Eczeem

Eczeem

Eczeem is een jeukende, rode, droge ontsteking van de huid. In de huidplooien, zoals bij de knieholtes en de ellebogen, is het vaak heviger. Eczeem is niet altijd gekoppeld aan een allergie.

Een plotselinge uitbraak van eczeem kan ook worden uitgelokt door bijvoorbeeld agressieve schoonmaakmiddelen of wollen kleding. Ook warmte kan een oorzaak van het ontstaan van eczeem zijn.

Heb je wel een allergie, bijvoorbeeld voor de huidcellen van huisdieren, of voor stuifmeel, dan is er maar heel weinig van deze allergenen nodig om een vorm van eczeem te veroorzaken.

Voorts is het zo dat bepaalde kunstmatige toevoegingen in voedingsproducten reeds bestaand eczeem kunnen verergeren.

Bij hardnekkig eczeem is het altijd aan te raden om een arts te raadplegen. Een lichte vorm van eczeem kun je eventueel zelf proberen te behandelen. Doe dit dan wel met natuurlijke middelen. Let erop dat je milde zeep gebruikt en dat je kiest voor vochtinbrengende reinigingsproducten.

Het geregeld eten van vette vis of een voedingssupplement dat visolie of teunisbloemolie bevat kan ook ondersteunend werken bij het bestrijden van de ontstekingen.

Toegevoegd op: 11-04-2009 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

ik lieg echt niet schreef:

ik heb eczeem in mn kont ma kweeni wa k moet doen

# 19/02/2010

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.