Ode aan de sinaasappel

Ode aan de sinaasappel

Geen onzin maar een ode aan de sinaasappel. Er zitten 170 verschillende soorten antioxidanten in een sinaasappel. Australische organisaties hebben het advies van het eten van vijf citrusvruchten per dag verhoogd naar zes per dag.

De aanleiding is een onderzoek waarbij nieuwe gezondheidsvoordelen van de sinaasappel naar voren kwamen. Eén sinaasappel per dag verkleint de kans op mond- ,strottenhoofd- en maagkanker voor de helft. Met zes in plaats van vijf citrusvruchten per dag, daalt de kans op een beroerte met bijna één vijfde! Bovendien verkleint het eten van sinaasappels de kans op hart- en vaatziekten, vetzucht en diabetes.

Veel gezonde voedingsmiddelen bevatten antioxidanten. Maar geen enkele vrucht bevat zo veel antioxidanten als  een sinaasappel. Er zijn al meer dan 170 verschillende aangetoond. Zestig behoren tot de groep van flavonoïde, de beste vrije radicalenvangers die er zijn.

Toegevoegd op: 20-02-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.