Macadamia-noten: VET lekker!

Macadamia-noten: VET lekker!

De macadamianoot, ook wel genoemd Macadamia ternifolia, is een bijzonder heilzame noot, in meerdere opzichten...

  • om te eten: ze zijn heerlijk van smaak, knapperig aan de buitenkant en van binnen heerlijk "smeltend" zacht. Ze bevatten veel B-vitaminen en Omega-3 vetzuren en zijn ook rijk aan o.a. calcium, magnesium, fosfor, kalium, zink en koper. Voor wie de noten te hard vindt om door te bijten: week ze eens een paar uur in wat water. Je zult versteld staan van de totaal andere smaak. Heerlijk zacht en mild! Uitstekend voedsel dus, alleen wie op de kilootjes let, kan er beter niet teveel van eten;
  • en geperst, als ingrediënt voor cosmetica! Macadamia-olie is zeer geschikt als huidverzorgingspreparaat. De olie werkt verzachtend en verzorgend en heeft bovendien een aangename geur. Alle huidtypen varen er wel bij, maar in het bijzonder de droge huid. De olie werkt namelijk zeer helend op een geïrriteerde of ruwe huid. De etherische olie is niet vet en trekt snel in. Macadamia-olie wordt, behalve in huidverzorgingsproducten, ook verwerkt in shampoo, lipgloss, zonnebrandproducten, peelings en massageolie.
Toegevoegd op: 13-02-2008 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Rob schreef:

Bij de Macadmia noten wordt eiwit niet vermeld, zit er geen eiwit in deze noten? Perfecte site.

# 14/05/2008

raymond schreef:

ik ben op zozk naar macadamia noten niet gezouten waar zou ik die kunnen vinden

# 26/03/2009

renee schreef:

in de folkingerstraat in groningen zit een winkeltje (de souk, of le souk ofzo) die de noten ongezout verkoopt. waarschijnlijk verkopen ze ze ook in noten winkels en op de markt.

# 28/04/2009

Juuk schreef:

Op de Albert Cuijp staat Gotjé, een kraam die alles gezouten én ongezouten verkoopt. Ook cranberry's ed.

# 09/05/2009

mieke schreef:

kun je er ook allergisch voor zijn ?

# 24/06/2009

Allergie schreef:

Echt wel, mijn dochter heeft 2 keer in haar leven 1 zo'n noot gehad en allebei de keren zwol haar gezicht op als een ballon

# 27/08/2009

Peter schreef:

De notenbar in w.c. De Koperwiek in Capelle aan den IJssel kan ze vast ook ongezouten voor je verzorgen. Zelf vind ik zijn Wasabi Macadamia's overheerlijk!

# 04/09/2009

Megan schreef:

In Rotterdam verkoopt Gimsel natuurvoeding ze ook ongezouten. (op de bulkafdeling)

# 19/10/2009

troop schreef:

Macademia's bevatten geen calorieen uit koolhydraten, omdat eiwit en gezond vet het enige is dat het bevat. In tegenstelling wat er bovenaan deze pagina wordt beweerd, zijn deze noten PERFECT in een eiwitrijk of vetarm dieet.

# 17/03/2010

antoinet schreef:

Hoi Troop, In macadamia's zitten wel calorieen uit koolhydraten, nl. per 100 gram ongeveer 13 gr koolhydraten. En ruim 75 uit vet, dus voor een vetarm dieet zijn ze echt niet geschikt. Maar ze zijn wel erg lekker, en te gebruiken in een koolhydraat-arm dieet als je er geen handenvol van eet.

# 27/03/2010

Greet schreef:

Moeten macadamia's geroosterd worden?? Volgens de verkoper wel om giftige stoffen te verwijderen....

# 24/09/2010

Michael schreef:

Als je noten gaat roosteren/verwarmen kunnen de onverzadigde vetzuren omgezet verzadigde vetten. Wel lekker, maar minder gezond dus.

# 02/03/2011

kim schreef:

Yammmmm, dit vind ik de zaligste van alle nootsoorten. Ik ben nu bezig met 't low carb "dieet". Van noten wordt je helemaal niet dik, in de nootolie zitten geen koolhydraten, dus t past prima in low carb dieeten, en t s.c.diet. Wel géén brood, geen pasta's, rijst enz. maar noten kun je eten zoveel je wilt.

# 12/03/2011

Maria schreef:

In winkelcentrum de Hoven in Delft ook verkrijgbaar, ongezouten en ongebakken. Verrukkelijk, eerst knappen ze in je mond en dan smelten ze bijna.

# 11/06/2011

borboleta schreef:

Is deze olie ook goed voor je haar,of kan je beter een olie nemen met arganolie erin verwerkt

# 16/08/2014

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.