Mandarijnen tegen leverkanker

Mandarijnen tegen leverkanker

Dat mandarijntjes lekker zijn, dat weten we wel. Maar wist je dat deze vruchten ook de kans verkleinen op het krijgen van allerlei ernstige en/of levensbedreigende ziektes, zoals leverkanker, aderverkalking, beroertes en diabetes?

Japanse wetenschappers van het Instituut voor Vruchtbomenonderzoek zijn tot de conclusie gekomen, dat dit komt door het stofje dat mandarijnen hun oranje kleur geeft, nl. de zgn. carotenoïden.

Bij het onderzoek waren 75 proefpersonen betrokken die allemaal leden aan hepatitis (leverontsteking). Dertig personen hiervan kregen de opdracht om gedurende een jaar lang elke dag een glas mandarijnensap te drinken. En niemand van hen bleek kanker te krijgen. Van de resterende vijfenveertig personen met hepatitis, die het sap niet dronken, kreeg 9% wel leverkanker.

Toegevoegd op: 04-05-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.