Chakra-therapie

Chakra-therapie

Deze therapie behoort tot de categorie alternatieve geneeswijzen. Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk "draaiend wiel". Chakra's zijn de "knooppunten" op ons lichaam; de "energie-centra", die allemaal corresponderen met een bepaald lichaamsgebied en de daarin aanwezige lichaamsdelen en organen.

Wanneer deze chakra's behandeld worden, wordt de Universele Energie (ook wel Prana genoemd) gestimuleerd om de chakra's sneller te laten draaien en een sterkere energie van een hogere frequentie op te wekken. Hierdoor worden de organen, het zenuwstelsel en de endocriene klieren aangezet om weer onbelemmerd en naar behoren te gaan functioneren.

Er zijn 7 hoofdchakra's, en ieder van deze chakra's staat bovendien symbool voor een bepaalde kleur, te weten:

Naam Ligging Kleur
1 seks- of wortelchakra tussen de anus en het geslachtsorgaan rood
2 stuitchakra op het stuitbeen oranje
3 zonnevlecht op de lendenwervel ter hoogte van de navel geel
4 hartchakra op de borstwervel ter hoogte van het hart groen
5 keelchakra op de halswervel ter hoogte van de bovenkant van de schouders blauw
6 voorhoofdschakra of "derde oog" op het midden van het voorhoofd indigo
7 kruinchakra boven op het hoofd, op de kruin violet

Er zijn verschillende vormen van chakra-therapie, maar in principe komen ze allemaal op hetzelfde neer: het werken met Universele Energie aan de chakra’s en het in balans brengen van lichaam en geest.

De behandeling neemt weinig tijd in beslag. De patiënt zit of ligt met de kleding aan. Naast de chakra's worden standaard nog enkele andere punten behandeld en bij specifieke klachten die ook in de behandeling worden meegenomen. Deze methode is, zoals zovele alternatieve behandelmethoden, holistisch, d.w.z. het in balans brengen van lichaam en geest; niet alleen naar de klacht kijken maar naar heel de mens. Daarom ook worden altijd meerdere chakra's aangepakt in plaats van alleen die in het gebied van de klachten. Universele energie kan gebruikt worden NAAST de reguliere medische zorg; niet in plaats van die zorg. Het is een ondersteunende therapie, die gericht is op verbeteren van de eigen genezingsprocessen of, indien er geen specifieke klachten zijn, verhoging van het energieniveau. Deze behandelwijze is zeer effectief gebleken en is toepasbaar op de meeste klachten.

English View this article in English: Chakra Therapy

Toegevoegd op: 12-05-2007 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.