Kiemgroente-recepten: Gevulde tomaten

Kiemgroente-recepten: Gevulde tomaten

Kiemgroenten zijn ook uitermate geschikt voor bij de lunch. Zo ook dit recept voor gevulde tomaten. De hoeveelheden die in dit recept gebruikt worden zijn geschikt voor twee personen, als bijgerecht of als lunchgerecht.

Benodigdheden

  • 4 middelgrote, harde tomaten
  • 1 theelepel alfalfaspruiten
  • 1 eetlepel linzenspruiten
  • 1 theelepel tuinkers
  • 1 eetlepel zonnebloemspruiten
  • 1 theelepel radijsspruiten
  • 1 eetlepel mayonaise of 1 eetlepel olie met 1 theelepel umeboshipasta (dit is pasta van Japanse umeboshipruimen),
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 rode of groene paprika, fijngesneden.

en voor de garnering:
2 hardgekookte eieren, toefje mayonaise, plukje alfalfa.

Bereidingswijze:

Snijd kapjes van de tomaten en hol ze uit. Vermeng het binnenste van de tomaten met de mayonaise en meng hier de spruiten doorheen, en ook de sjalotjes en paprika.

Vul hiermee de tomaten. Dek ze af met plakjes ei, garneer met een toefje mayonaise en wat alfalfa.

Toegevoegd op: 16-05-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.