Dadels

Dadels

Vandaag even aandacht voor een bijzondere en gezonden snack: de dadel. De puur natuur-versie uiteraard en niet gekonfijt. De allerlekkerste dadel vinden wij de Medjoul dadel, echte reuzendadels. Heerlijk zoet en zacht. En ze zijn erg groot, dus overdrijf niet: neem er eentje, en geniet daar intens van. Hmmmm, veel lekkerder dan een gebakje!

Ze zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar, maar op dit moment (augustus) zijn ze weer volop verkrijgbaar. Wij kopen ze altijd op de markt.
Denk ook eens aan de kids: geef ze zo'n dadel in plaats van snoepgoed. Leer ze om het lekker te vinden. Pure smaken en toch lekker zoet, in plaats van al die kleurstoffen, suikers en kunstmatige zoetstoffen! De dadels zijn rijk aan vezels en arm aan vet.

In Oost-Europese landen worden bij de thee, ook in cafés en restaurants, vaak dadels gepresenteerd. Misschien een ideetje voor onze horecaondernemers? Eens iets anders dan een koekje of chocolaatje....

Er zijn ook kleinere dadels, in ponds- en kilodozen verpakt. Ga eens op dadel-ontdekkingstocht!

DadelDadel

Toegevoegd op: 24-08-2008 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

wil kemper schreef:

ze zijn inderdaad heerlijk!!!

# 10/09/2008

mike schreef:

ik bedoelde dus>>>> zon. en geen zoin

# 16/06/2012

bds tiplijn schreef:

Deze dadels komen uit Israel. Met aankoop steun je de bezetting, onderdrukking van de Palestijnen, landroof, en apartheid. Waarom zou je daar aan meebetalen? - Koop dus andere dadels.

# 13/08/2012

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.