Salade van Gordon Ramsay

Salade van Gordon Ramsay

Salade van Gordon Ramsay, uit zijn boek "Gordon Kookt" (prima paasgerechtje, maar ook erg lekker op alle andere dagen!). Dit is een lunchgerecht of bijgerecht voor 4-5 personen.

Benodigdheden:

voor de salade:

  • 2 stronkjes witlof
  • 100 gram rucola
  • 150 gram aardbeien, kroontjes verwijderd en in vieren gesneden >> NB: je kunt ook frambozen nemen, houd er dan een paar apart, zie bij dressing.
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram pijnboompitten, geroosterd

voor de dressing:

  • 100 ml olijfolie, extra virgine
  • 3 eetlepels frambozenazijn
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • likje vloeibare honing

Bereidingswijze salade:

Snijd van de witlofstronkjes een stukje van de onderkant af. Haal vervolgens de blaadjes los en leg die, samen met de rucola, in een slakom; meng voorzichtig met 2 vorken door elkaar. Strooi dan de pijnboompitten en de aardbeien of frambozen (voorzichtig, erg kwetsbaar!) over de salade en verkruimel tot slot de geitenkaas erover.

Maak kort voor het serveren van de salade de dressing.

Bereidingswijze dressing:

Klop de bovengenoemde ingrediënten voor de dressing en voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe. Serveer apart in een schaaltje.

NB: als je frambozen in plaats van aardbeien gebruikt voor de salade, pureer dan de achtergehouden frambozen en voeg die bij de dressing, om e.e.a. net iets dikker te maken.

Toegevoegd op: 14-04-2009 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Henk schreef:

Smaakte heerlijk, leuk recept!

# 15/12/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.