Nootmuskaatfitness

Nootmuskaatfitness

Er zijn van die uitdrukkingen in een familie, die voor een buitenstaander echt abracadabra zijn, maar die de gezinsleden heel gewoon vinden. Eh... bij ons in de familie tenminste wel. Eerder hadden we je al verteld over de "hertensoep" en de "havermoutfobie". Nu willen we graag het volgende verschijnsel met je delen: nootmuskaatfitness!

Tja... hoe zullen we dat nu eens uitleggen... het begon ermee, dat we eters hadden en onder andere verse haricots-verts aten en dat de één daar graag wat versgeraspte nootmuskaat over wou en dat de ander dat spul echt verafschuwde. Dus: nootmuskaatrasp en muskaatnoten maar gewoon op tafel. Nu hebben wij zo'n rasp waar je het muskaatnootje in kunt bewaren. Maar om de één of andere reden zit er van onderen een opening. Niets aan de hand als het nootje nog ongebruikt is, maar wordt het nootje kleiner, dan krijg je problemen.

Eén van de gasten aan tafel had blijkbaar nog nooit andere nootmuskaat gezien en gegeten dan uit een strooibusje, maar na wat uitleg ging hij de uitdaging aan. En terwijl iedereen vrolijk verder keuvelde en at, was hij aan het raspen. En dat ging niet zonder slag of stoot... eerst raspte hij zijn nagel; toen het vel van z'n vinger. En terwijl wij ons gezicht in de plooi probeerden te houden, ging hij dapper verder. Tot hij het genoeg vond en trots het nootje weer in de schacht van de rasp stopte. En toen gebeurde het... toen hij het geheel wilde wegleggen, zwaaide het nootje eruit, viel op het parket en rolde een eind weg. De gast schoof zijn stoel weg en ging op zoek. Deed het nootje weer terug in de rasp, legde het weer weg en... jawel, het gebeurde weer. En toen hield niemand het meer droog. Een van ons riep: "Wow, dat is nog eens goed voor de conditie"... Na nog wat opmerkingen en gelach was de uitdrukking geboren: nootmuskaatfitness!
We kunnen het van harte aanbevelen. Kijk in dit verband ook even naar het artikel elders op deze site: kleine geluksmomenten . Daarin staat dat lachen gezond is. En dat is het! En nootmuskaatfitness ook!
Toegevoegd op: 24-08-2008 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.