Voor u gesignaleerd: de Egoscue-methode

Voor u gesignaleerd: de Egoscue-methode

Heeft u regelmatig last van uw rug, nek, heupen of knieën? Kortom, heeft u klachten als u beweegt, of bij het sporten? Dan is de kans groot dat dit komt door een verkeerde houding. Bij "Houding op Maat" te Terneuzen, Zeeuws Vlaanderen, NL, werkt men met deze Egoscue-methode, een uiterst effectieve vorm van oefentherapie, die afkomstig is uit de Verenigde Staten.

Ik  kan deze methode aan iedereen aanbevelen die blessures wil voorkomen en zijn/haar vitaliteit wil verhogen”  Arnold Vanderlyde, drievoudig Europees kampioen boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaille winnaar, ondernemer.

Hoe het werkt 

Heeft u regelmatig last van uw rug? Doen uw schouders, heupen of knieën dagelijks pijn? Kortom heeft u klachten als u beweegt of zelfs als u zit? Houding Op Maat leert u hoe u de oorzaak kunt aanpakken. Allereerst wordt uw totale bewegingsapparaat in kaart gebracht. Vervolgens wordt er specifiek voor u een oefenprogramma samengesteld. Dit oefenprogramma brengt uw lichaam weer terug naar de juiste houding en kunt u thuis eenvoudig zonder hulpmiddelen uitvoeren. Een zeer groot percentage van klachten aan het bewegingsapparaat worden namelijk veroorzaakt   door een verkeerde houding. Het bewegingsapparaat kan alleen optimaal functioneren als het voldoet aan het ‘oorspronkelijke ontwerp'. Dit ontwerp wordt ook wel de ‘blauwdruk ‘ van het bewegingsapparaat genoemd. Behoudens zeldzame uitzonderingen is dit ontwerp op ons allemaal van toepassing. Door deze juiste houding te herstellen pakt u de oorzaak van de klachten voor eens en altijd aan. Houding Op Maat baseert haar aanpak op de Egoscue-methode, een zeer effectieve vorm van oefentherapie afkomstig uit de Verenigde Staten.

De Egoscue-methode heeft klinieken in Amerika, Japan en Mexico en rekent een groot aantal amateur - en professionele sporters (waaronder golfer Jack Nicklaus en spelers uit de National Football League) tot haar klantenkring. Ook de Noorse mariniers passen deze methode toe. Sinds begin 2008 is deze unieke methode ook in Nederland beschikbaar via Houding Op Maat. Houding Op Maat heeft haar praktijk in Terneuzen en Domburg (beide in Zeeland) en  biedt therapie op locatie aan door heel Nederland en België.

Herstel de blauwdruk, een nadere uitleg

Afwijkingen van de blauwdruk kunnen in de loop der jaren ontstaan door gebrek aan beweging, of juist door een eenzijdige beweging. Bijvoorbeeld, welk deel van de dag brengt u zittend door, doet u zittend werk en kijkt u televisie? De kans is vrij groot dat u als gevolg hiervan een minder optimale houding ontwikkelt. Gaat u vervolgens een sport beoefenen, dan is het niet onwaarschijnlijk dat er abnormale slijtage en uiteindelijk pijn ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan een voorwiel dat scheef in de voorvork van uw fiets is gemonteerd, u kunt wel fietsen alleen de kogellagers zullen sneller verslijten. Zo werkt het ook met uw gewrichten.

AnatomieHoe ziet deze blauwdruk er dan uit? Een aantal belangrijke kenmerken van het vooraanzicht (zoals hiernaast is afgebeeld), is dat de zogenaamde gewichtdragende gewrichten - enkel, knie, heup en schouder-  naast elkaar staan op gelijke hoogte en in een rechte lijn boven elkaar. De uitzondering wordt gevormd door het schoudergewicht. Door verschillen in lichaamsbouw kan de schouder van de verticale lijn afwijken (denk aan ‘brede schouders'). Daarnaast wijzen de knieschijven en voeten recht naar voren. Kijk eens naar uzelf in een lange spiegel, wijzen u voeten en knieschijven recht naar voren of naar buiten? Staan uw schouders op gelijke hoogte of is een schouder hoger dan de andere?

Houding Op Maat kijkt verder dan het symptoom, hoewel daar natuurlijk altijd rekening mee wordt gehouden. Maar richt zich vooral op het wegnemen van de oorzaak, door het herstellen van de juiste houding. Vaak ligt de oorzaak van een symptoom in een houding probleem elders in het lichaam. Een van de grondbeginselen van Houding Op Maat is dat het lichaam werkt als een eenheid. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is in staat haar werk te doen als het lichaam wordt teruggebracht naar het ‘oorspronkelijk ontwerp', de blauwdruk.

Meer informatie: www.houdingopmaat.nl
+31 (0)115 -850925
erik@houdingopmaat.nl

Toegevoegd op: 09-02-2009 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.