Gezondheid Nederlanders niet verbeterd

Gezondheid Nederlanders niet verbeterd

De gezondheid van de Nederlanders is in het afgelopen jaar niet verbeterd. Het aantal zwaarlijvigen steeg en het aantal drinkers en rokers bleef gelijk.

Ook het aantal Nederlanders wat volgens de richtlijnen voldoende beweegt, is sinds 2005 gelijk gebleven. Dat blijft uit onlangs gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2006 was bij 46 procent van de Nederlanders boven de 18, sprake van overgewicht. Dit is een stijging van 2 procent, vergelijken met 2005 en evenveel als in 2004. Ook het aantal volwassenen met ernstig overgewicht nam toe, 13 procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen hebben ernstig overgewicht.

Het aantal rokers is stabiel gebleven. 30 procent van de Nederlanders boven de 12 jaar rookt. Ook de daling onder jongeren zet niet door; ongeveer 23 procent van de mensen tussen de 12 en 24 jaar rookt.

Ook het aantal zware drinkers is ook gelijk gebleven. Ongeveer 11 procent van de Nederlanders, is een zware drinker. Slechts 20 procent van de mensen drinkt geen alcohol.

Toegevoegd op: 21-03-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.