Groenten: lekker anders

Groenten: lekker anders

Een lekker en gezond recept voor groenten die je in de oven kunt roosteren. Dit recept is geschikt als hoofdmaaltijd voor 4 personen.

Benodigdheden:

  • 4 uien 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 venkelknollen
  • 6 eetlepels oliefolie (Mediterrane)
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes (eventueel diepvries)
  • (eventueel grof zeezout)

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor tot 190 graden C.

Snijd de gepelde uien in vieren. Snijd de paprika's tweemaal in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de venkelknollen tweemaal in de lengte door. Leg alle gesneden froenten in een kom en giet de olijfolie erop. Voeg de knoflook toe. Meng dit alles goed door elkaar, zodat alle groenten bedekt zijn met een dun laagje olie.

Bereiding:

Verspreid de groenten over de bakplaat van de oven of leg ze naast elkaar in een ingevette - grote maat - vuurvaste schaal. Bestrooi met tijmblaadjes. Rooster nu de groenten ongeveer 30 minuten in de oven. Schep ze na 15 minuten even om. Bestrooi ze eventueel met grof zeezout.

  • Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten.
  • Voedingswaarde per persoon: eiwit 4 gram, vet 15 gram, koolhydraten 14 gram, kcal 207, kJ 869.

Tips:

  • Je kunt aan de groenten ook nog aardappelen toevoegen, in grove stukken gesneden.
  • Lekker met gegrilde kip, lamskoteletten of lamsbout.
  • Vervang dit vlees door een vegetarische variant of laat het helemaal weg.
  • Een paar takjes rozemarijn in plaats van tijm is ook erg smakelijk en geurig.
  • Eventueel kun je de teentjes knoflook ook heel laten (gepeld) in plaats van ze uit te persen.
Toegevoegd op: 19-04-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.