Mihoen met garnalen en kip

Mihoen met garnalen en kip

Een lekker en gezond recept voor mihoen met kip en garnalen. Makkelijk en zeer snel te bereiden in een kwartiertje. De hoeveelheden die in dit recept gebruikt worden, zijn voldoende voor een hoofdmaaltijd voor vier personen.

Benodigdheden

  • 300 gram mihoen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pak gerookte kipreepjes (200 gram)
  • 1 gele paprika, in repen
  • 1 zak champignon-roerbakmix (AH) (400 gram)
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 100 gram gepelde Jumbo-garnalen

Bereidingswijze

  • Maak de mihoen klaar volgens de instructies op de verpakking.
  • verhit de olie in een wok en bak de kip goudbruin op matig vuur.
  • Schep dan de paprikarepen en de champignon-roerbakmix erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur, tot de paprika begint te verkleuren.
  • Breng het gerecht op smaak met de soja- en gembersaus.
  • Schep dan de garnalen erdoor en warm ze nog even mee. Verdeel de mihoen over vier kommen en schep het kip-garnalenmengsel erop. Bestrooi het geheel met bosui en serveer direct.

Bevat per eenpersoonsportie

500 kCal (2090 kJ), 26 gram eiwit , 19 gram vet , 80 gram koolydraten .

Toegevoegd op: 07-07-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Kimberley schreef:

Is het lekker om eventueel ook knoflooktenen erbij te voegen? Klinkt erg lekker, ik ga het as zaterdag proberen te maken! Groet, Kimberley

# 15/10/2007

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.