Edelsteentherapie

Edelsteentherapie

Vanouds zijn er mensen die geloven in de natuurlijke kracht van stenen. De kleur, samenstelling en vorm van de kristallen bepalen welke krachten een bepaalde edelsteen heeft.

Zoals alles in de natuur, heeft elke edelsteen een eigen trillingstoestand. De kracht van een edelsteen komt tevoorschijn als antwoord op een trilling in het universum, die past bij juist die steen. Zo reageert goud op de trilling van de zon, tin op de trilling van Jupiter.

Welke edelsteen voor welke persoon goed is, hangt onder andere af van het sterrenbeeld van die persoon. Verder is de aard van de klacht van belang. Soms deelt men de stenen in naar positief, yang, en negatief, yin. Een yang-steen maakt de levenskracht van een bepaald lichaamsgebied groter, een yin-steen voert een teveel aan energie af. Soms kunnen stenen schadelijke stoffen uit het lichaam opnemen.

U kunt edelstenen als therapie op verschillende manieren gebruiken. Het makkelijkste is om de edelsteen op de huid te dragen, op de plaats van het orgaan dat u wilt beïnvloeden. Soms verpulvert men edelstenen en lost ze op in een drankje, of legt men de steen in water om een aftreksel van de edelsteen te maken.

Toegevoegd op: 24-04-2007 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.