Feestelijke risotto-zalmrolletjes

Feestelijke risotto-zalmrolletjes

Een recept voor een feestelijk voorgerecht voor vier personen. Een aantal van deze ingrediënten kun je bij de natuurvoedingswinkel kopen.

Benodigdheden

  • 2 pakjes van elk 100 gram Bio-verde Ierse zalm
  • 250 gram Ekoland risotto
  • 1 potje De Rit bearnaisesaus
  • 1 potje De Rit artisjokkenharten
  • dille
  • evt. sojasaus of wasabi

Bereidingswijze

  • Maak de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Meng er naar smaak bearnaisesaus door en laat het gerecht afkoelen.
  • Smeer dan een laagje koude risotto op tweederde deel van een plakje zalm en druk dit iets aan.
  • Snijd de artisjokkenharten in reepjes en leg een reepje in het midden van de zalm, met wat dille ernaast.
  • Rol de zalm dan voorzichtig op en snijd er feestelijke rolletjes van.
  • Als extra smaakmaker kun je dan eventueel nog een dipsausje maken van wasabi of sojasaus.

De rolletjes zelf zijn prima een paar uur van te voren klaar te maken. Denk eraan dat de risottovulling eerst afgekoeld moet zijn.

Toegevoegd op: 20-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.