Geroosterde aardappelen met rozemarijn

Geroosterde aardappelen met rozemarijn

Een lekker recept voor aardappelen met rozemarijn. Deze aardappelen passen bij een zomers slaatje en gegrild vlees. Het recept is geschikt als diner voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen, geschild
  • 3 tot 4 teentjes knoflook, in schijfjes
  • een paar takjes rozemarijn, naar smaak
  • grof zeezout, peper
  • 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Verwarm na ongeveer 10 minuten koken de oven voor op 200 graden Celcius. Giet de aardappelen af en laat ze vervolgens uitlekken. U kunt ze in de gewenste grootte snijden.

Doe de aardappelen met de knoflook, zout en peper in een ovenschaal en sprenkel er vijf eetlepels olijfolie overheen. Voorzichtig omscheppen. Schik de takjes rozemarijn tussen de aardappelen. Bak ze in de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin.

Voedingswaarde

  • Energie: 250 kilocalorieën (1060 kJ)
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 31 gram
  • Voedingsvezel: 2 gram
  • Vet: 12,5 gram (waarvan 2 gram verzadigd vet, 9,5 gram enkelvoudig onverzadigd vet, 1 gram meervoudig onverzadigd vet)
Toegevoegd op: 22-04-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

karin schreef:

voor t behoud van de vitaminen kun je de aardappel ongeschild en ongekookt in de oven bakken (45 minuten, 180 graden)

# 27/12/2010

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.