Huidirritaties

Huidirritaties

Vandaag pakken we de kriebels aan, voordat hier irritaties over ontstaan. Zo is iedereen op de hoogte van de uitslag en gaan je handen jeuken om alvast wat eerste hulp aan te schaffen in de vorm van milde middeltjes die verlichting geven van dit ongemak. In de reguliere geneeskunde wordt vaak cortisolcrème voorgeschreven. Wij noemen een paar verzachtende hulpmiddeltjes op natuurlijke basis:

Aloë Vera-gel

Deze gel werkt heerlijk verkoelend en helpt om bacteriële infecties te voorkomen en ontstekingen te bestrijden.

Zink en vitamine A

Houd eens even in de gaten of je wel genoeg van deze twee binnenkrijgt, want een tekort aan zink kan (mede) de oorzaak zijn van huiduitslag.
Als je vitamine A tekort komt, dan kan dat tot gevolg hebben dat je huid erg ruw wordt en/of gaat schilferen.

Calendulazalf

Bij eczeem is het erg belangrijk dat de huid vocht toegediend krijgt. Deze zalf heeft een vochtinbrengende eigenschap en is bovendien ontstekingsremmend.

Rode Klaver

Van rode klaver wordt beweerd dat het eigenschappen bezit die het bloed kunnen reinigen. Zo kunnen de onzuivere elementjes die bij o.a. psoriasis en eczeem voorkomen, worden geëlimineerd. Dit kruid is al eeuwenlang een populair middeltje.

Zie ook:

Toegevoegd op: 11-04-2009 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.