Kinderen leven ongezonder

Kinderen leven ongezonder

Kinderen zijn te dik, snoepen te veel en sporten te weinig. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 12.000 basisscholieren.

Het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ onderzocht de scholieren op hun gezondheidsgedrag. 15% van de kinderen bleek te kampen met overgewicht, terwijl 10% ondergewicht had.

Campagne: Ga voor Gezond!

Dit onderzoek onder de leerlingen was het startschot voor de campagne Ga voor Gezond! van het NIGZ. Uit het onderzoek bleek tevens dat 30% van de kinderen regelmatig, maar toch nog onvoldoende beweegt.

Fruit

Meer dan een derde van de kinderen heeft weleens last van ademhalingsproblemen en een op de zes eet hooguit 2x per week groente of fruit. Allochtone kineren bewegen het minst.

Verder uit het NIGZ zorgen over het extreme computergebruik onder scholieren. Een derde van de kinderen gaf aan wel eens last te hebben van een muisarm en 5% zit langer dan 4 uur per dag achter de computer.

Gedrag

De campagne Ga voor Gezond! heeft als doel, gezond gedrag van kinderen te stimuleren. Aan de actie deden het afgelopen jaar ruim 90.000 kinderen, van 1000 basisscholen mee. Zij volgden een speciaal lespakket, waarmee ze bewust werden gemaakt van gezond gedrag.

Toegevoegd op: 25-04-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.