Alles over het Carbohydrate Addict's Dieet

Alles over het Carbohydrate Addict's Dieet

Volgens dokters Richard en Rachael Heller, de schrijvers van The Carbohydrate Addict's Diet (CAD), is in 75% van de gevallen van overgewicht bij mensen, een koolhydraatverslaving de oorzaak. Een koolhydraatverslaving komt vaak door een hoog insulinegehalte, wanneer je veel suikers eet, wordt de drang naar meer suikers eten alleen maar erger en erger en wordt dus het probleem van overgewicht ook steeds groter.

Hoe werkt het Koolhydraatverslaafden Dieet?

Terwijl andere diëten zich meer richten op welke voedingsmiddelen je wel en niet moet eten, gebasseerd op vet en calorische waarde, richt het CAD-dieet zich op hoe je lichaam reageert op bepaald voedsel. In plaats van vet en calorieën te tellen, kijk je naar de reactie van je lichaam op "slechte" koolhydraten.

Wat je eet

Het meest aantrekkelijke deel van het CAD dieet is dat één maaltijd per dag een beloningsmaaltijd is, waarbij je gelijke hoeveelheden groente, eiwitten en koolhydraten mag eten. Ook is een toetje hierbij toegestaan.

De rest van de dag mag je geen koolhydraten eten en het ontbijt en de lunch mogen dus alleen uit eiwitten en groenten bestaan.

Toegevoegd op: 06-06-2007 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.