Negen leuke tips om af te vallen

Negen leuke tips om af te vallen

Vandaag negen leuke tips die je helpen bij het afvallen, zonder te bewegen. Uiteraard zijn deze tips geen vervanging voor beweging.

Neem voldoende nachtrust

Een onderzoek van het Howard Hughes Medical Institute van de Stanford University heeft uitgewezen dat hoe minder je slaapt, hoe minder leptine (een hormoon) er wordt aangemaakt. Leptine helpt je bij het afvallen op twee manieren. Het geeft een signaal dat je moet stoppen met eten (het gevoel dat je vol zit). Daarnaast stimuleert het je om energie te verbruiken, zoals bijv. sporten. Een ander bewijs dat slaaptekort een verband heeft met afvallen is het hormoon ghreline. Dit hormoon stimuleert eetlust en de concentratie van dit hormoon is hoger bij mensen met weinig slaap dan bij mensen die voldoende slapen. Probeer dus voldoende te slapen.

Zet je stereo uit

Als een restaurant wil dat mensen hun bord snel leeg eten, zetten ze snelle muziek op (120 tot 130 beats per minuut). Denk aan bijvoorbeeld fastfood restaurants, waar je voor een snelle hap komt. Hoe sneller de muziek, hoe sneller je gaat eten. Zet dus thuis tijdens het eten geen, of rustige muziek op.

Sla geen maaltijden over

Niet ontbijten werkt in je nadeel als je wilt afvallen. 's Ochtends heeft je lichaam energie nodig om op gang te komen na een hele nacht zonder brandstof. Wanneer je 's ochtends niet eet, haalt je lichaam de energie uit spieren die worden afgebroken. Wanneer je minder spieren hebt, gaat je energiebehoefte ook omlaag en wordt je eten sneller tot vet verwerkt.

Als je 's ochtends niet ontbijt, grijp je later op de ochtend sneller naar koekjes en ander snoepgoed om je hongergevoel weg te krijgen. Het is dus beter als je ‘ochtends een maaltijd met veel langzame koolhydraten en eiwitten eet. Ook is het verstandig om 's ochtends te beginnen met fruit en een half uur later brood. Dit is goed voor je spijsvertering.

Laat je auto vaker staan

Het risico om obesitas op te lopen neemt toe met 6% voor elk uur dat je per dag in de auto zit. Elke kilometer die je per dag loopt, vermindert de kans op obesitas met 5%. Hoe breng je dit in de praktijk? Loop tijdens het bellen door je kamer in plaats van zitten. Bij lange telefoongesprekken krijg je dus veel beweging. Sta tijdens reclames van TV programma's op uit je stoel en loop door je huis, bijvoorbeeld de trap een paar keer op en af.
Pak altijd de gewone trap in plaats van de roltrap in winkelcentra.

Krijg voldoende zonlicht

Je lichaam heft zonlicht nodig om het essentiële hormoon serotonine aan te maken. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder drang krijgt om suiker te eten. Dus als je zin in snoep krijgt, ga dan even naar buiten.

Zet geen (glazen) snoeppot op je bureau

Als je koekjes, chocola of ander snoepgoed uit het zicht zet, is het veel makkelijker om er vanaf te blijven. Onderzoekers van de Cornell University hebben uitgezocht dat vrouwen veel minder snel naar snoep grijpen als het niet in het zich is. Het is natuurlijk nog beter om helemaal geen snoep in huis te halen zodat je het niet kunt pakken!

Leg je vork neer na elke hap

Het duurt 20 minuten voor je maag het signaal van vol zitten, naar de hersenen zendt. Dus wanneer je te snel eet, heeft je lichaam geen tijd om waar te nemen dat het vol zit. Het gevolg hier van is dat je te veel eet. Een leuke oplossing is om stokjes te gebruiken in plaats van mes en vork, zodat je langzamer gaat eten (het is moeilijker, dus gaat langzamer). Je kunt ook een timer naast je eten leggen.. bij elke keer dat de bel gaat mag je happen (bijv elke 30 sec). Je zult zien hoe snel je hongergevoel over gaat.

Zet het licht op volle sterkte aan

Hoe donkerder je kamer, hoe meer je eet. Een theorie hierachter is dat je jezelf in het donkerder relaxter voelt en zelfverzekerder. Hierdoor ga je meer eten. Zorg dus dat in kamers waar je vaak eet, veel licht is.

Laat je boosheid los

Als je je boosheid niet onder controle hebt, kun je dik worden. Als je boos bent, wordt de concentratie van het hormoon cortisol hoger. De stijging van dit hormoon zorgt ervoor dat je sneller in gewicht aankomt. Door je emoties zul je ook meer eten. Tel de volgende keer dus eerst rustig tot 10.

Toegevoegd op: 19-11-2007 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Charlotte schreef:

Heeeey deze tips werken echt maar ik krijg vaak Toch trek in een zakje chips of een koekje of chocola dus als ik trek heb drink ik 2 glazen water dan is m'n eetlust gelijk erg Ook voor m'n maaltijden doe ik dag en Wolla ik ben in een maand 13,5 kilo afgevallen !

# 06/08/2013

susanne schreef:

hallo, dat is waar. jullie tips werken. toch lukt het me niet met afvallen. ik ben elke keer heel goed op weg. totdat ik een na een dag thuis kom en dan een "lekkere honger" heb. dan eet ik chocolade en koekjes enz. dat is dus niet goed. wat doe ik er tegen om dit niet meer te laten gebeuren??

# 14/01/2008

maaike schreef:

Hallo Sanne, Je kan savonds na je werk een bakje rauwkorst eten elke dag. wat rode ui, komkommer, tomaat, ijsbergsla, je hebt ook kant en klare bakjes in de winkel, Helpt echt!!!!

# 24/02/2008

lauren schreef:

egt goed die tips ik ben in 2 weken 10 kilo afgevallen egt geweldig xxxx lauren

# 12/01/2009

Poebbe schreef:

Het is eindelijk gelukt, ik ben 10 kilo afgevallen! Ik voel me ook gelijk een stuk beter, heel erg bedankt. Ik voel me vrij en ik kan eindelijk weer in m'n strakke jurkjes van vroeger! ;) Poebbe.

# 03/04/2008

iemand schreef:

hee poebbe... hoe ben je afgevallen? en na hoeveel weken? :$

# 03/08/2008

zwarteparel007 schreef:

wie kan mij helpen om ook snel af tevallen heb zo,n last van mijn knieen.

# 17/10/2008

emiel schreef:

bij "Krijg voldoende zonlicht" wordt het "hormoon" serotonine genoemd. serotonine is geen hormoon maar een neurotransmitter. hier wordt iets anders bedoeld.

# 19/04/2009

ron schreef:

alles wat erg zoet is laten staan of .als je in de ochtend geen brood binnekrijgt neem dan magereyoghurt elkedag een bakje en avond water in een glas vol en .onbijtkoek een paar plakjes in de avond en geen adere dingen in nemen ,en probeer een paar weken vol te houden als het goed is .en werk je op een bedrijf waar veel mooet lopen en ook trap lopen dan gaat het beter woorden .en op je werk ook water moet gaan drinken of thee ,dit is het de paar weken vol je zult zien dat het goedtkomt gr van ron,

# 16/05/2009

piet schreef:

suzanne, ik heb een tip: haal die koekjes en die chocolade niet in huis

# 23/05/2009

ik schreef:

ik vind het zeer moeilijk om lekkere dingen te laten staan hoor maar gewoon proberen en dan lukt het vast wel

# 03/08/2009

Renee schreef:

het is altijd moeielijk om snacks links te laten liggen. maar denk goed na.. wat heb je liever.. een mooie platte buik of wil je liever even iets lekkers"? laat zien dat je het kunt en prop niets in je mond dat je liever niet in je buik wil hebben! je moet goed weten wat je wil. en als je het laat liggen heb je een super gevoel erna dan kun je teminste zeggen: "ik heb mezelf in bedwang! ik kan snacks laten liggen en zo afvallen"!

# 28/09/2009

anoniem schreef:

hee.. het is moeilijk voor mij om in de ochtend te eten. mijn dag zit er dan ook zo uit.. ochtend eeet ik niet. middag rond 2 uur eet ik 1 brooodjee.. om 7 uur ben ik meestal thuis.. en dan eet ik avond eten. mestal red ik het niet om mijn hele bord leeg te eten ik zit dan al heeel snel vol.en meestal in de avond 2 koppen groene thee. ik ben 1,70 en ik weeg 53 kilo... ik zou heel graag terug naar de 50 willen. want ik heb wel beetje vet bij me buik waar ik me ontzettend voor schaam:(! heeft iemand anders nog een goeie tip?

# 19/10/2009

Jairislovekoos schreef:

Hoi ik ben 12jaar en ben 1.67 lang en weeg 66 kg is dat Te dik??? Het lukt maar niet om af te vallen maar wil het zo graag ik schaam me er erg voor tips!!!!?????

# 23/12/2012

Daphne schreef:

Euh... Afvallen lukt mij denk ik wel, maar ik heb een beetje een buikje. Wat moet ik doen om daar vanaf te komen? Helpt afvallen daarbij? Dat dacht ik. Kan iemand mij helpen?

# 10/11/2009

noeria schreef:

Slik prednisone waar door ik 12kilos ben aangekomen, WAt moet ik doen om ze er af te krijgen.

# 13/11/2009

Samie schreef:

Hallo,ik ben een meisje van 15 en ik weeg 70 kilo en ik doe zelf van oefeningen thuis en ik krijg vaak honger en ik ik moet iets eten. ik eet niet so veel groente en een keer per week.en elke ochtend eet ik koekjes.en als ik me weeg ben ik nog steeds niet veranderd! Willen jullie me Helpen om afte vallen want ik wil later een model Worden

# 21/11/2009

willie schreef:

samie, ik herken het wel wat je zegt. maar toch moet je weten: de enige manier om af te vallen is: gezonder eten. je kunt wel willen afvallen maar toch elke dag koekjes eten..tja dat gaat niet:( Het werkt idd heel goed om alles op te schrijven wat je eet(of invullen bij caloriechecker van voedingscentrum), dan zie je namelijk pas hoeveel het is en kun je aanstrepen wat je niet meer wilt. succes!

# 14/12/2009

anoniem schreef:

ik ben veel te dik help me

# 20/12/2009

sharon schreef:

Hallo allemaal, Ik wil ook heel graag afvallen, Ik ben ook al heel fanatiek bezig. Ik fiets elke ochtend en avond een kwartier. Ik ontbijt met een beker joghurt en een broodje. En lunch met 3 broodjes. S'avonds eet ik meestal normaal. Waarom kan ik dan niet afvallen??

# 28/12/2009

Meike schreef:

Hoi Sharon, probeer gevarieerd te eten. Eet in plaats van elke dag broodjes bij de lunch bijvoorbeeld eens een salade. Let wel op met de sausjes. En eet 's avonds extra groenten. Vlees of vis bereid in de oven is ook magerder. Verder beweeg je iedere dag voldoende maar om af te vallen zou je een paar keer per week een extra uurtje kunnen sporten.

# 28/12/2009

lisa schreef:

hoi ik ben 10 jaar en ik vind mijzelf heel erg dik. ik wil graag wat afvallen. ik vind deze site echt wel een dikke 10 waard. en heel erg bedankt voor alle tips. doei

# 08/02/2010

ineke schreef:

Wat kun je beter eten, aardappels of pasta?

# 16/02/2010

yvon schreef:

wie heeft er ervaring met afval shakes? goed of slecht? ik hoor het graag

# 19/02/2010

elise schreef:

Je valt af door minder calorieën te eten en calorieën te verbranden(dmv beweging). Met een gezonde dosis motivatie en discipline lukt het wel. Alle andere duizenden middeltjes zijn ZEVER. Ik ben op 8 maanden 14 kilo kwijt en heb nu een perfect gewicht tov mijn lengte. Neem daar maar eens een voorbeeld aan !!!

# 26/02/2010

Anoniem schreef:

Hoi, Ik ben 1.65 bijna 12, en ik weeg 57. Ik sport 4 uur per week, ( in de zomer 5) drink veel water en eet gezond. Maar toch val ik niet af!!!:(:( Heeft iemand tips ? :$ -x-

# 26/02/2010

@Anoniem schreef:

Mijn gevoel zegt dat ik u ni geloof en mijn verstand zegt meer sporten minder eten.

# 27/02/2010

Lau-wie schreef:

Hoi iedereen!! Ik probeer te afvallen alleen is het wel moeilijk. Afvallen kan ik wel alleen mijn ouders zijn helemaal bang dat ik te weinig eet enzo. Dus scheppen ze 's avonds extra veel op enzo. Heeft iemand tips?? Ook voor koekjes enzo .. Als ik nee zeg denken ze meteen dat het niet goed gaat. Help me!! Word echt gek!!

# 02/03/2010

mrtjz schreef:

mijn ouders vinden dat ik te dik ben maar dat valt echt wel mee. ik ben 1.70m en ik weeg 62 kg. verder sport ik 4x perweek meer dan 1,5 uur. ik eet wel veel ongezonde tussendoortjes. iemand tips om die tussendoortjes te laten staan? groetjes.

# 07/03/2010

maria schreef:

hoi iedereen!!! ik probeer af te vallen maar ik verlang gewoon iedere keer naar ships of koekjes ik kan het dan ook niet laten om het te laten liggen heeft iemand tips voor me???

# 11/03/2010

sabrina schreef:

hoi allemaal !! ik ben een meisje van 15 jaar ik weeg 85 kilo ik moet echt afvallen maar ik begrijp niet wat ik verkeerd doe dit is wat ik eet op een dag: -Smorgens eet ik 2 bruine sneedjes brood met kaas of ham en melkof thee zonder suiker PS. meestal met citroen -smiddags op school eet ik 2 boterhammen met kaas en een flesje water + 1 appel -Savonds meestal aardappel met vlees en groente. of rijst MAAR WAT DOE IK VERKEERD??? kan iemand me helpen? xx

# 11/03/2010

Samira schreef:

Het is wel super zuur, niet zo heel lekker maar grapefruitsap bij elke maaltijd blijkt effectief bij het afvallen. Google op "grapefruit onderzoek" dan kan je er meer over lezen. Ik ben nu 12 kilo afgevallen, sport 3X per week (verbrand 600 calorien per keer en ik mag van mezelf op zaterdag een magnum almond, gebakje of iets anders waar ik dol op ben. Tip: maak afspraken met jezelf en hou je eraan..Succes allemaal

# 12/03/2010

loo schreef:

ik ben een meisje van 13 en weeg 60 kilo hoe val ik af ?????

# 18/03/2010

anoniem schreef:

hallo ik ben een jongen bijna 15 jaar 1.75m lang en ik weeg rond de 80 hoe kan ik binnen 3/4 maanden 10+ kilo afvallen? iemand tips??

# 20/03/2010

Lina schreef:

Ik ben niet zo lang en weeg sinds kort 49 kilo. Dat binnen twee weken (6 kilo eraf). Echt freaky, iedereen denkt dat ik Anorexia heb. En misschien is dat wel zo, omdat ik geobsedeerd ben door eten en mijn lichaam. Hoewel ik elke dag letterlijk minimaal 1 uur sport eet ik op een normale dag een bak crusli en 's avonds meestal sultana of een cracker.. Ik ben pas 20 en als ik ooit oud wil worden moet dit veranderen. Maar hoe?

# 23/03/2010

november schreef:

Hebben jullie wel eens bedacht dat je jezelf ook gewoon kunt accepteren zoals je bent, in plaats van gefixeerd te zijn op uiterlijk en maatje-Victoria-Beckham na te streven..?

# 29/03/2010

sara schreef:

ik lees dit net, maar ik hoop dat ik in 2 weken wel 10 kilo afval.. ik hoop dat het helpt.

# 07/04/2010

Anne van Assenbergh schreef:

Ik heb wel een goeie tip: eet gewoon voldoende vezels des te minder heb je zin in andere dingen. Groet uit Putten! Anne

# 10/04/2010

Kim schreef:

Ik ben een meisje van 15 en weeg 67 kilo. ik wil graag binnen 2 maand ongeveer 58 kilo wegen. kan dat ? zou iemand mij daar mee kunnen helpen ?

# 25/04/2010

roland schreef:

nederland wordt steeds dikker dat is wel zo maar hoe? omdat we te veel eten? of omdat de MC ertegenwoordig is ? vroeger was bijna niemand dik en was iedereen veel vrolijker en sneller tevreden kunnen we niet gewoon weer zo worden gelukkiger !! prijs GOD!

# 05/05/2010

sabrina schreef:

ik vul sinds 3 weken elke dag in op de calorienteller wat ik gegeten heb ik zit tussen de 1200 en 1500 ik ben nu in drie weken tijd 6 kilo afgevallen. ik weeg nu 89 en mijn streven is 75 ik heb nog lang te gaan maar het werkt wel om bij te houden wat je eet..en vooral gevarieerd eten..als tussendoortjes eet ik fruit en ontbijtkoek/eierkoeken dit werkt perfect makkelijk vol te houden zo ik haal gewoon geen chocola en koekjes in huis

# 12/05/2010

Rianne schreef:

Probleem van tegenwoordig is vooral de stoffen (vetten, ingredienten e.d.) die overal in zitten. Pure producten zijn altijd het beste, kijk naar aardappels, fruit en groentes. Allemaal producten die puur zijn. Zelfs in brood zitten stoffen die ook negatief zijn. Mijn tip: let er dus op dat je pure producten eet, beweeg in ieder geval gewoon (dus niet de hele dag zitten) en probeer niet te veel in korte tijd af te vallen. Dan heb je het probleem dat je na het lijnen al snel weer aankomt. Vergeet ook niet dat sommige mensen nu eenmaal zwaarder zijn aangelegd. Er zijn genoeg sites om je BMI te berekenen, doe dat serieus en zorg dat je in de veilige zone zit (tussen de 19 en 25) ook al vind je jezelf dan te dik of schaam je je voor een vetrolletje. Ik ben 52 kilo geweest (163 cm) en dus erg slank, nu ben ik 78 (zelfs 84 geweest) maar heb wel 3 kids gekregen. Als je zelf lekkere dingen koopt, gaat het ook al gauw omhoog met je gewicht.

# 12/05/2010

Marielle schreef:

Ach. Iedereen heeft weleens wat hoor.. Dik zijn is niet het grootste probleem wat er is eerlijk gezegd..

# 14/05/2010

bab schreef:

smorgens geen melk drinken maar een vruchtensapje, liefst sinaasappel, een broodje, smiddags 1 broodje, 1 stuk fruit, 1 kop thee, een pakje met 3 koekjes erin ( sultana) 3 glazen water en 1 kop chocomel. savonds 1 glas yomild ( kopen bij de c1000) en normaal warm eten ( bord of 2) daarnaast moet ik standaart stuk of 5 x de trap op en af en 1 x per week dansen, verder helpt 1 x in de week een wandeling van half uurtje. 0,25 ml alcohol per dag is ook goed voor je ik ben 16, 1.68 lang en weeg 46 kilo het ligt er niet echt aan hoeveel ik eet, de tussendoortjes kunnen als ik thuis ben wel meer zijn dan fruit en koekjes (meestal chips, chocola etc) maar aan hoe goed je stofwisseling werkt, je kan evenveel eten als mij en dan ook evenveel wegen, maar als je stofwisseling niet snel genoeg is, kun je ook 60 wegen. daarom goed gevarieerd eten, beetje sporten en feel good :)

# 18/05/2010

meissie schreef:

heey, je moet alleen afvallen als je echt te dik bent, want als je afvalt en je gaat daarna weer normaal eten, dan wordt je toch weer dikker!

# 26/05/2010

ikke schreef:

tip om af te vallen is eet 3 drie keer per dag kleine porties eten goed kouwen langzaam eten. water driken en thee driken dat vult ook goed. en blijven bewegen dat zeg ik nu wel even zo makkelijk dat moet ik ook zeker gaan doen verstand op nul en gaan. waar je slanker in stoond is je hebt maatje 38 prop je dan niet een broek maat 36 dat maakt je veel dikker een broek wat mooi staat toond slanker. zwart toond ook slank.

# 12/06/2010

nora hartje brad schreef:

ik wil ook afvallen maar lukt toch nooit en hou van je brad forever love xxxxxxxx nora hartje brad

# 18/07/2010

nora hartje brad schreef:

hebben jullie habbo mijne is:norabieber xxxxx nora hartje brad

# 18/07/2010

nora hartje brad schreef:

ik ben 11 en weeg bijna 70 kan iemand me helpenx nora hartje brad

# 18/07/2010

lennard schreef:

Geloof injezelf niet zwak zijn als je wilt afvallen doe het dan gewoon

# 08/08/2010

Sen schreef:

Ik ben 13 jaar, ben 1,53 meter, en weeg 37 kilo, ik vraag me af of ik moet afvallen!!

# 08/08/2010

Sen schreef:

Ik eet amper snoep, ik hou meer van sla en fruit. Ik beweeg elke dag gewoon normaal.

# 08/08/2010

Sen schreef:

Ik eet amper snoep, ik hou meer van sla en fruit. Ik beweeg elke dag gewoon normaal.

# 08/08/2010

Sen schreef:

Ik wil minstens 32 kilo wegen!!

# 08/08/2010

Jacky Baby schreef:

Nooo man Sen. Je bent gestoord Chikaa. Jij bent een licht veertje, jij moet niet afvallen!!!

# 12/08/2010

roos schreef:

hoi, ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben 1.73 lang en weeg 58 kilo. iedereen zegt dat ik niet dik ben, maar ik vind zelf wel dat ik een buikje heb. wat moet ik doen om af te vallen?

# 04/09/2010

AR schreef:

ik ben een meisje van 14 ben 1,71 en weeg 51 kilo ik wel heel graag afvallen kan iemand me wat sites sturen waar ik tips om aftevallen vind? alvast bedankt xxxxx

# 27/09/2010

-tjaa schreef:

Ik Wil ook heel graag afvallen iedereen zegt wel dat ik niet dik ben maar ik vind dat ik een buikje heb en ik hen namelijk een navelpiercing dus wil gewoon van mijn buikje af heeft iemand tips?

# 27/09/2010

katy schreef:

ik kan maar niet afvallen!!! mn moeder zegt dat ik niet dik ben maar ik vind zelf van wel, ik eet wel vaak chips en zo. ik kan het gewoon niet laten!!! :(

# 29/09/2010

Katja schreef:

Hoi. Het lukt me maar niet om af te vallen, ik doe alles wat in deze tips staan zeg maar, maar het lukt me gewoon niet. Ik heb ergens gehoord dat sporten eigenlijk niet eens zo goed is, en dat je er niks aan kunt doen als je te zwaar bent, omdat je dan toch niet zoveel kan afvallen. Ik zou graag willen weten of dat waar is. Groetjes, Katja

# 14/10/2010

sharona schreef:

Hey allemaal ,fitnisse is nie goed meestal train je dan je spieren ( heb ik gehoord ) t beste is om te wandelen

# 25/11/2010

-yoyo schreef:

Als je van je buikje af wilt, kun je ook buikspieroefeningen gaan doen werkt echt. Moet je elke avond doen vlak voor je gaat slapen werkt Super!!!

# 13/01/2011

maya schreef:

Lieve mensen allemaal, Het liefste zou ik jullie willen adviseren om naar een diëtist te gaan. Nog geen half jaar geleden ben ik zelf begonnen met afvallen, en dit is nogal doorgeslagen naar anorexia. Nou zeg ik natuurlijk niet dat iedereen die begint met diëten een eetstoornis hoeft te krijgen, maar dat kán gebeuren. Sowieso is het verstandig om met een diëtist te kijken. Hij/zij heeft verstand van eten en bewegen en afvallen etc. Elk mens is anders, met een diëtist kun je samen kijken naar een dieet dat bij jou past. Succes!

# 09/02/2011

Sharon schreef:

Hallo allemaal. Ik ben druk bezig met afvallen, maar het lukt maar niet. Ik sport 5 dagen in de week gemiddeld anderhalf uur per keer. Fiets daarbij nogmaals eens een half uur tot een uur gemiddeld elke dag. Ik ontbijt niet. Vind het vrij lastig om ´s morgens iets te eten. Ik heb maandag voor het eerste een afspraak met mijn dietiste kijken of zij mij kan helpen mijn eetpatroon aan te passen. Misschien kan het dan wel. Ik ben namelijk 1,68 lang en week 80 kilo. Hoop dat het werkt hebben jullie anders nog tips voor mij?

# 16/03/2011

Claudia schreef:

3 x per dag je reguliere maaltijd nemen en 2 tot 3 keer een tussendoortje (fruit, ontbijtkoek, lightfrisdrank). Geen maaltijden overslaan, dit vertraagt je metabolisme en je stofwisseling raakt in de war. En beweging natuurlijk. Klinkt allemaal erg saai maar met een crashdieet of pillen maak je op den duur je hele lichaam kapot. En die kilo's die je in korte erdoor verliest komen er na een tijd zo weer aan (soms zelfs nog meer). Been there, done that... Probeer al het lekkers niet in huis te halen, hoe moeilijk dat ook is. En als je het wel in huis hebt, probeer het dan zo lang mogelijk uit te stellen om te eten.Doe het in trommels en zet t in de kast, uiteindelijk vergeet je ze soms zelfs! Zoek afleiding, ga iemand bellen, wandel of fiets een stukje. Maar vooral: wees lief voor jezelf, beloon je zelf met een sieraad, kledingstuk, bioscoop, makeup, weekendje weg, iets anders leuks! En je mag best es een snoepje, gebakje, wijntje want als je jezelf dat verbiedt, werk je een eetbui in de hand en dan krijg je enorm spijt dat je zo bent doorgeslagen en vervolgens geef je het op. Tegen een vriend(in) die hetzelfde probleem heeft ben je toch ook niet zo streng en negatief? Maar het is en blijft moeilijk, elke dag. Maar je kan elke minuut opnieuw beginnen, jij bepaalt! En nee, ik ben geen slanke den, ik kamp ook met overgewicht maar probeer mezelf elke dag te motiveren. De ene dag lukt dat beter dan de andere maar ondertussen wil ik ook gewoon leven en genieten ;-) Succes mede-afvallers! A healthy body starts with a healthy state of mind

# 09/04/2011

scheetje schreef:

sorry hoor, maar ik wil anorexia en wel nu!!!!!!! ik vind al die aandacht wel leuk!!! en ik beloof mezelf als ik dun genoeg ben dat ik stop misschien denk dat lukt niet maar dan zullen we zien!!!!!!!!!!!!

# 11/04/2011

romie schreef:

waarom kan iedereen afvallen en ik niet?? al die sterren krijgen zo gemakkelijk anorexia maar voor mij is het vreselijk moeilijk! maar ik ben op weg! ik neem elke dag 3laxeermiddelen en ik doe 12u sport per week, ook eet ik heel weinig maar nog steeds ben ik maar 5kilo afgevalllen!! wie heeft tips?? en begin nu niet te zeveren dat ik mijn lichaam kapot maak ofzo want dat kan ik zelf wel beslissen!

# 16/05/2011

sebastiaan schreef:

ikwil weeten hoeje kunt toengzoenen

# 29/05/2011

mady schreef:

wat een dommigheid hier, zoek ajb serieuze info.

# 31/05/2011

Sander schreef:

Hallo ik ben sander 11 jaar ik ben 45 kilo wil graag tussen de 40 en 42 kilo komen wilt iemand me helpen

# 12/06/2011

Es schreef:

Hoi, ik ben 12 jaar, en weeg 41 kilo. Ik heb een beetje ene dikke buik, en enorme bovenbenen. Ik vind mezelf te dik, andere zeggen dat ik niet dik ben. Ook kras ik mezelf, kan iemand me misschien helpen? xx

# 13/06/2011

Aukje schreef:

Romie en alle anderen die graag anorexia willen, vooral doorgaan met waar je mee bezig bent. Neem er ook nog extra fatburners bij en vooral alles uitkotsen wat je binnen hebt gekregen want jouw lichaam kan alles aan hoor! Ik ga dan in de aandelen voor grafstenen en doodskisten, ik zal miljonair worden en dat allemaal straks dankzij jullie domme acties! RIP anorexia wannabe's ... denk eens goed na en kijk eens naar XXS, misschien steek je nog wat op wat voor ellende dat met zich meebrengt, met name voor je omgeving maar als je toch liever egoistisch bent..... your choice, a very stupid one, but your choice!

# 17/07/2011

Vera schreef:

Mensen denk eens na! je hoeft geen maatje 30 te hebben om iets te maken van je leven! er zijn genoeg vrouwen die met hun `buikje` een geweldig leven hebben, puur omdat ze zichzelf accepteren zoals ze zijn. denk bvb aan Adele, die heeft een prachtige carriere als zangeres, en ik denk niet dat zij in een maatje 30 past hoor! wees blij met je lichaam, ook al heb je een `buikje´

# 31/08/2011

niemand schreef:

jaja

# 17/09/2011

leyla schreef:

vett man ik ben 13 kilo af gevallen

# 20/09/2011

Annoniempje schreef:

Ik ben een meisje van 12 en ik weeg 76.4 kilo HOE VAL IK AF ? x

# 03/10/2011

lauraa schreef:

Gaat het op deze manier alleen van je buik af of ook van je benen ? Xx

# 02/03/2013

anonieme dikkert schreef:

heey, ik ben ...... ik ben 11 jaar 1 meter 53 en weeg 42,6. ik heb vooral dikke bovenbene en een dikke buik . volgens mij komt dit omdat ik heel vaak eetbuien heb elke dag wel 2. in een half uur eet ik dan een zakchips 1 pak vla zakken snoep en drop. tenminste ik had eetbuien nou niet meer. het gaat veel beter nu. in de ochtend eet ikniks in de middsg een cracker savonds een cracker. en ik sport elke dag 2 uur . en raad eens ben al 5 kilo afgevallen. alleen soms ong vv. 1 keer in de week heb ik wel een eetbui maar dan kots ik het uit. ik schaam me erg voor mijn eetbuien. en niemand weet ervan maar ik wil tegen iedereen hie die wil afvallen zeggen. jullie kuunnen het wel doe net asl mij. succes

# 15/11/2011

anoniem schreef:

drink voordat je gaat eten 1/2 glazen water, je hebt dan veel minder honger en het is ook nog is gezond! ( geeft een vol gevoel )

# 13/12/2011

anoniempje schreef:

Heey ik ben 13 jaar ben 167 lang en weeg 47 kg ik vind mezelf te zwaar en mn benen vind ik aan de bovenkant dik.. Maar om in de ochtend en middag te eten vind ik moeilijk.. Zo ziet mijn dag eruit: -ochtend niks -middag (op school) Niks, soms een pakje drinken -avond (na school) 1 bord ete en soms een halfe -soms heel soms eet ik na school een klein stukje fruit.. Hoe val ik snel ong. 3 kg af ?

# 02/02/2014

Anoniempje; schreef:

Ik ben een meisje van 13 en ik ben 1,60 lang en ik weeg den in de 54 ik weet niet of het gezond is maar ik heb een hangende buik ik voel me kapot dik ik heb een grote kont en pas niet meer in broeken maar ik weet niet hoe ik moet afvallen help me alsje blieft. gr Anoniempje;

# 01/01/2012

sanne schreef:

drink lauw water dat werkt beter ook tegen het honger gevoeg. en in de zomer : klein beetje citroensap in je water doen, zitten vitamine in, goed voor de lijn en je water heeft een fris smaakje

# 14/01/2012

ano schreef:

ik ben 10 jaar bijna 11 en weeg 70 kilo niet leuk

# 14/01/2012

myrthe schreef:

ik ben 8 jaar en 31,8

# 04/02/2012

myrthe schreef:

ik ben myrthe 14 jaar doe nog niet aan dieet drink wel veel water en doe aan hut spot

# 04/02/2012

anoniem schreef:

Hey mensjes, Im ben 11 bijna 12 en ik weeg 53 kg maar ik wil heel graag 40 kg wegen help me please Xxx anoniempje

# 12/02/2012

robin schreef:

Hallo kijk wel uit ik ben een meisje van 13 en ik woog 60 ik wilde heel graag naar de 55 maar het ging zo goed en zo snel dat ik door ging uit eindelijk kreeg ik anorexia ik woog nog maar 25 kilo dat is echt niet gezond !! Dus kijk wel uit!!

# 21/02/2012

Anoniem schreef:

Heeej ' x

# 24/02/2012

Logan schreef:

Ik begin er nu aan hoop dat het werkt..

# 01/04/2012

maaj schreef:

ik heb wat bredere heupen. mijn broer ( die alles kan eten zonder aan te komen ! ) geeft me altijd lolly's, koekjes, enz... ik wil wel NEE zeggen, maar het lukt gewoon niet! en ik weet ook niet wanneer ik ga beginnen met afvallen. ook zo onhandig.ik weeg : 65 kg en ben 1.62 meter lang. als iemand iets weet om te helpen, ga ik het doen en kijken of het werkt. alsnog bedankt, Maaj

# 19/06/2012

Joan schreef:

Ik zie hiet leeftijden en gewichten staan wat mij echt beangsitgend 11 jaar en jonger je bent nog in ede groei er veranderd nog veel en dan al lijnen is erg slecht. En de een weegt met 12 jr 40 kilo de ander 50 of iets meer ierder lichaam is anders Ben je echt te zwaar ga dan gewoon naar je arts die kan je door verwijzen naar een dieetist die precies weet wat je aan voedingsmiddelen binnen moet krijgen op een dag.Maar a.u.b verpest jullie lichaam niet .

# 28/06/2012

Tiener schreef:

Meisjes van 12 - 16 jaar. Maak je geen zorgen om je gewicht! Je bent nog in de groei dus het is normaal als je iets zwaarder weegt dan normaal.

# 01/07/2012

Yara schreef:

Ik weet het niet meer de een zegt dat ik te niet te dik ben maar de ander wel wat vinden jullie ik ben 10 jaar en 43,4 kilo

# 27/07/2012

Sanne schreef:

myrthe die 8 jaar is je bent echt niet dik hoor ik werk met dikke mensen maar jij hoort daar echt niet bij sterker nog je bent zelfs heel licht

# 29/07/2012

anne schreef:

hey, ik ben een meisje van 13 en 1,67 lang en weeg 64 kilo. ik sport minimaal 10 uur per week + een hockey wedstrijd op zaterdag. ik hou van brood eten en eet minstens 5-6 dagen per week gezond savond. ik hou echter wel van lekker tussendoortjes maar die laat ik steeds vaker staan ook drink ik neer water. maar ik val maar niey af. tips?????

# 11/05/2014

Anoniem schreef:

Ik ben 13 jaar en ik woog 58 kilo ik vond me zelf veel te dik dus ik ging opzoeken hoe ik makkelijk kon afvallen en toen las ik deze tips en ik dacht proberen kan geen kwaat en het lukte ik was in 1 maant 8 kilo afgevallen en ik had geen dikke buik meer maar een 6pack en het was Helmaal niet moeilijk gewoon deze 9 tips volgen maar wil je nou ook zo snel een 6pack dan moet je gewoon elke avond of middag even 30 tot 40 sit ups doen en als je ook steke armen wil krijgen 30 tot 40 push ups en je heb binnen 1 maand zo een 6pack veel plesier en succes met het afvallen Gr. Anoniempje

# 28/09/2014

Help me please schreef:

Ik ben een meisje 13 jaar bijna 14 ik ben 1,73 m en ik weeg 57 kilo. In de de ochtend eet ik meestal 1 bruine boterham en drink ik 1 groot glas water. Op school eet ik in de kleine pauze een koek van bolletje goed bezig granenreep en drink ik ongeveer een half flesje sparood. In de grote pauze eet ik 2 bruine boterhammen en drink ik andere helft van mijn sparood flesje. Als ik thuis kom eet ik fruit en drink ik een klein glaasje limonade. En in de avond eet ik altijd normaal gewoon groenten een stukje vlees sla en iets van aardappels of pasta. Ik sport 4,25 uur in een week. Ik vind dat ik echt te dik ben. Ik zou het liefst 45-50 willen wegen. Kan iemand mij helpen. Gr. anoniem x

# 01/10/2014

rachel schreef:

Ik ben ook dik maar eet veel nu eet ik ontbijt 1 broodje middag fruit en avond schep ik 1 keer op ik drink ook lauw water en doe het een maand , ik ben daardoor 3 kilo afgevallen

# 04/12/2014

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.