Vier notenpasta.. een gezond alternatief voor pindakaas!

Vier notenpasta.. een gezond alternatief voor pindakaas!

Op de site hebben wij in het verleden weleens commentaar geleverd op de pindakaas van het merk Calvé. Pindakaas is op zich een gezond product, maar het nadeel is dat het zoveel vet bevat (en dus veel calorieën levert) en dat er slechte conserveringsmiddelen worden gebruikt. Wij vonden een goed alternatief voor je...

Laatst kwamen we in de natuurvoedingswinkel 4-notenpasta van het merk Jori tegen. Nu zijn we er niet op uit om merken aan te prijzen, maar we willen je slechts op een gezond alternatief voor pindakaas wijzen.

Deze vier notenpasta is geheel natuurlijk en bevat geen conserveringsmiddelen. Het bestaat (zoals je misschien al had vermoed) uit vier verschillende noten: geroosterde pinda's, hazelnoten, cashewnoten en amandelen. Daarnaast is een beetje zeezout toegevoegd. Het enige nadeel ten opzichte van pindakaas met conserveringsmiddel is dat je het af en toe door moet roeren omdat zich een klein laagje olie bovenin vormt.

Voedingswaarde per 100 gram:

De energiewaarde is iets lager dan die van de meeste pindakaasmerken en ongeveer gelijk aan hun minder-gezonde light-variant. Daarom is het een uitstekend alternatief! Sinds ik 4-notenpasta heb, lust ik geen pindakaas meer!

Toegevoegd op: 08-01-2008 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Rico schreef:

Hoi Marga, in welke winkel(s) kan ik die notenpasta kopen? ik raak een beetje uitgekeken op pindakaas dus wil weer eens wat nieuws proberen! groetjes Rico

# 08/02/2008

Marga schreef:

Er zijn geen grote natuurvoedingsketens, daarom kan ik niet zeggen waar ze hem in jouw woonplaats hebben. Ik weet dat hij in verschillende winkels in Zeeland te krijgen is. Ga gewoon eens bij je lokale natuurvoedingswinkel langs en probeer of ze het voor je kunnen bestellen.

# 08/04/2008

Dexter schreef:

Ik vroeg me af welke (slechte) conserveringsmiddelen er in pindakaas zitten. Als we naar het etiket kijken dan zal je namelijk de volgende ingredienten vinden: gebrande gemalen pindas, gedeeltelijk geharde plantaardig olie en zout. Welk van deze ingredienten is het slechte conserveringsmiddel?

# 06/03/2009

marieke schreef:

Hoeveel calorieen, vetten en onverzadigde vetten is dat per boterham? In pindakaas light zitten wel een stuk minder vetten.... Alvast bedankt voor het antwoord.

# 10/10/2009

Renate schreef:

Na 1e x doorroeren/ gebruik...De pot onderste boven in de kast bewaren... scheelt weer doorroeren en een olie laag bovenop de pasta voor de keren daarna. Enige nadeel is dat het aan binnenkant deksel zit! Maar het voordeel weegt zwaarder. :)

# 27/09/2013

Marietje schreef:

notenpasta" pinda is geen noot !!!

# 22/08/2013

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.