Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag

Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag

Het is waarschijnlijk al alom bekend: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Toch is uit onderzoek gebleken dat nog steeds veel mensen deze essentiële maaltijd overslaan. Gek! Want na een gedeelte van de avond en een hele nacht zonder eten, is een nieuwe energiebron vaak meer dan welkom.

Afvallen door het overslaan van ontbijt?

Nee! Veel mensen denken dat het overslaan van een maaltijd (bijvoorbeeld ontbijt) zal helpen bij het verliezen van overtollige kilo’s. Niet is minder waar. Het overslaan van ontbijt zorgt er voor dat je de gehele dag moe en futloos bent. Daar komt nog bij dat je stofwisseling hier trager van wordt en deze is ’s ochtends het best. Bovendien wordt ontbijt de hele dag gebruikt als energiebron en dus wordt hiervan veel minder van opgeslagen als vet dan bij bijvoorbeeld het avondeten. Nog maar te zwijgen over de kans dat je gaat snacken halverwege de ochtend omdat je immers geen ontbijt gehad hebt. Ook niet echt figuur bevorderend!

Goed ontbijt

Maar hoe moet het dan wel? Wat is een goed ontbijt? Een goed ontbijt bevat onder andere graanproducten dus bijvoorbeeld brood of muesli, zuivelproducten (vetarm!) en fruit. Meergranen brood is vooral aan te raden omdat je hiermee de nodige koolhydraten, vezels, magnesium, ijzer jodium en koper binnen krijgt. En heb je al eens een van onze afslankthee’s geprobeerd? Deze thee ondersteunt de spijsvertering en helpt bij gewichtsbeheersing. Kortom, wanneer je dagelijks zorgt voor een voedzaam ontbijt, ben je fitter, snoep je minder, en val je dus gemakkelijker af.

Toegevoegd op: 27-03-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.