De magie van geuren

De magie van geuren

In deze tijd van het jaar brengen we veel tijd binnenshuis door en hebben we veel meer dan 's zomers de neiging om het in huis gezellig te maken. Kaarslicht tijdens de donkere dagen, lange avonden; kerstlichtjes.. Ook geuren spelen een belangrijke rol rondom de feestdagen. Denk aan de geur van de gerechten die bereid worden voor kerst...

Geur is magisch.
Dennengeur; de geur van net uitgeblazen kaarsen...
Wat dacht je van de geur van kruidnagel, kardemom en kaneel, of het aroma van mandarijn- en sinaasappelschillen? Heel intensief, net als hun smaak.

Leg eens een paar mandarijntjes op een schaal en steek daar, zo dicht mogelijk tegen elkaar, zoveel mogelijk kruidnagelen in.
Een geweldige geursensatie. Je kunt de schaal een paar weken laten staan; de mandarijnen zullen indrogen en de kruidnagels komen steeds dichter tegen elkaar te zitten. Een gecombineerde schaal van bovengenoemde geuren is helemaal bijzonder, en zeer decoratief!

Over geuren gesproken:
Weet jij wat in ons land de top-3 is van favoriete geuren?

  1. versgebakken brood
  2. gemaaid gras
  3. versgezette koffie
Toegevoegd op: 18-12-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.