Japanse noedelsoep

Japanse noedelsoep

De Japanse keuken heeft altijd zeer originele dingen te bieden. Vandaag een recept voor een heerlijke en gezonden Japanse noedelsoep. Dit recept is geschikt voor 2 personen.

Benodigdheden

  • 1 Entrecote van ca. 150 gram, 1 uur gemarineerd in 4 eetlepels teriyakisaus
  • 75 gram shii-take, in plakjes
  • 2 theelepels olijf- of wokolie
  • 125 gram Japanse tarwenoedels (udon)
  • 6-7 dl kippenbouillon
  • 1-2 eetlepels chilisaus
  • 2-3 theelepels Japanse sujasaus
  • 203 lente-uitjes, in ringen
  • 1-2 rode chilipepers in ringen
  • 1 eetlepel gemberwortel in reepjes

Bereidingswijze

  1. Bak de gemarineerde entrecote aan elke kant ongeveer 2 minuten in de grillpan.
  2. Bak de shii-take plakjes ca. 5 minuten in 2 theelepels olie.
  3. Bereid de tarwenoedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken.
  4. Breng dan de kippenbouillon met de chilisaus en de sojasaus aan de kook.
  5. Verdeel de noedels over 2 kommen en schenk de bouillon erover.
  6. Leg ook de plakken vlees, shii-take, lente-uitjes, rode chilipepers en gemberwortel in de kom.

Een heerlijk, geurig gerecht!

Toegevoegd op: 11-05-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

hanna schreef:

203 lente uitjes?

# 06/05/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.