Gember, dé hulp bij afslanken?

Gember, dé hulp bij afslanken?

In Azië en Arabië wordt gember al zo’n 5000 jaar als specerij en medicijn gebruikt. In de 16e eeuw is gember in de westerse wereld geïntroduceerd als specerij. Maar gember kan ook een bijdrage leveren tijdens het afslanken.

Waarvoor wordt gember gebruikt?

De smaak van gember is scherp en uitgesproken. Dit wordt door veel mensen gewaardeerd. Gember is dan ook terug te vinden in curries, sauzen, soepen, vleesgerechten en in het drankje ‘ginger ale’. Daarnaast wordt het ook verwerkt in ontbijtkoek en speculaas. Heeft u wel eens sushi gegeten? Dan weet u vast dat gember gebruikt wordt voor de neutralisatie van de smaakpapillen.

Waarom gebruik je gember?

Gember is niet alleen smaakvol, maar ook erg gezond. Het bevat talloze vitamines, mineralen en vezels. Daarnaast levert gember belangrijke antioxidanten en is het caloriearm. Voor personen die willen afslanken kan gember ook bevorderlijk zijn in het proces. De kilo’s zullen er natuurlijk niet direct afvliegen, maar je kan het proces met behulp van gember wel versnellen. De volgende eigenschappen worden toegekend aan verse gemberwortel:

  • Snellere energiestofwisseling
  • Onderdrukt je vetopslag
  • Vermindert vetophopingen
  • Werkt verzadigend
  • Stimuleert je spijsvertering
  • Verlaagt als het nodig is je bloedspiegel

Je hebt dus alle reden om verse gemberwortel te gebruiken, door bijvoorbeeld je roerbakgerechten. Daarnaast kun je ook een lekker vers kopje gemberthee nemen.
Gebruik jij weleens gember in een van je gerechten of dranken? Deel jouw ervaringen met de andere bezoekers door een reactie achter te laten.

Gemberwortel bestel je bij DieetDrogist.nl

Toegevoegd op: 11-03-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.