Kerst- of nieuwjaarsborrel? Hou het gezellig EN gezond, dit jaar!

Kerst- of nieuwjaarsborrel? Hou het gezellig EN gezond, dit jaar!

Geef je party eens een gezond tintje met de volgende smakelijke tips. Je gasten zullen je dankbaar zijn, de volgende ochtend...

  • Neem minder alcohol door een verfrissende kerstcocktail te nemen: mix wodka met tonic en granaatappelsap. Wodka is de zuiverste alcoholische drank en het minst zwaar af te breken door de lever. En nee, we adviseren niet om tonic light te nemen. Er zitten meer kunstmatige zoetstoffen in, die nog moeilijker te verwerken zijn voor de lever dan gewone suiker ...
  • Een minder zout alternatief voor de mega-zak pinda's, borrelnootjes etc. is een handje ongezouten walnoten, naturel hazelnoten, amandelen, en cashewnoten in een pan doen op laag vuur, en er een beetje tamari-saus over te sprenkelen (tamari is tarwevrije sojasaus). Laat 2 minuten zachtjes warmen. Laat uitlekken in keukenpapier om overtollige saus te verwijderen.
  • Ditzelfde principe kun je ook toepassen op een handje zonnebloem- en pompoenpitten, maar dan in een voorverwarmde oven van 180°C; besprenkel met tamari, roer goed door en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat 11-18 minuten warmen en roer tussendoor 2x om.
Toegevoegd op: 19-12-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.