HCG afslankkuur: weer een crashdieet

HCG afslankkuur: weer een crashdieet

HCG staat voor Humaan Chorion Gonadotrophine. Het is een hormoon dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Het komt o.a. in de eerste vier maanden van de zwangerschap in grote hoeveelheden in het moederlijk bloed voor. Het wordt tevens gebruikt bij het verhelpen van mannelijke en vrouwelijke onvruchtbaarheid en bij de therapeutische remming van de groei van kankercellen en het HIV-virus. Sinds enkele jaren wordt HCG echter ook gebruikt voor afvallen.

HCG beïnvloedt de hypothalamus, het deel van de hersenen dat functies aanstuurt met betrekking tot de bijnier, de schildklier, de stofwisseling, de eetlust en de vetverbranding. Toediening van zeer kleine hoeveelheden HCG zou de vetverbranding positief kunnen beïnvloeden en het hongergevoel kunnen remmen. Zodoende zou men een streng caloriebeperkend dieet gemakkelijker kunnen volhouden. Hier is echter nog geen wetenschappelijk bewijs voor geleverd. Normaliter wordt HCG enkel toegediend voor medische doeleinden, waaronder bij zwangerschapsproblemen m.b.t. een onregelmatige eisprong.

Voor een dieet i.c.m. HCG wordt een dagelijkse calorie-inname van 500 kcal voorgeschreven. Dit is natuurlijk gewoon een crashdieet. Het is ook geen wonder dat men hierdoor afvalt, want dit is voor vrouwen slechts 1/4 van de totale energiebehoefte; voor mannen zelfs 1/5. Wij benadrukken nog maar eens dat een crashdieet zeer gevaarlijk is, omdat men te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Bovendien zorgt een crashdieet niet voor een blijvend laag gewicht. Om echt af te vallen, zul je je voedingsstijl moeten aanpassen en meer gaan bewegen!

HCG zal misschien wel het hongergevoel kunnen onderdrukken, het is en blijft gevaarlijk om een crashdieet te volgen! De Inspectie voor de Gezondheidszorg is gelukkig fel tegen deze methode en SP-kamerlid Henk van Gerven wil dat minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het gebruik van HCG als afslankmiddel gaat verbieden.

Toegevoegd op: 17-12-2009 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Britt schreef:

Vreemd dat rondom dit artikel 6 advertenties staan die HCG aanbieden.

# 07/10/2010

liss schreef:

apart dat ze verder geen uilet geven over de hongerremmende werking aangezein er ook genoeg adere middelen op de markt zijn die goed werken

# 06/11/2012

Henk lamplijp schreef:

Goed uien vreten beste schijt je eigen helemaal leeg goed dieet

# 06/04/2016

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.