Het project Convenant overgewicht faalt

Het project Convenant overgewicht faalt

In 2005 werd het project Convenant overgewicht opgericht. Dit project had als doel het aantal mensen met overgewicht terug te dringen. Gisteren verscheen het eindrapport van het project, waaruit bleek dat dit project de doelstelling niet had behaald. Het aantal mensen met een overgewicht is de afgelopen vijf jaar niet gedaald, maar juist gestegen.

''Bij de start van het Convenant overgewicht in 2005 was gemiddeld 40 procent van de volwassen Nederlanders te zwaar en 10 procent veel te zwaar. Op dit moment heeft 46 procent van de volwassenen overgewicht en 11 procent obesitas'', staat in het eindrapport. Onder de kinderen is nu 17,5 procent van de meisjes te zwaar en 14,5% van de jongens. In 2005 was dit 14% voor meisjes en 13% voor jongens.

Paul Rosenmöller ,de voorzitter van het project Convenant overgewicht, presenteerde gisteren in het stadion van ADO Den Haag het eindrapport aan de minister van Volksgezondheid Ab Klink. Daar werd een project gestart, met als doel ervoor te zorgen dat de jongeren in Nederland binnen vijf jaar de gezondste van Europa zijn.

Toegevoegd op: 24-11-2009 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.