70% van de Nederlanders vindt zichzelf te dik

70% van de Nederlanders vindt zichzelf te dik

70% van de Nederlanders vindt zichzelf te dik. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van hen de komende maanden wil gaan lijnen. Dit onderzoek is gehouden onder 750 mensen in opdracht van GezondheidsNet.

Voornamelijk vrouwen vinden zichzelf te dik en zijn ook het meest ontevreden met hun uiterlijk. De buik is zowel bij mannen als bij vrouwen het meest bekritiseerde lichaamsdeel. Mannen zijn over de rest van hun lichaam redelijk tevreden, terwijl vrouwen ook vooral moeite hebben met hun achterwerk en benen.

Nederlanders uit dit onderzoek hadden een goed zelfbeeld. De mensen die zichzelf te dik vonden, hadden ook een hoge BMI (Body Mass Index), terwijl mensen met een normaal BMI zich ook niet of nauwelijks te dik vonden.

Het populairste dieet is het Sonja Bakker dieet. Anderhalf miljoen mensen gaan binnenkort sonjabakkeren. Om te vermageren kiest 20% van de Nederlanders voor een dieet.

Toegevoegd op: 01-03-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.