Geuren

Geuren

Geuren... we hadden het er al over in een vorig artikel. Geuren zijn heel belangrijk. Geuren kunnen je vrolijk maken, energie of inspiratie geven, maar ze kunnen ook heel afstotend zijn. Bepaalde geuren associeer je met bijv. gebeurtenissen uit je jeugd. Zodra je de desbetreffende geur ruikt, zie je direct de gebeurtenis voor je.

Het uitzoeken van een parfum, eau de toilette of aftershave is dus beslist niet iets om "zo maar even tussendoor" als je op zoek bent naar een nieuwe geur. Handig om te weten is, dat er eenvoudig gezegd drie categorieën geuren zijn: bloemengeuren (vaak zoet, herkenbaar, ongecombliceerd); Chypres (fris-kruidig, met de geur van kruiden, mos en hout) en Oriëntaalse geuren (weelderig, nadrukkelijk, poederachtig, warm).

Bedenk dat de geur die je uitgezocht hebt, ook een momentopname kan zijn, afhankelijk van de stemming waarin je verkeert. De meeste geurtjes zijn behoorlijk aan de prijs, dus wees verstandig en spuit na al het snuffelwerk je op dat moment favoriete luchtje op een proefstripje EN op de binnenkant van je polsen. En ga dan weg, neem letterlijk afstand. Na het testen van een aantal geuren is je neus "verzadigd" en maak je misschien de verkeerde keuze. Nog iets belangrijks om te weten: de geur die bij een ander zo heerlijk ruikt, kan op jouw huid een heel ander effect hebben! Vandaar de tip om wat op de binnenkant van je polsen te spuiten en het daar enige tijd te laten zitten om het effect goed te testen.

Snuffel dus de uren erna geregeld aan je polsen. Vind je het nog steeds lekker? Krijg je er geen allergische reactie van op je huid?

Ga een volgende keer terug naar de winkel en snuffel nog een keer aan je (drie meest) favoriete geur(en). Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen. En ja, eigenlijk zouden we voor elke stemming een ander geurtje moeten hebben... krantenwijkje erbij nemen dan maar?

Toegevoegd op: 29-12-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.