Express workouts deel 3

Express workouts deel 3

Dansen is een geweldige manier om snel fit te worden en tegelijkertijd ook nog plezier te hebben! Ideaal voor je algehele conditie en voor een slankere taille en sterkere spieren! Dit is deel 3 in de serie voor 10 minuten workouts.

De "Handen Jive" - twee minuten

Zet een lekker muziekje op, bij voorkeur natuurlijk een echte ouderwetse Jive, maar iets anders swingends is ook prima.

Laat je handjes maar eens wapperen! Ga rechtop staan; benen iets uit elkaar, knieën iets gebogen, en de bekken iets naar voren gekanteld. Je ellebogen ter hoogte van je middel en je handen VOOR je, de palmen naar beneden. Beweeg nu als volgt, op de maten van de muziek: breng je rechterhand over je linker (drie maten), dan de linker over de rechter, ook 3 maten.  Doe dit in totaal 2 minuten.

De Twist - acht minuten

Lekker sixties muziekje opzetten...
Ga staan met je voeten uit elkaar en je knieën licht gebogen. Hou je armen recht voor je uit en draai langzaam je heupen naar rechts, terwijl je je romp en armen naar links beweegt. Blijf op dezelfde plek staan en ga na een minuut zachtjes op en neer met je knieen. Twist daarna in de omgekeerde richting: draai je heupen naar links, terwijl je je romp en armen naar rechts beweegt. Doe deze workout in totaal 8 minuten.

Vorige delen

Toegevoegd op: 06-04-2007 | Categorie: Fitness | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.