Koolhydraatarme soep: Paprikasoep

Koolhydraatarme soep: Paprikasoep

Vandaag het laatste recept in onze serie over maaltijdsoepen. Wederom een koolhydraatarme soep: De paprikasoep. De in dit recept gebruikte hoeveelheden zijn geschikt voor twee personen.

Benodigdheden

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 uit
  • 1 prei
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1/2 kopje (soja)room
  • 100 ml water
  • 1 theelepel bouillonpoeder (kippen- of groentebouillon)

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui. Was de prei en snijd die in ringen. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui al omscheppend glazig. Voeg dan de prei toe en verwarm dit even samen met de ui. Voeg dan de rode en gele paprika toe. Roer alles goed door elkaar en strooi de bouillonpoeder erover. Giet al roerend het water erover en laat dit alles 15 minuten koken. Mix het geheel met een staafmixer en voeg de room vlak voor het opdienen toe.
  • Voor een complete maaltijd kun je hier eventueel nog een groene salade bij eten.

Andere maaltijdsoepen

Toegevoegd op: 16-08-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Stefan schreef:

Een lekker soepje, en makkelijk te bereiden! Bedankt.

# 21/02/2011

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.