgen en nadoen, het is leuk en gemakkelijk & je kan het gewoon gratis thuis doen) Ik weet dat het niet voor iedereen veilig en gemakkelijk is maar ga eens lopen,geniet van de frisse lucht en met muziek in je oren gaat het vlotter vooruit) - drink voldoende WATER! Je valt achterover als je de ingrediëntenlijst van cola leest... -als je wilt afvallen doe dat dan op een verantwoorde manier maar afvallen op een anorexia-manier gaat echt je gezondheid absoluut niet ten goede komen... Geloof me, ik spreek uit ervaring! XOXO be strong & healthy

# 19/02/2015

Lisa schreef:

@jelle, het is belangrijk dat als je zo een detox/shake kuur doet dat je at op de juiste manier doet en dat is je lichaam erop voorbereiden vb 4dagen ervoor ochtend+middag= een shake en avond= gezond avondeten en dan 2-3 dagen enkel sapjes shakes drinkt, en dan weet opbouwt, je lichaam weer gewoon maakt aan vast voedsel door teru 2 dagen ochtend+middag=shake/sapje en avond= gezond en vast voedsel (recepten van sapjes en shakes vind je op internet, denk aan Rens kroes, julie raw lifestyle,..)

# 19/02/2015

anoniem schreef:

Ik ben een meisje van 12 jaar en 6 maanden 1.66 m en weeg 68 kilo dat is veel te zwaar Hoe moet ik afvallen en heb je tips ???

# 22/02/2015

AlexEllen schreef:

Hooi, ik ben een meisje van 16 jaar en weeg 45kg en ben 158cm lang. Ik doe 2 keer per dag s'ochtends en s'avonds 30 buikspieroefeningen (soms meer), 30x squats, 15 push ups en 25x leg lifts, ik had de vraag hoeveel calorieen ik dan nodig heb? Bepaalde sites zeggen maar 1500 omdat ik voor de rest geen sport doe maar dat lijkt me wel erg wijnig.. Groetjess Alexx

# 28/05/2015

lisa2015 schreef:

hoi. ik ben een meisje van 15 jaar. ik weeg 84 en ben 1.70 lang. ik wil graag weten hoe ik moet afvallen. ik probeerde vorige week te joggen (10 000 stappen. ik heb het bij gehouden met mijn stappenteller) het lukte me. maar het eten blijft me een raadsel. ze zeggen dat als je wilt afvallen meer moet eten zodat je minder trek krijgt. ik snap dat niet. ik probeer zo min mogelijk te eten waar ik moeite mee heb. want soms word ik dan zo boos dat ik dan chocola en dat soort dingen ga eten. ik weet het, het is een slechte gewoonte. maar help aub. dank.

# 16/06/2015

Renate schreef:

Ik kom met die berekening echt heel laag uit, op 1429,7 kcal. Ik ben 19 jaar, 160cm en weeg 60kg. Nou fiets ik elke dag ongeveer 75 minuten totaal (naar en van school) Met die 30% extra voor elke dag sporten (ik wil nog meer gaan sporten, ben aan het afvallen) kom ik op 1858,61 kcal. Dit kan toch niet? Volgens een andere berekening heb ik er 2100 nodig. Waarom moet er 4,7 x je leeftijd vanaf? Het is toch niet zo dat je cellen naarmate ze ouder worden minder energie nodig hebben? Ze moeten nog steeds evenveel brandstof verbranden om je warm te houden en om hun "dagelijkse bezigheden" te doen. Hoe werkt deze berekening?

# 20/06/2015

hoi schreef:

hoi ik ben een jongen van 14 en 165 lang ik weeg maar 45 kg te licht dus. Daarintegen is mijn buikomtrek 75cm (gem voor mijn leeftijd 67cm en overgewicht 77) Wat is nu waar ben ik te licht of te zwaar????

# 06/07/2015

hoi schreef:

wil iemand reageren

# 06/07/2015

hoi schreef:

please?

# 06/07/2015

Lia schreef:

Hoi, ik ben een meisje van 17 jaar, 168 cm en 53.5 kg. ik doe elke dag ong 4 workouts (10 min per keer) van youtube en loop 1x per week hard. Ik at al 2 jaar gezond maar ben 2 maanden geleden vegan gaan eten en ben door de combinatie van dat eten en sporten nu 11 kilo afgevallen. Ik eet rond de 13/1400 kcal per dag en mijn spieren worden wel steeds zichbaarder. Doe ik het zo goed of kan ik nog wel wat meer kcal eten?

# 21/08/2015

Niki schreef:

Echt als je te dik bent (dus als je je bmi berekend en daar komt uit dat je overgewicht hebt) kan je iets afvallen. Maar als je jezelf te dik vind en dat niet bent dan moet je je goed bedenken waarom je wilt afvallen buiten die reden dat je je te dik vind... Als hieruit komt dat je je beter wilt voelen.... Stop! Ga een keer sporten of zoek iets anders maar ga niet afvallen! Geloof me je gaat je alleen maar slechter voelen... Ik ben herstellende van anorexia en weet dus waar ik het over heb! Je denk eerst een paar kilo en die heb je dan eraf... Mr dan gaat het goed en dan wil je meer... En zo gaat het fout! En als je nu denkt dAt gebeurt mij toch niet... Dan heb je het fout het gaaf zoooo makkelijk... Een eetstoornis ontwikkelen gaat ( helaas) sneller dan we denken... Voor je het weet zit je langduurig in het ziekenhuis of kliniek..., en vraag je even af wil je dit wat ik hierboven schreef of zoek je liever een hobby waar je zelf vrolijk van word en je beter van voelt? Niki

# 18/10/2015

Nien schreef:

Hoi, ik wil graag weten of ik te weinig calorieën eet, ik heb overgewicht al jaren en ik ben nu 15. Ik ben nu bijna twee weken uit me zelf wéér begonnen met afvallen, maar deze keer heb ik meer vertrouwen. Ik eet gemiddeld nu 1400 calorieën per dag, terwijl eerst, ik weet het bijna zeker wel meer dan 2000. Toch mis ik ze steeds minder, op internet opgezocht en ik ben bang dat mijn spiermassa eerst wordt afgebroken

# 12/11/2015

Myous schreef:

hallo, ik ben een meisje van 14 jaar en is zit in het nl team basketbal en doe daarnaast nog judo dus ik sport 7 dagen per week, ik ben 1.60 (ja ik weet het erg klein voor het NL team ) en weeg 58.5 maar ik let al een hele tijd op mijn eten maar ik eet gewoon heel veel en eigenlijk heel weinig snoep maar wel veel fruitsuikers. Maar als ik die niet eet dan eet ik gewoon zo weinig. Ik houd mijn eten altijd bij op zon app, eetmeter en ik eet nu gemiddeld 2200 calorieen per dag. wat kan ik nog meer doen want ik eet al niet meer dan 2 boterhammen per dag want ik weet dat dat slecht is maar ik blijf toch zo verschrikkelijk zwaar. Ik ben van mening zelf wel dat ik niet veel minder moet gaan eten en mijn vetpercentage is ook 22.4% dus niet zo heel veel maar ik ben erg gespierd en vaak stoort dat. hoe kan ik dat ook een soort van kwijtraken want dat is zo veel gewicht. Alvast bedankt

# 16/11/2015

vincent schreef:

beste ik ben een wielrenner en als ik bv een duurtraining heb gedaan van 3-5 uur en ronde de 2000 a 3500 kcal heb verbrand. Hoeveel moet ik dan terug innemen om niet bij te komen maar ook om genoeg binnen te krijgen voor mijn spieren aan te vullen. Met welke porties komt dit dan overeen bv met een bord pasta of meer. alvast bedankt

# 09/01/2016

ik schreef:

Hoi allemaal Ik ben een meisje van 14 weeg 52 kilo en ben 172 cm lang Ik zou graag een strakke buik willen heb nu een klein onder buikje. heb je tips wat wel of niet doen (eten,buikspieroefeningen ) En hoe snel ben ik er vanaf ? Bedankt

# 27/06/2016

Anoniempje schreef:

Hoi allemaal, ik ben een meisje van 13 jaar en weeg 58 kilo! Ik vind dat te veel en heb ook gelezen op een andere site dat een gezond gewicht voor mij 48 kilo is! Ik ben dus 10 kilo te zwaar, betekent dat dan dat ik over gewicht heb? En wat kan ik daar aan doen?

# 21/08/2016

Anoniempje schreef:

Hoi allemaal, ik ben een meisje van 13 jaar en weeg 58 kilo! Ik vind dat te veel en heb ook gelezen op een andere site dat een gezond gewicht voor mij 48 kilo is! Ik ben dus 10 kilo te zwaar, betekent dat dan dat ik over gewicht heb? En wat kan ik daar aan doen?

# 21/08/2016

Anoniempje schreef:

Sorry mijn bericht werd 2 keer verzonden!

# 21/08/2016

Carmen schreef:

Hebben jullie al een methode gevonden en zo ja, hoeveel zijn jullie afgevallen?

# 23/10/2016

Guy schreef:

Hallo. Ik ben 14 jaar en heb overgewicht/obesitas. Ik heb vandaag 1300 calorieën gegeten (je weet wel wat ik bedoel). Ik wil heel dringend van mijn vet af voor een duidelijke reden. Kan iemand helpen?

# 25/01/2017

Grace schreef:

Mijn naam is Grace Madrid. Ik ben erg enthousiast vandaag omdat mijn man die mij 3 jaar geleden verliet terug kwam naar me smeken me om hem terug te accepteren. toen mijn man me 3 jaar geleden verliet ik dacht dat alle hoop was verloren en ik had pijn unit toen ik hoorde over Doctor Okumu prachtige spreuk, dus ik contact met hem om hulp en zijn verzekeren me dat ik de volgende om gewoon te getuigen als die zal hij heeft geholpen eerder hebben gedaan. ik deed alles wat hij me vraagt te doen en volg zijn zorgvuldig instrueren en vandaag wil ik dat de wereld weet dat mijn man kwam terug om me viel op zijn knieën en begon te smeken om hem terug net zoals Doctor Okumu kant te accepteren. Doctor Okumu heeft echt een glimlach op mijn gezicht door te brengen mijn man terug, hij is een God gezonden om mensen te helpen en ik ben ervan overtuigd dat hij een God op aarde. Bent u in een probleem en hulp nodig? Contact Doctor Okumu vandaag voor hulp via e-mail: doctorokumuspelltemple@gmail.com of via de website: http://doctorazuaworldofpowerfulspell.webs.com of via WhatsApp:+2348068784784!!!

# 05/02/2017

juliana schreef:

Neem de tijd om mijn korte getuigenis te lezen voor u nuttig zou kunnen zijn. Hallo Mijn naam is juliana. Ik wil deze korte getuigenis met de goede mensen van deze wereld te delen. Het kan nuttig zijn voor jou op een of andere manier. Dit is mijn verhaal. Mijn man denkt dat polygamie is niet verkeerd, werd hij uit een ander meisje voor de afgelopen 1 jaar nu, en ik vertelde hem dat hij nodig heeft om te stoppen, maar hij weigerde en zei dat hij is verliefd op meisje, dat hij ook nog gesproken over woon samen met de girl "voor altijd" mijn man houdt van mij en de kinderen nog steeds, maar hij fijn het moeilijk om te blijven zonder dit meisje, betreurde hij het krijgen in dit in de eerste plaats, maar niet bereid zijn om break-up met haar, mijn man zei dat als hij break-up met haar, zal er geen meer relatie tussen mij en hem. Een dag als ik was het passeren via het internet op zoek naar werk, heb ik verschillende voorbeelden van hoe dit baba heeft bijgedragen aan mensen met hun problemen gezien. Een van hen zei dat hij hielp hem om zijn ziekte te genezen, de ander zei dat hij hielp haar zwanger werd na 11 jaar van zijn kinderloos, en ik zag een ander die zei dat hij hielp haar te redden haar huwelijk en krijgen een goede baan, laat de e -mail val van deze grote baba.  Ik besloot om het eens te proberen en ik contact met hem op zijn e-mail: dregbosolutioncenter@gmail.com deze geweldige baba vertelde me dat mijn man was in de ban van deze dame. en hij vertelde me dat hij in staat om de betovering te verbreken zal zijn. dat was hoe we het gebed staeted met baba, en hij vertelde me alles wat we gedaan moeten worden onverwijld aan mijn gratest onderdrukken, mijn man een einde aan de relatie met het meisje binnen 48 uur en hij kwam terug naar mij en verontschuldigde zich voor alles wat hij deed en vroeg mijn vergeving. Vrienden zwijgen, omdat zij zeggen "een probleem gedeeld is een probleem half opgelost" Maar ik zeg een probleem gedeeld met deze grote baba is "Een probleem definitief opgelost", omdat iemand als deze vader heeft een oplossing voor al uw problemen, ongeacht de probleem is, contact met hem op deze private e-mail: dregbosolutioncenter@gmail.com Nu woon ik gelukkig met mijn man en mijn twee prachtige kinderen. probeer baba en dank me brief met deze mijn emaill adres juliana03by@yahoo.com. baba vertelde me ook dat ik kan ook contact met hem naar oplossingen in een van de volgende problemen in het geval: (1) u wilt dat uw ex terug. (2) Je hebt altijd nachtmerries. (3) worden bevorderd in uw kantoor (4) Wil je een kind wilt. (5) Wil je rijk worden. (6), wilt u uw echtgenoot / echtgenote houden alleen van jou voor altijd. (7) heeft u behoefte aan financiële hulp. 8) Wil je de controle over je huwelijk 9) Wil je aangetrokken voelen tot mensen 10) De afwezigheid van kinderen 11) hebben een man / vrouw 12) genezing van een ziekte. Neem contact op met baba vandaag en je zult blij zijn dat je deed. E-mail: dregbosolutioncenter@gmail.com BEDANKT VOOR UW TIJD ...

# 08/02/2017

suan schreef:

My Name is suan.I zal houden om mijn getuigenis te delen met alle mensen in het forum, want ik had nooit gedacht dat ik zal mijn vriendje terug en hij betekent zoveel voor me, De jongen ik wil om zich te trouwen liet me 2 maand onze bruiloft voor een andere vrouw, toen ik hem dat hij nooit mijn telefoontjes geplukt noemde, verwijderde hij me op zijn Facebook en hij veranderde zijn Facebook-status van getrouwd met Single, toen ik ging naar de plaats van het werk dat hij vertelde zijn baas dat hij nooit meer wil zien me. Ik verloor mijn baan als gevolg van deze omdat ik mezelf niet meer kan krijgen, was mijn leven op zijn kop en alles wat niet soepel gaan met mijn leven, ik probeerde alles wat ik kon doen om hem terug naar mij maar slagen er niet uit, totdat ik ontmoette een man als ik op reis naar Afrika om een ​​aantal zaken uit te voeren zijn het ontwikkelen van enkele jaren terug. Ik vertelde hem mijn probleem en alles wat ik heb doorlopen in het krijgen van hem terug en hoe ik mijn baan verloor, vertelde hij me dat hij van plan om me te helpen, ik geloof niet dat er in de eerste plaats omdat ik heb al alles proberen. maar hij zweert dat hij zal me helpen door de invoering van mij een baba in zijn land, hij gaf me de baba contact en we hebben allebei contact op met de baba direct, de baba vertelde me dat de reden waarom mijn vriendje mij verlaten en vertelde me ook een aantal verborgen geheimen. Ik was verbaasd toen ik hoorde dat van hem, zei hij dat hij zal een spreuk voor mij en ik zal de resultaten in de komende paar dagen te zien. dan ik reis terug naar de VS de volgende dag en ik noemde hem toen ik thuis kwam en hij zei dat hij is druk gieten die spreuken en hij heeft alle materialen die nodig zijn voor de spreuken kocht, zei hij am gaat om positieve resultaten te zien in de komende 2 dagen dat is donderdag, en echt Mijn vriend belde me op precies 12:35 op zaterdag en excuses voor alles wat hij gedaan had, zei hij dat hij niet wist wat hij doet en zijn plotselinge gedrag was niet opzettelijk en hij beloofde dat again.it niet te doen was alsof ik droomde toen ik dat hoorde van hem en toen we het gesprek eindigde, belde ik de baba en vertelde hem mijn vriendje belde en hij zei dat ik heb nog niets gezien, zei hij dat ik ook mijn baan terug te krijgen in de volgende 3 dagen tijd, en toen het maandag was, belde ze me op mijn werk plek naar het kantoor te hervatten de volgende dag, en meer promotie van in mijn kantoor. op dit moment geef ik alle dankzij vader in Afrika papa heel erg bedankt, neem dan als iemand die hulp moet dringend contact opnemen met deze man, want dit is de enige manier waarop ik kan hem betalen en te helpen bij mijn collega-forum nodig hebben. dit is de e-mail, dromosunhealinghome@gmail.com,

# 03/03/2017

anoniem schreef:

Ik wil alleen maar om deze man oproep dromosun voor de prachtige koepel wat hij voor mij te bedanken, ik geloof nooit dingen zullen weer om een ​​goede zet voor mij. ik ben anoniem als gevolg van de veiligheid reden, ik ben een voetballer die nu een van de grote club bidden nu, ik ga door middel van een veel pijn en pijn door te proberen een goede club te spelen voor te krijgen, maar ik heb nooit één dag de mogelijkheid om gewoon geen reden, deze kreeg zelfs tot het punt dat ik zelfs zal zijn bedelen club en mijn land te laat me spelen en toon mijn talent voor gratis dus dat het woord me kan zien, maar toch, ik nooit de kans om dat te doen, was ik in overal waar ik ga afgewezen. een trouwe dag, mijn zus ofwel omgekeerde me naar haar huis, door het verkrijgen van daar, vertelde ze me dat ze iemand die me kan helpen, ik geloof haar nooit op het eerste, maar ik heb geen keuze hebben dan te proberen, ze vertelde me over een spell caster oproep dromosun in afrika die me kan helpen, en de meeste grote club gaat op zoek naar mij met een grote geld voor mijn rekening, ik vertelde haar zelfs dat nu ik niet eens geld nodig, alles wat ik nodig hebt is een plek om mijn talent te bewijzen aan de eigen woord en mijn land die mij verlaten zonder reden. ze me aan de man te introduceren, om er, de man vertelde me dat ik heb geestelijk probleem, dat maakt me niet uit te blinken in mijn voetbalcarrière, en hij vertelde me wat we moeten doen en we hebben echt alles. eerst mijn land omkeren me om een ​​vriendschappelijke wedstrijd, ik alleen haft tijd spelen voor de wedstrijd, na de wedstrijd drie grote club om mijn land kwam op zoek naar mij. dat is hoe ik kreeg mijn zelfvertrouwen en geluk, nu ik ben ik grote jongen die spelen voor een grote club met geen vermelding voor een goede reden te zijn, en ik ean een grote geld elke week. gelieve mijn broers zijn die doormaakt wat ik passeren voordat moeten contact opnemen met deze geestelijke mens, zal hij je helpen, want deze man heeft hulp veel speler die we niet eens weten en kan nooit sprake zijn. dit is zijn privé e-mailadres in het geval u hulp nodig heeft. (dromosunhealinghome@gmail.com).

# 03/03/2017

Sanne schreef:

Hoi ik ben Sanne.. Ik ben 162 cm en 16 jaar oud. Ik weeg 53 kg. Ik woog paar maanden geleden nog 62 kg ongeveer, dus ik ben een paar kilo's kwijt. Nu MOET ik meer gaan eten van m'n ouders en hulpverleners enzo, we hebben afgesproken dat we de kcal gaan opbouwen. Ik MOET nu minimaal 1700 kcal per dag eten. Ik ben zo bang dat ik aan ga komen, vooral omdat ik niet sport en dus nauwelijks beweeg op een dag. Is mijn kcal inname niet te hoog? Want als hij te hoog is moet ik t weten want ik wil echt niet aankomen!!

# 26/12/2017

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.