Alternatieve "sandwich-spread" met kiemgroenten

Alternatieve "sandwich-spread" met kiemgroenten

Vandaag alweer het laatste recept uit de kiemgroenten-serie; een sandwich-spread met kiemgroenen. Als basis gebruik je mayonaise of halvanaise en je roert er bijvoorbeeld het volgende mengsel in van zeer kleingesneden harde groenten en kiemgroenten door.

Benodigdheden

  • elk 10 gram van de volgende kiemgroentes:
    alfalfa, taugé, tuinkers, mosterdspruiten, radijsspruiten, zonnebloemspruiten
  • 20 gram tarwegras
  • elk 10 gram van de volgende verse kruiden, allemaal fijngehakt:
    peterselie, selderij, koriander, bieslook.
  • een halve fijngesnipperde paprika
  • 1 kleine wortel, geraspt,
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd,
  • een halve dunne prei, fijngesnipperd
  • stukje komkommer, in zeer kleine blokjes gesneden
  • 3 eetlepels mayonaise of halvanaise
  • een halve theelepel gemberpoeder
  • een halve theelepel komijn
  • een halve theelepel majoraan,
  • een snufje tijm.

Meng alles door elkaar en je hebt een heerlijk frisse, alternatieve spread voor op je broodje of cracker!

Toegevoegd op: 19-05-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.